Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Renault představuje hybridní techniku. A vysvětluje, jak mu pomohla F1

Letos to bude pět let, co se Renault vrátil do F1 coby tovární tým. Získané zkušenosti z hybridní éry teď využívá i u svých osobních aut.
Zpět na článek
31. 3. 2020 17:50
31. 3. 2020 18:08
Avatar - Ada je zase tady
31. 3. 2020 16:02
Bodejť
Však ony se ty "zkušenosti" budou Volkswagenu hodit :-)
Rozbalit vlákno
2
31. 3. 2020 17:50
Re: Bodejť
Nač sem taháš to skopčácký lidový vozítko ?Renault narozdíl od nich umí,Captur super
Avatar - xxc
31. 3. 2020 18:08
Re: Bodejť
Ja som mal moznost skusit, ako to Renault vie a mozem potvrdit, ze nevie :-)
1. 4. 2020 10:03
Hodnotný článek
Teda netuším odkud p.Kolman tyhle moudra vytahal, ale takovou zmatlaninu by určitě nestvořil ani on. To musel někde opsat.
Namátkou vyberu:

"Například při jízdě po dálnici začíná proces dobíjení baterie tím, že je do motoru odeslán příkaz, aby dosáhl optimálních otáček."
Motor v Renaultu si může měnit otáčky jak chce ? Předpokládám že se jedná o ustálenou dálniční rychlost, a podle mě takovém případě může otáčky motoru změnit jen převodovka

"V obou případech byla pravidla energetického managementu nastavena tak, aby bylo možno co nejlépe využít spotřebu energie k dobíjení baterie, když množství vytvořené energie převyšuje aktuální spotřebu paliva."
Tady netuším vůbec co chtěl autor říct. A nejspíš to netuší ani on sám

A pak si kupte Renault ...
Rozbalit vlákno
2
Avatar - JirkaVejrazka
1. 4. 2020 11:45
Re: Hodnotný článek
Ty vety jsou formulovane nestastne, ale v principu popisuji normalni fungovani hybridniho auta, kdy vykon spalovaciho motoru nemusi presne odpovidat aktualni rychlosti auta. Pouzite metody jsou u ruznych vyrobcu jine, ale v principu muze jet spalovaci motor na vyssi vykon nez auto aktualne potrebuje a prebytecnou vyrobenu energii dat to baterek.

Treba u te druhe vety melo byt "když množství vytvořené energie převyšuje aktuální spotřebu paliva" -> "když množství vytvořené energie převyšuje aktuální pořebu vozidla"
1. 4. 2020 13:08
Re: Hodnotný článek
Věty nejsou formulované nešťastně, ty jsou formulované zcela blbě a fungování hybridu určitě nepopisují. Jestli si někdo plete pojem a průjem tak ať radši kope kanály
Kdo principu hybridu rozumí, ten takový článek nepotřebuje a kdo hybridy nechápe toho článek jen dokonale zmate.