Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Doprava není zásadním zdrojem znečištění vzduchu, tvrdí skotská studie

Snížení počtu vozidel na silnicích o 65 procent nepřineslo žádné výraznější snížení emisí a množství škodlivých látek ve vzduchu, prokázala studie realizovaná ve Skotsku.
Zpět na článek
10. 9. 2020 10:00
10. 9. 2020 10:13
10. 9. 2020 14:23
10. 9. 2020 11:06
10. 9. 2020 15:25
10. 9. 2020 10:00
zajímavý
Pro některý možná překvapivý výsledek. Pro mě teda ne. Teď ještě podobnou studii na NOx, aby se zjistilo, že těch 10 autobusů co produkuje jedna dieselová "popelnice" vlastně s kvalitou ovzduší taky moc nezahýbe, což by mohlo Hamunu po létech pouštění znepokojených výkřiků do éteru poněkud uklidnit :D
Rozbalit vlákno
49
10. 9. 2020 10:13
Re: zajímavý
Je to zajimave.

Je tu ale jeste jedna moznost - a opet se koidne muze ukazat, ze ani to nema vliv.

Totiz ze zatimco bezna auta z ulic zmizela, drtiva vetsina nakladnich aut a dodavek zustala, nebo spise pocet vzorst (dorucovani domu).
Je tedy mizne, ze zatimco osobni auta vlastne vliv nemaji, naopak nakladaky, dosavky a autobusy maji drtivy podil na znevisteni.
A tak trochu to dava smysl, to jsou ta tezka auta.

Ale opakuju - je mizne, ze ani nakladaky maji maly vliv na ovzdusi.

Mimochodem shodou okolnosti znam cloveka, jehoz praci jsou doslova a do pismene tyto studie, resp. statisticka analyza dat.
Rikal mi, ze mnohem vetsi problem nez splodiny aut jsou nyni pneumatiky a brzdy (zvlast pneu prosukuji hromadu malych castic jak se ojizdi) a samozrejme dopady masove vyroby baterii.
S bateriemi ale byl opatrnejsi, zaprve ta produkce neni zatim az tak velka (globalne) a hlavne tam ocekavaji v kratkem horizontu zmenu technologie, upousteni od lithia i kobaltu, to pry muze situaci znacne zlepsit.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 10:31
Re: zajímavý
Jj na tvoje plíce NEMÁ vliv jedno TDI co prokazatelně NAMĚŘIL že vypouští z výfuku jako 10 autobusů = ale výroba baterií :D

Hele a co teď když svět chce přejít na průmysl na vodík a omezovat dotování fosilních paliv a fosilní paliva vůbec a bude to stát biliony = to je taky kravina?

Kdyby blbost nadnášela = diskuze by tu HODNĚ prořídly :-!
10. 9. 2020 12:04
Re: zajímavý
Nemá, protože jak jsi snad už pochopil zvýšený koncentrace NOx v ovzduší v rámci ČR není problém se kterým bychom se potýkali. Viz.

http://portal.chmi.cz/…our_data_CZ.html

Výroby baterií se bojím stejně jako toho NOx.

Svět chce přejít na vodík, ale ne teď, nýbrž panují snahy o jeho rozšíření a použití v osobních autech v následujících desetiletích. Zatím to není téma sériový výroby. Vodík v autech je hudba budoucnosti. Snad za 10-20 let.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 12:22
Re: zajímavý
Rozčiloval ses nad CO2 = dřív si tvrdil že NOx nejdou snížit že VW je v Dieselgate nevinně https://www.idnes.cz/…109_automoto_fdv

Radši definuj své aktuální názory preciznějš = co konkrétně ti momentálně vadí?

Nejen mě tohle https://neviditelnypes.lidovky.cz/…_p_ekonomika_wag
10. 9. 2020 14:39
Re: zajímavý
Ohledně emisí? Vůbec nic. Vidím to jako v pohodě. To ty seš jak zapšklej dědek, kterej je furt nespokojenej :D
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 14:48
Re: zajímavý
Nojo sme holt dědkové https://neviditelnypes.lidovky.cz/…zdechovsky.N3455 = já zas podle názorů myslel že dědek si ty. Protože i v tomhle si spíš důchodce = my mladší sme NESPOKOJENÝ s tím jak extrémně to u nás de pomalu = ty jak píšeš RÁD za každej km že sme POSLEDNí nejPOMALEJŠÍ nevadí

Vůbec nic = znamená CO? Jako že celá ta historie snižování emisí OMYL?
10. 9. 2020 14:59
Re: zajímavý
Omyl je to co ti tady vysvětluje Lamal. EU tlačí na snižování emisí nesmyslně. Zprasila automobilový trh nesmyslnýma požadavkama. Zbytek světa to nedělá. Z toho důvodu u nás mizí motorizace, který jsou jinde ve světě běžný a hrkáme se tady ve 3 válcích. Ty tomu tleskáš, ale moc takových blbů není. To je tak jediný co mi možná vadí, ale zase je nutno podotknout, že pořád mě nikdo nenutí si ty nový chcíplý 3 hrnky kupovat, takže vlastně no stres. Dál si můžu jezdit ve svým autě co má emise CO2 kolem 200 g/km a s-rát na výmysly z Bruselu.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 15:19
Re: zajímavý
Viz odkaz na americký normy = tamních 5,8 litru je de facto PŘÍSNĚJŠÍCH než naše kdy nejvíc brblaj lidi co nikdy to auto úrovně Camry a 164kW mít nebudou

Jen VÁM brblalum furt nedochází že desítky let ty auta co sou emisně NAPŘED https://auto-mania.cz/…na-prvni-pohled/ sou MIMO evropský

Neuvěřitelný že i po odkazech viz ty teď = si dál tvrdíte tu svou = že s tím že eště o fous lepší než Camry je Accord hybrid a nejmenší emise má Tesla = za to může BRUSEL :-!
10. 9. 2020 16:08
Re: zajímavý
No je vidět, že tohle mentálně nedáváš a furt si meleš svou, ale nic jinýho jsem vlastně ani nečekal. Mícháš do sebe fakt, že Toyota vyrábí hybridy, požadavky na emise CO2, který jsou přehnaný jen v rámci EU a velkoobjemový motory běžný v USA, který mají možná přísnější emise, ale ne CO2, takže si možná nejdřív v hlavě srovnej ten guláš o čem se chceš bavit a pak diskutuj.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:01
Re: zajímavý
Proč JÁ nedávám = TY řikáš že svět se zbláznil = protože ho mentálně nedáváš

JÁ s tím nic nemám = že ty jak píšeš dodnes ani po 23 letech od Kjótskýho protokolu nechápeš proč CO2 = no buď se chytřejší vzdělanější na celý planetě zbláznili. Nebo to TY mentálně nedáváš no :-O :D :-! :*)

Kvízová otázka = už chápeš že nafta je a musí bejt dotovaná?
Kvízová otázka = co myslíš s tím CO2 si mimo realitu a nedáváš to intelektuálně ty nebo svět?
Kvízová otázka = snižujou se emise aut déle než tu si zbytečnej a ničemu neprospívající chybně a všichni kdo to realizují sou proti tobě idioti? Nebo to intelektuálně nedáváš TY?

Prostě buď si MIMO REALITU ty jak si sice pleteš meteorologii a klimatologii ale vidíš se jak NEJ klimatolog a vidíš jak všichni POD TEBOU se ve svym oboru hluboce mýlí a jen ty a tobě podobní to chápou = nebo seš MIMO ty = jedno z toho to BUDE :-!

MOŽNÁ to má všechno jednoduchý vysvětlení = furt ve všem od ekonomiky po emise aut = se pletou VŠICHNI OSTATNÍ :-!
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 17:50
Re: zajímavý
Mimo realitu jsi ty wole, a to URČIĚ.
Máš štěstí, v minulém století bys byl zavřený v blázinci.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:52
Re: zajímavý
Nojo ale URČITĚ z TVÝHO pohledu = to je skoro záruka.. :D :-!

Tak CO ti hlavička nepobrala?

Źe nafta musí být dotovaná jinak nemá proti benzínu šanci?
Že z tuny ropy je víc benzínu než nafty?

Nebo CO ti hlavička nebere?
11. 9. 2020 08:22
Re: zajímavý
Všichni se nepletou pleteš se jen ty. Neschovávej se ty hlavo postižená zase za tu svoji imaginární většinu. Tady máš státy podle toho kolik emisí CO2 vyprodukují.

https://oenergetice.cz/…nti-co2-na-svete

USA odstoupily od pařížský dohody, protože pochopili, že je to hovadina a poškozovalo by to jejich průmysl. Proč by taky dělali nějaký razantní kroky, když jejich emise CO2 spíš klesají než rostou. Rusko lže, takže ti klidně slíbí, že to budou dodržovat ale stejně je ve finále nikdo nedonutí ani pořádně nezkontroluje. Zbývá ti Indie a Čína Ti zatím v emisích rostou, takže to je jen takovej planej slib. EU stejně jako USA spíš klesá, takže není vůbec potřeba přijímat nějaký razantní opatření, protože emise CO2 v rámci EU mají klesající trend. Současné šílenství je jen politika a snaha se na tomhle tématu zviditelnit. Když se ovšem takový Německo vydá opačným směrem, kdy si odstřihne bezemisní zdroje elektřiny (jaderky) a nahrazuje je postupně plynem a uhlím, tak co chceš řešit. Takže ano ty seš několik pater pode mnou. Pleteš si emise aut a emise CO2, ale o to víc potřebuješ dávat na obdiv svoje jakože znalosti.
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 13:01
Re: zajímavý
Hlavně Čína i Afrika staví pořád nové uhelné elektrárny, ti na ekologie naprosto jebou.

USA vypíná sice uhelky ale nahrazuje to výhradně paroplynem. Z víc jak 90%, zbytek je pár větrníků....
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:42
Re: zajímavý
Kdyby blbost nadánšela, zelený marxisto, tak si překonal Muska a byl by si na Marsu.

Jistě že výroba baterií způsobuje ekologickou tátěž pro svět i člověka, někde se musí vytěžit ten nikl, lithium, měd, hliník a ropa, z čehož ty baterie jsou vyrobené, resp. jejich obaly, kontakty atd a to způsobuje měsíční krajinu, navíc to těží vysoce bezmisnís toje jako 20 let starej Belaz, Caterpillar atd všechno na naftu samozřejmě, že.

pak se to musí přepravit na zprcování, zpracovat ty nerostné suroviny, opět přepravit, vyrobit z toho baterky, opět přepravit a zamontovat do vozidel. Ještě předtím se musely postavit všechny ty fabriky na to a ty při výrobě opět produkují další a další emise.
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 13:32
Re: zajímavý
Ano je to dáávno spočítáno promyšleno = (ne)překvapivě s OPAČNÝM výsledkem než dala tvoje hlava

Už ti po xyz odkazech DOŠLO že pojem dotace tu už byl prokazatelně 1776 = což stejně jako tu blbost o životnosti motorů rád furt dokola opakuješ
10. 9. 2020 11:58
Re: zajímavý
Tak ty pneumatiky a brzdy jsou zajímavý. Ovšem neumím si představit jak se proti tomu bránit. Hlavně, aby nějakou hlavu zelenou nenapadlo snažit se protlačit nějaký eko destičky, který nebudou brzdit. Dost na tom, že se prodávají různý eko gumy, který nedrží a jsou nebezpečný kvůli svý nízký adhezi.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 12:14
Re: zajímavý
Eko destičky se dělají už DÁÁÁVNO = brzdí ale skřípou :D

Řešením je hybrid = brzdama téměř nebrzdíš = brzdnou energii měníš na elektrickou a na tu pak jedeš = geniálně jednoduchý geniálně spolehlivý geniálně fungující = místo prachu z destiček + odpadního tepla = energie na odjetí
10. 9. 2020 14:44
Re: zajímavý
To je pravda. V normálním provozu ti u hybridu stačí rekuperovat energii. Sice je blbý, že jak moc nebrzdíš, tak to těm brzdám nedělá vyloženě dobře. Kotouče se neohřejou a mají tendenci rezivět a brzdový třmeny zatuhávat. Ke kamarádovi jezdí takový Prius na servis, ale to vidím jako detail. Tak se ty brzdy holt jednou za čas rozeberou a rozhýbou. Ale jinak souhlas. Rekuperovat energii je efektivnější než ji pálit. Něco jako dávkování brzdnýho účinku můžeš zapomenout, ale jasný bavíme se o normálních autech na normální ježdění. Ne auto určený ke sportovní jízdě, kde jaksi potřebuješ brzdný učinek nějak dávkovat.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 14:51
Re: zajímavý
Brzdy se nemusí rozebírat = stačí dle návodu třeba jednou za měsíc pořádně na ně dupnout

Ale jo opotřebovávají se extrémně míň než u běžnýho auta = takže to jednou za čas je očistit bržděním = je fakt nutnost
10. 9. 2020 14:23
Re: zajímavý
uz jsou castecne eko - azbestFree
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 14:52
Re: zajímavý
A brzdí normálně jen mívají problém se skřípavým zvukem
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 10:24
Re: zajímavý
Ne nikdy nekončící hloupost a odmítání reality = moc neuklidní. Ale to že si PAMATUJEŠ měření Dopravní fakulty ČVUT a Martina Vaculíka ZA PROVOZU a kolik naměřili = je fajn. Co s tím závěrem děláš TY v tvojí hlavě = už tak fajn nejni :-!

Tak ti přejme ať většinou na červený stojíš za Pašíkem apod. z doby Dieselgate který dodnes odmítáš = a ne za Toyotou hybrid = to je celý :*)

Jinak aby nebylo pochyb = podle tebe celý životy žijeme v bludu celej lidskej život děláme kravinu investujeme biliony naprosto chybně = všichni kdo na tom celejch těch 60 let snah dělaj = idioti. A TY si to věděl dávno :-)

Ale klidně žij v představě že emise aut a všeho se snažíme snižovat dýl než žiješ = naprosto MYLNĚ
Mimochodem je to už rok = to že nafta bez dotování je v osobních vozech out = to ti už došlo, nebo jako emise?

Podívej kolik set urážek a často vulgárních si napsal na téma že nafta není dotovaná

A fór je že se jí z tuny ropy vyrobí dokonce MÉNĚ než benzínu = prostě na ropu ála benzín dojedeš násobně daleko než na naftu. WinDieslové apod. si PŘEDSTVUJOU že = je to naopak :D

EDIT vždy ve všem MUSÍŠ být v opozicit takže bráníš i ŘSD a nejpomalejší výstavbu dálnic ze zemí V4 = což už fakt NEchápu. Tak jak se desetiletí odkládal obchvat Českých Budějovic až loni konečně začal = to že měsíc po zahájení vyhlásilo ŘSD že se o ROK zpozdí, si možná pamatuješ. Tak aktuálně novinka = zrovna vyhlásili další ROK a PŮL zpoždění = k tomu předchozímu roku :yes: :D

Zprávu NKÚ k práci ŘSD nejen na D1 si četl? Až Babiš s několikaletým zpožděním snad za rok a půl vyhlásí že ANO MAKALI a je hotovo. Tak POTOM začne oprava mostů = protože aby to stihli = tak ty vypustili a budou se dělat další roky PO (jako) skončení :yes: :yes: :-O :D

Když sem u tý kontroly NKÚ = zkontrolovali 27 kontrol mostů který ŘSD ze zákona MÁ kontrolovat = kolik z nich NEzkontrolovali ale jen si odškrtli že je hotovo = to sem tu už psal. To popravdě zaskočilo i mě :*) :-! :-[]
10. 9. 2020 12:13
Re: zajímavý
Ty seš tak tupej, že ani nechápeš psanej text. ŘSD a pomalou výstavbu dálnic nijak nebráním. Moc rád bych kdyby se u nás stavělo víc a dálniční výstavba pokračovala rychleji. Bohužel díky všelijakým ***ohnutím a zelenýmu xindlu se dějí takový věci jako třeba tohle

https://www.idnes.cz/…_eko-doprava_cfr

Takže zkus pochopit, že fakt, že jsem rád za každý otevřený kilometr dálnice a ne permanentně nasra-nej jako ty, že to není celý, neznamená, že jsem spokojenej s tím jak se u nás staví dálnice.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 12:50
Re: zajímavý
Mohl bys PŘESTAT donekonečna urážet? Fakt to bez toho neumíš?

To urážení NIC na realitě nezmění = furt budeš stejnej a já taky = i rozdíly mezi náma. Byly sou a zůstanou stejný = jen k tomu NAVÍC budeš hulvát. To navíc mi připomnělo TUPÝ URÁŽKY na elektřina přímo do auta NEBO elektřina a hledání ropy a přeprava ropy pomocí elektřiny a zpracování ropy pomocí elektřiny a přeprava ropnýho produktu na čerpací stanici a jeho čerpání pomocí elektřiny. To si taky doprovodil SMRŠTÍ VULGARIT = už ti došlo že to tak fakt je? Prostě zjednodušeně jedeš
a) na elektřinu
b) na elektřinu PLUS to všechno s ropou a co to znamená a kolik to stojí
DRSNÝ žejo? Dokonce HODNĚ drsný = takže vyplodíš něco jako "sorry sem se seknul"?

To čemu říkáš zelený xindl = je všude na světě. Jen tam staví rychlejš = my jsme poslední už i z V4

Za hotovou dálnici je rád KAŽDEJ = a co si napsal k tématu za KRAVINY včetně toho že to není o penězích = je dohledatelný. Prostě my inteligentnější https://neviditelnypes.lidovky.cz/…_p_ekonomika_wag nejsme tak tolerantní k tomu že sme POSLEDNÍ jako ty

No bohužel jako často PŘESNĚ OBRÁCENĚ = to že dáváme desetiletí MÍŃ než za zlýho Kalouska = je prostě MÁLO. Ročně třeba o 100 mld. víc znamená = o bilion víc = to už by bylo HODNĚ kilometrů. No my je dali na populismus = tak holt NEJSOU km dálnic

A to nekonečný tupý urážení = je fakt trapný. Prostě nafta se bez dotování neobejde = a všech 758 urážek a vulgarit co z tebe vypadlo = si napsal sám o sobě. Zkus to BEZ toho = viz tvůj NESMYSL o zelenym xindlu = ani tady nevíš o co jde
To že není pražský okruh je HRUBÁ chyba = ale nemá nic s něčím někým zeleným = výstavba byla ZASTAVENA za primátorky ANO a náměstka pro dopravu ČSSD = aby měli prachy na svý kšefty. Obecný pravidla pro ochranu přírody sou VŠUDE = to snad víš. Jen tam sou ÚMYSLNĚ LÍP napstavený. Tady není ZÁJEM stavět = ale to sem ti včetně odkazů vysvětloval = jak vidno ZCELA MARNĚ = umíš jen urážet, zkus třeba z 10% energie na urážky MYSLET = a číst
10. 9. 2020 14:48
Re: zajímavý
Bla bla bla šašku :D :D :D Ať ti nerupne cévka. Hlavně jestli chápeš obsah sdělení a nevytáhneš na mě za měsíc jak jsem spokojený s tím jak se u nás staví dálnice a nechtěl bych to líp. Není to pravda. ***š mě s tím jak si takhle vymýšlíš a lžeš. Pak si vždycky vysloužíš nějaký pěkný oslovení.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 14:54
Re: zajímavý
Fakt je nutný abys byl nejspostší ze všech? Jinak to neumíš? Jinak to nejsi ty?

Je smutný když lhář a nevulgárnější diskutér ACZ = zrovna o mě říká vymýšlíš a lžeš = u tebe teda všechno NAOPAK ale i tak..
10. 9. 2020 15:01
Re: zajímavý
Tvoje pocity mě absolutně nezajímají. Jen si pamatuj tu klíčovou informaci co jsem ti sdělil stran mého pohledu na výstavbu dálnic, ať si zase příště nevymýšlíš.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 15:15
Re: zajímavý
Na těhle stránkách si (nejen) mě vícekrát sdělil = no fajn jestli si ZMĚNIL názor

Jako dřív byly hybridy ŽIVOTU NEBEZPEČNÝ KŘÁPY a o nějakej rok TO BYCH SI ČASEM I KOUPIL atp. = prostě často k tomu dojdeš = tak fajn jestli teď k tomu že když ročně dáváme o desítky až stovku miliard míň = holt to znamená míň (km dálnic)

A někdo musí být poslední a nejpomalejší = ANO sme to my
10. 9. 2020 16:12
Re: zajímavý
To že bych si časem hybrid koupil neznamená, že nepovažuju za nebezpečný mít baterku vedle nádrže. Považuju to i nadále. Ono to benzínový auto je taky nebezpečný. Jedním takovým nebezpečným autem, který může v případě nehody vzplanout už jezdím. Nejdřív ŘSD a dálnice a teď tohle. Ty prostě nechápeš psanej text a hraješ si na vysokoškoláka. Dodělal si aspoň učnák? :D
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 22:11
Re: zajímavý
Kdyby ti tak myšlení šlo jako v okecávky vlastních původních blábolů a nesmyslů = nebo aspoň jako uráženi

Problémy baterie hybridů vs nádrž nejsou známy = DALEKO VÍC ale shořelo i naftovejch aut = kdybys ani tohle nevěděl. Proč SI zase VYMÝŠLÍŠ něco jako strach z nádrže + baterie?

Za Ťoka si ťokal a no tak jako obvykle SE ZPOŽDĚNÍM ti asi došlo jak moc je to špatný. Fakt si opožděnej za někým kdo ne dodělal učňák? :-!
11. 9. 2020 08:33
Re: zajímavý
Nevím co máš za učňák, ale jen jedna drobnost, která ti asi při studiích unikla. Benzín je hořlavina 1. třídy a chytá velice snadno. Nafta je hořlavina 3. třídy a zapálit ji není tak jednoduchý. Rozhodně ne tak, že ji vyleješ a zapálíš jiskrou. Takže proč si zase vymýšlíš, že nafťáků shořelo daleko víc? Při nehodě ti naftový auto prostě nechytne. Benzín a benzín-hybrid bohužel až nepříjemně snadno.
Avatar - Jerry.Gunman
11. 9. 2020 09:27
Re: zajímavý
Podle možná pravdivé legendy Michail Iljič Koškin https://cs.wikipedia.org/…hail_Ko%C5%A1kin prosadil dízlový motor do své ho tanku T-34 https://cs.wikipedia.org/wiki/T-34 právě tím, že příslušné komisi předvedl jeden krásný experiment.
Připravil si dva sudy, jeden naplnil benzínem, druhý naftou.
Strčil hořící pochodeň do sudu s benzínem - a ten prakticky vybuchnul.
Ponořil hořící pochodeň do sudu s naftou - a ta zhasla

Ale protože to byl russsssssssák a navíc komunista, tak jeho experiment samořejmě neplatí a není nutno na něj brát zřetel ;-) ;-) ;-)
10. 9. 2020 14:49
Re: zajímavý
Jasný bohužel jsem strašně hloupej a nechápu jak to souvisí s dostavbou obchvatu Prahy. Ještě, že ty seš tak inteligentní, že to chápeš.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 14:54
Re: zajímavý
Nojo = vědí to statisíce lidí možná miliony. Ty holt ne = a to sem ti to VČETNĚ ODKAZŮ vysvětloval a OPAKOVANĚ = no holt někomu není dáno

Ale zase si NEJSPOSTŠÍ NEJVULGÁRNĚJŠÍ diskutér = tak každej má něco no
10. 9. 2020 15:01
Re: zajímavý
co miliony - MILIARDY!!! a jen já to nevím.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 15:13
Re: zajímavý
Ale kdepak FURT zase ŠPATNĚ = nejen já vím a nejen ty nevíš
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 15:38
Re: zajímavý
Chápej :D Pokud jsi neprostudoval a nepochopil Teorii Dotované Nafty, tak nemáš šanci pochopit nic. A tato teorie je natolik komplexní a převratná, že ji normální (psychickou poruchou nepostižený) lidský mozek prostě pojmout nemůže. Proto má tato teorie v celém širém známém mnohovesmíru jen jednoho / jednu objevitele/objevitelku a vykladače/vykladačku
Ha, Muňku, sakra - šprcnutého/šprcnutou netetou Kylií
10. 9. 2020 16:15
Re: zajímavý
Ty taky nechápeš to co chápou miliardy? :D

Hele mě se líbí jakej je Hamuna sráč a cítí ve svých příspěvcích potřebu se furt za někoho schovávat. On nepíše já si myslím nebo zastávám názor.... jako sám za sebe. On si vymyslí skupinu lidí, která s ním jakože souhlasí a do tý se názorově zakuklí a prezentuje to tak, že ty jsi sám blbec proti většině, ve který je jakože on. To nevím co je za psychickou poruchu tohle. :D
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 16:21
Re: zajímavý
To je duševní nemoc / psychická porucha zvaná aspergerův syndrom - https://cs.wikipedia.org/…r%C5%AFv_syndrom

...Jejich komunikační dovednosti jsou slabé a následkem toho se pak raději interakci s druhými lidmi vyhýbají nebo se chovají z pohledu ostatních lidí nevhodným způsobem. ... Někdy mohou negativně reagovat na změny, mohou lpět na rituálech či nutkavě vykonávat určité činnosti. Pokud má vše svůj standardní denní režim a řád, cítí se lidé s AS bezpečněji a jistěji. Tento fakt ale způsobuje, že se snižuje jejich schopnost reagovat flexibilně v sociálních situacích. Mnozí lidé s AS mají nestandardní zájmy (někdy až nutkavého charakteru, kterým podřizují náplň všedního dne).
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 17:52
Re: zajímavý
Já myslel že je to troll a won je jen nemocnej na hlavu, chudák :'-(
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 17:56
Re: zajímavý
Troll i trotl v jednom :yes:
11. 9. 2020 08:34
Re: zajímavý
bohužel je obojí. Ovšem s neutuchající touhou snažit se dělat ze všech lidí kolem pitomce a povyšovat se nad ně.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 16:56
Re: zajímavý
Až tak moc? Za tím je inteligence a vzdělání = tak je to jednoduchý

Ty nemyslíš ani nezastáváš názor = ty nevíš neznáš nerozumíš = tak SI VYMÝŠLÍŠ
Tohle přece ty PAKO není o NÁZORU! :-O :D

Ano když popíráš závěry oboru = a to ty často a rád a dokonce tomu říkáš MÍT NÁZOR = si většinou BLBEC. Ale ne proti většině = většina si ty a Jerry a Arese atd.


A k tomu bohužel patří tvoje SRÁČ a PIČUS a stovky vulgarit co vyplodíš, když není po tvým a neplkaj se kraviny a někdo napíše nějakej fakt
Si asi nejsprostší na ACZ a já asi neznám nikoho kdo vypustil víc sprostejch slov a urážek. Každej holt něco
11. 9. 2020 08:37
Re: zajímavý
Tak to si mě rozsekal. Nemůžu se přestat smát :D :D :D

Za tím je inteligence a vzdělání :D :D Ty umíš bejt i nečekaně vtipnej. :yes: :yes:
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 14:36
Re: zajímavý
No da se to říct i obráceně = ten rozdíl mezi náma je tupost a nevzdělanost :-)

Ale přes vysvětlení proč se nestaví viz výše + protože dneska ANO ÚMYSLNĚ dáváme na dálnice méně než před -nácti lety = tak moc je to jednoduchý. Ty furt mluvíš o zelenym xindlu

Už nevládne komunista = ekologové už sou všude. Jen viz dnešní diskuze STÁT ANO CHCE V PŘÍŠTÍM ROCE NAVÝŠIT na furt míň než před -nácti lety = všude se staví rychleji a víc
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:45
Re: zajímavý
Ty zvířata zmizely zejména kvůli pytlákům, přemnožení dravců, předlněnosti a tedy neustálým zastavováním půdy a tím úbytku přirozeného prostoru pro ně.

A dál následují ekelogické katastrofy typu kácení pralesů, jaderný a chemický odpad v mořích, Aralské jezero a slů co z něj lítá až do himlájíc, dke tajou ledovce, války, různé pokusy atd
Věci, které nikdo neřeší.

Až pak někde dál jsou auta, průmysl a energetika :-)
10. 9. 2020 11:06
Re: zajímavý
15% pokles a to na ceste zostali vsetky zasobovacie auta. Tiez sa v clanku uvadza pokles NOx, ale bez presnych hodnot.
Z toho mi vyplyva, ze cela doprava moze robit tak stvrtinu produkcie castic a to v krajine, kde vytlkanie DPF filtrov nie je narodna tradicia.
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 10:00
To bylo předem jasné
Ovšem zelenými aktivisty a elektro-lobby je to okázale ignorováno, že naše milá Evropská komise v čele s lhářkou Uršulou bllbem Timmermansem?
Rozbalit vlákno
38
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 10:29
Re: To bylo předem jasné
Hele = už si tvá kebulička přebrala = že nafta bez dotování...?

Dřív si dokonce POPÍRAL že by trh byl multi-miliardama pokřivenej = to už dneska asi došlo i tobě žejo. A že to je ZVÝHODNĚNÍ násobně násobně VĚTŠÍ než podpora bezemisních aut = z který šílíš :-O :D

Jen hodně hodně hodně omezený pako = to že nejprodávanější bez- a nízko-emisní auta na planetě sou desetiletí nazpět NE evropského původu od značek z jiných kontinentů = dál hází na evropskou komisi. Ale NAJDOU se tací = co prostě neví neznají ALE furt dokola tvrdí že ti NAD nimi sou...

Protože druhá cesta je mnohem nepříjemnější = to je JÁ NEchápu NErozumím co to ten svět inteligentnějších a vzdělanějších než JÁ = vlastně dělá. Nejsnazší závěr = ONI jsou blbí :-! :*)
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:45
Re: To bylo předem jasné
Hele, zaseklej zelenej marxistickej gramofon jede pořád dál o naftě :-) :-) :-)
Avatar - lamal
10. 9. 2020 11:10
Re: To bylo předem jasné
tiez to vzdy skonstatujem, ze osobna doprava je pramalym ´´globalnym´´ znecistenim (lokalne ma vacsi zmysel), hlavne v dobe DPF... uz aj nakladna doprava prechadza na DPF

tento fakt, ze osobna doprava sa na zhorseni emisii nepodiela ani s 10% sme sa ucili na prednaskach pred 12 rokmi... opat nic nove

drillovanie emisii na automobilkach = fckn business
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 11:13
Re: To bylo předem jasné
Učili na přednáškách?

No tak to víš že obří tanker chrlící emise jak.. tě ani procentem netrápí jako Pašík TDI co chrlí jak 10 autubusů (měření ČVUT) co stojí zrovna před tebou
Avatar - lamal
10. 9. 2020 11:25
Re: To bylo předem jasné
Pisal som osobna doprava, tankery tam nepocitam (tie za skodlive povazujem)... Pašíkov TDi uz je o moc menej ako pred 10 rokmi a k tvojmu poteseniu to bude stale lepsie... bavime sa dufam o pasiku 1.9tdi - 2.0tdi spadajuceho pod EU 2 3 4 mozno 5 .... pasik s EU6 do tohto uz pocitat nemusis...

Ano ucili na prednaskach, studoval som prirodne vedy ...
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 11:31
Re: To bylo předem jasné
Drtivá VĚTŠINA pašíků respektive dieslů z těch let DÁL jezdí https://www.idnes.cz/…est-oxidy-dusiku

A podvody pokračovaly přes výrazný zlepšení dál = ok sou až auta z posledních let. Takže vyřešeno = bude třeba tak za 15 let dřív určitě ne
Avatar - lamal
10. 9. 2020 11:37
Re: To bylo předem jasné
Vacsina Ackovych znaciek uz nejazdi stare passaty... myslim, ze vidim rozdiel aj za posledne 4 roky, ze ich jazdi vyrazne menej, mimo vacsie mesta si isto budu zit este spokojny zivot... v mestach ako Praha to uz taky problem nie je, vsade inde to bude tak na tych 15r ako pises.

Zas sa tomu tak nedivim, 1.9tdi je super sluzobnik... hlavne rotačky ;-) emisie su uz ina vec no...
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 13:02
Re: To bylo předem jasné
Dieselgate je 5 let staré a i když v tu chvíli už probíhalo výrazné zlepšení ty vozy než začala náprava = budou ještě desetiletí jezdit a byly jich miliony. S tím se nedá nic moc dělat

Že ty obří nájezdy firemních aut už dělá další generace co je ok to jo. Ale ty Dieselgate šmejdy co viz měření fakt chrlí jedno jak 10 autobusů = tu ještě roky budou. Aktuálně *** z firem nákladních aut vymysleli šetření adBlue = vypínají ho a emise odpovídajícně rostou
Avatar - lamal
10. 9. 2020 13:23
Re: To bylo předem jasné
To nic nemeni na tom, ze tie emisie zo sucastnych noriem su uz daleko pred tym co je v reale potrebne... trebars keby EU nesprasila tak automobilovy priemysel, tak by to tych novsich aut jazdilo omnoho viac = lacnejsie = lepsie motory = menej starych dieslov
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 13:26
Re: To bylo předem jasné
Tomu nerozumim = nezprasila? Ekologický auta nízko- i bez-emisní sou co pamatuju MIMO evropský = evropa je zatím furt jen pozadu = po Dieselgate se snaží dohánět. Kvůli rozsahu Dieselgate se emisní normy musely dokonce rozložit do kroků ABY to automobilky roky MASIVNĚ podvádějící zvládly dát do kupy. Emisní normy sou všude https://www.novinky.cz/…ebu-aut-40320637 Ostatně s omezováním emisí taky nezačala = snad jen hrozí že JEDNOU by POPRVÉ v historii MOHLA bejt nej-

Takže co máš na mysli? Auto typu Camry 2,5 litr 160kW je v pohodě = většina lidí nikdy takový auto ani výkon neměla. A jezdí se s tim příjemně ;-)
Avatar - lamal
10. 9. 2020 13:42
Re: To bylo předem jasné
skus tie debaty netrollit, lebo potom je utrpenie sa s tebou debatit... ano normy su vsade a v USA, aj azii su menej prisne, preto su tam vykonnejsie motory a miernejsi downsize, co taky boxer turbo 2.5 alebo vlastne dnes uz 2.4t ? alebo skyx 2.5 turbo ? prikladov je mnoho...

v preklade, ano EU zbytocnym sposobom znicila auto priemysel ktory vypustil velke atmosfery, vykonnejsie benziny a dotlacil vsade litrove trojvalce a mikrohybridy... navysil cenu novych automobilov, znizil spolahlivost... to si kludne dohladas aj na ACZ o tom ako sa kvoli emsiam zdrazovalo aj zdrazuje.... takze plati co som pisal ´´tych novsich aut jazdilo omnoho viac = lacnejsie = lepsie motory = menej starych dieslov´´

PS: to nie je nic proti tomu, ze toyota robila hybridy aj bez toho co si tu EU vymyslela s emisiami...
10. 9. 2020 13:52
Re: To bylo předem jasné
a učili jste se na přednáškách i to, kdo je tedy hlavním znečišťovatelem ovzduší?
10. 9. 2020 14:50
Re: To bylo předem jasné
lokalni topeni - to je prece obecne znama vec
11. 9. 2020 04:34
Re: To bylo předem jasné
Takže šest měsíců v roce jsou emise třetinové?
10. 9. 2020 17:25
Re: To bylo předem jasné
Výborná úvaha! :-)
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:33
Re: To bylo předem jasné
Výborná úvaha se říká tomu co je správně = NE tomu co sis vymyslel sám a chceš aby to tak bylo a si nadšenej že se našel stejnej mudrlant ;-)

MŮŽE BÝT = že svět nezešílel = jen ti vám trochu utek. Nepřipouštíš takovou MOŽNOST? :-|
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:30
Re: To bylo předem jasné
No vlastně si to přiznal lamale = vždy byly nejpřísnější jinde. Teď se blíží doba že by časem MOHLY BÝT nejpřísnější tady (kde je nejhustší osídlení a PROTO to tak je navrhovaný) a nemalá část lidí je OSTŘE PROTI

Viz odkazy i dřívější vysvětlení = evropský autoprůmysl je POZADU = tak se snaží dohánět. Jak to dopadne uvidíme
Snahy řešit to(též co jinde) dotováním nafty a JAKO nižšími emisemi dopadly jak dopadly = ale když takhle půjdeme dál tak třeba za deset dvacet let bysme MOHLI bejt světovej lídr. I přes VÝRAZNÝ ODPOR lidí = co jen říkají NEMÁM ZNALOSTI ANI MOC PŘEHLED ALE hlavně CHCI TO DÁL POSTARU NIC JINÝHO MĚ NEZAJÍMÁ.

Mám vyzkoušeno = prostě stát na přechodu vícproudové silnice v Praze a Tokiu JE rozdíl. Že část lidí chce aby sme si svoje místní standardy UDRŽELI = no já a naštěstí celé evropské společenství NE

Proč říkáš reakci s odkazem nebo konkrétními údaji TROLENÍ = to vysvětlíš? :-|
Prostě ty a další říkáte EU SE ZBLÁZNILA = že chce snižovat emise. Dělá se to tady už 50 let, jinde i déle = co ti na tom NAJEDNU vadí? Většina lidí úroveň auta který se týkaj emise = nikdy neměla. Viz diskuze pod Maserati MC-20 a nejen moje odkazy = výběr fantastickejch aut je neuvěřitelnej nikdy nebyly lepší. A běžnýmu člověku něco jako mikesusova Corolla 135 kW naprosto stačí = ostatně možná ani nejeli ničím výkonnějším. Takže PROČ takový protesty? Kolik kW máš ty nebo chceš ty? Já chci https://www.garaz.cz/…ne-auto-21003882 a problém to není takže CO vadí?

Co KDYBY tady jednou nakonec fakt byly nejčistší auta = minulý celý naše životy to tak nebylo ty auta sou dodnes MIMO evropský, ale co KDYBY tu jednou jezdily auta jako třeba ta Camry 2,5litr 160kW nebo nedej bože 306 koní 4kolka https://autobible.euro.cz/…alerie-157040-1/ což většina evropanů NIKDY NEMĚLA :-)
Avatar - lamal
10. 9. 2020 19:35
Re: To bylo předem jasné
hamusakra:

´´ trebars keby EU nesprasila tak automobilovy priemysel,´´ tymto
negeneralizujem svoju uvahu ako pravdu celeho vesmiru ako tvoje konspiracne kydy o dotovani ropy... rozlisuj uz hned tu predtym nez napises ´´Výborná úvaha se říká tomu co je správně = NE tomu co sis vymyslel sám a chceš aby to tak bylo a si nadšenej že se našel stejnej mudrlant ´´

´´Proč říkáš reakci s odkazem nebo konkrétními údaji TROLENÍ = to vysvětlíš? ´´ - tvrdenia, kt. zavadzas ako tym, ze v USA a v Azii su prisnejsie emisne normy nez v momentalne v EU vratane emisnych kvot.
´´No vlastně si to přiznal lamale = vždy byly nejpřísnější jinde. ´´ - nikde som to nenapisal... dalsie zavadzanie
´´Prostě ty a další říkáte EU SE ZBLÁZNILA = že chce snižovat emise. Dělá se to tady už 50 let, jinde i déle = co ti na tom NAJEDNU vadí?´´ - kto tvrdi, ze to v EU nikdy nebolo ? na co to pises ? - trolis

tu sa zastavime...
´´ I přes VÝRAZNÝ ODPOR lidí = co jen říkají NEMÁM ZNALOSTI ANI MOC PŘEHLED ALE hlavně CHCI TO DÁL POSTARU NIC JINÝHO MĚ NEZAJÍMÁ.´´

Takze ty vedome/nevedome ignorujes:
- Zdrazovanie aut kvoli sprisnujucim sa emisnym normam, vyvoj nie len novych drahych emisnych systemov aj ich osadenie tj suciastsky DPF atd, ale aj celych novy pohonnych jednotiek - obrovska fin zataz
- Uskalie downsizingu v podobe znizovania spolahlivosti kvoli namatkovo:
- GDi a jeho dopady na karbonovanie. riedenie oleja benzinom a z toho vyplyvajuce fatalne poruchy
- Vysokotlake cerpadlo na benzin + vstrekovace potencialne citlive na kvalitu benzinu tj oboje drahe a viac namahane ako v minulosti
- vysoky vykon z nizkych objemov - mechanicka zataz
- riedky olej, kvoli nizkemu treniu a dlhe servisne intervaly
- komplikacie s chladenim tj oddelne okruhy chladenia ovladane klapkami a elektronikou
- turbo
- DPF
- Povrchy s nizkym trenim na vackach, valcoch, piestoch tzv coating - ma obmedzenu zivotnost a drahe pripadne opravy, oderky z coatingu navyse pochovaju motor, podobne ako kovove piliny v oleji
- dlhe prevodove pomery niciace dynamiku a podporujuce sklon k podtacaniu
- agresivne EGR systemy ktore same o sebe nie su spolahlive + zanasaju sanie
- soft skrtenie motorov - spatna a ospala reakcia na plyn a pod
- turbo motory situovane mestskych motorizaciach kde nie je cas na ohrievanie a dochladenie ako pri prevadzke na dlhe trasy
- znizovanie nie len objemu ale aj poctu valcov, co kazi kulturu chodu
- technika odpajania valcov je potencialne rizikova tiez
- start stop nepotrebuje koment
- sporny prinos mildhybridov a ich notna potencialna poruchovost a nebezpecie pri havarii tak ako kazde litiove, litium polymer baterky...
V skratke benziny pre EU sa dostali do situacie dieslovych komplikacii a vidina o spolahlivom benzine je fuč... naklady na pripadne opravy budu ako pri diesloch.

Vysledok toho, ze tie motory maju lepsie emisie vidim ako plus, ale uz vyssie spominane - nie je potrebne aby tie emisie z osobnej dopravy boli nizsie za tuto cenu. Hlavne ked sa neriesia vaznejsie ekologicke problemy ako aj vzdelanie a povedomie obyvatelstva.
Toto vsetko si zaplati zakaznik, takze je to financovane z nasej kasicky aj vsetky rizika z toho plynuce, zatial co riesenie podstatnych ekologickych zatazi nam zafinancuje kto ? Kto sa podeli o zisky ?

Toto vsetko je tym, ze v EU su menej prisne normy ako v USA ? Toto vsetko ti nepride ako devastacia, ktoru zaplati a na ktoru doplati zakaznik ? Je tak ekologicke produkovat auta ktorych motory budu nepouzitelne pre viacero generacii, teda bude este vacsi spotrebak a bude nutne kupit nove ? Je to ekologicke ? Moralne ?

Budeme sa tvarit, ze nejaky 2.5 hybrid je rovnaky ako 3,0 6valec ? Nech je akokolvek pouzitelny, usporny, dostatocne vykonny a za normalnej jazdy kultivovany a notne spolahlivy, stale je to len nudna, kompromisna atrapa oproti benzninovemu 6valcu.... s tym vykonom kludne bez turba.
Ja hybrid mam doma a pouzivam ho rad, tesi ma jeho ekologia, efektivita, bezstarostnost a celkovy zivot s nim a som za to, ze kto ho chce nech si ho kupi ma na vyber. Nie som za to, bezhlavo znicit vsetko ostatne, len kvoli tomu, ze sa neriesia ine ekologicke problemy a dohana sa to v EU devastovanim motorizacii a priemyslu.

Jo a ked niekde napises dotovanie ropy, nafty, fosilnych paliv je to automaticky turn off pre akekolvek dalsie debaty.
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 21:12
Re: To bylo předem jasné
Lamale, píšeš sice dobře, zřetelně, jasné a argumentuješ výborně - ale je to zcela zbytečné.
Ha, muňka sakra, který /která/ které tu občas vystupuje pod ženskou identitou jako Kylie to není schopen/schopna/schopno pobrat a pochopit.
Loni začátkem léta se tu přiznal/la/lo ke své duševní poruše (https://cs.wikipedia.org/…r%C5%AFv_syndrom ) , což znamená, že dříve naučiš kočku z hlavy počítat diferenciální rovnice, nežli Hamlůňa/Kylie pochopí, že se mýlí
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 22:19
Re: To bylo předem jasné
- lamale neříkal si že si VŠ vzdělanej? Tak sakra jak to = že si názorově ale,i argumentačně někde u Areseho a ryccarda a WinDiesla a Jerry.Gunmana apod? Neměl by si narozdil od nich spíš CHÁPAT co lidi tvé úrovně a svět dělají a proč? A ne s tlupou Neználků sorry ale IQ tykve kritizovat? U nich je to DÁNO NEznalostí

- tim "KYDY o dotování ROPY" asi myslíš www.oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit ?
Avatar - lamal
10. 9. 2020 22:34
Re: To bylo předem jasné
Tebe pride inteligentne slepo doverovat akejkolvek institucii byt tvojho oboru so spornymi vysledkami ? Na emisne opatrenia osobnej dopravy v EU mam nazor aky som ti napisal.

Na ine ekologicke postoje a riesenia mam ine nazory... na jednej strane tu nabadas k rozlisovaniu, na druhej rozlisujes len tam kde ti to vyhovuje.

PS: jerry ja som sa jeho prispevkov uz nacital, v nejaku jeho uvedomelu transformaciu neverim pochopitelne

End.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 22:47
Re: To bylo předem jasné
Koukám že "KYDY o dotování ROPY" radši ne komentuješ = a jo maminka mi dala změřit IQ takže mu jakžtakž důvěřuju = a vím že bohužel VĚTŠINA lidí neumí správně posoudit = ale to tobě vysokoškolsky vzdělanýmu nemusím zdůrazňovat

Takže ano = jak už sem psal ryccardovi přijde mi hloupé furt dokola zpochybňovat všechno o čem NIC NEVÍ
Považuje SEbe za lepší než profíci v MNOHA oborech. Tak moc NAD že chápe jak sou lidi co obor dělají a studují sou hloupí = většinou je to prý PŘESNĚ NAOPAK než se obor domnívá. A úroveň vzdělání a inteligence on a Arese a Jerry.Gunman a další téhle úrovně CHÁPOU jak se cele obory mýlí = jedno jestli jednou ekonomové jindy klimatologové atd.

No a co ty a KYDY o dotování ROPY a odkaz na CEO VW o dotování nafty? Kdo teda kydá? Nebo se to zase nedozvím a END :-|
Avatar - lamal
11. 9. 2020 09:00
Re: To bylo předem jasné
Ja som dotacie ropy nikdy nevyvratil ani nepotvrdil - a uz vobec nie na zaklade tvojho neustaleho opakovania, co bez podivu lezie na nervy kazdemu... ani nie som ochotny sa prehrabavat v tonach konspiracii a hladat dokazy na dotacie, bez ohladu na skutocnosti je to uplne jedno - nic s tym neurobis a pokial bude ropa vynasat, jej infrastruktura bude podporovana, nad tym netreba dlho uvazovat.

ty si zas nereagoval na prasenie motorov s EU a dopadom na zakaznikov, pisal som konkretne veci, ktore su kvoli emisiam v dnesnych benzinoch, kde su konkretne reakcie ? neustale dokazujes, ze rozlisujes a reagujes len tam kde ti to vyhovuje = debata o nicom len chrlenie vlastnych veci do zblbnutia
Avatar - Jerry.Gunman
11. 9. 2020 09:11
Re: To bylo předem jasné
Britský spisovatel Terry Pratchett v jednom ze svých románů v cyklu Zeměplocha https://cs.wikipedia.org/…/Zem%C4%9Bplocha kterousi z tamních postaviček charakterizoval větou že "... hranici mezi normalitou a šílenstvím (směrem ven) překročil už dávno a stále ještě zrychloval"

Je známo, že Terry navštívil několikrát Českou Republiku - a pohyboval se tu najmě v Praze a blízkém okolí. Ha,muňka,sakra i s Kylií se tuším vyskytují v Praze. A Terry se přiznal, že inspiraci pro své bizarní figurky sbírá kde to jenom jde... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 09:46
Re: To bylo předem jasné
Tebe to upozornění na tvé chyby uvádí do stavů. Česká republika = malé eR
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 09:47
Re: To bylo předem jasné
Furt opakuješ dotácie ROPY = já mluvil o dotování NAFTY

Prasení motorů? To je přirozená evoluce = taky to NEMÁ NIC s evropou. To jen ti méně znalí týhle hoaxy rádi opakují

Prostě dneska má japonské R3 vyšší výkon než BMW 840i = nebo viz diskuze Mase MC-20 V6 má stejný výkon vyšší krouťák a lepší dynamiku než předchůdce MC-12 s V12

Že evropské automobilky RADŠI šly cestou R3 aby se dostaly tam co Toyota s R4 = to nemá NIC s politikOÚ, i když tenhle nesmysl dost lidi z neznalosti věci a asi protože to tak chtějí vidět = rádo opakuje. Jestli chceš TOHLE TÉMA můžeme prodiskutovat = motory a jejich evoluce to mě baví a zajímá
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:59
Re: To bylo předem jasné
Má to poloviční životnost, nemá to zvuk, charakter nic.

oturbená jebka pro ofce co jezdí z A do B. Se start/stopem co nedobíjí baterky, s vodou místo oleje co se mění po 30 tis místo po 10, ošizené materiály atd atd.
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 13:26
Re: To bylo předem jasné
Proč LŽEŠ?

Nedávno sme to VČETNĚ ODKAZŮ probírali = V8 V10 bmw porsche audi.. katastrofa motory na odpis po 100-400 t. Km. Naopak běžný R4 Nissan, PSA, toyota milion km i milion mil

R3 vetsi výdrž než V8 nebi V10 = souvislost mezi objemem a počtem válců a životností NENÍ

Tak do budoucna = už nelžI nekecej ne blábol nevymýšlej si
11. 9. 2020 08:51
Re: To bylo předem jasné
To je zvláštní viď, že je lamal na stejný lodi jako my? Já s Jerrym máme přeci nedodělanej učňák, WinDiesel vyšel v 6 třídě a Areseho ani nevzali na základku. Ještě jsi možná zapomněl na Barika a Pradědu tam to s tím vzděláním bude asi taky špatný (mají stejný názory jako my) Jedinej ty - docent Hamuna se snažíš nás svojí osvětou přivést za správnou cestu a my to furt bojkotujeme a máme z tebe legraci a já jsem ještě tak drzej, že se s tebou bavím jak s posledním hov-nem na botě (řeknu ti tajemství. To je tím, že tě za to poslední ho-vno na botě považuju) :D :D
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 10:06
Re: To bylo předem jasné
Ne není = nevím jak lámal a jestli o vzdělání náhodou nekecá = vy ostatní bohužel.. :-!

Prostě si to už připusť = JSOU chytřejsi vzdělanější než si ty. A barik atd. co vymyslel že Jakeš a Čuba by zachránili socialismus = tak to fakt NE to SORRY jako :D

S tim bych stejné názory mít fakt nechtěl = ty jo?
11. 9. 2020 10:58
Re: To bylo předem jasné
Pro dnešek jsem si tě z tý boty už utřel. Dnešní kvótu na diskuzi se mnou máš vyčerpanou. Dál se mi s tebou ty trole diskutovat nechce. Stejně to nikam nevede. Najdi si zase na chvilku jinou oběť.
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 13:20
Re: To bylo předem jasné
Taková ztráta :-O :D

No ŠKODA to tvý ZVLÁŠTNÍ = ale jo barik taky nejspíš ani ne maturita

Zvláštní je že snad fakt myslíš (-te) že všichni nad vámi dělají furt všechno blbě. A ty s nulovou znalosti SEBE vidíš NAD = jako že nerozeznáš klimatologií od meteorologie ALE sebe vnímáš jako nej- klimatologa = chápajícího jak to ti běžný dělají blbě

Nejsem docent = a ty taky myslíš že Čuba s Jakešem kdyby zavřeli milion lidi na vedoucích místech (taky Barikova myšlenka jak zachránit socialismus) by sme dodnes žili v socialistickém blahobytu?
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:48
Re: To bylo předem jasné
zalez bolševiku. Už si se dnes klaněl před fotkou Grétky? :-)
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2020 13:40
Re: To bylo předem jasné
Jj když přede mnou klečí mladá pěkná se mi líbí = takže Gréta určitě ne

Ale ona JEN souhlasí třeba s dááávným Kjótským protokolem = co tu byl ešte než se narodila = to ti dodnes nedošlo? Že to není o nějaký švédský středoškolacce = to sou věci co?
Avatar - Jerry.Gunman
11. 9. 2020 11:02
Hele, muňka, ať to zase nezakecáš
Hele, muňka, ať to zase nezakecáš... Kdypak mi dodáš tu svoji dutou hlavu, ať s ní mohu bušit do zdi?
Jak jsem psal včera, pokud ji nedokážeš dodat separátně, klidně ji dodej i s tělem. Tento "problém" se dá s pomocí dlouhé sekery vyřešit.. jen to hvízdne ;-) ;-) ;-)

Mimochodem, v e-mailové schránce se mi už začínají hromadit vzkazy od lidí, kteří chtějí být u toho, i kdyby si měli koupit lístek :D Tož nás nenech čekat dlouho :D
11. 9. 2020 17:29
Re: To bylo předem jasné
No, ony ty Hamunho odhady našeho vzdělání jsou vážně legrační - já mám třeba taky vystudovanou VŠ! :-[] :-[] :-[]
10. 9. 2020 11:46
Re: To bylo předem jasné
Nakladna doprave je dlhodobo o normu napred. Uz UERO IV znamenalo DPF alebo mocovinu. Od EURO V oboje. Navyse testovanie bolo narozdiel od osobakov blizke realite.
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 11:47
Re: To bylo předem jasné
Celé pojetí emisí je/bylo u nákladní dopravy nastastaveno líp = nešlo podvádět
10. 9. 2020 11:45
Nepotrebuji na to zadnou studii
Staci se na chvili postavit nekde pobliz rusne krizovatky nebo dopravni tepny a chvili dychat ten svezi vzduch.
Rozbalit vlákno
12
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 11:48
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
:yes: :-!

A popíračům popřát v tu chvíli maximální průjezd dieslů z doby dieselgate a že jich sou miliony a ještě desetiletí tu s námi i BUDOU
10. 9. 2020 12:43
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Ten clanek ma mozna i pravdu, ale:
1) pevne castice neni jedine co leze z vyfuku
2) jsou i pevne castice mensi nez PM2.5, ktere se obtizne meri, nejsou regulovany a maji vetsi zdravotni dopady nez PM2.5. Napr. jsou schopny se pres cichove nervy dostat primo do mozku.
10. 9. 2020 13:09
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
A tiež je rozdiel merať globálne znečistenie a lokálne znečistenie v mestách. Povedal by som, že tie cifry budú diametrálne odlišné.
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 15:43
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Westerosi,
jsi si jist, že se přes nervy může do mozku dostat i nějaká hmotná částice?
Já měl za to, že nervy přenášejí toliko vzruchy a že to jsou (zjednotušeně) pouze přenašeče elektrického signálu a vzruchu?
10. 9. 2020 17:30
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Tak ony to nejsou jenom elektrické dráty, jsou to součástí živých buněk.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6190095/
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 17:38
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Hmmm, zajímavé...
"Dokážeme detekovat, že to funguje, jakkoli samotný mechanismus přenosu zvostává neznámým"
I když to nevylučuju, přiznám se, že si dokážu jen obtížně představit, jak se tato (fakticky ) nanočástice prodírá přes buněčné stěny (asi několik, protože nerv asi není tvořen jen jednou buňkou), aby nakonec doputovala tím čichovým nervem do mozku...
Rozhodně je to zajímavá myšlenka
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:43
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Buď v klidu TVŮJ mozek je před jakýmkoli napadením = v bezpečí ;-)

Tam se NIKOMU a NIČEMU NE a NE a NEchce = ani za nic :*)
10. 9. 2020 16:12
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Muzes tu myslenku rozvest, jak se pevna castice dostane pres nervy az do mozku ? narostou ji nozicky a doleze tam nebo ji tam doveze mistni mhd ?
10. 9. 2020 17:31
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6190095/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3804071/
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:38
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Si na ACZ = tady odkazy (bohužel) většinou nefungují :-|

Neznám skoro horší web = vulgarity se tu povolují odkazy většinou nejdou
11. 9. 2020 17:33
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Hele, a když "skoro neznáš horší web", proč na něm trávíš pomalu celé dny? :-[] :-[] :-[]
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 16:15
Re: Nepotrebuji na to zadnou studii
Předminulej víkend jsme si udělali výlet na jednu místní rozhlednu - a jistou část trasy jsem šli podél statku, kde skutečně naveliko chovali krávy a kozy.
Řeknu to, že jsem se do civilizace DOCELA těšil :D :D :D
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 12:40
To se nebude líbit :D
No ještě, že zůstává ve hře tradiční taktika "nechoďte po míči, ale po hráči" - takže se jiste vbrzku prokáže, že
- tým, který tu studii stvořil, nebyl dostatečně genderově vyvážený, ba neměl dost afro-skotů a jednonohých indiánských leseb a tak by nemohl dostat oskara :D :D
https://www.irozhlas.cz/…q_2009091430_kro
- studie byla špatně udělána, výsledky byly zkresleny chybnou metodikou propočtů a nechává některé zásadní otázky nevyřešeny
- někteří členové týmu byli dříve placenýmikonzultanty ropných společností
- některým členům týmu osobně vyhrožoval Putin, že když tam nenapíšou, co chce on, otráví je novičokem
- závěry studie vyznívají přesně opačně, jenom to blbci novináři špatně pochopili
- výsledky studie jsou špatné a proto na ně není nutno brát ohled, prostě protože proto

A přitom řešení celého problému je tak prosté :D :D :D
Stačí u prodeje PHM používat jako měrnou jednotku metry za vteřinu, přestat už KONEČNĚ (!!!!!!!!!!!!!!) s tím dotováním nafty - a krásná, rudo-zelená budoucnost je zachráněna :D :D :D
Rozbalit vlákno
22
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 12:51
Re: To se nebude líbit :D
Necheš jít dělat něco smysluplnějšího? Třeba bít se hlavou do zdi = třeba jestli se nerozsvítí
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 17:30
Re: To se nebude líbit :D
Už jsem ti to (ne)jednou psal, prcino. A za to, že si to nepamatuješ, já FAKT nemohu ;-) ;-) ;-)

Dodej mi svoji dutou hlavu, pokud možno bez těla - a dávám ti své čestné slovom že s ní budu bušit do zdi s nevšední radostí. Pokud by snad nebylo lze dodat tu kebuli samotnou, dobrá tedy. Dodej ji i s tělem. Mám tady jednu takovou krásnou, dlouhou, správně naostřenou a VELMI PÁDNOU dřevařskou sekeru - to bude hned :D :D :D
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:40
Re: To se nebude líbit :D
Nojo rozdíl mezi mojí a tvojí hlavou nejde kvantitativně vyjádřit = co naděláš

Možná snad kdybys DŮRAZNĚ a OPAKOVANĚ zkoušel viz já 12:51 :-!
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 17:44
Re: To se nebude líbit :D
Nežvaň a doval mi sem ten svůj dutý kelerub.
Klidně i s tělem :D :D
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:50
Re: To se nebude líbit :D
To bys byl asi docela překvapenej ;-)

Zatím to zkus řešit sám = viz já 12:51. Nakonec to pomůže = buď se fakt náhodou omylem nedopatřením rozsvítí, nebo aspoň dostaneš po zásluze po blbý drzý kebuli
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 17:54
Re: To se nebude líbit :D
Neboj ty se nic, já to vyřeším sám. Jenom sem přijď :D
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 18:02
Re: To se nebude líbit :D
Ty tady smrdíš a otrawuješ celý dny,
ty jsi ta správná nablblá persóna která by někomu měla doporučovat že má jít dělat něco jiného
my říkáme že ani nemusíš dělat něco jiného, nemusíš dělat vůbec nic, hlawně neotrawuj wole.
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 18:30
Re: To se nebude líbit :D
Hoď si toho blba / tu blbku na shit-list a uvidíš, jak se diskuse pročistí. Rázem zmizí 30 procent celkových a 95% imbecilních příspěvků :D
Avatar - Mikesus
11. 9. 2020 07:15
Re: To se nebude líbit :D
O smradu a otravovani mluvi nekdo, kdo jezdi dieselem :-[] :-[]
Avatar - Jerry.Gunman
11. 9. 2020 08:58
Re: To se nebude líbit :D
Mikesusi,
Pokud Winův dízl plní příslušné emisní normy, může Ti to být asi celkem jedno čím jezdí. Máš-li povědomost o tom, že je neplní, vždycky je tu přece možnost "starého dobrého" udání, ne? Udávat nechci, ale hlásit se to musí ;-) ;-) ;-)

No a pokud by ti snad nešel pod nos fakt, že se v Evropě houfně jezdí osobními auty s dízlovými motory, založ si příslušnou politickou stranu, sežeň příznivce a sponzory, vyhraj volby a zakaž provoz těchto aut v ČR či v celé Evropě

V čem je problém?
Avatar - lamal
10. 9. 2020 12:53
Re: To se nebude líbit :D
dokazy ? uved zoznam relevantnych zdrojov k bodom co si uviedol o tejto studii
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 13:13
Re: To se nebude líbit :D
Předjímám "argumentaci" pisálků, kteří tuto studii budou chtít znevěrohodnit - to se dá ozdrojovat poměrně obtížně :D
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 13:19
Re: To se nebude líbit :D
Viz já 12:51
Avatar - lamal
10. 9. 2020 13:20
Re: To se nebude líbit :D
v tomto pripade si pisalek ty, lebo uvadzas nieco co nedokazes podlozit... vymysliet si nejake dojmy a nieco zhodit vie kazdy pisalek
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 13:21
Re: To se nebude líbit :D
Fajn, jak bys postupovat ty, kdybys chtěl takovouto studii znevěrohodnit?
Avatar - lamal
10. 9. 2020 13:24
Re: To se nebude líbit :D
zacnime tym, ze ked ty dokazes, ze tvoje tvrdenia su vierohodne tak som otvoreny ti uverit, ze ta studia je na hoven... nemam s tym problem, nemam dovod ju nijak adorovat

PS: ako pise westeros, studia ma vypovednu hodnotu vplyvu emsii na zdravie obmedzenu tym aky parameter bol hodnoteny
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 13:29
Re: To se nebude líbit :D
Aha...
Konečně mi to došlo - že Tobě nedošlo, že si tímto "seznamem argumentů" dělám srandu z budoucích kritiků, kteří ji budou chtít znevěrohodnit

BTW, máš-li možnost, pusť si někdy seriál Jistě pane ministře, zejména epizodu 4 z druhé série (Šplh po namaštěné tyči). Jsi-li (jak naznačuješ výše) v přírodních vědách či ekologii vzdělán, budeš se HOŘCE bavit
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 13:31
Re: To se nebude líbit :D
Viz já 12:51
Avatar - lamal
10. 9. 2020 13:45
Re: To se nebude líbit :D
no nedoslo... dnes tak nejak ratam s tym, ze ludia si dokazu mysliet cokolvek a uplne vazne

PS: ten serial som uz mal odporuceny, skusim ked na to dojde
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 14:01
Re: To se nebude líbit :D
Bohužel, to s tím Oskarem (jakkoli to zná jako TEŽKÁ IRONIE), to přehnáno není, to je čistý fakt :(((

Smím-li na Tebe vykonat jistý nátlak, toho "pana Ministra" si pusť brzy. Je to vynikajísí britský sitkom, popisující a parodující vládua velké korporace. Když jsem se na to díval před cca 10 lety, smál jsem se a bavil. Když se dívám dnes, smích mi v ústech hořkne, protože z (geniální) komedie a parodie se stává svého druhu téměř dokument.

Viz body

- studie byla špatně udělána, výsledky byly zkresleny chybnou metodikou propočtů a nechává některé zásadní otázky nevyřešeny
- někteří členové týmu byli dříve placenými konzultanty ropných společností

které jsem z toho dílu "Šplh po namaštěné tyči" opsal téměř doslova...
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 18:07
Re: To se nebude líbit :D
Viz Humus Sakra Humus v:
7:00, 7:01, 7:02 ....................... až 8:00
8:00, 8:01, 8:02 ....................... až 9:00
9:00, 9:01, 9:02 ....................... až 10:00
10:00, 10:01, 10:02 ....................... až 11:00
11:00, 11:01, 10:02 ....................... až 12:00
12:00, 12:01, 12:02 ....................... až 12:51 ...
... atd atd a dále a dále a dále
Avatar - lamal
10. 9. 2020 19:45
Re: To se nebude líbit :D
skusim ho ked pride cas... ked to nema niekto napozerane, tazko rozkoduje myslienku v komentoch...
10. 9. 2020 15:25
PM neni problem
prinejmensim u dyzlu uvedenych do provozu po roce 2009 resp. 2010, tedy i vic jak 10 roku stary klumpry. ty vsechny uz maj filtr pevnych castic, ktery PM resi. predpokladam, ze vozovy park ve skotsku je v lepsim stavu nez v chudym v postkomunistickym cesko-slovensku a tak tam vraky co denne potkavame na silnici u nas az tolik nejezdi.
proto se zadne znatelny snizeni PM pri poklesu dopravy ani namerit nemohlo.
logicky.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 16:11
Re: PM neni problem
Záleží, kde a kudy jezdíš... Z toho, co na silnicích (středočeského kraje) potkávám, se jako VRAK dá označit jenom skutečně máloco. Ani by mne příliš nepřekvapilo, kdyby ve Škótsku byla situace srovnatelná s tou naší.
10. 9. 2020 17:07
Tak to je přece už dávno známý fakt...
...na který někteří nebojácní vědci upozorňovali už dávno. Ovšem levičácké ekoteroristy z Evropské komise, (jejichž skrytým finálním cílem je likvidace evropského autoprůmyslu a tím zároveň výrazné oslabení evropské ekonomiky) to vůbec nezajímá.... :-( :no:
Rozbalit vlákno
14
Avatar - Hammunasakra
10. 9. 2020 17:17
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Tady je to fakt KONCENTRÁT VZDĚLANOSTI a INTELIGENCE = nebojácní vědci :yes: :-!
10. 9. 2020 18:50
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Nevím, čemu se směješ. Že v USA, Kanadě i v západní Evropě vyhazujou vysokoškolské profesory a vědce (i mnohé jiné profese - např. novináře) z práce za prezentaci "nevhodných, zraňujících či nekorektních" názorů, to už je dobře známá věc. Taková "normalizace" po "neobolševicku". Pokud dnes chceš v těchto sférách západního světa profesně uspět, musíš dodržovat novolevičáckou autocenzuru Fakt k zblití! :-( :-( :-( :no:
10. 9. 2020 19:30
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Koukam, ze podle tebe je spatna EU, USA, Kanada.

Ty musis byt nestastnej clovek.

Muzes mi radsi rict, misto toho tvyho vecnyho fnukani, kde je svet v poradku?
:-!

PS Jeste ze nejsi vedec v USA.
:D
10. 9. 2020 19:33
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Dnes už bohužel asi skoro nikde, možná Austrálie? Tak do roku 2015 bych určitě jmenoval právě severní Ameriku a západní Evropu. Tehdy to ovšem ještě byly zcela svobodné země, nezamořené progresivistickými levičáky. ;-\
10. 9. 2020 19:47
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
To mi mrzi, ze jsi takto frustrovany.

Vidis, ja se z nekterych veci, ktere ty nenavidis, raduji.

Raduj se se mnou. Bude ti lip. :-)
10. 9. 2020 19:58
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
A z čeho se tedy raduješ? Z násilného vnucování elektrodebility? Z nezadržovaného přívalu muslimských nájezdníků do Evropy? Ze vzrůstající diskriminace "bílého heterosexuálního muže"? Nebo ze šíleného zadlužování našich dětí? ;-\ ;-\ ;-\
10. 9. 2020 20:33
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Heled jsme na serveru o autech, nevim, proc sem tahas migranty.

Ja budu psat o autech.

Raduji se z toho, ze spalovaci auta maji nahrazovat lokalne bezemisni vozidla.
Kdyz clovek vozi deti v zime do skolky tak pochopi, ze lokalne bezemisni vozidlo je prinos.
Stejne tak, jako kdyz zijes, pracujes, nebo se jen pohybujes ve meste kde je provoz, nedej boze dopravni zacpa.
A ty se zrovna nachazis u jednickovy oktavky v dieselu...

Elektromobilita se muze v budoucnu obejit jen s obnovitelnymi zdroji.
Snizuje zavislost na zemich, ktere tezi ropu.

Je spousta pozitiv, ktere ty nevidis.
A naopak vidis jen nejaka fiktivni negativa.
Ktera jsou ovsem predevsim v tve hlave.
A TVUJ scenar se vubec nemusi naplnit. Resp. se muze naplnit bez prispeni treba EU. Kdyz Tesla je nejhodnotnejsi automobilku sveta a EU v tomto nehraje takovou roli.
Takze treba by k upadku doslo bez EU.
A napadlo te nekdy, ze EU nechce znicit svuj prumysl?
A ze ji jde treba naopak o to, aby zachovala jeho konkurenceschopnost?

Je to relativni. Open your mind.
10. 9. 2020 21:13
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Jak si přišel na tak debilní myšlenku, že se "nacházím u jedničkový oktávky v dieselu"? V životě jsem žádné naftové auto nevlastnil a moje současná vozidla plní vcelku dost přísná emisní normy. A ano, až jednou bude drtivá většina elektráren "bezemisních", tak možná uznám, že elektromobily dávají určitý smysl. :-) A tvůj argument, že je Tesla nejhodnotnější automobilkou snad ani nemyslíš vážně. Tahle gigantická akciová bublina už totiž brzy praskne. :-[]
10. 9. 2020 21:26
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
To s tou oktavkou byl priklad...
Treba z moji kazdodeni praxe (jen misto oktavky je tam obcas passat atd.).

Bezemisni "az jednou"???
To neni zadny sci-fi!

https://cleantechnica.com/…7-in-one-decade/

Takze uznas alespon jednoznacny kladny prinos EV treba v Britanii a Norsku?
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

K Tesle.
Nechapu proc lidem tak vadi (bezemisni vozidlo), kdyz si ho nemusi kupovat.
Snad jen doplnim, ze Tesla, bez ohledu na jeji hodnotu, je aktualne nejvetsi vyrobce elektromobilu sveta!
A tim se jiste nestala (jen) kvuli EU. ;-)
https://electrek.co/2019/12/06/tesla-worlds-largest-ev-automaker-byd/
Stejne tak jako predtim BYD. :D

Jinymi slovy, jak uz jsi psal vyse.
Ty nejsi nestastny jen z EU.
Ty bys byl nestastny vsude.

PS Tak at ta bublina praskne. No a co?

PPS Kdyz tohle pochopis, tak to nebude tvoje prohra, nybrz vyhra. ;-)
Avatar - Mikesus
11. 9. 2020 07:33
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
No chtelo by to chápat text. Napsal u jednickove oktavky v dieselu v koloně, tedy že tento jedomet stoji v kolone pred tebou. Hlavně v zimě, superby2, octavky uz i trojkovy jsem potkal, co hulily a smrdeli jak bolavá noha. Není to jen koncern VW, mk2 a mk3 focusy, citroeny. Ovsem neni to obecne problem aut, ale problém údržby. Koupi si diesel, aby šetřil, tak stěží bude dávat vetsi náklady na servis, který složitý diesel potrebuje. Takze pak ve výsledku neni funkční DPF, EGR atd.
Avatar - Jerry.Gunman
10. 9. 2020 21:15
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Bohužel.
Státy bývalé (politicky) "východní" Evropy si touto zkušeností prošly ve století XX., na státy bývalého "západu" ta zkušenost evidentně čeká ve století XXI.
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:47
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
A krom nebojácných jedinců fanatičtí zelení bolševici vid teto Kylie :-)
Avatar - Blue Sun
10. 9. 2020 18:02
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Cílem EU je likvidace tebe! :-D
Avatar - WinDiesel
10. 9. 2020 18:10
Re: Tak to je přece už dávno známý fakt...
Jo ale špatně mířili trefili modré sunce...
a žádná škoda se nestala, nikdo se po modrém slunci neshání, nikdo ho neoplakává.
Dokonce ani soudruhy z EU to nijak nezasáhlo, našli si jiného wola.
Jaká hrůza ....
10. 9. 2020 19:22
Porad me dokaze neco noveho prekvapit
Treba studie, ktera tvrdi, ze kdyz ubyde zdroju znecisteni, tak se znecisteni nezmeni (jen NOx.. :D ).

Toto uz tu bylo a sice ve Stuttgartu.
Bylo dokazano, ze je to nesmysl a nebere v potaz rozptylove podminky.
Ale co, hoax uz je na svete. A nezmizi.
Cil splnen. Polemika o vlivu dopravy na ovzdusi ve meste se muze znovu rozbehnout.
Z ceho jineho by ty emise asi tak mohli pochazet, to uz lidi nezajima. :-O

Uz dlouho tu nebylo, ze diesel cisti vzduch....

Kdo nema elementarni selsky rozum, ten tomu veri.
Aneb prani otcem... viry. :-O
A vzdycky se najde nejakej hloupej dukaz, kterej i sebenesmyslnejsi viru (viz treba tento text) "obhaji".

:no: :no: :no:
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Barrichello
11. 9. 2020 12:38
To ví každej rozumnej člověk
akorát fanatický ekomarxisti a lidi co se na to chtěj nakapsovat tvrdí opak :-)

Svět má závažnější ekologické problémy jak auta :-)
Rozbalit vlákno
1
11. 9. 2020 15:10
Re: To ví každej rozumnej člověk
Jaky konkretne?

Treba v Praze?

Ono kdyz zijes v Praze, tak te zajimaji primarne problemy... Prahy.
Je na tom nece slozityho k pochopeni?