Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Proč jsou mnozí Rusové stále posedlí Ladou? Může za to mentalita i cena

Hrdý národ dotuje existenci někdejší sovětské automobilky. Spokojení majitelé Lad mají celkem racionální opodstatnění k neustálému zájmu o předpotopní auta z Toljatti.
Zpět na článek
2. 6. 2020 13:16
Každý národ je nějaký.
V příbuzenstvu mám minimálně 3 jedince, kteří vybírali dle pravidla - může to být jakékoliv auto pokud je to ŠKODA.
Avatar - WinDiesel
2. 6. 2020 13:51
Re: Každý národ je nějaký.
A tak to je. Díky tomu může Škoda vydělávat na Češích velké peníze a následně je posílat do Holandska a dále do Dojčlandu, Vlkohradu.
Avatar - Barrichello
2. 6. 2020 13:52
Hezký článek o ojetinách
protože jinak je to nesmysl, Jediná Lada pamatující SSSR je NIVA. Tu si kupují nadšenci, firmy, myslivci a všichni co jezdí do terénu. Je po ní stále poptávka, proč jí neprodávat, navíc od roku 91 prošla desítkami modernizací a je tam jiný motor, zadní světla, interiér, elektrika, upravená převodovka atd atd.

Všechno ostatní jsou moderní stroje vzniklé dávno po rozpadu SSSR - Vesta, XRay i Granta. A Largus je licenční Logan I.

Tady taky půlka venkova jezdí ve Felicích, Fabiích I, Superbech I, Oktávkách I a II a podobné generaci západních aut. Proč asi, že by to bylo tím že na lepší nemají popř. maj jiné priority?
Avatar - pradeda777
2. 6. 2020 15:48
Ne tak docela...
.."Zejména v Rusku platí věrnost státu až za hrob, tím pádem se logicky etablovalo početné jádro fanoušků Lady, která má bohatou podporu Kremlu i společnosti do dnešních dnů".....ano, to platí, ale jen u lidí starší generace. Mladí na nějakou věrnost pr.dí....... :-!
Avatar - 3_diamanty
2. 6. 2020 18:19
nie je to len ciste o hrdosti
zvlast ked si uvedomime kolko ludi tam zije na hranici chudoby... a ti ked chcu jazdit autom a byt kusok mobilni tak proste nemaju ani na vyber.... no a kedze ti na X5ku ani E klasse fakt nemaju... tak lepsia je pre nich nadalej granta ci niva ako ziadna masina .... ved v rusku je hadam najvacsi rozdiel medzi bohatymi a chudobnymi ... je tam aj vela fakt bohatych ludi ale este viac tych chudobnych... neviem ci nie az polovica obyvatelstva tam zije stale na hranici chudoby ( ak nie viac ) ... takze s takouto financne relativne "stihlou" populaciou ani nejde kupovat vo velkom nejake poriadne zapadne znacky ... ale prave len lacne zastarale domace lady a nejake este cinske lacne kusky ako haval geely ... dacie s logom renault a podobne podivnosti...

https://finweb.hnonline.sk/…ema-ani-na-jedlo takze je jasne v com je tam problem ... na medak ci bawo tam fakt nema moc tych beznych ludi .... takze tu je lada potom pre mnohych skutocne jedina moznost ako sa dostat vobec k autu...
2. 6. 2020 19:03
Re: Reálná skutečnost
jasne
a proto v polovine ruskych zdravotnickych zarizenich netece tepla voda a ve tretine netece voda vubec ...
2. 6. 2020 19:00
hrdy rusky narod
a kdo na to aspon trochu ma, jezdi v bavoracich, audinach, mercedesech a podobnym Zapapadnim "odpadu"
Avatar - fOE
2. 6. 2020 15:32
Re: Každý národ je nějaký.
Oprostme se od ekonomicke teorie kde kazdy, naprosto kazdy prodava za tolik za kolik muze a tezko mu to vycitat (podnikani neni charita), takze to neni ani tak o tom ze "skodovka vydelaval na cesich" jako spis "cesi nechavaji skodovku vydelat" svou ochotou jeji produkty za ty ceny nadale kupovat, ale prejdeme rovnou k veci: jak konkretne to "vydelavani na cesich" vypada? Treba v Nemecku i s nizsi sazbou DPH se skodovka prodava o dost draz (a i tak dela krasna prodejni cisla).
3. 6. 2020 08:29
Re: Reálná skutečnost
Asi nežijí tolik na dluh jako my tady.
3. 6. 2020 08:15
Re: Reálná skutečnost
jestlize v polovine zdravotnickych zarizeni nemaj na teplou vodu a ve tretine na vodu vubec, pochybuju, ze v kazdym 150tis+ ruskym meste jsou nablejskany zapadni autosalony. kdo by to tam proboha kupoval s tema jejich prijmama, ktery nejsou ani polovinou tech nasich??
projed si (na google) nejaky mesto dal od velkych center jako je moskva, petrohrad, jekaterinburg, a uvidis, ze mimo hlavni silnice tam maj jeste sterkovy nebo blativy cesty. tam by se ten Zapadni "srot" zvyklej na vyhlazeny asfaltky moc nechytal.
mozna proto maj rusaci tolik tanku, s kterejma jezdej i na dovolenou. (na ukrajinu) ...
2. 6. 2020 20:58
Re: hrdy rusky narod
Rusko to je dokonalý výklad jak extrémního bohatství tak i chudoby. To se jen tak někde nevidí.
2. 6. 2020 19:03
Re: nie je to len ciste o hrdosti
Ty máš taky jen polo. Budeš na tom asi podobně.
2. 6. 2020 18:44
S řadou 2101-2107 prostě Rusové...
...měli mimořádně šťastnou ruku, protože původní Fiat 124 byl zcela mimořádně povedené auto, které navíc dobře upravili pro ruské náročné podmínky. :-) :yes:
2. 6. 2020 18:15
Re: Každý národ je nějaký.
Ale v tom Německu jsou i ostatní značky dražší. Porovnávat to s ČR nemá smysl.
Avatar - JFK
2. 6. 2020 19:37
Re: Reálná skutečnost
A jak souvisí státní zdravotnictví s vozovým parkem obyvatelstva, nebo distribucí zboží?
2. 6. 2020 14:54
Rozdil
Nektery zeme se vyzivaji v nakupu prumerne 14 let starych plesnivin, za par korun, s 300k km a nekdo holt kupuje sice nic moc auto, ale je alespon novy. ;-)
Avatar - chetoos
5. 6. 2020 09:50
Re: Reálná skutečnost
A v Česku vám to přijde jiné. Je jedno jak shnily šrot to je hlavně ať to je Škoda. A klidně může mít volant z plastu, černé zrcátka, díru na rádio a 1.0 tsi ale je to škoda. :)
Avatar - Barrichello
3. 6. 2020 11:50
Re: Reálná skutečnost
Ty silnice se staví i mimo Moskvu, to za A
B někde stavit nejdou protože permafrost, jestli víš co to je :-)

V rusku se prodává vše, početnou skupinu fandů tam maj i ameriky, hlavně Jeep a Cadillac a Chevrolet.
Avatar - JFK
3. 6. 2020 11:07
Re: Reálná skutečnost
Já tam byl a i na těch rozbitých sterkovych cestách jezdí i novější 'západní' auta různých kategorií, lady tam zas až tolik vidět v poměru k ostatním vidět není. A západní autosalony tam ve větších městech jsou, o Moskvě ani nemluvím, tam cestou ze šeremenťeva do centra dominují
3. 6. 2020 08:33
Re: hrdy rusky narod
To se nevylučuje. Západní firmy většinou nemají se současným západním politikem nic společného. Ten chce třeba západní automobilky zničit.
3. 6. 2020 00:33
Re: hrdy rusky narod
Tak tak, jsou to neuvěřitelní pokrytci a notoričtí lháři a taky podvodníci s fašisticko-expanzivními sklony. Rusáci pořád plivou na Západ, a neustále si nalhávají, jak oni jsou ta jediná správná, "nezdenerovaná" civilizace. Každý Rus, který na to má, ale jezdí autem západní značky, obléká západní hadry, používá americký počítačový sofwér a své děti posílá studovat zásadně do západní Evropy nebo do USA... :-[] :-[] :-[]
2. 6. 2020 23:00
Re: hrdy rusky narod
Ale vidi. Tahle vypada i vetsina Afriky..
2. 6. 2020 20:53
Re: To je zas blábol
Možná má celá redakce obsedantně kompulzivní poruchu. :-) Každý tady máme své vysněné auto případně značku. Některým lidem je zase úplně jedno.
Avatar - 3_diamanty
2. 6. 2020 20:45
Re: nie je to len ciste o hrdosti
no jo .. lebo na 8000 km rocne mi treba superba v kombiku ze jo ;-) ... ini by v mojej pozicii jazdili 10 rocnou jazdenkou a ani neriesili nove auto ver mi ( a ze takych aj poznam a nemaju sa vobec zle ) ... na to na co a kolko auto vyuzivam je to fakt az luxus takze spokojnost .... ale chapem na co narazas ... kazdopadne je to aj o potrebach ( kde a kolko s tym clovek jazdi ) ... to je jasne :yes:
2. 6. 2020 18:53
Reálná skutečnost
Pánové já se vždy divím když někdo zasvěceně hovoří o něčem o čem vůbec nic nevi .majitelem závodu Lady jsou dnes francouzi a japonci. Pokud hovoříte o bídě, škoda, že zde nemohu ukázat parkoviště ze středního okresního města a srovnat s parkoviště u nas . Byli by jste překvapeni. Jistě před 15 lety to bylo jiné, ale v Rusku je tvrdý kapitalismus silnými tržnímy mechanismy, s velmi dobrou distribuci všeho. Ve všech městech nad 150tisic obyvatel jsou špičkové vybavené autusalony základních světových značek. Pro vaši informaci policie v Rusku jezdí na škoda rapid.
Avatar - JFK
2. 6. 2020 18:42
Priora
V moskvě těch nových lad nějak moc nejezdí, byl jsem překvapanej.. ale fenomén je typická kavkazská posádka v nejčastěji dagetánské (05) nebo čečenské (95) votuněné prioře.. černý skla, xenony v mlhovkách, vyhulenej subwoofer a to člověk potká jak na předměstí moskvy, tak třeba v Sevastopolu, v podstatě stejná jako v tom Timatiho klipu :-!

https://www.youtube.com/watch?…
2. 6. 2020 17:06
To je zas blábol
A proč je redakce stále posedlá škodovkou? Může za to mentalita a peníze.
Avatar - CICERO
2. 6. 2020 15:10
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - lamal
2. 6. 2020 15:00
wut?
uroven clanku predbehla ponura pohnutka nieco taketo postnut, zeby reakcia na maršala ? bravo