Ekonomika
Je to trochu otravné, ale každý rok buď ukončuji stávající smlouvu nebo si povídám s retenčním oddělením příslušné pojišťovny a každý rok dostanu tímto stylem nějakou slevu. Letos poprvé mám roční pojistku lehce přesahující dva tisíce korun (objem motorů mám 1834 ccm a 1798 ccm), dosud se mi dařilo obě pojistky držet blízko 1800 Kč. Příští rok se budu muset poohlédnou po konkurenčních pojišťovnách 😉
Je to tak. Dříve jsem se o to nezajímal, ale když jsem při poslední změně pojišťovny viděl rozpis pojistného na mou výkonnější dvoulitrovou motorizaci, kdy bez bonusů by to bylo za nějakých 11 000kč bez připojištění skel, koukal jsem na tu cenu doslova nevěřícně. Jelikož mám max. počet bonusu, tak je roční pojistka nějakých 3300kč při 50/50mil. U vychcaných pojišťoven typu Axa, by to bylo úplně lacino, ale pokud někoho baví se dohadovat, žadonit, nebo se soudit s pojišťovnou, jeho věc. Radost pak mají ti, když je takový doslova skrblík klient takové provařené pojišťovny nabourá, to jsou až neuvěřitelné příběhy totálně nasraných lidí.
Třeba v 90´ i ten, kdo měl řidičák pár let si mohl dovolit mít objem klidně 1.8 a pojistka by ho nezruinovala, což vím z vlastní zkušenosti. Dnes jsou ty ceny pro mladé řidiče bez bonusů fakt masakr. Nicméně při dnešních cenách oprav, díky přečidlování aut i u lehce bouraných vozů se na druhou stranu těm pojišťovnám ani moc nedivím a bude to horší a horší.
Třeba v 90´ i ten, kdo měl řidičák pár let si mohl dovolit mít objem klidně 1.8 a pojistka by ho nezruinovala, což vím z vlastní zkušenosti. Dnes jsou ty ceny pro mladé řidiče bez bonusů fakt masakr. Nicméně při dnešních cenách oprav, díky přečidlování aut i u lehce bouraných vozů se na druhou stranu těm pojišťovnám ani moc nedivím a bude to horší a horší.
Aj u nás získate za pár šupov PZP a máte pokoj.
Poškodený však utrie hubu! Pri oprave mu započítajú amortizáciu a keď stojí auto 10 dní v servise, tak môžete chodiť po vlastných!!
Poškodený však utrie hubu! Pri oprave mu započítajú amortizáciu a keď stojí auto 10 dní v servise, tak môžete chodiť po vlastných!!
List od advokata to vecsinou vyriesi avsak nie je to na par dni a rozhodne to stoji nervy. Ale pravdou je, ked dotycny kolenovrt ma lacne PZP, ktore nekryje ani jeho dostatocne a potom si to clovek musi vymahat od neho.
Krytie je snad nejak definovane zakonom, ja mam tiez vzdy najlacnejsie pzp.
Osobnu skusenost nastastie nemam, ale stretol som sa u znamych s tym ze: bol vinnik, poistovna to preplati a servis povedal - bud prachy na drevo a rieste si to s poistovnou sami, alebo tu auto bude stat kym nam to nepreplatia. Ze konkretne s tou poistovnou uz maju aj oni zle skusenosti. Ina skusenost - prisiel likvidator, ze nove diely nie, lebo sa to auto zhodnoti, tak mu chlap "naznacil" ci aj on chce mat tak zhodnotene auto. Dopadlo to ok, ale ocividne taketo svinstva skusaju.
Já mám letos komplet pojištění od jedné z těch "kvalitnějších" (i dražších) pojišťoven. V létě jsem řešil pojistnou událost a přístup pojišťovny hrozný. Od způsobu nahlášení události (telefonicky nemožné, na mail reakce po několika dnech) setkání s likvidátorem po několika urgencích, hádání se o proplacení náhradního vozidla...... Z tohoto důvodu volím pro příště levnou pojišťovnu, protože si horší služby nedovedu představit.......
Tak to bola len drahá poisťovňa. Kvalitnú väčšinou poznáš podľa ochoty plniť a podľa toho ako sa s nimi dajú veci riešiť, napríklad nehlasovanie po telefóne. My sme na firme vystriedali viac poisťovní a z niektorými ma človek skúsenosti kvôli poistke vinníka. Ale asi som nezažil nič horšie ako ČP, ktorá v tých tabuľkách patrí k najdrahším.
coneoo
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Nedávno jsem si můj automobil srovnával přes https😐/www.top-pojisteni.cz/povinne-ruceni a ty ceny za povinné ručení se opravdu hodně lišily. Myslím si tedy, že se při výberu ručení opravdu vyplatí všechny nabídky důladně projít a najít tu nejvýhodnější.
Tady najdete levne a výhodné povinne ručení na míru (nemyslím Peltu 😄 ) https😐/www.porovnej24.cz/povinne-ruceni?…
Ten nadpis se snaží naznačit, že jde o pojištění pro to samé vozidlo a rozdíl je pouze v pojistiteli/řidičovi.
Ale skutečnost je jiná. :no:
A že je rozdíl v cenách u jednotlivých pojišťoven? Tomu se říká konkurenční prostředí, když se mi nebude líbit nabídka u jedné pojišťovny, tak půjdu jinam......
Nakonec jsem se rozhodl, že si přeci jen pořídím i vlastní auto a problém. To že jsem nikdy neboural nikoho nezajímá. Nemáš žádnou historii u pojišťovny na vlastní autě, tak si připlať.