Novinky
Nepotrebujes znat ulice, staci navigace. Kdyz nejde navigace, tak zapnu telefon, kdyz nejde ani to, tak mam papirovou mapu a nebo typek mi rekne kam chce. To hlavni zna kazdej ridic. A je mi fuk jestli pojedu ukrajincem a nebo dedkem, radsi priskokem nez bejvalim vexlakem v taxi, kterej to striha jak hovado a jeste se divy kdyz ho srovnas. At tahnou kolotocaři v koženejch bundách na moravu. Hele, v brne jste jinde, v praze to funguje a to jedes i s clovekem co je němej a nebo z tunisu. Jo, srovnavat toceni volantu v nasem tatarstanu kde neumi plynule ridit nikdo, s medicinou, to uz chce fištróna.
Chvilku jsme ho tady měli, zažil jsem žertovné historky, například, když jsem chtěl vyzkoušet tuto službu poprvé, přijel pán v důchodovém věku, s popelníky místo brýlí a po usednutí prohlásil: "neděste se, já jsem pár let neřídil" a s přískokama se rozjel dopředu... nebo když přijel Čečenec nebo Dagestánec nebo co to bylo a neuměl ani slovo česky... tehdy jsem začal trochu chápat, proč se taxikáři, kteří se např. tady v Brně musí naučit 2000 ulic nazpaměť, proti téhle konkurenci bouří... je to jako kdyby někdo dělal doktora s rekvalifikačním kurzem...
Já s těmito službami jezdím, rozhoduji se dle ceny, ale proti klasickému taxi je cena na 1/3 a i když s čechem jsem jel snad jednou, tak tito kluci z postsovětských republik byli vždy slušní, přijeli i v slušném autě, byť né nejnovějším, ale žádná rozhrkaná herka. Namátkou P307, Insignia, Honda Accord a podobné typy. Za mne palec nahoru, konečně jsem občas začal používat taxi na místo MHD.
Liftago využívám častěji, líbí se mi hlavně, že si jednak můžu vybrat podle ceny už dopředu ale především, že si vyberu řidiče, se kterým už mám příjemnou zkušenost a dobře si s ním pokecám...
Posouzení na kolik je to dobrý nápad nechám na tobě.