Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Výrobce luxusních vozů Bentley propustí čtvrtinu zaměstnanců

Výrobce luxusních vozů Bentley chce v Británii propustit zhruba 1000 lidí, což je asi čtvrtina zaměstnanců.
Zpět na článek
7. 6. 2020 12:38
Už ať je to u nás
lidi se odnaučili mít stracho práci a podle toho to v mnoha odvětvích a firmách vypadaá
Rozbalit vlákno
20
7. 6. 2020 14:23
Re: Už ať je to u nás
A ctvrtina zamestnancu Bentley vyrabi auta z domova! To taky kazdy nesvede :-)
Avatar - lexi
7. 6. 2020 17:28
Re: Už ať je to u nás
s tím nemohu jinak než souhlasit....pokud si nebudeme práce vážit, dopadne to špatně...
7. 6. 2020 19:57
Re: Už ať je to u nás
Ono to mozna dopadne spatne, ikdyz si tenprace vazit budeme ... :-)
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:02
Re: Už ať je to u nás
:yes: :yes: :-)
Avatar - Anonym
7. 6. 2020 18:36
Re: Už ať je to u nás
Ty jsi dobrej d-e-b-i-l. Ty lidi/zaměstnanci za žádou krizi nemůžou a podle tebe by měli žít ve strachu o práci a tím pádem o existenci svou a svých rodin. To může napsat jedině vypatlaný chorý (bez)mozek. Tipuju Praha nebo Brno.
Jistota zaměstnání by naopak měla být dána zákonem. Mělo by to být lidské právo. Dává to člověku jistotu a klid do života. Méně stresu = méně nemocí.
Avatar - Seeloewe
7. 6. 2020 18:48
Re: Re: Už ať je to u nás
Takhle země zažila 40 let vlády mrzké lůzy, která taky tvrdila, že práci mají mít všichni. Jak to potom dopadá je tu vidět bohužel ještě 30 let poté. Takže s těmito bolševickými bludy laskavě jděte do ....
Avatar - Anonym
7. 6. 2020 19:06
Re: Re: Už ať je to u nás
Ta mrzká lůza to nejen tvrdila, ale taky zajistila. Práce byla pro všechny. A dokonce pro většinu v místě bydliště. Nikdo nemusel nikam dojíždět. Práce byla v docházkové vzdálenosti nebo stačilo jen na kole. Dnes? Však to všichni známe, co se děje každé ráno a odpoledne na cestách dnes už i menších měst a v jejich okolí (hlavně průmyslové zóny).

Jestli máš pocit, že mít jistotu zaměstnání, je bolševický blud, tak jsi omezený tupec.
7. 6. 2020 19:54
Re: Re: Už ať je to u nás
Seš bolševický hovado a meleš srance.
7. 6. 2020 20:01
Re: Re: Už ať je to u nás
Mas pravdu, ale uz mlc - s komunistama se nemluvi!
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:02
Re: Re: Už ať je to u nás
:yes: :yes: :-!
Avatar - Seeloewe
7. 6. 2020 20:06
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Nepamatuji si, že bych Vám nabídl tykání. Ta mrzká lůza vydrancovala a zbídačila celou zemi. Laskavě se podívejte, jak to tady po těch 40 letech její vlády vypadalo, soudruhu. Ideálně si porovnejte SRN a NDR v roce 1990, ať to máte názorně na jednom národu a zemi.
Avatar - Anonym
7. 6. 2020 20:47
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Jsem přece podle toho d-e-b-i-l-a soudruh a komunista, tak tykám automaticky.

Jo jo, ten rozdíl mezi SRN a NDR vnímám. Zatímco v SRN se podařilo od roku 1945 téměř dokonale zbavit Němce své identity a přeformátovat je + nasadit jim tam všelijakou havěť, tak v bývalé NDR jsou pořád lidi, co mají "zdravé" pronárodní názory a nebojí se ozvat. Takže to, kam to Západ za 75 let od války dopracoval to už víme. Mají astronomické dluhy a musí to řešit "kvantitativním uvolňováním". Říkají tomu vznešeně, ale prakticky prostě generují nekryté peníze. Země jako Francie,celý Benelux, U.K., Německo, ale i Dánsko, Švédko a Itálie jsou plné těch prima inženýrů, co jen požírají peníze, ale jo, mají přece liberální demokracii a korporátní kapitalismus, ale pomalu nemají kontrolu nad vlasními zeměmi ;-)

Jinak v časech vlády té odporně nelidské mrzké lůzy se rodilo víc našich bílých českých dětí než kdykoli po změně režimu. Kdo se nám tu rodí teď asi víš, ne?
Jinými slovy, podmínky pro rodinu a početí dětí měli prostě ty svinské mrzké lůzy lepší než hodní a laskaví kapitalisté. Čím to?

Že by přecijen pro obyčejného prostého člověka bylo lepší mít jistotu práce a bydlení, bez tíže celoživotných dluhů a strachu o práci a tím pádem se vesele mohl množit? To je přece tak divné, že? Uplně nepochopitelné. Přece s vidinou hypotéky do 70-ti, kdy musí oba splácet, nejistotou práce aspoň na příštích 5-10 let by se lidi měli množit taky, ne? No zkuste to těm masám vysvětlit... A pak se jich zeptejte, jestli by brali bezúročné půjčky, byty zdarma (jen za nájem), levné energie, potraviny s cenou stejnou v celé zemi v kvalitě vyšší než dnes atd. Určitě by na to řekli "NE, tohle my nechceme. My chceme mít hypotéky a dluhy a nejistotu a stresy. Tohle my chceme"...

A jestli do Německa jezdíš, zejména teda do Východního a umíš dobře německy a máš tam třeba známe, tak se zeptej, jak to vidí s tím dnešním německem a tehdejší DDR. Možná se budeš divit, co se dozvíš. No ale já to mám asi zkreslené. Asi jsou všichni moji němčtí přátelé z bývalé Stasi a z KGB.

Pokud se tu bavíš o nějakem zbídačení celé země, tak doporučuju se zamyslet nad zadlužením dnešní ČR + SR v r. 2019 a porovnat se zadlužením ČSSR v r. 1989.
Jsou to dostupná čísla. Za těch nesnesitelných 40 let tu ty "*** zlé" vybudovali systém, kdy bylo pro každého občana zadarmo zdravotnictví vč. léku ze korunový recept a nemocnice byla v každé prd...li, pro každé dítě zadarmo školství od základního po vysoké, bytový fond s miliony bytů ve vlastnictví státu / obcí / podniků, kdy si lidé nemuseli kvůli zajištění bydlení brát půjčky na celý život. Byla zde téměř dvousettisícová armáda a né spolek nájemných žoldáků s nefunkční předraženou technikou. Voda byla za babku, elektrika, plyn, paliva jakbysmet. Veřejná doprava všude za pakatel. Stát vybudoval energetickou soustavu, na jejichž základech stojíme dodnes. Vznikly ohromné investiční celky celonárodního významu (vodní díla, elektrárny), které by dnes ani nebyli schopní postavit kvůli majetkovým sporům. V každé poslední vesnici bylo apoň družstvo, když už né malá fabrička, kde mohli místní pracovat s jistotou práce na další léta. Kdo chtěl, mohl do města nebo dojíždět. Fungoval systém péče o mimoškolní aktivity dětí, kde se vedly aspoň k jakým takým smysluplným aktivitám. Vše zadarmo vč. sportovních klubů. Za babku nebo zadarmo pro pracující byly dovolené a pro jejich děti tábory. O úrovni kriminality se bavit nemusíme a když už byla, měli ty bastarti komunistický dokonce i vyšší objasněnost a trestní systém, kdy si zákření vrazi už víckrát neškrtli.

Jen tak mimochodem. Jsem ročník 1982 a ten starý režim jsem zažil tak nějak z vlaku. Dnes si naplno užívám výhod toho, co tu máme. Kupuju si západní výrobky, užívám si těch aut, pornografie a sexuální volnosti, svobodného cestování, a prostě všeho, co ten systém dnes nabízí. Ale to přece neznamená, že jsem slepý nebo neumím zhodnotit, co bylo dobře/špatně tenkrát a co je dobře/špatně teď.

Určitě se o minulém režimu nevyjadřuju jako o mrzké lůze. To se dotýká všech, co v té době něco smysluplného činili a že toho nebylo málo.

Tak čest, soudruhu :*)
Avatar - Mikesus
7. 6. 2020 21:50
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Ježíš to je dlouhé.

Reagoval bych na tu porodnost.
Dřív měli lidí jistotu že nic mít nebudou, jen základní jistoty. Dnes, pokud není člověk líný, dokáže si vydělat, ovšem když je, pak ničeho moc nedosáhne, ani těch jistot.
S tím souvisí i porodnost. Čím vyspělejší společnost, tím linejsi i na potomky. Lidi je nechtějí, nechtějí se zbavit svého pohodlí.
7. 6. 2020 22:09
Re: Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Hezky napsané
7. 6. 2020 23:19
Re: Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Gramaticky OK ale obsahove jsou to fakt hrozny ho*na
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:01
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
Soudruzi s přístupem k informacím už v roce kdy ses narodil Jeffe Jupitere VĚDĚLI že svět od Aše po Kamčatku kterému desítky let absolutisticky vládli = přivedli do obřího zaostání. Od aut a výstavbu silnic a dálnic po třeba zdravotnictvi a z jeho tristního stavu vyplývající průměrnou délku života. Smutná data o počtu operací počtu lékařů na hlavu i dostupnosti léků suplované naprosto nedostatečně omezenou nabídkou geneříkáš atd. což vedlo k nesmyslně vysoké úmrtnosti a tvrdě zaostávají průměrné delce života = vše jsou dnes dostupné veřejné info. Už není socialismus. Prostě po 40ti letech nadvlády jim došly prachy = na všechno.
Komunisti už tehdy věděli že neví jak z toho ven = nevěděli jak zajistit ani to málo co lidem dávali. Lidem jako ty asi chybí ten FALEŠNÝ pocit jistoty = rsp dodnes nechápeš ze byl FALEŠNÝ = a soc. státy zbankrotovaly. Ne(jen) politický, ale hlavně EKONOMICKY

Ty si to neuvědomuješ ani o 38 let později = je smutný. I takovej idiot jako Milouš Jakeš to chápal a na Červeném Hrádku u Plzně ve slavném projevu přiznal = i on primitiv v čele státu = chápal kam po 40ti letech kdy bylo trvale po jejich zem dovedli

Tys to zdá se nepochopil = ani v době volného přístupu k informacím

Kritizovat a říkat pravdu = byl trestny čin = ještě v roce 1989 byl Zeman vyhozen za ekonomická fakta = o smutném stavu našeho státu. Tak když ne mrzká lůza = jak chceš říkat lidem kteří stát dovedli do toho stavu? A jeho hlavní zákon byl MUSÍM VLÁDNOUT JEN JÁ JÁ JÁ A VŠICHNI MĚ MUSÍ POSLOUCHAT

A to samý platí pro ten dluh = je to přesně obráceně než si napsal. Dluh z dob socialismu nás tíží dodnes = i když už se to hodně zlepšilo
Avatar - honzaHK
8. 6. 2020 10:08
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
To se buduje na násilím zabavenejch statcích.
To se vyrábí v zabavenejch podnicích. Jedna báseň.
Trestní systém, který zatočil nejen s vrahy, ale i s těmi, kteří chtěli něco jinak. Nebo prostě jen tak z plezíru, že jim přišli do cesty.
Lepší potraviny? Zjisti si, co se sypalo na pole za sajrajty.
Technologicky jsme byli špička...jasně, ONI to říkali, tak to musela být pravda, a pak přišlo vystřízlivění.
Vše zadarmo, vše za babku, jasně, to dává smysl, proto to tak funguje do teď...

Někdy se pobav s lidma, co jim zabavili majetky a zametli s nima, jak ti bude. Ale spěchej, už jich moc není. Schválně, jestli tu hrůzovládu budeš potom s klidným svědomím obhajovat.
Avatar - kari.laz
8. 6. 2020 09:23
Re: Re: Už ať je to u nás
Je mi z takových rudých svi... zle.
Avatar - kari.laz
8. 6. 2020 11:45
Re: Už ať je to u nás
A teď ještě jiný pohled. Vem si, že budeš mít nějakou firmu, třeba nějakou výrobnu. Pokud tedy rudý zrůdy by nešli do extrému a vše by znárodnili. A teď by ti přišel befel, že musíš zaměstnat v podniku této velikosti 25 lidí. Tobě ale naprosto v pohodě stačí 15. Takže všem razantně snížíš platy, aby jsi na to vůbec měl a ještě zdražíš a budeš doufat, že od tebe bude někdo odebírat, aby jsi dokázal finančně utáhnout přezaměstnanost a nezkrachoval?
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:31
Re: Už ať je to u nás
No hlavně Bentley je na tom blbě už dlouho dávno před covidem = nejen v posledních britských hodnoceních spolehlivosti POSLEDNÍ :no: :-(