Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai i30 má po faceliftu mnohem lepší multimédia. Co nabízejí nového?

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

V rámci omlazovací procedury si model Hyundai i30 co do infotainmentu značně polepšil. I díky tomu teď kabina vypadá podstatně moderněji. Ale je systém lepší opravdu ve všem?

Hvězdou dalšího dílu našeho nepravidelného seriálu o multimediálních systémech je tentokrát omlazený Hyundai i30, respektive jeho zbrusu nový infotainment. A protože video vychází dnes - ve čtvrtek - vy už asi tušíte, na test jakého auta se v průběhu zítřka můžete na našem webu těšit.

Než se na faceliftovanou í-třicítku vrhneme podrobněji, pojďme se zaměřit právě na ona multimédia. V rámci omlazení totiž došlo k výrazné modernizaci infotainmentu, která přináší větší obrazovku s dotykovými plochami pod ní. Jak se nám toto řešení líbilo se můžete podívat v přiloženém videu. Já bych jen s dovolením vypíchnul, že Hyundai navzdory módním trendům zůstal věrný otočným ovladačům pro nastavování teploty, což jednoznačně chválíme!

Ještě se vrátím k deaktivaci hlídání jízdního pruhu, kterou ve videu zmiňuji. Správně jsem byl upozorněn a opraven, že kromě možnosti vypnutí skrz multimediální systém lze použít i tlačítko na volantu. To je samozřejmě podstatně jednodušší a kritiku za komplikované ovládání tak beru zpět!

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Doporučujeme

27. 7. 2021 15:58
asistent jízdních pruhů o Hyundai
Asistent jízdních pruhů je paskvil, který ohrožuje bezpečnost. Někomu se moje tvzení zda přehnané ?

Ujasněme si, že pokud je komunikace nalajnovaná levý kraj střed, pravý kraj a zapomeneš vypnout asistenta , pak tě vede středem tvého jízdního pruhu, bez ohledu co se před tebou děje. Takže kombajn v protisměru, chceš uhnout na pravý okraj, ale vtu ránu se s tebou začne volant přetahovat.

Ale to je jen to nejmenší.

Nevím jak v čésku, ale na Moravě je spousta silnic nalajnovaná jen na krajnicích, takže tě asistent vede uprostřed silnice. Parádní funkce.
To , že asistent je, je dobře, ale mělo by být na mě, zda si ho zapnu či ne.
Je poněkud rozdíl - chtít zapnout a chtít vypnout v důsledcích opomenutí.

Ale každý svého štěstí strůjcem. Tak jak jsem zrušil Start&Stop ruším i tento nesmysl.
2. 5. 2021 19:08
i30 lane asistant - po FL
ví někdo, na který konektor a kde je vyveden spínač jízdy v pruhu , který je umístěn na volantu. Start&Stop mám vypnut , automaticky po zapnutí zapalování a mohu ho zapnout tlačítkem, to samé chci udělat s tímto nesmyslem.
Dík za radu -
2. 5. 2021 19:05
Re: Hyundai asistenti
asistent jízdy v pruzích je totální nesmysl. Brání bezpečné jízdě. Jistě pokud se flákáš po okresce 70-kou a nebo po dálnici 110 je to v poho. Ale nesmíš chtít reagovat na to co na silnici vidíš, třeba cyklistu .
18. 9. 2020 09:56
Re: Nepodarek od "H"
Ako Karoq asi lepsia bude ;)
Avatar - Mokrous
18. 9. 2020 09:19
Demence nám krásně narůstá naprosto všude...
Vždycky jsem toužil mít takové auto, kde nebudu smět první čtvrthodinu sám řídit a jen budu v menu hledat záložky, kde co vypnout a k tomu mi bude hrát do uší bílý šum přejmenovaný na šumění vln a nebo praskání staré desky přejmenované na hřejivý krb a abych se necítil tak opuštěný, tak si pustím kakofonii se jménem venkovní kavárna... A pak si nedej...