Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Automobilka Daimler čeká za loňský rok pokles zisku o polovinu

20 komentářů

pogo26
Je to teprve začátek a my tomu tleskáme. Přitom se nás to dotkne asi nejvíc.
DonVito
argejev
Čoho konkretne sa bojíš? Pride zmena a čo? tak ako zanikli po 2000 mnohi vyrobcovia vypoctovej techniky, po 2010 skoncila nokia pretoze prisla technicka revolucia ktoru nezachytili, zaniknu mnohi automobilovi vyrobcovia. Klesne predaj aut pretoze pre mnohych z nas su v podstate zbytocne...a to zi sebou prinesie pokles rastu ekonomiky, ktory aj tak nebol dlhodobo udrzatelny...v com je problem? Ze sa bude musiet zmenit nakupne spravanie? No a ? Tak kupis mobil raz za 5 rokov nie kazdy druhy...sme zvyknuti zit na dlh. A to sa proste skonci. Pre zivot podstatne veci ostanu snad zachovane...
pogo26
Nikdo se nebude chtít mít hůř. To, co píšeš, je bohužel sci-fi.
argejev
To co pisem nie je moj vymysel. Ciastocne to moze byt ovplyvnene mojim vnimanim reality ale aby som reagoval.
Nakresli si ciaru toho co mas...aj keby si bol velmi velmi chudobny na pomery CR, tak dokazes pisat a vies co je scifi. Da sa predpokladat ze na svete viac ludi ktpri sa chcu mat aspon tak ako ty. Tzn...tito ludia budu tlacit spotrebu. A potpm tam je mensina ty co svojunspotrebu budi musiet krotit, pretoze ten rast je dlhodobo neudrzatelny. A ty, alebo ja mame podstatne viac co stratit. Takze budeme skor alebo neskor onvestovat do vzdelania chudobnych aby sme ich presvedcili ze sa nemozu chciet mat lepaie ako sa maju, inak to planeta neda a budeme odkazani na boj o zdroje...a sice tusim ze by sme vedeli vyhladit miliardu-dve - tri (pripadne sa na to pozerat...), bude lepsie spolupracovat a spomalot konzum. Najprv dobrovolne a potom prikazom...
Neviem ako Ty ale ja si pamatam vianoce na snehu a celodeny pobyt vonku aj v najvyssich letnych teplotach. Dnes su prave tieto veci prec teda na vacsine Slovenska.
pogo26
Rozvojové země a chudoba doteď nikoho v podstatě nazajímaly. Nikdo nás poslouchat nebude. Pokud bude volba mezi chudobou a válkou, tak válka vyhraje.
argejev
V poriadku, je to riesenie. Pre nevzdelanych alebo zufalych, pripadne extremne bohatych. To nie je pripad vacsiny kontinentalnej europy, kde sa reraz mame vyborne. Kto sa bude mat nakoniec lepsie ak sa ma teraz v pripade ze bude ludstvo dohnane k takym krajnym rieseniam? My sa pravdepodobne stale budeme mat lepsie ako vacsina sveta, ale horsie ako sa mame teraz v case mieru a nezasluzenej prosperity na dlh...takze kto sa bude lepsie ako teraz ? A preto pri troche vzdelania je cas zacat sa uskromnovat, kym mozeme aj led nemusime...
pogo26
Nikdo se nebude chtít dobrovolně uskromnit a nemůžeš to čekat ani od svých dětí. Jsme lidé.
argejev
Nezovseobecnuj. To je casta argumentacna chyba. Je to o vzdelani. Tak ako ako je fajcenie zlozvyk, este 20 rokov dozadu to bola statusova vec...teraz v podstate nepoznam cloveka s prijmom nad 2000€ ktory by fajcil. Je to brane ako prejav slabosti a sebaposkodzovania. A zaroven je to racionalne nefajcit. Rovnako racionalne aj ked mozno nepohodlne bude redukovat spotrebu. Viac ci menej dobrovolne. Aj ka redukujem spotrebu a navadzam na to ostatmych. Lebo kupit si movj vec neznamena automaticky mat sa lepsie...je to len zalezitost statusu. Ako bolo fajcenie pred rokmi...
twistedTSD
Fajčení ti nezvyšuje životní úroveň, spíše tě sofistikovaně zabíjí. Nicméně tabákový průmysl se má velmi dobře a efektivně orientuje trh na elektronické alternativy, které zabíjí méně.
argejev
To nerozporujem. Nevidel som ziadne statistiky rastu predajov cigariet v EU...takze neviem reagovat. Mozno predavaju viac, ale dost pochybujem ze rastu na bohatych trhoch. A vlasnte minl to je jedno...cigarety su pre hlupakov.
Arese
Tak minimálně ta poslední věta je velmi pravdivá! 😉
spaleny6
Jsem nekuřák, ale myslím že ta poslední věta je úplná blbost. Pokud by platila, asi nenajdeme moc věcí, o kterých by se nedalo říct, že nejsou pro hlupáky.
ryccardo
Jak to myslis? To ze meli rekordni prodeje ale dodatecny naklady jim snizily zisk se nas ma nejak dotknout?
Dagmarrr
to přeci nic neříká o skutečném stavu automobilky a hlavně, stačí se mrknout do portfolia Daimleru..., co všechno má za významné značky (náklaďáky, autobusy atd.)... :yes:
pogo26
Jen to říká, co se dnes děje. Automobilový průmysl je na tom dnes špatně. Nová "ekologická" politika se ho silně dotkla. Jen v Německu se to dotkne stotisíců pracovníků. Samozřejmě nejen v automotive. U nás to bude ještě horší.
testovaciucet
reakce - test :yes:
testovaciucet
zkouška test 😄 😉 😐 ;-\ 😒

editace

uprava :yes:

https😐/nw.api-dev.mimibazar.cz/
testovaciucet
to je pěkná ***ina
admin badgeAvatar - moje-auto
moje-auto
test admin