Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Peugeot 208 přijíždí na český trh. Jak si z hlediska cen stojí proti konkurenci?

37 komentářů

ptr078
Za mna z tejto 4ky jednoznacne clio i ked vcera pri konfiguratorovej klikacke som skoncil na 17200€
_beta
Si tam dával zlaté kľučky, priznaj sa.
Ada je zase tady
rendlík je jako vždy jednoznačně nejhorší volba :no: pežot možná obstojí jako dárek pro milenku.

Pro normálního člověka je nepoužitelný z důvodu naprosto nepřijatelně rozmístěné přístrojové desky.
winder
...a každý Renault má dokonca okrúhle kolesá, sakra, však sa s tým nedá ani jazdiť...
Ada je zase tady
Jezdit se s tím dá, ale pro ostatní jsi za socku :-!
xxc
To je pravda okolie sa smeje z Renaultu. A najhorsie na tom je, ked sa smeju opravnene.
abc
okolie sa smeje ???
to je smiešna veta
hlavne sa dobre predáva
ty smejko
xxc
Aka smiesna veta? Ludia v okoli sa vysmievaju, ked im poviete, ze ste kupili Renault. To by mi nevadilo. Lenze ked sa casom zisti, ze sa vysmievaju opravnene, tak potom je to smutne.
speedfred
Oni sa skôr vysmievajú tebe že si kúpil auto ktoré ti nevyhovuje a nie autu.
xxc
Nie, oni nevedia, že môj scénic hučí a vŕzga, oni tak vnímajú celú značku Renault. Ešte keď bol nový, tak sa ľudia prístavovali ku mne na parkovisku a spomínali, že aj oni mali kedysi scénic a 2 mesiace bol v servise kvôli elektrike (a podobné príbehy).
Horčica
Zdá sa mi, že ty máš problém s niečím iným, Renault je v tom nevinne.
xxc
S cim mam problem, ked som vysiel akurat zo servisu, kde nastavovali geometriu (uplne zosuchalo vnutro pneumatiky) a zacalo vrzgat sedadlo (pravdepodobne ako sa "nafukuje" bedrova opierka pri masazi)? Privitam kazdu dobru radu, ale to uz sme mimo temy.
CICERO
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
_beta
Mám inú story.
60 ročnému pánkovi sa na Scénicu zodral tisíchran na poloosi (teda aspoň takto to popisoval prijímací technik)
Prvá reklamácia neúspešná, vraj divoké odpichy z križovatky 😊
Aladin27
Myslím, že výhodnější je 2008 Peugeot. Je větší ve všech směrech a za 339 tisíc má vytápěná zrcátka, všechna okna v eletrice, manuální klimu, handsfree na telefon, radio, zadní senzory a parkovací kameru. A při defenzivní jízdě jsem dlouhodobě pod 6 litrů spotřeby. A to pohodli... Jako doma na gauči. Každé kolo má vinutou pružinu. To Hyundai drncá a sedačka prostě tlačí boky do stehen. Měl jsem ji půjčenou a připadal jsem si jako fakír.
webpaja
A ostatní nemají vinuté pružiny?
Aladin27
No třeba Hyundai i20 má torzní tyče.
Emel
To ale ještě neznamená, že tam není pružina, ne?
Aladin27
Viděl jsem ji zdviženou na heveru a vinuté pružiny nemá. Místo nich má ty torzní tyče. Je to levná forma pérování a používá se třeba u tanků. Dál mohou být listová péra, nebo vzduchové pérování. A samozřejmě záleží na naladění.
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Johnn
Jo tady se sešli znalci, ostatně jako vždy. No je zajímavé že na i20 koupíte zadní pružiny, žádnou torzní tyč. Torzní tyče v těchto malý autech byla výsada Peugot Citroen pár generací zpět. U Hyundai asi těžko. 😁
Takže i ty povídačky o (ne) komfortu jsou asi z říše bájí.
pallas
torzné tyče majú aj prívesné vozíky.
xxc
Manualnu klimu mozno ma, ale za automaticku sa priplaca viac. 208 je drahsia od Clia asi o 1300 € v zakladnej pouzitelnej vybave. Jedine rozdiel je v navigaciach, kde Clio navigaciu ma a do Peugeota treba doplatit. Kazdy si vyberie, co sa mu paci. Nikde som sa nedocital, ci uz to auto nie je take hlucne, ako bola predchadzajuca 208. Ale pri prvych jazdach boli novinari skor sklamani, ako nadseni (Clio s nadsenim chvalili).
leon350
Tak ty si sa v pohodlnom aute ešte asi neviezol.Ze 2008 😒] 2008 je na tom istom podvozku ako 208 ,akurát že je vyššie.Taka koza-Crossover
Aladin27
Pohodlné jsou všechny Peugeoty. Vztahoval jsem to k Hyundai i20, ktera je děsná. Ale to zvětšení 2008 proti 208 je podstatné. Je to věc preferencí. Jinak máš jistě pravdu.
Ozzman
208 je auto do města a tam opravdu nepotřebují největší auto, spíš naopak.
Aladin27
Souhlas. Jedno auto do města, jedno na štreky. Kdo chce ale jedno auto vybere si něco jako Peugeot 2008. Poměr ceny a užitné hodnoty je velice příznivý. Určitě stoji za úvahu. Ale to platí jen teď. Dojíždí starý model, příští rok bude nový a asi i s jinou cenou. Počítejte se mnou 339 tisíc za metlu i parkovaci kameru a senzory. A celé v elektrice. To neni špatné. Rozhodně navštivte Auto Domanský Černý Most a objednejte si svého Peugeota ještě teď. Jako bonus dostanete pětiletou záruku. Tak šup, ať tam jste první.
twistedTSD
V tabulce hezky vyniká předraženost Ibizy, která v nejvyšší výbavě nedostane ani pitomou autoklimu, a stejně stojí skoro nejvíc. :no: 208 není z levného kraje, ale v Allure to výbavou trochu kompenzuje. Clio a Fabia :yes: .
_beta
Na obranu Ibizy poviem, že v tejto konkurencii ide o auto reálne použiteľné ako 4 miestne.
_beta
double
twistedTSD
-double post, sorry-
ProchyToman
Mas 300-400 koliku abys to koupil holce co soustas? Asi ne
ProchyToman
Vetsi ve vsech smerech? Od kdy je vetsi lepsi?
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
_beta
Opýtaj sa priateľky.
jam2015
Na ich cz stránkach cenník chýba! 😒
Aladin27
Až zavedou všechny ty eco restrikce z Bruselu, budeme jezdit v autech šlapacích. Jako Rychlé Šípy pana Foglara. Ten měl dar jasnozřivosti!