Bezpečnost
lorenzlubos
0
:yes:
...a nova Fóbia len 4 !!!
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁
Vysledyk lahsej Mazdy 2 a tazsej Fabie su len nepatrne odlisne (vid body). Akoby to asi dopadlo po ich vzajomnom naraze... Hm?
Hmostnostný rozdiel je 60 kg. Takže dvaja ľudia v Mazde a jeden vodič vo Fabii. Ako by to dopadlo pri ich vzájomnom náraze? Hm?
To sa pytam aj ja. Fabia 5* tesne minula, Mazda 2 tesne dosiahla. Fandim Mazde 2 za ubytok hmotnosti, len by som sa nesmial Fabii za 4*. :yes:
Rozdiel v čelnom náraze sú 3 body. To je už dosť. Ostatné bodové ohodnotenie je rovnaké (akurát na stránkach euroncap.com zle spočítali súčet pre Mazdu: 35 bodov). Stačí porovnať namáhané oblasti v prípade Fabie a Mazdy2.
Takže: Lepšie by zrejme obstála Mazda2.
Takže: Lepšie by zrejme obstála Mazda2.
Krásný výsledek... ale taky po problémech.
Ale zaráží mě nemožnost manuálního vypnutí airbagu spolujezdce. Že by to vývojáři Mazdy vyhodnotili jako potenciálně rizikové a tedy celou funkci radši zrušili?
Ale zaráží mě nemožnost manuálního vypnutí airbagu spolujezdce. Že by to vývojáři Mazdy vyhodnotili jako potenciálně rizikové a tedy celou funkci radši zrušili?
Vynikajici vysledek. Mazda 2 je dukazem toho, ze automobil muze dostat 5 hvezdicek i bez narustu masy a zaroven hmotnosti. Kvalita interieru je prikladna. I pres celni naraz, pristrojova deska neposkodila nohy figuriny, coz je dnes ojedinele. Vetsinou se sramy najdou.
Zadni bocni dvere Mazdy 2 jsou az prekvapive lehke, jejich otevreni muzeme brat jako individualni pripad tohoto auta a tohoto narazu.
Nemuzu jinak nez poblahoprat Mazde a jejich vyvojarum za vynikajici praci.
Zadni bocni dvere Mazdy 2 jsou az prekvapive lehke, jejich otevreni muzeme brat jako individualni pripad tohoto auta a tohoto narazu.
Nemuzu jinak nez poblahoprat Mazde a jejich vyvojarum za vynikajici praci.
Ne tedy abys zkoušel, zda je těch pět hvězd oprávněných, ale mé doporučení je - projeď Fabii a projeď Mazdu 2. Pak napiš, jak se na ta auta díváš. Po jízdě budeš velmi překvapen z obou aut. Z kterého jak, to nechám na tobě. Napiš nám to ovšem sem.
No, já nevím, mám? Aby to s tebou nešvihlo... 😉 Fabii jsem projel docela důkladně (108.000 km), Mazdu jsem taky vyzkoušel a lituji, že jako služební auta musíme kupovat jednu z těchto značek. Hádej kterou... 😉
No nevim jak souvisí projížďka s hodnocením EuroNCAP, ale u toho nad tebou vlastně nevíš nikdy nic. Jestli ovšem nemyslí motory, potom je to jasný... (jedině HTP=zážitek) >😁
Náhodou HTP je skvělé. Nastartuješ - běží, přidáš plyn - zajdeš na kávičku, vrátíš se a motor zrovna zareaguje. 😉 Ale vážně - HTP je docela dobrý motor do města, ujde i na okreskách (bez nároků na předjíždění) a na dálnici učiněná raketa (bráno podle spotřeby a rizika, že ti vystřelí ze silentbloků).
Neprešiel som s v nich. No máš niečo proti Mazde 2? To Fabia až tak vyniká na Mazdou 2? Mne sa nezdá. Jedine priestorom, ale to potom by ani Audi Q7 nebolo dobré a mal by som to porovnávať len s priestranným Mercedesom R??
Je to takřka nebe a dudy. Jeden je na vrcholu třídy, druhý na počátku. nechce to ale chápat negativně. Ta hmotností úspora se prostě někde projevit musela. Takže základní pocit je ten, že M2 je konkurentem Swiftu. Také se ta auta setkávají na hraně tříd. Swift jako na vrcholu Miniaut a dvojka na počátku subkompaktů. Naproti tomu Fabia je ve všech směrech dospělý vůz, klasický subkompakt a konkuruje si s premianty - [odkaz]
zatím jakékoliv testy jsem četl, všechny mazdu jen chválili...ty stejné testy Fabii nechválili..čím to je? 😉
Dost casto bylo psano,jak to sou rozdilny auta.Zatimco Fabie vlastne jiz od pocatku tak trochu nakukovala do tridy malych strednich,MAzda 2 jde stejne jako Yaris(zmensovani).To je prvni(ne)podstatny rozdil.Druhy je takovy,ze zatimco Fabie,,chce"jezdit po meste a soukat do sebe vse co de,MAzda 2 je radsi za mestem na okreskach,kde majitel muze vyzkouset obe veci.JAk hezky sedi,a potom,jak to je doopravdy s tou bezpecnosti.....
P.S.Fabie taky dost sedi,takze to vyuziva k,,myskovani"ve meste... 😉
P.S.Fabie taky dost sedi,takze to vyuziva k,,myskovani"ve meste... 😉
Projeď sám, budeš překvapen. Největší šok pro mne byl hluk u dvojky od předních kol. Dojem - jako by podběhy byly neošetřené tlumícím materiálem. Na druhou stranu je nutno pochválit ergonomii, te je ukázková. Řazení též. Komplexní pocit ovšem, zejména přívětivost užívání, nástup brzd, - Fabia na vrcholu třídy ve všem, jen vadí umístění ovládání klimačky. Dvojka - městská skákačka pro ženskou. A já to nepíši negativně, naopak, je dobře, že si ruzní lidé vyberou. Jen je potřeba vědět, co které auto vlastně je. Četls ten můj blog?
GTI ja to cetl a jeste sem nikdy od tebe nevidel ze by si mazdu chvalil. Vzdy najdes nejakou vymluvu proc je VW koncern nejlepsi. nema to cenu se s tebou hadat. podivej. krome tebe tu neni jediny zastance VW koncernu (v tomto pripade fabie). Nikdy by si nepripustil ze by si nahodou nemel pravdu takze je to zbytecny. a ted ocekavam prichod FX nebo allesia apod >😁 to zase bude flame..
Zkus mě na blogu v Supertestíku nachytat na neobjketivnosti. Nenachytáš, skejpo, napsal jsem to přesně, jak to je. Králem v subkompaktech je des opravdu a jedině corsa. Až přijde nové POLO a Fiesta budou se s Corsou tahat o prvenství. Nikdo jiný na tuhle trojku nemá. Pod nimi je díky příbuznosti s VW Fabia. Z hlediska odladěšní toho základního, to je odpor volantu, odezva od kol, odpor pedálů, nástup brzd a řazení nedosáhne dvojka na premianty ani náhodou. V tomhle (až na kolena) sekunduje jen Clio. P.S. nenech se strhávat venkovní krásou dvojky... zdání někdy klame. Píši o tom v závěrečném shrnutí, tak prosím přečti.
nejsi objektivni. pises tam kritiku na stredovy panel, hluk od kol a par dalsich drobnosti. stredovy panel a jeho vzhled je opet pouze subjektivni a me se napriklad libi. to ze pro tebe volant neni dostatecne spravne kozeny je taky pouze subjektivni. nerikam ze ten test nema spravne postrehy. jen mi muzes verit, ze nam doma stoji v garazi jako druhy auto prave polo, ktere vystridalo corsu a pro mne to znamenalo krok zpet. corsa na me (krome slabouckeho motoru a chybejiciho posilovace) pusobila mnohem lepsim dojmem ve vsech smerech. a ne jen na me ale i na vsechny ostatni, kdo to mohl porovnat.
proto sem se nedivil ze to nova corsa vyhrala ale divil sem se ze na jeji uroven radis polo a mazdu davas uplne dozadu. a to podle me neni spravedlive... M2 je krasna, bezpecna, cenou asi jako fabie (coz je hodne slusny), motory velice konkurenceschopne (v porovnani s HTP od VW primo dabelske >😁 ) a jde dolu s vahou apod. podle me si ji tam zbytecne "zarizl"... ale jak jsem psal predtim. je to zbytecne resit protoze si stejne budes stat za svym...
proto sem se nedivil ze to nova corsa vyhrala ale divil sem se ze na jeji uroven radis polo a mazdu davas uplne dozadu. a to podle me neni spravedlive... M2 je krasna, bezpecna, cenou asi jako fabie (coz je hodne slusny), motory velice konkurenceschopne (v porovnani s HTP od VW primo dabelske >😁 ) a jde dolu s vahou apod. podle me si ji tam zbytecne "zarizl"... ale jak jsem psal predtim. je to zbytecne resit protoze si stejne budes stat za svym...
Zarizl ji primo svinsky. Co to tam placa o brzdach?? fabia v tomhle na vrcholu tridy? Kristepane co je vrcholoveho na tom, ze polechtam brzdovy pedal a jsem prilepeny na prednim skle??? Mazda 2 ma naprosto skvele odstupnovane brzdy, co nevadnou a umi zastavit v co nejkratsi chvili.
Co se tyce plastu a designu, to jsou opravdu vsichni uchylove, ze ohmatavaji palubovku? Ruce patri na volant. A vzhledovy dojem je subjektivni pocit, me se reseni libi, mnohem vic nez jakekoliv koncernove nebo detske stribrne v Corse (zvlast, kdyz na prvni pohled je jasne, ze je to nastrikany plast, fuj). Snaha po uspore? Kde? A to, ze je radicka umistena vyse, na stredovem panelu, je obrovske plus!!! Podvozek nic moc, no tim me pobavil, smarja, ze jsem neco tech malych aut projel a dovolim si tvrdit, ze M2 ma ve sve cenove tride jeden z nejlepsich, ne-li nejlepsi podvozek. A ze mu chybi budik na teplotu, za chvili to bude standard vsude, clovek si zvykne. Jedine, v cem mohu souhlasit, je hluk od odletavajicich kaminku, ale to je tak vse.
A k te slavne Corse, interier je az prilis detsky, pri pomale jizde na nerovnostech mi vadilo preposilovani, zadek na nerovnostech celkem odskakuje (ale to je problem vsech malych aut, nekterym mene, nekterym vice).
K Fabii se vyjadrovat ani nebudu, toho jsem zde popsal vsude dost, staci se podivat do nabidky motoru...je to porad auto pro chalupare, tam to konci. Design je subjektivni vec, nicmene pro me osobne zvenku vypada jak nakopnuta koza (Roomster vypada 1000x lip), v interieru bych uvital lepe reseny stredovy panel, jinak OK.
HAWG.
Co se tyce plastu a designu, to jsou opravdu vsichni uchylove, ze ohmatavaji palubovku? Ruce patri na volant. A vzhledovy dojem je subjektivni pocit, me se reseni libi, mnohem vic nez jakekoliv koncernove nebo detske stribrne v Corse (zvlast, kdyz na prvni pohled je jasne, ze je to nastrikany plast, fuj). Snaha po uspore? Kde? A to, ze je radicka umistena vyse, na stredovem panelu, je obrovske plus!!! Podvozek nic moc, no tim me pobavil, smarja, ze jsem neco tech malych aut projel a dovolim si tvrdit, ze M2 ma ve sve cenove tride jeden z nejlepsich, ne-li nejlepsi podvozek. A ze mu chybi budik na teplotu, za chvili to bude standard vsude, clovek si zvykne. Jedine, v cem mohu souhlasit, je hluk od odletavajicich kaminku, ale to je tak vse.
A k te slavne Corse, interier je az prilis detsky, pri pomale jizde na nerovnostech mi vadilo preposilovani, zadek na nerovnostech celkem odskakuje (ale to je problem vsech malych aut, nekterym mene, nekterym vice).
K Fabii se vyjadrovat ani nebudu, toho jsem zde popsal vsude dost, staci se podivat do nabidky motoru...je to porad auto pro chalupare, tam to konci. Design je subjektivni vec, nicmene pro me osobne zvenku vypada jak nakopnuta koza (Roomster vypada 1000x lip), v interieru bych uvital lepe reseny stredovy panel, jinak OK.
HAWG.
doufám že brzy projedu, nicméně to že se veškeré testy shodují o lecčem vypovídá.Jsem trošku překvapen tvou výtkou k hlučnosti, protože zejména tu všude chválili..ovšem máš pravdu v tom že F2 a M2 jdou jinou cestou a nejsou úplně přímými konkurenty.Moje volba (v podstatě volba mojí ženy 😄 by v tomto případě byla jasná, červená M2 je prostě neodolatelná 😉 Jo, blog jsem četl,celkem pro mě překvapení že nám i toho japonce chválíš :yes: 😉
Dobrá,pekná, sedel som v nej a dovolím si tvrdiť, že priestranná a bezpečná. Možno neponúka priestor ako Jazz, ale trebárs veľké Audi tiež ponúka málo priestoru vo svojej triede a nikomu to neprekáža. Mazdička sa mi páči. Môj favorit. Dobrý interiér. Tiež som bol očarený z miesta páky. Toto je dodávkach. Ale v Mazde je to aj v miniautách. :yes: :yes:
Svět Motorů 46/2007 - str. 16-20 test "Oheň a voda"... kromě prostoru (neplatí pro šířku, tam je Fabia prostě auto pro jednoho) a zavazadelníku dala Mazda Fabii ve všem... smutný je že pro vytvoření "stejného" dojmu bylo potřeba testovat o cca 106.000,- Kč dražší Fabii...