Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Přibývající střety auta s tramvají: Na vině bývá nepozornost i neznalost

10 komentářů

N8GD
Pokud si někdo není schopen zapamatovat základní pravidlo, že jedoucí tramvaj má vždy přednost, tak nezaslouží slitování
xxc
praveze prednost vzdy nema 😄
N8GD
Zkus to říct té JEDOUCÍ tramvaji.
xxc
ale aby zakazali tramvaje, to nikoho nenapadlo 😄 Skuste ist do mestskej premavky vozidlom, ktore nie je schopne zabrzdit na par metroch. Clovek nie je neomylny a chyby sa budu diat stale.
Mikesus
To sice budou, ale v naproste vetsine na to doplati ten, ktery to zavinil.
Camry
Jednou jsem předjížděl přes koleje, stál jsem napříč asi 100m od zastávky. Přede mnou auto s řidičem v důchodovém věku, kterému to chcíplo. Do zastávky přijela tramvaj, rozjela se, přijela ke mě těch 100m a jebla to do mě. Dle nehodovosti DP a policie jsem za to mohl já. Zajímavost: Škoda na tramvaji vyčíslena dopravním podnikem (odřený lak) byla ve stejné výši jako měla tramvaj registrační číslo (to čtyřmístné). 👍😂
Mikesus
Je to o ohleduplnosti, nicméně ty nesmíš tramvaj ani omezit. Blbec je ten trmavajak, normální člověk zastavi, ale bohužel jeho povinností není zabránit nehodě. Má přednost, na kolejích stát nemáš. Nesouhlasím s tím, ale to je tak vše co s tím udělám.
xxc
U nas sa rozlisuje medzi zastavenim, z vole vodica a zastavenim vozidla, kedy vozidlo zastavi bez ohladu na volu vodica. Ale je to zaujimava otazka, ked su kolajnice prazdne, zastavim vozidlo a kym mi premavka umozni sa pohnut, dojde elektricka 😄 Myslim, ze u nas je aj povinnost snazit sa zabranit nehode.
Mikesus
U nas je povinnost řidiče taky, ale motorového vozidla. Kolejové je trochu neco jineho. Pokud ti provoz neumožní pokračovat, nesmíš na koleje vjíždět.
Alfonz666
Tak přesně tohle jsem onehda viděl na křižovatce Veletržní /Dukelských Hrdinů. Zácpa jak prase a chlap zůstal viset na kolejích. Tramvaj se rozjela a napálil to do něj. Pak tam v ty zácpě trcela nastorc křižovatkou asi dvě hodiny a byla tam i záchranka kvůli chlapovi z auta. Sice neměl na kolejích co dělat, ale v ty situaci tomu nešlo zabránit, kdyby se tam ty auta necpaly prostě by nikdy neprojeli. Takže tramvajak naprosté debil.