Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Trabant se měl vrátit jako elektromobil. Tento se inspiroval u Mini

9 komentářů

cascadia2
Kdyby tohle mělo mít smysl, tak maximálně jako samostatný model pod někým. Třeba VW Trabant. Jinak nakarosované Polo na jeho technickém základu. A samozřejmě pěkný retro design, něco jak se dnes stále relativně daří Fiatu 500. Žádná vylevněná odrhovačka. Nizká cena a slušný styl, volnočasové takové cool Sandero, svěží vítr Jimnyho II stylem beach buggy pro město. Pak možná. Ale křísit nějaké duchy pomocí elektra už zkoušel Borgward a ani obraz ani zvuk.
Dinar
Před lety jsem se nějakou dobu bavil historií naší rodiny, začal to můj děda, takové to pátrání, kam až sahají nějaké záznamy rodové linie, s tím související, kde ze vzalo nebo jak vzniklo naše příjmení atp., a v té souvislosti jsem mimo jiné narazil i na některá stará slova, která s tím souvisela, jedním z nich bylo staročeské drabant. Je několik variant vysvětlení původu toho slova, český jazykový ústav mi tehdy poslal tři, podle nich je nejdoloženější, že jde o odvozeninu slova dráb, což ve staročeštině znamenalo pěší voják. Ten, který následuje svého velitele, jde za ním, kluše, toto slovo se přes Husity dostalo (podobně jako pistole např.) i do okolních jazyků, v němčině jako trabant, ten který následuje, resp. traben - klusat. Ten pejorativní význam - nohshled, nebo vtěrka, jak se v hovor němčině používá, dává názvu auta opravdu legrační rozměr. 😄
PowerHouse
na tomto slově je vidět, jak je ta němčina krásná.
Ada je zase tady
kupovalo by se to
Al_Hrouz
Taky že trabant 601 je třetí tohoto typu trabant 500 a 600 by se ti podle mě líbili ale desing 601 byl přispůsoben materiálům a nedostatkům té doby takže od toho nemůžeš moc očekávat.
Al_Hrouz
Musím říct že ten béživý trabant se velmi povedl. Ale kouzlo původního trabantu je to jak je malý kulatý trochu roztomilý a všichni v něm sedí blízko u sebe. Prostě aby to člověk poznal tak by se v něm musel projet. Myslím že kdyby se trabant měl začít znovu vyrábět tak najlepší možnost by bylo třeba ny zakázku vyrábět stejné jak byly ty staré jen s lehkou modernizací.
Arese
Hmm, až na to, že východoněmečtí soudruzi pro svoje duroplastové vozítko zvolili jméno Trabant proto, že to bylo německé značení pro družici. 😄
karoque
Veškeré dotazy na Trabant bych směřoval na pana Dana Přibáně. Ten zná Trabanta do posledního šroubku. 😒]
Arese
...musí být jeho historický vzor především pěkný, popř. roztomilý (např. Fiat 500). Trabantické nechť prosím pominou, ale design Trabantu 601 není pěkný či sympatický ani omylem... 😒 :no: