Ekonomika
pokial je to ako vravis, ze maju novu platformu vo fiate, tak snad pride punto made in italy..
Ok. Neříkám že špatné. Ale facelift přeci jen jezdí hůře než grande. Evo je jakési gumovejsi. Byl o tom nádherný článek i v italském quattroruote. Interiér lepších verzí eva je nazdoben hezky ale je už třeba ochuzen o podsvícení tlačítek volantu, u dvouzónové klimi se dá rozdílně štelovat už pouze teplota(ps.nekteri konkurenti neumí dvouzonu dodnes) verze 1.4 16v starjet ve verzi sport přišla o zadní kotoucove brzdy. A šetřili i na odhlucneni auta. O verzích po roce 14 se nebavim uz vůbec,auto už vykuchali komplet. Chudak grande si to vůbec nezasloužil.
Já sice mám Evo, ale v německé, neošizené verzi s motorem 1.4 8V z roku 2010. Takže mi zůstal i přední stabilizátor a rozumně tuhé tlumiče, nemluvě o spoustě pěkných designových detailů a 7 airbagách. A jinak černé plasty na náraznících mám lakovány šedě, takže u šedě metalizovaného auta nijak neruší. 😄
Ano auto to bylo a dodnes je super. I kdyz facelift to pokazil. Jak po vzhledové stránce tak i jízdní. A na některých věcech se po faceliftu začalo šetřit. Nejlepší třetí punto je z let 2005 až 2009
No, já si ho předloni pořídil jako ojetinu z Německa (Punto Evo) a jako nenáročné auto do města a okolí je to naprosto geniální auto. A ten design! Ten podle mě v segmentu B doteď nikdo nepřekonal! 😉 :yes: :yes: :yes:
Ano to souhlasím. Dodnes nechápu jak mohli punto takto zazdít. Dodnes vzpomínám jak jsem si v roce 2007 odvážel od prodejce nové grande punto. Bylo perfektní. Bohužel nástupce dodnes není. Ostuda
Tak hlavně, aby to nové Punto přišlo. Fiat bez zástupce v segmentu B je naprosto absurdní situace! 😒
Jde o to že za cca půl roku je tu nová 500 které bude sdílet platformu i s béčkovým modelem ať už to bude punto nebo 5ti dvéřová 500. Sloučení s PSA budu trvat dlouho. A v mirafiori je už vše na novou platformu připraveno
V rodině máme 4clio 2018. A jizdně kvalitativně a prostorově je to určitě horší auto než bylo grande. Jediné beckove auto které jezdilo lépe než grande byla dnes už minulá generace fiesty. Ta byla vážně geniální
Pokial nie je new Punto upečené tak sa upečie v PSA... davalo by to zmysel v kontexte clanku.