Novinky

Zpět na článek

Projeli jsme nominované modely na Auto roku 2020 v ČR. Favority jsou SUV

43 komentářů

Václav Bydžovský
Nechápu proč se volí v ČR auto roku. Kdyby škodovka oprášila starou stodvacítku tak se stane jednoznačným vítězem
_Karel_
Vclave, máš podivne křestní jméno. Ale pravdu nemáš. Např. Oktavku porazila Mazda 6.
_Karel_
Pořadatelé jsou xindl. Nedodržovat vlastní pravidla je traparna. Pokud se nemýlím, H. Mička psal, že se v tomto případě volby nezúčastní. To je chvályhodný postoj. Škoda, že ho nemají všichni. Ale ignorace modelu nesplňujícího pravidla je taky řešení.
Ozzman
O čem to přesně mluvíš ? Nějak jsem to v článku nenašel a moc to nesleduji .... To jsou pravidla, že autem roku můžou být jen auta, která splní následující podmínky: Musí být SUV a musí být výrobkem tuzemské automobilky? 😁
_Karel_
Např. to nesmí být již dříve nominované auto jen v jiné karosářské variantě. Tedy typicky 508 kombi, loni lift.
Jinak v mých očích by se Kamiq nedostal do finálové pětky.
Ozzman
Mě se Kamiq nelíbí, ale objekvitně je to slušné auto, nemyslím si, že nějak výrazné, ale kdo kupuje v tomto segmentu, určitě by ho neměl obejít. Je to prostě derivát Kodiaqu, stejně jako Karoq, akorát zase zmenšený, nic nového...

Zajímavý, že je tam i30N fastback, vždyt je to jen verze i30,
_Karel_
Pokud srovnám Kamiq s CX-30 nebo Xceedem, tak snad jen cena - snad, ani nevím co stojí.
i30 tam zřejmě taky nepatří.
Ozzman
Xceed je hatchback, nic jiného s hodně sklopenými 5. dveřmi, to bych vubec jako SUV nebral (viděl jsem naživo i ten kufr) a CX-30 bude zřejmě lepším autem jako celek, jestli prostornější to nevím, ale CX3 mi moc velká nepřišla 😊

Kamiq bude oslovovat rodinu a tam to Škodovka prostě umí.. něco vyměníš za prostor... je to ok.
_Karel_
Xceed je totéž, co kamiq, zvedly hb. Nic proti kamiqu, ale tohle je soutěž o nejlepší auto, ne fajn auto. Tak jako tak, jsou to jen mé povrchní dojmy, nic víc.
Ozzman
Souhlasím a proto bych vybral auta, které popisuji ve vlákně níže, nicméně mne Kamiq příjde jako SUV zajímavější, než Xceed... když už Ceed, tak ProCeed GT! 😁
99matthew99
208, cx30, xceed,3er, corolla. Vsetko velmi podarene auta :yes:
Niemand
Ani Kamiq ani Xceed nie sú SUV. Rodina čo sa balí skromnejšie sa zbalí do oboch a pre tých čo toho vozia veľa nestačí ani jeden. Xceed je drahší, ale na tom aute to vidieť. Má lepší podvozok, väčší výber motorov a môže lepšie poslúžiť ako imidžovka.
Emel
Xceed je dokonce o kousek větší než Karoq, oproti Kamiqu je delší o 15cm. Nemá úplně smysl srovnávat motorizace Xceedu s Kamiqem, to nejsou přímí konkurenti. Akorát Kamiq celkem dobře hospodaří s prostorem a umí podobně velký kufr, ale jinak tam ten rozdíl třídy je.
Ozzman
:yes: Ano, tak jsem to původně myslel
Ozzman
Realita je mi jasná a kdybych si měl vsadit, bude to Kamiq, není to špatné auto, ale já bych to přál novému Cliu nebo Corolle.

Clio je evropsky klíčový model, který udělal velký pokrok, nemám bohužel jízdní srovnání s IV. generací (jen statickou), ale s jinými Renaulty té generace ano a Clio 5 je hodně povedené a na Renault auto s nezvykle přesným řízením a řazením (mluvím o běžné ne RS verzi).

Corolla proto, protože udělala obrovský skok oproti Aurisu, či Corolle, která se ještě na jaře doprodávala. Nejen vzhled a interiér, ale i jízdní vlastnosti.
webpaja
Jimny, 3er, 208 a Clio. 😉
3_diamanty
keby slo o emocie a vycarovany usmev na tvari tak jimny by som dal aj ja na prve miesto.. ale obavam sa ze tato anketa je v reale aj o inom ...

PS: mna prekvapilo aky je jimny v reale kratky ( je o vyse pol metra kratsi ako fabia a s razvorom mensim ako malicky F500 ) .... fakt je to taka kockata skatulka... lebo inak je docela vysoky... aj masivne blatniky ma ale zboku je fakt kratky ako po crashteste ...sranda ... skoda ze neponuka aj o 30-40 cm dlhsi 5 dverovy praktickejsi a dospelejsi variant.. mal by daleko vacsie moznosti aj vyuzitie aj predaje... co uz ...
3_diamanty
dnes fakt do bodky :yes:
Emel
Po vypadnutí Corsy a vzhledem k mé antipatii k iCockPitu nemám úplně svého favorita. Za mě nakonec asi Corolla.

Jinak jo, je to česká anketa, nic proti Kamiqovi, to auto funguje příjemně.
Dixik2
1.Clio
2.Mazda CX-30
3.Kamiq

Všechny tři jsem měl možnost vyzkoušet.
Magister
Tento výběr vypovídá spíše o českém nevkusu a nezájmu o řidičská auta. Bohužel...někdo se tu občas směje Gayům a jejich volbě, ale oni asi rozumí autům více, když to porovnám..
webpaja
Jaký český nevkus? Měla by to být nově uvedená vozidla na trh. Co výrobci připraví, to tam je.
3_diamanty
moj tip: clio corolla kamiq

ocakavatelna realita: kamiq clio corolla

PS: favoriti za mna nie su vyslovene ze SUVecka ... ale asi je to lepsie napisat takto "neutralne" ako napisat rovno ze vas favorit je kamiq ...ze jo chlapci z acz 😉
Jerry.Gunman
Takže patrně opět zaúřaduje "pravidlo Škoda", které praví, že
"... je-li do jakékoli tuzemské automobilové soutěže, testu či srovnávání přihlášeno vozidlo automobilky Škoda, pak hlasování poroty rozhoduje o umístění automobilů na místě druhém a všech dalších. Výjimka je možná pouze tehdy, jestliže jsou přihlášeny i vozy značky VW nebo AUDI"

Což je skutečně škoda, protože KAMIQ je objektivně auto více, než obstojné
3_diamanty
tak pred rokom to prvykrat po 4 rokoch vitazstva skodovky v rade vyhral u vas uz konecne niekto iny...
a to ford... konkretne focus.. takze predpokladam ze tento rok to uz bude treba vratit ( tento nestandardny stav ) opat do normalu a tak uz opat bude "musiet" vyhrat skoda... teda kamiq 😉 .. lebo fakt neverim ze dva roky po sebe u vas nevyhra skodovka .. taketo nieco jej hadam ani nemozu spravit.. 😄 ..

ale inak kamiq je fakt auto ktore v pripade vyhry sa nemusi za nic skryvat ani sa vyhovarat a ani nejak obhajovat ... kedze je to fakt pekne solidne a sikovne auto... ale stejne by som to doprial cliu radsej... momentalne fakt za mna topka v malej triede.. aj motoricky aj vizazou a celkovo proste dokonale zmaknute... povedal by som ze je to v sucasnosti aj etalon v danom segmetne :yes:
Beefcake
-------
Beefcake
Ja tam vidim jedineho vyraznejsieho favorita a to je Corolla. Teda pokial by sa to hodnotilo aspon v europskom meradle.
Ale kedze je to "auto roka v CR", co je samozrejme nezmysel, tak je to viacmenej jasne.
3_diamanty
japoncovi to nedaju... ti u vas su uz davno bez sance v tejto ankete.. to skor este hyundai ma u vas vacsie sance
Emel
A tak Mazda 6 vyhrála 2014, to není zase tak dávno... a to proti Octavii, což je dost úspěch s ohledem na to, jak zásadní auto pro český trh Octavia je.
3_diamanty
to ano :yes: ale po minulorocnom focuse za mna asi nehrozi ze to opat vyhra "zahranicne auto" .. skoda sa bude chciet vratit opat na vitaznu vlnu to je jasne.. a kamiq je vyborny "dovod" preco by to mohlo vyjst 😉 ... inak za mna dizajnovo najodvaznejsia skoda dnes uz ... kedze yetina uz skoncila .. vitazstvo kamiqa ozaj nebude nicim poburujucim.. je to fakt za mna dnes najkrajsia skoda a najsikovnejsia.. ale v kontexte ankety je clio za mna komplexne lepsie a prinasa proste "viac" ... uz len za to paradne 4 valcove 1,3 tce v malej triede ( kde uz kazdy frci na 3 valce lebo .. lebo prachy... ) by som mu dal vyhrat... :yes:
99matthew99
Za mna je jedina pekna skodovka superb. Aj to skor predface verzia.
Ozzman
No z Evropského pohledu bude zajímavé právě to Clio, je to stabilně auto, které se od dob jeho uvedení drží na vysokých příčkách v prodejnosti, aktuálně několik let pod Golfem na druhém místě...
3_diamanty
kusok sa obavam ze po skonceni kombika ( uz zrejme coskoro ) tie predaje clia pojdu predsa len kusok dole ( aj ked to druhe miesto by si nadalej mohlo udrzat ) .. :yes😒br />
PS: ja u nas fakt vidim casto clia aj ako take rodinne "lajfstajlove" kombiky ... takze skutocne po skonceni vyroby kombika je mozne ze sa to prejavi celkom "viditelne" aj na jeho predajoch... ale tak jeho miesto zrejme uz plnohodnotne nahradi novy captur ... a obavam sa ze fabia kombi dopadne rovnako na ukor scaly/kamiqu ;-\ .. divne ale kombiky uz tiez pomaly tu a tam zacinaju miznut ...
Ozzman
Kombik na západě tolik nejezdí, tam je to samý HB... no statistiku nemám, ale myslím, že kdyby se tak prodával, nezruší ho.
3_diamanty
odpoved na pokles kombikov poznam... ma tri pismena S.. 😉
Emel
Znám čísla u Fabie, tam je kombík cca. 35%.
Ozzman
Zajímalo by mne to Clio... kazdopádně já bych si Clio kombi jako druhé auto uměl představit, nevím, jeslti se do 5dv dá složit kočárek... jinak za mě je to BY favorit, který bych chtěl 😊
Emel
Renault to bohužel ani ve svých tiskových zprávách nerozlišuje a já žádný jiný zdroj neznám.
Ozzman
Právě jsem prošel tu zprávu a musím ti dát za pravdu, tam to není, ale díky tomu teď slintám na Alpinu A110 😁
Lou_123
Clio v poslední generaci v kombíku nebude, jen se bude ještě tak dva roky prodávat kombi IV generace souběžně s krátkou generací V - to jsou slova dealera, u kterého jsem objednával jeden kombík před měsícem - dodací lhůta : konec ledna 2020.
Jo a do krátkého clia dáš do kufru tak maximálně kočárek pro panenky 😊
Katikakus
Corolla, XCeed, Clio
chetoos
Zajímá mě kdo bere tuto anketu vážně. Minulý rok, když nebyla Škodovka, se rozhodovalo spravedlivě a objektivně. Tento rok je to opět jasné. I přes tolik dobrých a rovnocenných aut, které se letos dostaly do nominace. Tak stejně dle mého názoru vyhraje Kamiq. Ne proto že by byl dobrý ale je to dopředu dané a Škodovka musí vyhrát vždy. Já už tuhle anketu vůbec neberu vážně naopak je to směšné.
silversurfer
Kromě toho, že to je Skoda.Mimochodem, takový Seat má tyhle "SUV" daleko hezčí jak Skoda