Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Trabant se měl vrátit jako elektromobil. Tento se inspiroval u Mini

9 komentářů

cascadia2
Kdyby tohle mělo mít smysl, tak maximálně jako samostatný model pod někým. Třeba VW Trabant. Jinak nakarosované Polo na jeho technickém základu. A samozřejmě pěkný retro design, něco jak se dnes stále relativně daří Fiatu 500. Žádná vylevněná odrhovačka. Nizká cena a slušný styl, volnočasové takové cool Sandero, svěží vítr Jimnyho II stylem beach buggy pro město. Pak možná. Ale křísit nějaké duchy pomocí elektra už zkoušel Borgward a ani obraz ani zvuk.
PowerHouse
na tomto slově je vidět, jak je ta němčina krásná.
Dinar
Před lety jsem se nějakou dobu bavil historií naší rodiny, začal to můj děda, takové to pátrání, kam až sahají nějaké záznamy rodové linie, s tím související, kde ze vzalo nebo jak vzniklo naše příjmení atp., a v té souvislosti jsem mimo jiné narazil i na některá stará slova, která s tím souvisela, jedním z nich bylo staročeské drabant. Je několik variant vysvětlení původu toho slova, český jazykový ústav mi tehdy poslal tři, podle nich je nejdoloženější, že jde o odvozeninu slova dráb, což ve staročeštině znamenalo pěší voják. Ten, který následuje svého velitele, jde za ním, kluše, toto slovo se přes Husity dostalo (podobně jako pistole např.) i do okolních jazyků, v němčině jako trabant, ten který následuje, resp. traben - klusat. Ten pejorativní význam - nohshled, nebo vtěrka, jak se v hovor němčině používá, dává názvu auta opravdu legrační rozměr. 😄
karoque
Veškeré dotazy na Trabant bych směřoval na pana Dana Přibáně. Ten zná Trabanta do posledního šroubku. 😒]
Arese
Hmm, až na to, že východoněmečtí soudruzi pro svoje duroplastové vozítko zvolili jméno Trabant proto, že to bylo německé značení pro družici. 😄
Ada je zase tady
kupovalo by se to
Arese
...musí být jeho historický vzor především pěkný, popř. roztomilý (např. Fiat 500). Trabantické nechť prosím pominou, ale design Trabantu 601 není pěkný či sympatický ani omylem... 😒 :no:
Al_Hrouz
Taky že trabant 601 je třetí tohoto typu trabant 500 a 600 by se ti podle mě líbili ale desing 601 byl přispůsoben materiálům a nedostatkům té doby takže od toho nemůžeš moc očekávat.
Al_Hrouz
Musím říct že ten béživý trabant se velmi povedl. Ale kouzlo původního trabantu je to jak je malý kulatý trochu roztomilý a všichni v něm sedí blízko u sebe. Prostě aby to člověk poznal tak by se v něm musel projet. Myslím že kdyby se trabant měl začít znovu vyrábět tak najlepší možnost by bylo třeba ny zakázku vyrábět stejné jak byly ty staré jen s lehkou modernizací.