Bezpečnost

Zpět na článek

Dejte pozor na alkohol za volantem: Jak probíhá dechová zkouška? Jaké tresty hrozí? A k čemu slouží alkulačka?

18 komentářů

_Teddy_
Odporucam precitat si nieco o tom, ake uzasne presne su tie analyzatory dychu. Ale varujem vas! Je tu velke riziko, ze potom stratite aj posledne iluzie o tom, ze uradnickemu pajacovi ide o nieco ine, nez o vase peniaze...
https😐/www.nytimes.com/…reathalyzer.html
Futurista
Tak dekujeme za odkaz na americke testery. A asi proto mas pravo na krev, kdyz si veris, ze jsi cistej...
kalousek
.. jak jsem loni jel domů z hospody. Celý večer stály před hospodou dvě auta, moje a kámošovo. A v uličce za hospodou poctivě číhali celý ten večer dva policajti v autě, strávili tam několik hodin s jasným cílem někoho uchránit. A když jsem před půlnocí nased a jel domů, promptně se probrali s letargie a vydali se mě stíhat se zapnutýma majákama 😁 . Letěli za mnou jak kdybych vykrad banku. Napřed jsem myslel že je to záchranka. Mám to domů dva kiláky, takže mě kousek před barákem dostihli a okamžitě ať fouknu. Tak jsem fouknul a nula. Čuměli na ten dozimetr jak puci, Tak prý že mě musí víc prolustrovat, no trvalo jim to snad půl hodiny a pak mi vrátili papíry a že prý ok. a nashle.

Doteď nevím jestli byli rádi že dodržuju předpisy, anebo nasraní že jejich celovečerní akce byla k ničemu. Tipoval bych spíše to druhé. (samozřejmě žena hned volala do hospody ať si kluci dají pozor).
Futurista
Jasne, vsichni vedeli, ze tam cihaj, ale ty sis myslel, ze je to zachranka... Kam na ty pohadky lidi chodej... 😉
kalousek
kulové, nevěděl o nich nikdo. Že tam fakt museli číhat mi docvaklo až potom, když se ptali jestli ta zábava v hospodě ještě pokračuje. Byli schovaní v nějaké vedlejší ulici

Ale kde byli není podstatné, mi šlo spíše o tu pointu, že místo aby byli rádi že jsem nenafoukal tak se tvářili nasraně
Mig_35
žena volala do hospody, ať si kluci dají pozor. na co? kluci jezdí z hospody ožralí? a žena je varuje? no já nevím... kdo jezdí do hospody autem je dement.
Mig_35
žena volala do hospody, ať si kluci dají pozor. na co? kluci jezdí z hospody ožralí? a žena je varuje? no já nevím... kdo jezdí do hospody autem je dement.
kalousek
Možná to nevíš, ale u nás je zcela nulová tolerance alkoholu v krvi, zatímco v okolních státech je vesměs něco povolené. Je to proto že třeba zbytkové tři čtyři desetinky neovlivní nijak zásadně schopnost řídit. U nás tě to však připraví o papíry. O jízdě v ožralém stavu tady nebyla vůbec řeč.
Mig_35
V okolních státech je něco povoleno, takže řešení je jezdit na pivo do okolních států. Německo a Rakousko 0,5 - Polsko 0,2 - Slovensko nula. Osobně nechápu jet do hospody autem na jedno pivo, které je povolené - ale budiž. Takže s jedním pivem ti stačí, abys po nadýchání řekl, že nesouhlasíš, než s tebou dojedou do nemocnice na krev, bude tam reálně nula.
Nicméně bych opravdu rád viděl tvoje kamarády, kteří jezdí na JEDNO pivo do hospody.
kalousek
Hele z mého úvodního příspěvku doufám jasně vyplývá, že po mém odjezdu tam zbylo už jen jedno auto. I kdyby byla namol celá hodpoda, nemuselo se to nezbytně týkat i řidiče.

Nicméně kamarády jsme varovali, jak s tím naložili byla jejich věc. Z tvých příspěvků soudím, že ty bys své kamarády v takové situaci určitě nevaroval a nechal bys je v tom vykoupat. Holt každý má svou partu.
Mig_35
v mojí partě si všichni uvědomují, že papíry mají ceny zlata a existovat se bez nich dá jen velmi těžko. proto si nikdo nelajzne s tímhle hazardovat.
ProchyToman
Tak jestli za tebou leteli rychle tak si asi taky letel.
JohnyRnR
Zjevně ne, to by se toho hned chytili.
jared643
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
jared643
jared643
jared643
DonLabuznik
Nedávno jsem si o trestech za alkohol a drogy za volantem četl na https😐/kralmotoru.cz/…-pokuty-a-tresty a přišly mi opravdu dost tvrdé. Když pak ale vidím jak policie nahání takové lidi v honičkách, tak je jasné, že to očividně nestačí a tresty by pořádně měli přitvrdit. Přece jen ohrožují hlavně lidi kolem sebe...