Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové BMW M4 s obřími ledvinami prozrazeno. Největší tajemství ale zatím tají

38 komentářů

Mig_35
Automatická převodovka i pohon všech kol zvyšují spotřebu a tudíž i emise... manuál a RWD je způsob, jak pomoci planetě :yes:
3_diamanty
su masky ktore su potiahnute skoro az po zem ale ono to aj autu sedi... napr lexus.... a pod.... lenze tu mi tie az skoro po zemi sa tahajuce ladviny nepasuju... nesedi to... v com spociva vlastne ten baworacky pokrok dizajnu ked je to podla mna prave ze horsie aj vizualne aj hmotou na predok jak ked boli tie ladvinky mensie a viac do sirky orientovane.... ono vyssie ladviny na velkom SUV ako X8 kde su aj v patricnej vyske a aj predok ma patricne masivny na vysku mi vlastne ani nevadia a nepsoobia ani rusivo ..... ale tu to fakt nesedi... na nizkom predku u sportoveho auta kde tazisko hmoty masky je uplne inde ako u SUV to vyzera akoby tie megaladviny bzrazu tahalo po zemi ... no a este cez nich preplacnut na hrubo SPZ-tku a hura... dizajnovy pocin roka z mnichova je dokonany ... tam ten dizajn fakt uz dnes moc asi neriesia... strasne slabi su dnes v tomto smere.. aj nejeden mainstreamovy kusok za pomaly polovicnu cenu je v tomto daleko pohladnejsi a s lepsie prepracovanym dizajnom
white label
Zamysli se nejdřív nad sebou, než se začneš navážet do druhých.
Napsal jsem ti jasně: "Spotřebu "zvyšuje" především element mezi volantem a sedačkou, proti němu je vliv typu převodovky zanedbatelný."
Ty (se svou potřebou, neustále něco rozporovat tzv. za každou cenu) mi k tomu dáš odkaz na porovnání fwd s awd, ke kterému ti logicky napíšu, že spotřebu zvyšuje hlavně to awd, no a ty napíšeš: "Kolik z toho dela pohon všech kol a kolik automat je podružné."
Tohle vážně považuješ za dospělou diskusi ze tvé strany?
Odkaz na úrovni hamuny. Jestli se chceš odvolávat na nějaké objektivně prokazatelné porovnání, musí to být stejné auto se shodným pohonem náprav, jinak to nemá žádnou výpovědní hodnotu, ohledně samotných převodovek. Dokážeš to pochopit?
Ze tvého odkazu je zřejmé, že rozdíl papírových spotřeb, 1,0 litru, je prakticky shodný s reálným rozdílem 1,1 litru. A víš jaký je papírový rozdíl v případě jiných převodovek, ale stejného pohonu? Jen 0,1 litru! Desetkrát menší! Pokud ti to nedošlo ani teď, tak: https😐/www.youtube.com/watch?…
iudex
Hm, to je dobrá poznámka. Aj M340i je RWD iba v Amerike, u nás len AWD+auto. Ale M3/M4 je iná liga, to by európski zákazníci neakceptovali, tak verím, že RWD+manuál v EU bude.
bystron
Asi by to chtělo spz asymeticky nabok, jak mají některé Alfy 😁 Protože zadělávat ledvinky, i kdyby jejich část byla falešná nebo pod nimi přední nosník, tak by to působilo divně.
pradeda777
Když jsem v roce 2016 objednával v Brně M3 v manuálu, tak jsem byl druhý borec, co to tak chtěl. Ten první borec ji v tu dobu už vyměnit za automat a jeho manuál "seděl" mezi ojetinami a sloužil jako předváděčka. 😉
white label
Jj, koní a Nm hafo, ale jakou to všechno bude mít hmotnost...
webpaja
Jasný, ta samá špajzka jako u tebe 😉
webpaja
Nemáš pravdu, manuál do M3/4 přijde a to v kombinaci s RWD 😉
white label
Myslím, že webpaja by chtěl spíš manuál (+rwd), nebo se pletu?
iudex
Twl, tieto obličky na M4 vyzerajú ešte väčšie (= horšie), ako na bežnej 4er.
Inak k tej kombinácii: Zatímco s manuálem má být podle těchto informací M4 vždy zadokolkou, s automatem bude vždy čtyřkolkou. I to by s ohledem na cílovou klientelu té které verze mělo svoji logiku.
Tak ja osobne by som uprednostnil manuál a štvorkolku, mnohí kolegovia (white label, webpaja...) zase presne naopak automat a zadokolku, takže aj keď zostane manuál aj RWD, kombo buď RWD+manuál alebo AWD+automat nauspokojí všetkých. Každopádne stále lepšie, než keby bolo len AWD+automat, ako u konkurencie (RS4).
white label
Tak tahle tvá reakce má úplně stejnou argumentační hodnotu, jako ty, cos tu napsal před ní...
Mig_35
blablabla... :yes:
white label
Nepsal si náhodou ještě v neděli něco o mě a tvém aktivním hatelistu? A nepsal jsem já (ještě ten den), že to stejně zase nevydržíš? Moc dlouho si to nevydržel..., od tebe ten originální "labil" (vážně na víc nemáš?) fakt sedí, zdejší stabile. 😒]
Mimo jiné opakovaně tvrdíš, že:
"- na zmrzlinu do Rožnova jsi tady opakovaně zval diskutující."
"- že máš máš Porsche tady dáváš najevo v každé diskusi o Porsche."
Dej sem jakýkoli odkaz z diskuzí na a.cz!, kde někoho konkrétně zvu "na zmrzlinu do Rožnova".
A dej sem odkazy z "každé diskuze o Porsche", kde píšu, že osobně vlastním Porsche a jaké konkrétně.
Pak se ti klidně omluvím. V opačném případě to bude spíš vypadat na podvědomou závist, všude vidíš něco, čeho máš sám, bohužel, plnou hlavu.
Pokud si byl na motobydlech, pak si některé informace získal tam a následně je (uboze) použil v diskusi (což si sám přiznal). Na jedno z nich jsem chtěl jet, ale na poslední chvíli to bohužel padlo, taky to není úplně "za rohem" a pátky mi pracovně nevyhovují, proto taky srazy u mě bývaly v sobotu, a tam si zase (pro změnu) nikdy nebyl ty, podobně jako na srazu v Trojanovicích.
Co se týče Kylie, měl si tady za to "podmínku" (podmíněný BAN), viz tehdejší vyjádření redakce.
Kdybych si já chtěl dělat *** ze tvého komplexu a ješitnosti, napsal bych ti, že si maximálně tak ambasador olítaných baworáků, ale to bys pak zase vyletěl jak čert z krabičky a tvůj dlouhodobý diskusní komplex by se ještě znásobil, proto jsem to raději neudělal.
Ty si pořád myslíš, že máš problém se mnou (viz hatelist), přitom ho máš hlavně sám se sebou.
Dodnes nemůžeš dostat z hlavy logickou argumentaci na tvé jednoduché vyjádření v diskusi, že každý kdo si kupuje nové auto je v podstatě padlý na hlavu, protože zbytečně vyhazuje prachy oknem, zatímco ti co ví a znají (např. ty), si kupují jetá auta, a tak je to jedině správně. A podobně naprosto jasno máš i co se týče prémiových aut s diesely. A jak ti tu někdo ten tvůj černobílý svět začne líčit normálně/barevně, nedáváš to, viz většina diskuzí s tebou tady, kdy se tu opakovaně handrkuješ na stejné téma. Zkus si třeba založit svoje stránky a tam prezentovat své názory tak , aby na ně nemohl nikdo reagovat a nabourávat ti tak tvé snadno zranitelné ego.
Např. poslední diskuse pod ediční Targou, tebe prostě neskutečně se.re, že si tě někdo dovolí opravit, a je ti úplně jedno jestli má pravdu, nebo ne, prostě tě se.re, žes ji zase neměl ty. Diskuse mají obohacovat o informace, ne tě stresovat proto, že se náhodou ukáže, že jsi zrovna ty (tady a teď) neměl pravdu. Normální vyzrála osobnost reaguje na upřesňující informace kladně (někdy i s poděkováním), ale když je člověk zapčklý, bere to hlavně jako další osobní prohru a hledá za co by se (pro příště) mohl schovat do "bezpečí", viz hatelist.
A vědět něco o autech/značce/modelech a vlastnit je, jsou dvě různé věci, k tomu, aby člověk o něčem něco věděl, to nepotřebuješ (nutně) vlastnit. A v diskusi jde především o to, co má kdo v hlavě, ne doma/v garáži, tak už ten svůj diskusní stín (o bazarovém kovboji) hoď za hlavu a začni psát o autech (a pokud možno nejen o jejich spotřebě a ceně), místo toho, kdo co má, kde bydlí a co dělá.
edit - Mimochodem co dneska zase předvádíš pod 520d to je dílo, aby ti na to potomk stačila kapacita hatelistu. 😉
Mig_35
Slídit pod fotosoutěž? Tady je nějaká fotosoutěž? To snad není pravda... Tak mi dej aspoň odkaz, ať se podívám, kde to jakože slídím :yes:
Sysoj - o něm tady psal někdo z jeho blízkého okolí, který znal i jeho otce. Protože už je to pár let, tak sis to pomotal... Navíc s ním mám teď řekl bych vztahy úplně v pohodě.
Kylie - znal jsem jí plným jménem z tipcars, dal jsem její jméno do google a vyjel mi na prvním místě odkaz, který vyjel. Ano, nebylo to hezké, ale ona uměla vytočit do běla. A žádný ban jsem nedostal, ty máš vážně stařeckou demenci už, motáš páté přes deváté a úplně z cesty...
Znovu opakuju, že s novým systémem jsi mi z hate-listu zmizel, párkrát jsem na tebe zareagoval, protože se mi zdálo, že už to není ten frustrát WhiteLabil, který přijde večer k počítači a tři hodiny nonstop do někoho vy.sí.rá ale opravdu jsem se zmýlil... je to pořád totéž.

Ambasador Porsche pro Rožnov a přilehlé paseky je argument? Ne, to si dělám pr.del z tvojí důležitosti, to nemá nic společného ani s tvojí nadváhou, ani zaměstnáním, ani bydlištěm, jen by asi vyznělo divně, kdybych napsal ambasador Porsche z Kladna...
Tebe by nenapadlo argumentovat? kdo mi tady psal o bazarových kovbojích?
Anonymní hrdina? tady se někdo ty jelito podepisuje plným jménem? Já jsem byl na Motobydle několikrát a ty? Nejsi náhodou anonymní hrdina ty, když máš strach, aby se někdo nedozvěděl, že jsi z Rožnova? a přitom to sám píšeš? Píšeš, čím jezdíš a v zápětí požaduješ mlčenlivost? Prášky na tu schizofrenii máš?
white label
Chodíš slídit pod fotosoutěž (na ma.cz) a přitom si tam nikdy nenapsal jediný příspěvek.
A hlavně nejsem jediný o kom si tady vypisoval informace. Viz třeba Sysoj, kterého si tu pomlouval, nebo Kylie, o které sis zjišťoval informace a pak je zveřejňoval, až si tu dostal dočasný BAN. Tak tu teď ze sebe nedělej svatouška, v tomto ohledu jsi tu docela profláklý. Diskutujeme tu o převodovkách a ty najednou začneš "argumentovat" tím, odkud jsem, co dělám a s čím jezdím. Připadá ti to normální? Co to má společného s tématem diskuse? Tak už se konečně prober a začni se chovat jak normální dospělý člověk. Tys tu psal, jaké máš auta, že sbíráš motorky..., ale v životě by mě nenapadlo "argumentovat" s tím v podobné diskusi.
A žádný hatelist ti zase nepomůže, sám před sebou se nikdy neschováš. Už ses za něj nějakou dobu schovával a stejně si na mě nakonec reagoval, stačilo jen "lusknout prsty". Jsi příliš zvědavý (jako všechny drbny) a slabý, a hlavně nekonečně ješitný, aby ses na trefně napsanou reakci nechytl a nakonec neozval, což si tu dokázal už několikrát, lze dohledat v diskusích, anonymní hrdino s hatelistem.
Mig_35
hahaha
- na zmrzlinu do Rožnova jsi tady opakovaně zval diskutující
- na Motobydle někdo řekl "přijede White Label?" a někdo další řekl "on by se do té motokáry asi nevešel, hahaha"
- že máš Porsche tady dáváš najevo v každé diskusi o Porsche

nic víc jsem na tebe nikdy nezjišťoval, nezajímáš mě, nereaguju na tebe, měl jsem tě roky na hate-listu protože jsi diskutér typu H-sakra, tzn. neutuchající, plnící diskuse odshora-dolů, můžu poskytnout odkazy, váš společný ping-pong je tady mnohokrát...

už mi to funguje, chyba byla v prohlížeči, takže sbohem a fakt tě poprosím, dej mi pokoj, já na tebe nejsem zvědavý...
edit: ano, nejnižší způsob diskuse, vůbec nechápu, proč na mě reaguješ, nejsem hoden!
white label
To je přesně tvůj styl, když si zahnán do kouta začneš vytahovat osobní narážky a invektivy.
To je ta nejnižší úroveň diskuse. Mě tady zná osobně poměrně dost lidí a pokud máš nezdolný zájem se o mně taky něco dozvědět, přijeď za mnou, ale přestaň si anonymně zjišťovat nějaké kusé osobní informace, což dokazuje především nějaký tvůj komplex. A zrovna ty, místní diskusní stalker, který si zjišťuje informace o diskutujících, tady budeš psát narážky o stalkingu. Zloděj křičí, chyťte zloděje!
Začni se konečně chovat jako normální chlap. Jestli potřebuješ nutně něco vědět, můžeme se sejít osobně, pokud na to máš koule. Pokud ne, sklapni a přestaň tady probírat, kdo kde bydlí, co dělá, co má/nemá apod., tím spíš, pokud se osobně neznáte. Jestli ti to nedochází, je to ubohé, na úrovni maximálně tak místní drbny.
A co se týče toho tvého "diskusního vítězství". Přesně tak jednoduše ty tu diskusi bereš, když nezvítězíš, bereš to jako prohru, kterou moc nedáváš, což má za následek nějaké dětinské komplexy, které se hromadí a pak se chováš, jak se chováš (viz výše).
Nepotřebuji žádné (diskusní) vítězství, tím spíš nad tebou. Chodím tady pokecat o autech, nic víc. Mě nezajímá kdo jsi, jak se jmenuješ, kde bydlíš, co máš/nemáš apod. K diskusi o autech naprosto zbytečné, často spíš zavádějící, informace.
K citaci ze tvého odkazu. Četl jsem úvod a první srovnání, kde byla zrovna stejná motorizace + 7st. dvojspojka jako v tom Suberbu a sedlo to jak *** na hrne, tak jsem to sem dal.
Nikde na základě toho (na rozdíl od tebe) netvrdím, že automat obecně snižuje spotřebu, tenhle příklad pouze potvrzuje, že to zvýšení spotřeby neplatí úplně obecně, nic víc, nic méně. Od začátku píšu, že spotřebu zvyšuje, ale spíš pouze zanedbatelně, ve srovnání s awd. Takže si to opravdu nemusíš brát osobně jako nějakou prohru.
jhamil
Taky se mi nelíbí. Ale designér se možná inspiroval tímto http😐/www.designmag.cz/…zu-garmisch.html
https😐/de.motor1.com/…misch-vergleich/
Mig_35
Tak poprvé, celý ten můj původní příspěvek byl hlavně fór, to pochopil snad úplně každý /M4 jako pomoc planetě, hahaha/.
Převodovka s pohonem všech kol dohromady zvyšuje spotřebu, tečka, zmiňuju to v diskusi o M4, protože oboje kazí zábavu a stojí peníze navíc, zbytečně!!! zaplatím sto tisíc navíc abych měl vyšší spotřebu a horší zážitek za volantem...
Ano, větší část z toho jde za pohonem všech kol /automat udělá u BMW dvě deci z toho litru, jak je vidno z testu/, máš naprostou pravdu, ale já jsem nepsal nic o tom, kolik co apod.
Opravuješ naprosto podružné detaily, rýpeš se v ho.v.ně protože bohužel nejsi schopen pobrat to základní sdělení...
Já bych bejt tebou zůstal ve svojí funkci ambasadora Porsche pro Rožnov a přilehlé paseky, v tom jsi dobrej :yes:
PS: jeden případ z deseti, to může jedině dem.ent vyhodnotit jako svoje (diskusní) vítězství... :yes:
white label
Tak konečně (kromě toho fňukání) i nějaká sebereflexe. Přesně jak sám píšeš, bylo to příliš "jednoduché, primitivní tvrzení" (míchající jablka a hrušky), proto jsem na to reagoval. Příště můžeš napsat třeba, že spotřebu zvyšuje pootevřené střešní okno a 3,5 tunový přívěs na "kouli". A k tomu připiš: "Kolik z toho dela okno a kolik prives je podružné."
A jestli si nevíš rady bez hate-listu, tak to taky o něčem vypovídá. Co zkusit nereagovat, taky moc složité na pochopení? Máš to ale těžký (diskusní) život, můžeš si za to sice sám, ale jednodušší je ukazovat na někoho prstem a ze sebe trapně dělat oběť. Tvůj styl, tvoje volba.

P.S. Jako třešničku na dortu přidávám citaci ze tvého! odkazu, která se vztahuje také k 2.0 TDI se 7st. dvojspojkou, tady ovšem srovnávali srovnatelné (v obou případech fwd):
"S automatem je vůz o 30 kg těžší a o 3 km/h pomalejší, akceleruje stejně a nabídne o chloupek nižší spotřebu ve všech jízdních režimech."
Jako vlastní gól slušné... 😉
white label
Ten nárůst spotřeby je tam primárně "díky" awd, ne kvůli dsg.
A že dnes jezdí s awd spousta aut úplně zbytečně je fakt.
webpaja
Klídek Aussie, i tady bude. 😉
webpaja
To byl cesťák, takový M340 nebo C43 😉
webpaja
Promiň, já se vůbec nedíval na nick, jen zběžně na avatar a vzal to jako koment Freda i přes češtinu... Pátek, hodině práce.
Arese
...jsou fakt hnus. 😒 😒] Jinak za verzi s manuálem samozřejmě velké :yes: :yes: :yes: 😄
Mig_35
white label
Spotřebu "zvyšuje" především element mezi volantem a sedačkou, proti němu je vliv typu převodovky zanedbatelný.
pradeda777
Tož uvidíme. U M5 se evropských zákazníků ani neptali. A to byly v US tenkrát přísnější emisní zákony než v EU, takže by to neměl být problém. Teď je to obráceně a tím pádem pro Evropany i složitější..... ;-\
Mig_35
To si děláš srandu. V USA se dá koupit 340i s RWD? A předpokládám, že 440i bude totéž...
iudex
Ja som vychádzal z Tvojho XE, kde si mal RWD+auto a pochvaľoval si si. Ale ak si za manuál, to len kvitujem. 😉
iudex
Tak ja verím, že nižšiu ako M440i (v RWD bezpochyby a dúfam, že aj v 😁 s automatom). Každopádne to nebude žiadne ľahkokohé kupéčko, to s danou tehcnikou a rozmermi moc nejde.
white label
Ta samá právě ne, u mě je rwd+pdk (viz iudex 14:41).
pradeda777
Přijde....ale možná jen pro US market....tak jak bylo před pár léty s M5...... ;-\
webpaja
Zcela upřímně M4 už neberu jako běžný cesťák, e92 M3 byla taky s manuálem a v automatu (DKG) bych ji nechtěl.
Tady bych dal taky přednost RWD s MT, takže dokonalá kombinace 😉
pradeda777
No, mám neblahé tušení (i když si to nepřeju), že manuál tady "utře hubu".... ;-\
353 kW a 600 Nm jen na zadní kola a v manuálu....to by byla výzva..... :-!
Mig_35
automat a pohon všech kol zvyšuje spotřebu - jednoduché, primitivní tvrzení

do toho tvoje vysvětlování, co řidič blablabla

ok, poskytnu článek, dokazující, že na stejném úseku, u stejného auta, se stejným motorem, se stejným stylem jízdy - automat a pohon všech kol zvyšuje spotřebu

odpověď - nééééé převodovka nezvyšuje, jenom málo...

četl jsi moje původní tvrzení? že automat a pohon všech kol /dohromady!!!/ zvyšuje spotřebu? nebylo to příliš složité na pochopení... ale protože jsem viděl tvoje mnohastránkové diskuse se zmiňovaným členem, omlouvám se z ní a... nevím jak se to stalo, už ty tvoje podnětné příspěvky neuvidím... jako za starých časů, zkoušel jsem to opravdu trpělivě, ale pro někoho je samotné handrkování se životním stylem, spíš, než by šlo o nějaký reálný výsledek...

EDIT: redakce, nefunguje mi hate-list!!!! pomoc!!! nechcete mě nechat stalkovat tím .... že ne???
Mig_35
https😐/www.autoforum.cz/…-oblibenych-aut/

Prakticky ve všech případech zvyšuje. Kolik z toho dela pohon všech kol a kolik automat je podružné, BMW mi vnutí za pade automat, za pade pohon všech kol, každých sto km me bude stát o 30 korun navíc... proč?

edit: nějak nechápu, co rozporuješ, ale myslím, že je to vlastně jedno, hlavně, že rozporuješ. napsal jsem "převodovka i pohon všech kol" následně blablablablabla úplně mimo mísu...