Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Video: Hyundai i30 má po faceliftu mnohem lepší multimédia. Co nabízejí nového?

20 komentářů

Scarab
Sakra, to nemohli to vypínání asistenta pro jízdu v pruzích nechat na tlačítku (viz Kia Ceed)??!! :-(:-( :no: :no:
Mino 1
Mohli. Na druhej strane budme radi, ze este sa kopa inych veci da ovladat tlacitkom.
zaplosak
na ceedu to je jak píšeš, mám to zaplé furt, jen citlivost nemám na plno ale trochu nižší, tak mě to přetahování s volantem nepřijde...
Pokud to jde i u hyundai jakoby utlumit tak by to asi ani vadit nemuselo, že to jde vypínat takhle složitě....
ProchyTom
Hlavni novinku vetsina neoceni, ty ostatni ano
MOJE JMÉNO
Nebylo vysloveno to podstatné. Když to vypnu, zůstane to vypnuté na pořád, nebo jen do další jízdy? Pokud na pořád, tak vůbec nechápu, proč si takovou blbostí vůbec někdo třepí hubu.
zaplosak
Do dalšího nastartování, tak jako start stop. :-O
admin badge
Stanislav Kolman
S poslední větou souhlas. Bohužel po dalším nastartování je asistent opět aktivní.
Meky
Zaujímavé názory.
Mne napr asistent riadenia vôbec neprekáža. :yes:
Mikesus
Ono se hodne pozna, kdo ma problem se smerovkami, nebo který výrobce to tam dá jen aby mel odskrtnuto pro NCAP a fungovalo to jen za ideálních podmínek.
Blue Sun
Když vidím, jak dnes lidi jezdí po silnicích, tak se zavádění těch asistenčních systémů už vůbec nedivím. Na silnicích bez středové čáry jedou zásadně prostředkem, ačkoli je široká pro dva kamióny s rezervou. Protijedoucímu autu samozřejmě vůbec neuhnou, nebo jen minimálně. Lidi vůbec nemají odhad šířky auta nebo toho, kolik prostoru mají kolem sebe.
westeros
Bohuzel. Mirnou zatacku, ktera se da i se spatnym autem projet v pohode 70 normalne v pruhu, berou ve 40 do protismeru. Chapu u duchodcu, kteri jsou takhle zvykli ze starych aut.
Ada je zase tady
ještě více by si řidiči přáli, aby tam žádná mnohomediální infozábava nebyla. Vždyť i ta navigace je nejlepší, když se na ni nemusí čumět, ale řidič jen poslouchá plastikového navigátora. 8-s
Peetr Pro
Rozumím, když má někdo zkušenosti z VW group, kde litá ze strany na stranu, že asistenta držení v pruhu vypíná, ale proč u Hyundai, kde to funguje dobře?
karoque
No já jen, jestli už nová Dacia z vedlejšího příspěvku není lepší :D
Mino 1
Ako Karoq asi lepsia bude ;)
IvanNedomansky
U Hyundai to opravdu funguje,neni potreba vypinat. U VW bohuzel jo
Josef Musil
asistent jízdy v pruzích je totální nesmysl. Brání bezpečné jízdě. Jistě pokud se flákáš po okresce 70-kou a nebo po dálnici 110 je to v poho. Ale nesmíš chtít reagovat na to co na silnici vidíš, třeba cyklistu .
Mokrous
Vždycky jsem toužil mít takové auto, kde nebudu smět první čtvrthodinu sám řídit a jen budu v menu hledat záložky, kde co vypnout a k tomu mi bude hrát do uší bílý šum přejmenovaný na šumění vln a nebo praskání staré desky přejmenované na hřejivý krb a abych se necítil tak opuštěný, tak si pustím kakofonii se jménem venkovní kavárna... A pak si nedej...
Josef Musil
ví někdo, na který konektor a kde je vyveden spínač jízdy v pruhu , který je umístěn na volantu. Start&Stop mám vypnut , automaticky po zapnutí zapalování a mohu ho zapnout tlačítkem, to samé chci udělat s tímto nesmyslem.
Dík za radu -
Josef Musil
Asistent jízdních pruhů je paskvil, který ohrožuje bezpečnost. Někomu se moje tvzení zda přehnané ?

Ujasněme si, že pokud je komunikace nalajnovaná levý kraj střed, pravý kraj a zapomeneš vypnout asistenta , pak tě vede středem tvého jízdního pruhu, bez ohledu co se před tebou děje. Takže kombajn v protisměru, chceš uhnout na pravý okraj, ale vtu ránu se s tebou začne volant přetahovat.

Ale to je jen to nejmenší.

Nevím jak v čésku, ale na Moravě je spousta silnic nalajnovaná jen na krajnicích, takže tě asistent vede uprostřed silnice. Parádní funkce.
To , že asistent je, je dobře, ale mělo by být na mě, zda si ho zapnu či ne.
Je poněkud rozdíl - chtít zapnout a chtít vypnout v důsledcích opomenutí.

Ale každý svého štěstí strůjcem. Tak jak jsem zrušil Start&Stop ruším i tento nesmysl.