Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Co bude dál s modrými zónami: Budeme stále parkovat bez sankcí?

Koronavirus zrušil zóny placeného stání po celé republice, máme tak dočasně možnost odstavit auto, kde zrovna potřebujeme. A bez sankcí. Vydrží to?
Zpět na článek
26. 4. 2020 15:38
26. 4. 2020 16:54
26. 4. 2020 18:21
28. 4. 2020 08:05
28. 4. 2020 10:12
26. 4. 2020 15:38
Vydrží to?
Nevydrží...
Rozbalit vlákno
9
Avatar - Mikesus
26. 4. 2020 16:37
Re: Vydrží to?
Hlavně teď se nedá nikde zaparkovat. Už aby se to vrátilo, kroužit několikrát dokola mne fakt nebaví
Avatar - xxc
26. 4. 2020 16:54
Re: Vydrží to?
Teraz je to spravodlive, kazdy ma rovnaku sancu zaparkovat.
Avatar - Mikesus
26. 4. 2020 20:04
Re: Vydrží to?
Kdo dojíždí, má P+R. Rezidenti nebo abonenti mají větší nárok na parkování než dojizdeci, kteří můžou jet mhd a auto nechat na okraji.
27. 4. 2020 08:41
Re: Vydrží to?
Na okraji? My máme nějaká záchytná parkoviště?
26. 4. 2020 19:49
Re: Vydrží to?
Já naopak teď nevidim problém zaparkovat prakticky kdykoliv kdekoliv. Zóny to akorát komplikovaly.
Avatar - Mikesus
26. 4. 2020 20:00
Re: Vydrží to?
Takže když člověk jede do kanceláře, není kde zaparkovat, protože teď tam parkuje každej druhej ( s nadsázkou) co tam normálně nemá co dělat. Ale chápu to, že se lidem do mhd teď nechce. Jen ať to znovu pustí, ať ti co potřebuji můžou zaparkovat.
28. 4. 2020 09:56
Re: Vydrží to?
tak se zasadte o vytvoření novych míst. Všude máte srací travníky pro čokly, zbytečné stromy a pak brečíte, že nemáte kde parkovat. Proč pražáci nejsou zasadoví a hrají si na kastu, my u nich nesmíme, ale oni nás opruzují ve středních čechách? Zrovna před nedávnem parkoval nějaky pražsky zm.d před mym barákem a zabíral mě rezidentovi moje místo. Až po upozornění, že příště to vyřeším hřebíkem, tak parkoval o ulici dál ha..l. Ještě měl provokativně na skle parkovací kartu. Já jednou zastavil v praze, neměl jsem drobny a dostal jsem botičku a pražská luza si tu bude u nás parkovat zdarma?
27. 4. 2020 08:42
Re: Vydrží to?
Souhlasim s Krtkem.
Avatar - twistedTSD
26. 4. 2020 20:54
Re: Vydrží to?
Nebude to tím, že lidi méně jezdí a "rotace" na parkovacích stáních zamrzla?
26. 4. 2020 18:21
Hmm
Musim říct že je velmi příjemné jet nyní kamkoliv po Praze a normálně zaparkovat jako kdysi.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - beibej
26. 4. 2020 21:51
Parkovací mafie!!!!
Ať si říká kdo chce co chce jde jen o to vytřískat prachy z lidí za nic! :no:
Kdyby ty sr @ čky radši přidělaly parkovací místa, ale to né oni ještě ubírají! :no:
Rozbalit vlákno
0
26. 4. 2020 23:00
Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Tak nevím pánové, před 4-mi měsíci jste psali, že modré zóny jsou jen strojek na peníze z kapes řidičů a rezidentů, kterým navíc s místem k parkování nijak nepomáhají:
https://www.auto.cz/…na-penize-132311
A teď se tady od vás dočítám, že při dočasném uvolnění pravidel a ještě k tomu jen při částečném fungování společnosti, přibylo v modrých zónách 3 až 11% parkujících vozidel, kdy nerezidenčních parkujících přibylo v řádu 5 až 14%?
A co na to rezidenti, mají kde parkovat? A budou mít kde parkovat, až skončí v této zemi nouzový stav a doprava se zase zahustí? Vážně jsou modré zóny pouze strojek na peníze, nebo jen nezbytný regulační nástroj?
Rozbalit vlákno
8
27. 4. 2020 08:44
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Určitě to je jen stroj na peníze. Kdyby ne, dostanou rezidenti parkovací kartu zdarma a já jako majitel činžáku nebudu muset platit 2x víc než můj nájemník.
27. 4. 2020 09:20
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Je možná otázkou, jak rychle by se začalo s těmito "kartami zdarma" kupčit, podobně jak s byty s regulovaným nájemným. Vy také ubytováváte své nájemníky zadarmo, nebo za tržní cenu? Víte domáháte se parkování zdarma na cizím pozemku. Ono takové parkování zdarma na veřejných komunikacích už není často běžné ani na menších vesnicích. Přibyly chodníky, cyklostezky a jízdní pruhy se zúžily na minimum. Mnozí si tak museli postavit garáž, či parkovací stání na svém pozemku. Pro sebe i pro návštěvy. To stojí peníze. V dotčených městských částech je zase možno parkovat v různých zónách v různém režimu i to stojí peníze...
Ono jaksi ústavní právo na parkování zdarma, neexistuje. Parkovací místo je služba, nebo hmotný statek, jako řada jiných věcí. Třeba byty k pronájmu...
27. 4. 2020 13:54
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Toto bych tesal do žuly :yes:

Mimochodem - jako rezident jsem v místě bydliště nejen volič, ale také daňový poplatník. Tzn. se domnívám, že ano, na jisté benefity v místě bydliště mám nárok. Neboť si to, tak nějak, platím...

Jsem z Prahy 10 a zóny jsou zde již třeba jako sůl:
1. mě fakt nebaví neustále sledovat kdy bude na Edenu fotbal, neboť potom prostě nezaparkujete, zatímco mnoho dacanů, kteří jedou na fotbal parkuje všude - chodníky, tráva, i parky (opravdu).

2.) Na těch chodnících parkuje i pár "slušných" místních. Není nad to, když půl hodiny kroužíte, pak konečně zaparkujete, táhne bagáž, děti, psa a před domem uskakujete na chodníku dvacetiletému floutkovi ve své studentské káře, který si to zaparkuje na férovku přímo před vchodem.

Ps.: Omlouvám se všem sliušným fanouškům fotbalu, opravdu to nebylo míněno plošně.
27. 4. 2020 19:02
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Když ono je to těžké, když modré zóny vubec nejsou pro lidi, kteří bydlí v dané oblasti, ale jen pro ty, kteří tam mají trvalé bydliště..!! Což je úplný nesmysl! Hlavně, že nedávno bylo řečeno, že cca polovina pražáků bydlí v nájmech. Ale když v dané oblasti žijete jen v nájmu, máte smůlu, parkujte si kde chcete.. Takže tyto statistiky jsou nic nevypovídající, odhadl bych, že ty auta, která tam přibyla jsou lidí, kteří tam bydlí, ale nesmí tam kvůli nesmyslnosti modrých zón parkovat..!!
Jsem rodilý pražák (trvalé bydliště P10) a v místě bydliště(P9) už také nesmím parkovat, kromě dvou míst s kapacitou cca 50-60 aut!! A přibyla tu zóna, která je poloprázdná furt...Takže asi tak... A nesetkal jsem se s žádným pronajímatelem bytu, který by povolili přihlášení se k trvalému bydlišti do pronajatého bytu.. Od letoška tu zrušili "Parkovací zónu se zvláštním parkovacím režimem" a udělali z ní Modrou nebo smíšenou zónu a světe div se, teď lidi na proseku nemají skoro kde parkovat.. Proč asi..?! Původní zóna fungovala skvěle, byla zdarma a registrace na základě nájemní smlouvy nebo smlouvy o vlastnictví.. Jediné co byla chyba, že policie nesměla odtahovat jako z modré zóny. Takže když tu byla nějaká akce v O2 nebo v atletické sparta aréně taky smůla.. Taky pulhodinový kroužení a nebo parkovani né zrovna košér..
28. 4. 2020 11:58
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Já Ti rozumím a ano, pokud jsem v podnájmu a majitel nedovolí trvalé bydliště (jen nevím, fakt se ptám - na základě čoho? Pokud vím, stačí platná nájemní smlouva, ne souhlas majitele...)

Tzn. ten majitel nedovolí změnu trvalého bydliště protože:

1.) Pronajímá načerno a neplatí daň ze zisku. Pak ale jedná protiprávně.
2.) Stále žije v domění, že trvalé bydliště pro něj něco znamená - neznamená, doby regulovaných nájmů jsou dávno (zaplať bůh) pryč

A pokud někde dlouhodobě reálně žiješ ale de jure máš trvalé bydliště jinde, nejsi v místě svého reálného bydliště voličem, ale hlavně neodvádíš místní daně a poplatky a snižuješ kvótu počtu obyvatel pro rozpočtové určení daní. Jinými slovy, infrastrukturu, kterou ve svém okolí využíváš, Ti sponzorují ti, co zde trvalé bydliště mají. A to taky není zrovna košer.

Jinak řečeno - každá obec či MČ má reální zájem na tom, aby ten, kdo na jejím území reálně žije, měl také tvrvalé bydliště...

A modré zóny jsou paradoxně jedním z nejsilnějších nástrojů, jak toho dosáhnout.
28. 4. 2020 10:05
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
tak proč radnice neudělá nová místa? Hlavně, že máte srací trávníky pro čokly a pak brečíte, že není kde parkovat. Doufám, že jste zásadovy a neparkujete rezidentum v jinych městech. A že zony ublíží i vám, že za vámi nepřijede návštěva, když se vám rozbije auto, nemužete si pujčit kamarádovo, to vám nevadí? Jaké vám by to bylo, kdyby to bylo všude a vy byste mohl parkovat jenom v té své xenofobní bublině? To by vám auto bylo k ničemu a dopadlo by to tu jak v kldr. Raději tlačte na radnici, at staví nová parkovací místa a neříkejte, že není kde, je.
28. 4. 2020 12:07
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
Teda, tři příspěvky na ACZ a už je vidět, co jste za bigotní ... nulu.

Pardon, ale na některé lidi zde nereaguji. Je zde velmi silná a slušná diskutérská komunita, která má proti takovým, jako jste vy, jisté obranné mechanismy.

Ps.: Když se "obejdete bez prahy", co vám na zónách v ní tak vadí? Proč se tedy k těm "pražským zm.dům" tak cpete? Ne, fakt končím, na takové ubohosti reagovat je ztráta času.
Avatar - beibej
27. 4. 2020 22:02
Re: Strojek na peníze, nebo jen regulační nástroj?
"Ono jaksi ústavní právo na parkování zdarma, neexistuje. Parkovací místo je služba, nebo hmotný statek, jako řada jiných věcí."

Nesouhlasím. Bydlím li někde je naprosto nutné někde parkovat. A nevidím jediný důvod za to platit! Motorista se naplatí víc než dost. Co je to za drzost, že ke mě nikdo nesmí přijet na návštěvu nebo já k někomu na návštěvu?
To je na houpačku politiků na lampách.
28. 4. 2020 08:05
pepici
navrhuju, aby kazdy mestecko a vesnicka zavedla modry zony jen pro trvale prihlaseny obyvatela, to by pak prazsti pepici cumeli jak slepice do flasky, ze nemaj kde parkovat.
Rozbalit vlákno
1
28. 4. 2020 10:12
Re: pepici
To ne, to by odnesli i lidé z těch vesniček, nemohli by do sousední vesnice. Udělal bych celorepublikovou zonu, kam by nesměli obyvatelé z dosud zavedenych zon. Zbytek republiky se obejde bez prahy, ale pražáci by mohli parkovat pouze v té své xenofobní bublině, ani do vedlejší čtvrti nemužou, návštěva za niži nepřijede, když se jim porouchá auto, nemužou si pujčit jiné, které není na ně napsané a ještě tomu tleskají primitivové.