Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Prodá Volkswagen značku Lamborghini? Hovoří se o tom stále častěji, koncern to ale odmítá

Stále častěji se hovoří o tom, že se skupina VW Group zbaví některé ze svých značek. Spekuluje se o prodeji Lamborghini, byť to sám koncern popírá.
Zpět na článek
Avatar - beibej
15. 10. 2019 22:52
ředění na místo koncentrace
Už před pár lety začal Lamborhini ujíždět vlak. V podobě nestíhání přirozené konkurence.(Pagani/Koenigsegg) A co udělali? Začali ředit a zaostávají čím dál víc. Proč se nesnaží konkurovat nejlepším modelům od Ferrari?(Enzo, LaFerrari)
Hmm, radši představí pseudo SUV. :no:
Radši měli rebrandovat Golfa R s jiným bodykitem, prodali by toho tři až pětkrát tolik co Ubrusů.
15. 10. 2019 09:54
Re: dfg
Do roku 2014 vlastnili Ferrari FCA 90% a Enzův syn Piero Ferrari 10%. V říjnu 2014 FCA oznámilo záměr vyčlenit Ferrari ze skupiny a uvést jej na burzu (emise IPO) a prodat svůj podíl. Vyčleňování začalo v říjnu 2015 ustavením nové společnosti Exor N.V. a následně FCA prodalo své podíly (formou IPO rozprodaných na burze v New Yorku a společnosti Exor). Vyčlenění bylo dokončeno v lednu 2016 a dnes je vlastnická struktura drobní akcionáři co si koupili podíl na burze 67,09%, Piero Ferrari 10%, Exor N.V. 22,91%. Exor je firma zalistovaná v Holandsku a je vlastněná rodinou Agnelliu, které patří vedle tohoto podílu ve Ferrari třeba také zajišťovna pojišťoven PartnerRe, fotbalový klub Juventus Turín, výrobce zemědělských a stavebních strojů a autobusů CNH Industrial, britský týdeník The Economist a také vlastní 29,18% akcií FCA.
Takže ano, Ferrari už 3-4 roky nepatří FCA.