Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce luxusních vozů Bentley propustí čtvrtinu zaměstnanců

ČTK
Diskuze (21)

Výrobce luxusních vozů Bentley chce v Británii propustit zhruba 1000 lidí, což je asi čtvrtina zaměstnanců.

Firma, která patří do německé automobilové skupiny Volkswagen, se potýká s koronavirovou krizí.

Bentley auta vyrábí v továrně v Crewe v hrabství Cheshire. Očekává se, že nabídne zaměstnancům možnost dobrovolného odchodu. Firmu poškodilo přerušení výroby kvůli pandemii, společnost ale měla problémy s vytvářením zisku už v předchozích letech.

Šéf podniku Adrian Hallmark minulý měsíc uvedl, že čtvrtina zaměstnanců je na nucené dovolené a další čtvrtina pracuje z domova. Podle zpráv televize ITV podnik sice od té doby výrobu v Crewe obnovil, podílí se na ní ale jen polovina obvyklého počtu zaměstnanců.

Firma byla založena v roce 1919, loni zvýšila celosvětový prodej o pět procent na 11.000 vozů. Ve voze Bentley jezdí například i britská královna Alžběta II.

Koronavirová krize a s ní spojený pokles poptávky dopadá i na ostatní automobilky. Ve čtvrtek oznámil plán propouštění i další britský výrobce luxusních vozů, společnost Aston Martin. Odejít by mělo přibližně 500 pracovníků.

V Británii bylo podle předběžných údajů britského Svazu výrobců a prodejců automobilů (SMMT) v květnu zaregistrováno zhruba 20.000 nových osobních aut. To představuje nárůst z dubnových 4321 vozů, zároveň je to ale jen zlomek ve srovnání s loňským květnem, kdy se v Británii prodalo 183.724 aut.

ČTK
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
8. 6. 2020 11:45
Re: Už ať je to u nás
A teď ještě jiný pohled. Vem si, že budeš mít nějakou firmu, třeba nějakou výrobnu. Pokud tedy rudý zrůdy by nešli do extrému a vše by znárodnili. A teď by ti přišel befel, že musíš zaměstnat v podniku této velikosti 25 lidí. Tobě ale naprosto v pohodě stačí 15. Takže všem razantně snížíš platy, aby jsi na to vůbec měl a ještě zdražíš a budeš doufat, že od tebe bude někdo odebírat, aby jsi dokázal finančně utáhnout přezaměstnanost a nezkrachoval?
Avatar - honzaHK
8. 6. 2020 10:08
Re: Re: Re: Už ať je to u nás
To se buduje na násilím zabavenejch statcích.
To se vyrábí v zabavenejch podnicích. Jedna báseň.
Trestní systém, který zatočil nejen s vrahy, ale i s těmi, kteří chtěli něco jinak. Nebo prostě jen tak z plezíru, že jim přišli do cesty.
Lepší potraviny? Zjisti si, co se sypalo na pole za sajrajty.
Technologicky jsme byli špička...jasně, ONI to říkali, tak to musela být pravda, a pak přišlo vystřízlivění.
Vše zadarmo, vše za babku, jasně, to dává smysl, proto to tak funguje do teď...

Někdy se pobav s lidma, co jim zabavili majetky a zametli s nima, jak ti bude. Ale spěchej, už jich moc není. Schválně, jestli tu hrůzovládu budeš potom s klidným svědomím obhajovat.
Avatar - kari.laz
8. 6. 2020 09:23
Re: Re: Už ať je to u nás
Je mi z takových rudých svi... zle.
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:31
Re: Už ať je to u nás
No hlavně Bentley je na tom blbě už dlouho dávno před covidem = nejen v posledních britských hodnoceních spolehlivosti POSLEDNÍ :no: :-(
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2020 08:02
Re: Re: Už ať je to u nás
:yes: :yes: :-!