Ekonomika
na nejakem posr@nem Golfu, ale nadpis clanku zni, jako by prvni byla Dacia.Pripadam si, jako kdybych cetl AutoBlesk.
dacia proste "len" bodovala ( v ramci moznosti mala pekne cisla to ano ) ... inak na najpredavanejsich nema... ale suhlas.. v tom nadpise som si aj ja po precitani na kratucky okamih pomyslel ze ci... je fakt prva? ... kusok to "zavadza mysel" ... ale kto trh v eu sleduje podrobnejsie tak po kratuckej chvilke ( a mozno aj hned ) ten nadpis "prekukne" ...
V článku potvrzeno, že fleet dostane pořádnou slevu a nebožáka leda vezmou pořádně na hůl.
Ale vo svojej kategorii je stále najpredávanejšie.Clio je min o 1/3 lacnejšie a samozrejme menšie auto.Kde je Focus,Ceed,i30,Mazda 3,Honda Civic alebo Astra ?Pritom VW má v prvej desiatke 3 modely.To je napriek kríze podstatné že kolko áut celkovo predajú.
To je dobrá pripomienka. Golf je síce "až" druhý, ale z konkurentov sa do top 10 nedostal ani jeden. A to je celkom povážlivé, že ani bestsellery ako Focus nedokázali predať dosť áut na top 10.
Inak k tomu Golfu: bude zaujímavé sledovať, ako sa na predajoch prejaví plný nábeh nového modelu. Teraz stále gro predajov tvorili výpredaje G7, uvidíme, ako osloví trh kontroverzný digitálny G8; osobne ale tipujem, že to v porovnaní s G7 bude slabšie.
Inak k tomu Golfu: bude zaujímavé sledovať, ako sa na predajoch prejaví plný nábeh nového modelu. Teraz stále gro predajov tvorili výpredaje G7, uvidíme, ako osloví trh kontroverzný digitálny G8; osobne ale tipujem, že to v porovnaní s G7 bude slabšie.
Hodně lisí z mého okolí mělo Golf v základu s nějakým motůrkem. Prostě jen chtěli VW a neměli moc peněz. Ale ani VW nebude věčně žít jen ze svého dobrého jména-
Tak ja vídam vo svojom okolí všetky verzie G7, od tých základov na 15kach a s 1,2TSI/1,0TSI, cez dobre vybavené 1,5TSI/2,0TDI až po GTI/GTD/R. Proste v rámci G7 si vybral každý vrátane toho, komu išlo o nízku cenu. To už G8 neponúka (ten dostupný základ), čo bude nepochybne ovplyvňovať predaje.
V porovnani golf 7 a troc jasne bolo vidieť úbohosť t- rocu.
Teraz pri porovnani golfu 8 a t- rocu ten rozdiel už zďaleka nie je taký markatny.
T-roc osekaný až na kosť alebo golf 8, rovnako osekaný na doraz?
V takom prípade teda skôr t-roc.
Teraz pri porovnani golfu 8 a t- rocu ten rozdiel už zďaleka nie je taký markatny.
T-roc osekaný až na kosť alebo golf 8, rovnako osekaný na doraz?
V takom prípade teda skôr t-roc.
no a potom tu mame este aj T-cross ... ktory je sice na papieri akoby o triedu mensi ako golf ale ak zvazis ze s 1,5tsi ho mas za cenu zakladneho 1.0tsi golfa a aj kufor ma dokonca este o 5L vacsi ako golf tak ... tak ked nenahanas moc razvor a nevozis vzadu basketbalistov ( ale deti do skolky ) tak uz aj T-cross vie v tomto kludne "nahradit" golfika ako bezne auto v domacnosti ( a este mas bonus aj v podobe vyssej svetlosti a silnejsieho motora v rovnakej cenovke voci golfu ) .... takze za mna T-roc aj mensi T-cross oba uz dost viditelne pozieraju golfa .. ale je to asi ocakavatelny jav... nic prekvapive vzhladom na ten SUV trend ktory dnes v autach "leti"
ale cliu to normalne doprajem .. nech bude prve... :yes:
Co mi nejde do hlavy je, ze preco vsetko rozdeluju do kategorii a SUV daju spolu. Pritom vacsina z tych SUV budu prave subkompaktne...
SUV jo... on je v tom teda dost guláš, Tiguan je technicky Kodiaq, ale asi by patřil do kompaktních...
Teda zjednodušene: Polo 1,0TSI môže nahradiť krátky Golf 1,0TSI, ale Golf Variant 2,0TDI nenahradíš žiadnym subkompaktom.