Elektromobilita
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
CICZERO
CICZERO
Člověk si koupí elektromobil, wallbox, zaplatí za silnější jističe, přijede večer domu s autem, dá ho nabíjet přes noc a ráno zjistí, že ho distributor odpojil a auto zahlásí “battery empty” 😁 :yes:
Panečku, tomu říkám pokrok 😒]
Panečku, tomu říkám pokrok 😒]
Jen z další z mnoha příkladů, jaká je násilněprosazovaná elektrodebilita v EU totální kravina a absurdistán. Trestuhodné šílenství, které nás táhne do ekonomické katastrofy a klimatu přitom nijak nepomůže! 😲 😲 😲 😒 :no: :no: :no:
Zavoláš do Porsche a oni ťa pridu nabiť s celým kamionom.
Jj taky mě to napadlo, nový druh služby - přijede naftový pickup s agregátem a to se vyplatí 😒] nebo si člověk nechá doma “záložní” benzinové Citigo / Lupo / Smarta :yes:
Jo bez dieselů se elektro-hošani neobejdou.
jako ta belgická policie která bezelstně předvedla diesel-generátor k nabíjení svých "eko" vozítek s "nulovými" emisemi. :-!
jako ta belgická policie která bezelstně předvedla diesel-generátor k nabíjení svých "eko" vozítek s "nulovými" emisemi. :-!
Hele víš že na to abys měl v nádrži naftu POTŘEBUJEŠ elektřinu?
Že na to abys měl v nádrži naftu místo benzínu POTŘEBUJEŠ tu naftu multi-miliardama dotovat?
A že na barel ropy v benzínu dojedeš DALEKO DÁL než na naftu?
Že na to abys měl v nádrži naftu místo benzínu POTŘEBUJEŠ tu naftu multi-miliardama dotovat?
A že na barel ropy v benzínu dojedeš DALEKO DÁL než na naftu?
A víš Hammunasakra, že na barel ropy zapojený na elektřinu doletíš dál, než když Tě někdo nakopne do řitě? 😉 😉 😉
To asi JO = myslim že na to nakopat mi hned tak někdo nemá = udržuju se v kondici https😐/www.hifi-voice.com/…udrzet-v-kondici
Sorry holt nejsem příznivec PLÁCÁNÍ = ani zpátečníků 😉
Sorry holt nejsem příznivec PLÁCÁNÍ = ani zpátečníků 😉
demagogie - už jsem ti včera xkrát psal, že elektřinu na rafinaci nepotřebuješ a v praxi to funguje jinak.
Navíc nafta je de facto odpadní produkt při výrobě benzínu, t každého barelu ropy se vyrobí X litrů benzínu, Y litrů nafty + další produkty a ten poměr X:Y zůstává téměř stejný... prostě svět funguje jinak, než si myslíš a neustálým popíráním faktů se to nezmění
Navíc nafta je de facto odpadní produkt při výrobě benzínu, t každého barelu ropy se vyrobí X litrů benzínu, Y litrů nafty + další produkty a ten poměr X:Y zůstává téměř stejný... prostě svět funguje jinak, než si myslíš a neustálým popíráním faktů se to nezmění
A energie pro výrobu se bere kde? Je jedno jestli tepelná a nebo elektrická. Energii na výrobu paliv potřebuješ.
Na rafinaci ne = ale rafinéRIE jí potřebuje a spotřebovává = sakra velký množství. A obří množství se spotřebuje aby se ta ropa do tý rafinérie spotřebovala atd. = ale vše viz odkazy = a pokud si nekecal a pracoval si tam a máš přehled = tak to sám víš takže nevím proč se stavíš spíš na opačnou stranu
Super že znáš rafinaci = už si to nepamatuju = to byla střední nebo 2. stupeň základní?
Blbý je že poměr je fuk = prostě toho benzínu JE VÍC. A z barelu ropy ujedeš DÁL na benzín než naftu = to si svym příspěvkem nezměnil 😄
Ani to že nafta potřebuje ZVÝHODŃOVAT = takže vlastně proč si to napsal?
Super že znáš rafinaci = už si to nepamatuju = to byla střední nebo 2. stupeň základní?
Blbý je že poměr je fuk = prostě toho benzínu JE VÍC. A z barelu ropy ujedeš DÁL na benzín než naftu = to si svym příspěvkem nezměnil 😄
Ani to že nafta potřebuje ZVÝHODŃOVAT = takže vlastně proč si to napsal?
Opět reakce, která se pouze snaží odvést pozornost od tvé neznalosti, ignorace a fanatismu, gratuluju, jsem rád, že tě tu nikdo nebere vážně.
Z 1kg uhlí se vyrobí více tepla než elektriky, tak proč vůbec bychom měli někde topit elektrikou? To je stejná logika...tvl!
Nech si zmapovat celý proces - crackování, destilaci, odloučení atd včetně energetických toků, kde se ta energie bere a jaká je celková energetická bilance, ale pozor, to už je VŠ, pro tebe bohužel...
Z 1kg uhlí se vyrobí více tepla než elektriky, tak proč vůbec bychom měli někde topit elektrikou? To je stejná logika...tvl!
Nech si zmapovat celý proces - crackování, destilaci, odloučení atd včetně energetických toků, kde se ta energie bere a jaká je celková energetická bilance, ale pozor, to už je VŠ, pro tebe bohužel...
Myslím, že sám popisuješ to o čem problém je. K výrobě paliv z ropy je potřeba energie. Je uplně jedno jestli je elektrická nebo tepelná a jestli je z vnějšku a nebo si jí vyrobí rafinérie sama spalováním. Prostě na přepracování ropy na palivo je ta energie potřeba a má příslušný ekvivalent CO2.
Chápeš, že ta energie, o které mluvím, vzniká chemickými procesy, které vůbec nemusí CO2 vypouštět? Je nutné zahřát ropu na určitou teplotu, ale ve výsledku je reakce exotermická...ne, prostě fanatismus...
nejde ani tak o ochranu sítě, jako o potřebu prodat nové, chytřejší a více sledující elektroměry, o které by jinak nikdo neměl zájem... V pořádku, pak je vše zcela jasné.
CICZERO
Ono to možná zas až tak úplně mimo není. Dnes stojí litr Natural 95 cca 27Kč/l. Caa 17,5Kč z toho je spotřební daň + DPH a těch 9,5Kč je samotný benzín včetně marže čerpací stanice, dopravy, ... . To je brutální číslo. Bezmála 2/3 nákladů na pohonné hmoty tvoří daň. Zatím se o tom moc nemluví, protože lidi o elektromobily nestojí ani při "levné elektřině", ale je jen otázka času, kdy se to řešit bude. Tohle jsou velké příjmy do státního rozpočtu.
Nejsou malý ale je zajímavý JAKOU péči ne-ekonomů má zrovna tohle
Nic to nemění na podstatě proč se svět tolik desítek let snaží o nižší emise aut a dneska máme už i BEZ emisní = a tady dost diskutérů co CHTĚJÍ emise :-!
Nic to nemění na podstatě proč se svět tolik desítek let snaží o nižší emise aut a dneska máme už i BEZ emisní = a tady dost diskutérů co CHTĚJÍ emise :-!
Tebe těch 100 miliard evidentnš nezajímá. Jseš jeden z těch pomatenců, kteří by to řešili dluhem.
No to je mi ZÁVĚR = na základě NIČEHO udělám ZÁVĚR = jakej JÁ CHCI :yes: :-!
Víš podle velmi optimistických odhadů se tu ročně rozkrade (Babiš a jeho ANO dám si vezmi si a samozřejmě nejen on) právě těch 100 mld. Švihlá Švihlíková která je sakra dobrej ekonom to odhaduje až na 300 mld.
ale CO VŠECHNO bojovníci PROTI vymyslí = to je občas (no často :😉 FASCINUJÍCÍ 😄
Mě s-e-r-e ZVÝHODŇOVÁNÍ nafty proti benzínu = multi MILIARDAMA. A taky to jak dlouho to trvalo a kolik urážek a výsměchů to od těch co nevěděli znamenalo 😉
A protože sem na druhém stupni ZŠ dával pozor vím jak je to s ropou = že to TOLIK lidí popírá odmítá atd. = to je TAKY FASCINUJÍCÍ
Víš podle velmi optimistických odhadů se tu ročně rozkrade (Babiš a jeho ANO dám si vezmi si a samozřejmě nejen on) právě těch 100 mld. Švihlá Švihlíková která je sakra dobrej ekonom to odhaduje až na 300 mld.
ale CO VŠECHNO bojovníci PROTI vymyslí = to je občas (no často :😉 FASCINUJÍCÍ 😄
Mě s-e-r-e ZVÝHODŇOVÁNÍ nafty proti benzínu = multi MILIARDAMA. A taky to jak dlouho to trvalo a kolik urážek a výsměchů to od těch co nevěděli znamenalo 😉
A protože sem na druhém stupni ZŠ dával pozor vím jak je to s ropou = že to TOLIK lidí popírá odmítá atd. = to je TAKY FASCINUJÍCÍ
Tohle je naprosto pochopitelny krok.
Jinak v pripade dynamickych tarifu k tomu odpojovani nebude dochazet, jelikoz provozovatel EV nebude chtit nabijet za vysoky tarif.
Tohle je jen pojistka. Docasne odpojeni pri extremnich spickach.
Anti EV tomu nerozumi. A pisou prispevky o nenabiti. 😄
Jinak v pripade dynamickych tarifu k tomu odpojovani nebude dochazet, jelikoz provozovatel EV nebude chtit nabijet za vysoky tarif.
Tohle je jen pojistka. Docasne odpojeni pri extremnich spickach.
Anti EV tomu nerozumi. A pisou prispevky o nenabiti. 😄
Mám v baráku elektrické kurenie a tam sa to deje tak isto. 4hodiny denne (cca 4x1h) majú tzv výseč keď je špička.
Takže o tom vedia aj normalny ludia. 😄
Takže o tom vedia aj normalny ludia. 😄
Pojistka... kdo rozhodne o tom, kdy a jak tu pojistku aktivovat? Pokud mají někde problém, pak by měli říci, že v té či oné oblasti je nutno buď posílit přenosové kapacity nebo omezit počet elektroaut maximálně na XY kusů. Stejně to potrvá roky, než se dostanou na stoprocentní náhradu aspoň u osobních aut, takže mají častu dost. Takhle to spíš působí jako snaha nedělat nic pro rozvoj a budování sítě, a pak se zaštítit nějakou pojistkou.
Tak si říkám, kdy se města začnou vracet k decentralizaci energetické sítě a vlastním elektrárnám?
Tak si říkám, kdy se města začnou vracet k decentralizaci energetické sítě a vlastním elektrárnám?
To neni jen o prenosove siti.
Kdyz se bavis o prechodu na elektromobilitu uz u skutecne velkeho procenta aut, tak je to i o kapacite zdroju.
O tohle umozni zdroje nenavysovat.
V nouzi se omezi pomalu se nabijejici auta.
Coz temer nikomu nevadi, jelikoz ma typicky cas na nabijeni stejne celou noc / celou smenu.
Proc by meli omezovat pocet EV, kdyz staci tohle??
Algoritmus rozhodovani o odpojovani samozrejme neznam, patrne jeste ani neexistuje. Ale predpokladam, ze nejake ujednani bude soucasti smlouvy s distributorem. A ten se pak bude rozhodovat.
Kdyz se bavis o prechodu na elektromobilitu uz u skutecne velkeho procenta aut, tak je to i o kapacite zdroju.
O tohle umozni zdroje nenavysovat.
V nouzi se omezi pomalu se nabijejici auta.
Coz temer nikomu nevadi, jelikoz ma typicky cas na nabijeni stejne celou noc / celou smenu.
Proc by meli omezovat pocet EV, kdyz staci tohle??
Algoritmus rozhodovani o odpojovani samozrejme neznam, patrne jeste ani neexistuje. Ale predpokladam, ze nejake ujednani bude soucasti smlouvy s distributorem. A ten se pak bude rozhodovat.
Británie má energetických zdrojů dost, problém mají s kapacitou sítě, aspoň podle prohlášení zástupců energetických společností. Takže by měli udělat něco s tím, jak dostat vyrobenou energii od zdroje k lidem.
Ale zase neodpovídáš na to, kdo rozhodne o tom, co je "nouze"? Na jakém základě se rozhodne, že je ta "nouze", a je nutno odpojovat nabíjení aut, nebo jiné výkonné spotřebiče? Budou třeba v létě sahat k odpojování přebujelé sítě klimatizací nebo v zimě na vytápění, když si vyhrazují tohle právo?
Celé to na mě působí jako výmluva, aby nemuseli nic dělat, a o opaku mě fakt nepřesvědčíš.
Ale zase neodpovídáš na to, kdo rozhodne o tom, co je "nouze"? Na jakém základě se rozhodne, že je ta "nouze", a je nutno odpojovat nabíjení aut, nebo jiné výkonné spotřebiče? Budou třeba v létě sahat k odpojování přebujelé sítě klimatizací nebo v zimě na vytápění, když si vyhrazují tohle právo?
Celé to na mě působí jako výmluva, aby nemuseli nic dělat, a o opaku mě fakt nepřesvědčíš.
Pro velky uspech (asi jsi to prehledl..) jeste jednou😒br />
Algoritmus rozhodovani o odpojovani samozrejme neznam, patrne jeste ani neexistuje.
Este nedavno tu boli "e😜erti" ktori dokazovali, ze elektriny mame nadbytok, a ze nam vystaci aj keby vsetky auta presli na elektrinu. A teraz zrazu chcu elektroauta odpojovat od nabijaciek. Zaujimave...
Je to poslední možnost co to zařízení umí. To pro co je určené primárně v článku nepíšou.
OK, beriem. Ale mna ako majitela by pekne nastavalo, keby som si vecer dal nabijat auto pocas lacnejsej nocnej tarify, rano chcem ist do prace, a zistim ze v baterii nie je dost stavy na cestu tam a spat...
A ty myslíš že to tak bude? 😄 Je 21. století.
No nevím na VÍC než je průměrná denní dávka km ti už dnešní https😐/www.autonabijeni.cz/…pure-max--22-kw/ nabije za 3 až 5 hodin. Už teď je možný na spoustě míst nabíjet i v práci = plus vývoj jde furt dál https😐/autobible.euro.cz/…-se-za-15-minut/
EDIT teda nová reklamní invaze kdy ti skáče reklama když opakovaně klikneš na aktualizaci stránky = to je FAKT HNUS :no: ;-\ 😒 😢 😲
EDIT teda nová reklamní invaze kdy ti skáče reklama když opakovaně klikneš na aktualizaci stránky = to je FAKT HNUS :no: ;-\ 😒 😢 😲
No TUTÉŽ elektřinu nemusíš používat na přepravu a zpracování ropy = je to OBROVSKÝ MNOŽSTVÍ
Je neskutečně efektivnější = tutéž elektřinu poslat ROVNOU do auta = ne ve formě ropnýho produktu. Na jehož těžbu přepravu zpracování až po výdej na čerpací stanici POTŘEBUJEŠ elektřinu a sakra VELKÝ množství
Vyrobit elektřinu je snazší čistší = než https😐/www.stoplusjednicka.cz/…nadskeho-mordoru
Na výrobu elektřiny stačí slunce vítr voda v řece nebo https😐/www.energyweb.cz/web/index.php?… tak trochu zdroje na nekonečnou dobu a zadarmo. Ropa určitě dojde. A stejně určitě jí potřebujeme na spoustu jinejch věcí kde jí zatim NEumíme nahradit. Dojet do OC už umíme i jinak než jen spálením ropy a současnou výrobou oxidů dusíku, pevných částic, uhlovodíku a oxidu uhelnatého. Má to tady teda HODNĚ příznivců co říkají NIKDY JINAK = ale JDE to jinak
Je neskutečně efektivnější = tutéž elektřinu poslat ROVNOU do auta = ne ve formě ropnýho produktu. Na jehož těžbu přepravu zpracování až po výdej na čerpací stanici POTŘEBUJEŠ elektřinu a sakra VELKÝ množství
Vyrobit elektřinu je snazší čistší = než https😐/www.stoplusjednicka.cz/…nadskeho-mordoru
Na výrobu elektřiny stačí slunce vítr voda v řece nebo https😐/www.energyweb.cz/web/index.php?… tak trochu zdroje na nekonečnou dobu a zadarmo. Ropa určitě dojde. A stejně určitě jí potřebujeme na spoustu jinejch věcí kde jí zatim NEumíme nahradit. Dojet do OC už umíme i jinak než jen spálením ropy a současnou výrobou oxidů dusíku, pevných částic, uhlovodíku a oxidu uhelnatého. Má to tady teda HODNĚ příznivců co říkají NIKDY JINAK = ale JDE to jinak
vím, že jsi to už cca 15x ignoroval, ale píšu to zase - elektrická energie se k rafinaci ropy nepoužívá, respektive je to daleko složitější. Někdy je součástí rafinerie elektrárna, která využívá teplo vznikající chemickými procesy a napájí z tohoto přebytečného tepla jiné části rafinerie...meleš ho*vna
Machruješ hezky = ale dostal si i odkazy https😐/edison.media/e-hub/so-viel-strom-brauchen-autos-mit-verbrennungsmotor/20826274.html
Realita je maličko jiná = než SEBE zkoušíš nadřadit = byť víš evidentně víc než je tady v diskuzích standardem. Ale spotřeba elektřiny od přepravy po stojan kterym čerpáš = tu je
A zjednodušeně přes to tvý rádobynadřazený machrování platí to vtipný😒br /> a) buď jen na elektřinu
b) nebo na tu stejnou elektřinu PLUS ropu
JE to zjednodušený ale POKUD máš zhruba znalosti který se snažíš naznačit = tak víš že to tak zjednodušeně je. Tak machruj na někoho = koho ohromíš
Nebo dej jako já odkazy = mám zkušenost že VĚTŠINA = v tu chvíli končí
Spotřeba elektrický energie než máme v nádrži naftu nebo benzín = je doslova obrovská. Ale pokud si o sobě nelhal = tak to víš. Tak nemel ho*na
Realita je maličko jiná = než SEBE zkoušíš nadřadit = byť víš evidentně víc než je tady v diskuzích standardem. Ale spotřeba elektřiny od přepravy po stojan kterym čerpáš = tu je
A zjednodušeně přes to tvý rádobynadřazený machrování platí to vtipný😒br /> a) buď jen na elektřinu
b) nebo na tu stejnou elektřinu PLUS ropu
JE to zjednodušený ale POKUD máš zhruba znalosti který se snažíš naznačit = tak víš že to tak zjednodušeně je. Tak machruj na někoho = koho ohromíš
Nebo dej jako já odkazy = mám zkušenost že VĚTŠINA = v tu chvíli končí
Spotřeba elektrický energie než máme v nádrži naftu nebo benzín = je doslova obrovská. Ale pokud si o sobě nelhal = tak to víš. Tak nemel ho*na
Doporučuju jakoukoliv diplomovou práci, ne odkazy na eko stránky. Výběr nechám na tobě, projdi si jich pár a uvidíš, tak je to vysvětlené i pro méně nadané spoluobčany.
Elektrika se ke zpracování ropy nepoužívá, respektive, jak jsem psal, existují rafinerie, které mají vlastní elektrárnu poháněnou odpadním teplem, které vzniká chemickými reakcemi při zpracování ropy...
Ale vím, je to těžké se ubránit tomu dělat copy+pase na ty (v nejleším) zavádějící až zcela lživé informace, které máš tak pěkně zpracované.
Každopádně odvádíš celé ekologii medvědí službu, což mě vlastně pěkně štve, protože jsi exemplární příklad toho, proč vás mají lidi za blázny nebo teroristy, i když to někdo může myslet dobře
Elektrika se ke zpracování ropy nepoužívá, respektive, jak jsem psal, existují rafinerie, které mají vlastní elektrárnu poháněnou odpadním teplem, které vzniká chemickými reakcemi při zpracování ropy...
Ale vím, je to těžké se ubránit tomu dělat copy+pase na ty (v nejleším) zavádějící až zcela lživé informace, které máš tak pěkně zpracované.
Každopádně odvádíš celé ekologii medvědí službu, což mě vlastně pěkně štve, protože jsi exemplární příklad toho, proč vás mají lidi za blázny nebo teroristy, i když to někdo může myslet dobře
A kde chceš na tu modernizaci vzít peníze? Evidentně už nejsou a bude jich pořád méně. Půjčovat si taky věčně nepůjde.
Ty si mi makroekonom 😄
Když už peněz bude evidentně ČÍM DÁL VÍCE 😉
NEmodernizovali komunisti = a cítíme to DODNES. To je ta NEJHORŠÍ cesta
Když už peněz bude evidentně ČÍM DÁL VÍCE 😉
NEmodernizovali komunisti = a cítíme to DODNES. To je ta NEJHORŠÍ cesta
Máš pravdu. To je ta NEJHORŠÍ cesta. Slyšel jsi tu tvoji soudružku Ursulu?
Zvlád by si NEŽVANIT KRAVINY? Typu TVOJE a SOUDRUŽKA? Je to v tvých silách?
A slyšel jsi to? Je to projev soudružky.
Strašný jak lidi jako ty a navíc asi rádi = citujou ruský hoaxy
Soudruzi přes to že zabavili generace vznikající majetky https😐/www.idnes.cz/…38_ekonomika_hm1 právě NAOPAK NEinvestovali NEmodernizovali = a následky cítíme DODNES. A eště hůř = přes bilionový dotace ze zemí kde nevládl SOUDRUH to ještě desetiletí budeme cítit
Ne politiky moc neposlouchám = tak CO máš za soudružský? Snižovat emise? No to PRAVÝ SOUDRUH přece PŘESNĚ NAOPAK = dodnes sme soudružský ekologický následky nedořešili = ať po našich soudruzích nebo soudružské sovětské armádě. Pravej soudruh
https😐/www.lidovky.cz/…734_ln_domov_ele a podporuje Čínu a Rusko a Irán a Bašara Asada a samozřejmě je ostře PROTI evropskému společenství
Soudruzi přes to že zabavili generace vznikající majetky https😐/www.idnes.cz/…38_ekonomika_hm1 právě NAOPAK NEinvestovali NEmodernizovali = a následky cítíme DODNES. A eště hůř = přes bilionový dotace ze zemí kde nevládl SOUDRUH to ještě desetiletí budeme cítit
Ne politiky moc neposlouchám = tak CO máš za soudružský? Snižovat emise? No to PRAVÝ SOUDRUH přece PŘESNĚ NAOPAK = dodnes sme soudružský ekologický následky nedořešili = ať po našich soudruzích nebo soudružské sovětské armádě. Pravej soudruh
https😐/www.lidovky.cz/…734_ln_domov_ele a podporuje Čínu a Rusko a Irán a Bašara Asada a samozřejmě je ostře PROTI evropskému společenství
Projev soudružky Ursuly je ruský hoax?
Až TAK ŠPATNÝ chápání textu?
Nebuď trapnej = VÍŠ že neni soudružka. Fakt neskutečný jak PŘESNÝ OPAKY lidi jako ty říkaj. Soudruh = PROTI ekologii. A ty někomu kdo jí prosazuje VÍC než se TI líbí= říkáš TAKY soudruh 😲 :😉 😁 :-! 😒]
Znova si to zopakujeme😒br /> soudruh = vládnu JEN já a jsem PROTI ekologii
ty říkáš soudružka = přesnému OPAKU 😄
REALITA = soudruh ekologické zátěže ZVYŠOVAL (fakt který víš i ty)
REALITA = EU dělá OPAK = a tobě se to nezdá a říkáš jim = taky soudruh? 😉
Soudruh ZHORŠUJE = ten co se ti nelíbí a říkej mu nějak jinak = je ZLEPŠUJE
Teď ještě zkratka: ZVYŠOVAT vs SNIŽOVAT = teď už to určitě chápeš 😄
Chápeš = že to tak je?
Chápeš = jak moc úspěšný sou ty ruský hoaxy = který právě tupě bez myšlení OPAKUJEŠ?
Nebuď trapnej = VÍŠ že neni soudružka. Fakt neskutečný jak PŘESNÝ OPAKY lidi jako ty říkaj. Soudruh = PROTI ekologii. A ty někomu kdo jí prosazuje VÍC než se TI líbí= říkáš TAKY soudruh 😲 :😉 😁 :-! 😒]
Znova si to zopakujeme😒br /> soudruh = vládnu JEN já a jsem PROTI ekologii
ty říkáš soudružka = přesnému OPAKU 😄
REALITA = soudruh ekologické zátěže ZVYŠOVAL (fakt který víš i ty)
REALITA = EU dělá OPAK = a tobě se to nezdá a říkáš jim = taky soudruh? 😉
Soudruh ZHORŠUJE = ten co se ti nelíbí a říkej mu nějak jinak = je ZLEPŠUJE
Teď ještě zkratka: ZVYŠOVAT vs SNIŽOVAT = teď už to určitě chápeš 😄
Chápeš = že to tak je?
Chápeš = jak moc úspěšný sou ty ruský hoaxy = který právě tupě bez myšlení OPAKUJEŠ?
Bylo by to na dlouho. Asi by bylo třeba začít u slova ekologie a pak řešit cenu a tím i smysluplnost těch jejich opatřeni. Pokud jde o tu soudružku, tak ten projev byl projevem soudružky. I dopady jejich činů budou bohužel dlouhodobé. Stejně jako u soudruhů .
Co je na tom nadlouho? Prostě doslova OPAČNÉ chování = v politice i přístupu = mě osobně VADÍ ten opravdu komunistickej = jehož následky ekonomický i ekologický budeme řešit a poneseme ještě DESÍTKY LET. Tobě asi vadí CO vlastně? A proč teda PŘESNÝM OPAKŮM protipólům = říkáš stejně? Asi PROTOŽE si to jako ostatní vzal z hoaxu a k nadšení autorů opakuješ ten nesmysl. Teď když to rozebíráme chápeš to už nebo?
ZCELA si se vyhnul realitě = co kdo je a co dělá soudruh viz dřív v diskuzi
Tak CO ti přijde na SNIŽOVÁNÍ emisí a ekologickém pohledu na svět SOUDRUŽSKÉHO? Soudruh prokazatelně a víš to určitě i ty DĚLAL PŘESNÝ OPAK OPAK OPAK = jak to vysvětlíš? Jsou to dokonce přesné OPAKY konání
Ty snad fakt nevíš co kdo je to soudruh? Že fakt JEN opakuješ hoaxovej nesmysl = kterej se teda pěkně uchytil o tom žádná. Ale je v ROZPORU s tím CO JE a CO DĚLÁ komunista
Vysvětlil sem to nedostatečně? Projev PRAVÉHO soudruha se dá najít = asi budeš ČUČET :-!
ZCELA si se vyhnul realitě = co kdo je a co dělá soudruh viz dřív v diskuzi
Tak CO ti přijde na SNIŽOVÁNÍ emisí a ekologickém pohledu na svět SOUDRUŽSKÉHO? Soudruh prokazatelně a víš to určitě i ty DĚLAL PŘESNÝ OPAK OPAK OPAK = jak to vysvětlíš? Jsou to dokonce přesné OPAKY konání
Ty snad fakt nevíš co kdo je to soudruh? Že fakt JEN opakuješ hoaxovej nesmysl = kterej se teda pěkně uchytil o tom žádná. Ale je v ROZPORU s tím CO JE a CO DĚLÁ komunista
Vysvětlil sem to nedostatečně? Projev PRAVÉHO soudruha se dá najít = asi budeš ČUČET :-!
Nemá to cenu.
Jako že to NEJDE okecat? No asi fakt ne
Soudruh = dělá víceméně PŘESNÝ OPAKY = teď už to chápeš ne?
Kašle na emise a ekologický následky = TO JE soudruh
Nekašle a snaží se je snižovat a zmírňovat = TO JE ursula EU
Proč ty říkáš oběma protipólům stejně = mi asi neřekneš
Soudruh = dělá víceméně PŘESNÝ OPAKY = teď už to chápeš ne?
Kašle na emise a ekologický následky = TO JE soudruh
Nekašle a snaží se je snižovat a zmírňovat = TO JE ursula EU
Proč ty říkáš oběma protipólům stejně = mi asi neřekneš
Neřeknu, protože to nepochopíš . Důvod by jsi měl znát sám.
Tohle je zase CO? 😁
Důvody fakt neznám = vím že část lidí opakuje ty debilní hoaxy
Proč říkat PŘESNÝM OPAKŮM STEJNĚ soudruh = neví nikdo. Je to jen docela chytře a viz realita úspěšně vymyšlená KRAVINA BLBOST HOVADINA NESMYSL HLOUPOST a KONINA
Takže CO TI VADÍ? Mě soudruh a ekologický následky jeho chování. Tobě OPAK?
Důvody fakt neznám = vím že část lidí opakuje ty debilní hoaxy
Proč říkat PŘESNÝM OPAKŮM STEJNĚ soudruh = neví nikdo. Je to jen docela chytře a viz realita úspěšně vymyšlená KRAVINA BLBOST HOVADINA NESMYSL HLOUPOST a KONINA
Takže CO TI VADÍ? Mě soudruh a ekologický následky jeho chování. Tobě OPAK?
Poručíme větru dešti. Zdroje jsou. Za všechno může vnější nepřítel.
Tohle je ZASE CO? :-!
Nejde to okecat = tak zkusíš vymýšlet CO že to? 😄
Jakej zas vnější nepřítel = prostě soudruh je ten co na ekologii KAŠLE SE.RE po něm potopa. A tady ty teď asi kritizuješ OPAK = nebo? 😲 😁
Hele nemůžeš bejt konkrétní? Prostě ekolog a ANTI-ekolog nejsou oba soudruzi
Víš že se FURT jen vyhýbáš odpovědi = proč postojem přístupem OPAKU komunistů = řikáš soudruzi? TOHLE sou soudruzi https😐/www.novinky.cz/…-18-let-40337090 byli takoví a jsou takoví
Soudruzi sou ti co ničili přírodu https😐/www.mzp.cz/…kologicke_zateze a bohužel i lidi http😐/www.90000000.cz/
Zdroje sou to je smutná kapitola našeho populismu z dílny Špidlovy ČSSD a totálně promarněných roků růstu = poslední roky opakovaných ANO a Venezuelou Maláčovou = blbý že jsme nepoučitelní
Nejde to okecat = tak zkusíš vymýšlet CO že to? 😄
Jakej zas vnější nepřítel = prostě soudruh je ten co na ekologii KAŠLE SE.RE po něm potopa. A tady ty teď asi kritizuješ OPAK = nebo? 😲 😁
Hele nemůžeš bejt konkrétní? Prostě ekolog a ANTI-ekolog nejsou oba soudruzi
Víš že se FURT jen vyhýbáš odpovědi = proč postojem přístupem OPAKU komunistů = řikáš soudruzi? TOHLE sou soudruzi https😐/www.novinky.cz/…-18-let-40337090 byli takoví a jsou takoví
Soudruzi sou ti co ničili přírodu https😐/www.mzp.cz/…kologicke_zateze a bohužel i lidi http😐/www.90000000.cz/
Zdroje sou to je smutná kapitola našeho populismu z dílny Špidlovy ČSSD a totálně promarněných roků růstu = poslední roky opakovaných ANO a Venezuelou Maláčovou = blbý že jsme nepoučitelní
EU se zadlužovala ještě víc a hodlá v tom pokračovat.
To je sakra zase CO? 😁
Zadlužení na rozjezd ekonomik po covidu = se rovná komunista? 😄
Hele to fakt nemáš koule = říct že víc ekologicky smýšlející než se TI líbí a ODPŮRCE ekologie = komunista je jen JEDNO z toho a všichni víme kdo?
Blbý je zadlužení ála Špidla nebo teď ANO = stovky miliard sme v době konjunktury prožrali. Kdyby šly třeba na dostavbu páteřní sítě dálnic = nic proti
Zadlužení na rozjezd ekonomik po covidu = se rovná komunista? 😄
Hele to fakt nemáš koule = říct že víc ekologicky smýšlející než se TI líbí a ODPŮRCE ekologie = komunista je jen JEDNO z toho a všichni víme kdo?
Blbý je zadlužení ála Špidla nebo teď ANO = stovky miliard sme v době konjunktury prožrali. Kdyby šly třeba na dostavbu páteřní sítě dálnic = nic proti
To není zadlužování na rozjezd, ale na kolaps. Navíc politik si jen kupuje další čas ve fci. Při vší skromnosti si navíc myslím, že se chovám víc ekologicky než ti tvoji soudruzi.
Mohl bys PŘESTAT říkat tu KRAVINU o MÝCH a stejně tak SOUDRUZÍCH?
Co si na tom nepochopil?
A ty si ekonom = nebo na základě čeho posuzuješ a vychází ti KOLAPS?
Co si na tom nepochopil?
A ty si ekonom = nebo na základě čeho posuzuješ a vychází ti KOLAPS?
Není to KRAVINA.
Ty si opilej nebo CO?
Tak CO KONKRÉTNĚ ti přišlo soudružského = na snaze o ekologii
Že soudruzi viz i odkaz bohužel přesný OPAK to víš = nebo?
Proč říkáš MÝCH? A proč chováním a přístupem OPAKU soudruhů = soudruzi? Proč ten ruský hoax furt opakuješ? CO ti na tom teda přijde soudružského?
Tak CO KONKRÉTNĚ ti přišlo soudružského = na snaze o ekologii
Že soudruzi viz i odkaz bohužel přesný OPAK to víš = nebo?
Proč říkáš MÝCH? A proč chováním a přístupem OPAKU soudruhů = soudruzi? Proč ten ruský hoax furt opakuješ? CO ti na tom teda přijde soudružského?
klid, on musí mít vždy poslední slovo. Je to přesně ten typ lidí, co nechápe, že někdo nemá vyhraněný postoj na jednu stranu. Nechápe, že nesnášet rusáky a kritizovat EU můžu najednou a že se to nevylučuje. Že můžu fandit elektroautům ve městě, ale nelíbí se mi ty lži a politika okolo...prostě je to fanatik a já se skvěle bavím, jen škoda, že ho při tom nevidím...No nic, jedu spálit nádrž V-Power Racingu jen tak pro nic za nic...čau lidi (jo a že Babiše taky můžu nesnášet aniž by to vylučovalo něco z výše uvedeného)
Hovado, co to meleš?
Co to tady meleš ty strupe?
Přečti si, co si se r eš z huby a zamysli se nad sebou.
Potřebuju někam jet, chci nabít a oni mě odpojej?
Uvědomuješ si ty zaslepen vole, že tohle je jen ZAČÁTEK, že EV je furt zanedbatelná menšina.
Jsi ve svý hlavě plný exkrementů schopen si představit, co nastane, až to bude (a to ty chceš) masová záležitost?!?!
VYNDEJ SI HLAVU Z PR D E LE!!!
Mám těch tvejch sranců dost.
Co to tady meleš ty strupe?
Přečti si, co si se r eš z huby a zamysli se nad sebou.
Potřebuju někam jet, chci nabít a oni mě odpojej?
Uvědomuješ si ty zaslepen vole, že tohle je jen ZAČÁTEK, že EV je furt zanedbatelná menšina.
Jsi ve svý hlavě plný exkrementů schopen si představit, co nastane, až to bude (a to ty chceš) masová záležitost?!?!
VYNDEJ SI HLAVU Z PR D E LE!!!
Mám těch tvejch sranců dost.
Ale co jako cekas? To cekal kazdej racionalne uvazujici. Prenosovy soustavy nejsou staveny na obrovsky prikony, ktery EV potrebuji na svoje nabiti. Jedno auto problem neni 10 taky ne ale 1000 nebo 10000 uz je pruser kdyz je najednou pripojis. Ale Hamuna to jiste popre a vytahne hovado jedno urcite odkaz na manipulatori.cz neboj 😁
Ty si nějak VÁŽNĚ mentálně postiženej? Že si MĚ bereš furt do huby?
Jo 1000x si naletěl na hoax = a já ti DAL vysvětlení jak to je a taky VČETNĚ odkazu = a bylo potřeba i na ten o kterým mluvíš. Jen mě udivuje že se k tomu přiznáváš
Dneska si byl zase EXTRÉMNĚ VULGÁRNÍ = přitom o nic nešlo. Jo je tu další generace pohonů = co jezdí za podobný emise jako Jirkův Prius. Teď už to víš = a netřeba zpochybňovat a urážet atp.
Neni problém nabíjet ani tisíc dokonce ani deset tisíc aut = v Norsku se za rok prodá 50 tisíc EV v Holandsku je počítaj ve statisících = v diskuzích na ACZ je furt dost zpátečníků co nechtěj ani nižší emise = a rokY tvrdí = no zjednodušeně to co ty teď. Jak TY bys přežil ve vyspělejších částech planety = to fakt nevim. Ale SLEDOVAT bych to CHTĚL :-!
Ale kompletní průmysl a díky tomu i auta na vodík = sou mi JAK VÍŠ bližší
Jo 1000x si naletěl na hoax = a já ti DAL vysvětlení jak to je a taky VČETNĚ odkazu = a bylo potřeba i na ten o kterým mluvíš. Jen mě udivuje že se k tomu přiznáváš
Dneska si byl zase EXTRÉMNĚ VULGÁRNÍ = přitom o nic nešlo. Jo je tu další generace pohonů = co jezdí za podobný emise jako Jirkův Prius. Teď už to víš = a netřeba zpochybňovat a urážet atp.
Neni problém nabíjet ani tisíc dokonce ani deset tisíc aut = v Norsku se za rok prodá 50 tisíc EV v Holandsku je počítaj ve statisících = v diskuzích na ACZ je furt dost zpátečníků co nechtěj ani nižší emise = a rokY tvrdí = no zjednodušeně to co ty teď. Jak TY bys přežil ve vyspělejších částech planety = to fakt nevim. Ale SLEDOVAT bych to CHTĚL :-!
Ale kompletní průmysl a díky tomu i auta na vodík = sou mi JAK VÍŠ bližší
Podívej se, kam šla čísla prodejů, když skončili masivní dotace na EV
Přečti si články o problémech s dobíjením v Dánsku a Norsku - nedostatečná kapacita, obří fronty u dobíjecích stanic.
Přečti se, že v Norsku speciálně daní EV nad hmotnost EV, tzn., že fronty u dobíjecích stanic opravdu nezmizí, protože EV budou muset mít malé baterky...jen se ukazuje, že je to celé špatně a začít by se mělo úplně odjinud, než od dotací na nákup EV apod., to je socialistický e😜eriment
Přečti si články o problémech s dobíjením v Dánsku a Norsku - nedostatečná kapacita, obří fronty u dobíjecích stanic.
Přečti se, že v Norsku speciálně daní EV nad hmotnost EV, tzn., že fronty u dobíjecích stanic opravdu nezmizí, protože EV budou muset mít malé baterky...jen se ukazuje, že je to celé špatně a začít by se mělo úplně odjinud, než od dotací na nákup EV apod., to je socialistický e😜eriment
Nojo ale ty reseni jsou dve😒br />
1. neco musim udelat, tedy posilit sit
2. vypnu ty auta, aby se ta sit nepretezovala
A vo to tady de.
Ja rikam "pekne se budes snazit tu sit posilit, kdyz si lidi chteji doma nabijet a zadny vypinani nebude kamarade". Vsak nauctovat si muzes co chces tak zavri zobak a koukej se snazit.
2. vypnu ty auta, aby se ta sit nepretezovala
A vo to tady de.
Ja rikam "pekne se budes snazit tu sit posilit, kdyz si lidi chteji doma nabijet a zadny vypinani nebude kamarade". Vsak nauctovat si muzes co chces tak zavri zobak a koukej se snazit.
Ano je to jak pises. Musis posilit bud rozvodnou sit a elektrarny nebo musis regulovat pocty nabijenych aut, ktery maji hovadsky odber, sit pretezuji a pokud jsou zapojeny prakticky naraz (v ramci nekolika hodin v prubehu vecera), tak je spolu s beznym odberem nedokazes uzivit. Jenze posilit sit a vybudovat dalsi elektrarny sakra neco stoji a neni to lusknutim prstu.
Tak to už aby začali makat, ne? Zatím těch aut není tolik, aby působila problémy v síti, takže času mají dost. Jen se jim, jak je to typické, nechce prostě nic dělat.
Času jo, ale peněz ne. Nebo na to dáš lidem nějaký další poplatek?
Ne = to že průměrnej čech rsp. obyvatel post-sovětskýho bloku má (dodnes) míň peněz než evropan co mu nevlád komunista = s tím nesouvisí. To JE problém a eště dlouho BUDE = ale to jdi rozbít hubu nějakýmu komunistovi nebo aspoň ***ovi co je i dneska za ten pogrom jehož důsledky budeme ještě další desítky let cítit = volí. Nebo mu aspoň říkej *** jako já 😄
Nastesti nam ten komunista vybudoval robustni elektro rozvodnou sit a vybudoval i dost elektraren takze my jsme na tom paradoxne jeste dobre a par tech EV uzivime.
Tvoje adorace komunistů je ODPORNÁ :no:
Omluvou je snad jen skutečnost že asi nechápeš co všechno napáchali = a dodnes trvající dopady toho co napáchali. Byť teď už fakt že jezdíš do Německa na výhodnější nákupy NE kvůli zlýmu kauflandu ale kupní síle která tu je díky nim nižší = snad jo
Že díky komunistum a ne Kalouskovi apod. budeš mít výrazně nižší důchod a máš plat = než nějaká tvá třeba rakouská obdoba = to už snad taky
Dluh nejen v infrastruktuře po komunistech = jsou stovky bilionů. Do konce našich životů = to asi nebude jako ve státech kde nezpůsobili gigantický ekonomický propady a neřádili jak mor http😐/www.90000000.cz/
Jak si tvoje hlava vysvětluje statisíce EV v zemích kde komunista nevládl násílím = dokud to šlo, než zem uvedl do bankrotu? Téma že nejde nabíjet že se zhroutí = tu OPAKUJEŠ už ROKY. Dost lidí typu elektrikar ti to vysvětlovalo = nemůže bejt chyba v tobě? To že není potřeba desítky Temelínů = to už si přijal vysvětlení nebo..?
Omluvou je snad jen skutečnost že asi nechápeš co všechno napáchali = a dodnes trvající dopady toho co napáchali. Byť teď už fakt že jezdíš do Německa na výhodnější nákupy NE kvůli zlýmu kauflandu ale kupní síle která tu je díky nim nižší = snad jo
Že díky komunistum a ne Kalouskovi apod. budeš mít výrazně nižší důchod a máš plat = než nějaká tvá třeba rakouská obdoba = to už snad taky
Dluh nejen v infrastruktuře po komunistech = jsou stovky bilionů. Do konce našich životů = to asi nebude jako ve státech kde nezpůsobili gigantický ekonomický propady a neřádili jak mor http😐/www.90000000.cz/
Jak si tvoje hlava vysvětluje statisíce EV v zemích kde komunista nevládl násílím = dokud to šlo, než zem uvedl do bankrotu? Téma že nejde nabíjet že se zhroutí = tu OPAKUJEŠ už ROKY. Dost lidí typu elektrikar ti to vysvětlovalo = nemůže bejt chyba v tobě? To že není potřeba desítky Temelínů = to už si přijal vysvětlení nebo..?
Zdechni už!
klid, on musí mít vždy poslední slovo. Je to přesně ten typ lidí, co nechápe, že někdo nemá vyhraněný postoj na jednu stranu. Nechápe, že nesnášet rusáky a kritizovat EU můžu najednou a že se to nevylučuje. Že můžu fandit elektroautům ve městě, ale nelíbí se mi ty lži a politika okolo...prostě je to fanatik a já se skvěle bavím, jen škoda, že ho při tom nevidím...No nic, jedu spálit nádrž V-Power Racingu jen tak pro nic za nic...čau lidi (jo a že Babiše taky můžu nesnášet aniž by to vylučovalo něco z výše uvedeného)
co se rozcilujes, tohle je mozny uz davno a i u nas. Tarify pro primotopy a tepelna cerpadla vyzaduji blokaci spotrebice v dobe vysokyho tarifu. Tohle je obdoba. Pokud se ti to nelibi, vzdycky muzes strcit auto do cerveny zasuvky. Otazkou je, jakej pak bude mesicni pausal a kolik bude realne pak stat kwh a jestli nebude levnejsi jezdit na benzin.
No proste to chce pro jistotu malej dizlik neco jako byla Slavia des do sklepa..😊
No proste to chce pro jistotu malej dizlik neco jako byla Slavia des do sklepa..😊
Jako jasne mas pravdu ale kazda mince ma dve strany. Nikoho asi nezabije kdyz se mu EV prestane vecer na par hodin nabijet a pusti se mu to v prubehu noci kdy je malej odber. Na druhou stranu jak tady Hamuna soustavne vyrvava ze nemuze byt vubec problem s nedostatkem proudu je dalsi z jeho lzi. Muze dochazet k pretizeni site a je potreba prijmout adekvatni opatreni. A to plati nejen pro Brity, ale kazdy stat kde se zacne rozvijet elektromobilita.
Ty to máš v hlavě SOLIDNĚ POMATENÝ = já sem (daleko spíš) příznivec VODÍKU. Ale to VÍŠ = takže proč z 3 příspěvků o EV v diskuzi který sem se nezúčastnil 2x jmenuješ MĚ = to ví jen tvoje hlava
Viz já 0:07 = šup s tebou do Norska, Nizozemí nebo rovnou do číny = ať je pokoj. Tam sou dobíjecí stanice i pro 3ciferný počty aut = jak ty RACIONÁLNĚ UVAŽUJÍCÍ by ses s tím vyrovnal = to bohužel neuvidím
A zkus MĚ furt nezmiňovat = sice narozdíl od tebe nemám nic proti EV a stokrát no spíš tisíckrát radši nějakou Teslu apod. než dieselgate pašíka chrlící jak 10 autobusů (furt se těm měřením ČVUT vysmíváš? Pamatuješ KOLIK si na to téma ZA VYŠŠÍ EMISE napsal vulgarit a urážek?) ale mě si s EV spojuješ ŠPATNĚ CHYBNĚ NESMYSLNĚ = chápeš (aspoň tohle)?
Já nic proti EV a Tesla 3 kterou skoro denně potkávám se mi líbí, ale spíš sem zvědavej na VODÍKovej svět průmyslu i aut https😐/www.toyota.cz/…new-toyota-mirai
Jak si tvůj mozek poradil s https😐/www.youtube.com/watch?… ? Já mít jeho peníze asi to zkusím taky
Viz já 0:07 = šup s tebou do Norska, Nizozemí nebo rovnou do číny = ať je pokoj. Tam sou dobíjecí stanice i pro 3ciferný počty aut = jak ty RACIONÁLNĚ UVAŽUJÍCÍ by ses s tím vyrovnal = to bohužel neuvidím
A zkus MĚ furt nezmiňovat = sice narozdíl od tebe nemám nic proti EV a stokrát no spíš tisíckrát radši nějakou Teslu apod. než dieselgate pašíka chrlící jak 10 autobusů (furt se těm měřením ČVUT vysmíváš? Pamatuješ KOLIK si na to téma ZA VYŠŠÍ EMISE napsal vulgarit a urážek?) ale mě si s EV spojuješ ŠPATNĚ CHYBNĚ NESMYSLNĚ = chápeš (aspoň tohle)?
Já nic proti EV a Tesla 3 kterou skoro denně potkávám se mi líbí, ale spíš sem zvědavej na VODÍKovej svět průmyslu i aut https😐/www.toyota.cz/…new-toyota-mirai
Jak si tvůj mozek poradil s https😐/www.youtube.com/watch?… ? Já mít jeho peníze asi to zkusím taky
Protoze tohle je jedna z tvych oblibenych lzi. Ze elektromobilita s sebou nenese zadny potize a prenosovy soustavy to v pohode zvladnou a elektrarny taky. Odkazujes se na hypoteticky vypocet, ktery ovsem nepocita s faktem ze vetsina toho odberu na nabijeni je realizovana v jeden cas a to odpoledne po navratu lidi z prace a vecer, coz klade na elektrarny a prenosovou soustavu obrovsky naroky, ktery navzdory tvym lzim nezvladne a bude nutno ji tedy regulovat ze strany poskytovatele elektricky energie, aby se zabranilo blackoutu. Takze ted uz to co jsem ti, nejen ja vysvetloval, snad pochopis a prestanes sirit nesmysly ze prenosovy soustavy v pohode zvladnou prechod na EV. Nezvladnou!
A ten problém řeší právě tenhle elektroměr a smart síť. To vypnutí je az naprosto poslední věc.
Proc se stále necháš manipulovat každym článkem tady a nepřemýšlis?
Proc se stále necháš manipulovat každym článkem tady a nepřemýšlis?
Jasny jen bych netvrdil jako to dela Hamuna ze prenosova sit a elektrarny nemaji s elektromobilitou problem. To proste neni pravda. Tohle opatreni je jiste v pohode a nevidim v nem problem.
Ne, pro přenosovou síť a ani elekrárny EV v dnešní podobě a rozsahu problém opravdu nejsou.
Takže Britové to opatření dělají proč?
Problém je, že Britové žádná opatření nedělají, oni budují síť nové generace která tohle umožňuje jako umožňuje 1000 dalších funkcí.
To že ty si tu přečteš článek který z toho vybere jednu věc a podá ti to tak aby jsi to měl jako důkaz proti EV je jiná věc. Je to věc která dokazuje jak se dáš snadno manipulovat.
To že ty si tu přečteš článek který z toho vybere jednu věc a podá ti to tak aby jsi to měl jako důkaz proti EV je jiná věc. Je to věc která dokazuje jak se dáš snadno manipulovat.
Ja to mam jako dukaz proti EV? Ja jen kostatuju ze site nejsou zase tak bohate dimenzovany, aby se mohly EV masove rozsirit a kazdy si nabijel jak chce kdy chce. Taky ani netvrdim ze je to spatne regulovat casy kdy je spicka a odpojovat EV rizene od proudu.
Já ti teda MUSÍM ležet v hlavě
Jak si vysvětluješ že po Holandsku Norsku už jezdí statisíce EV = a přitom rozvodnou síť nebudovali komunisti :-!
Smutná realita je = že sme v budování dobíjecí infrastruktury (dík soukromým zájmům komunisty v čele vlády) předPOSLEDNÍ v EU
Jak si vysvětluješ že po Holandsku Norsku už jezdí statisíce EV = a přitom rozvodnou síť nebudovali komunisti :-!
Smutná realita je = že sme v budování dobíjecí infrastruktury (dík soukromým zájmům komunisty v čele vlády) předPOSLEDNÍ v EU
Mě baví si do tebe vždycky kopnout, protože k ničemu jinýmu nejseš ty dutohlave 😁
Je celkem jedno blboune kdo tu infrastrukturu vybudoval. U nás se to zvládlo naštěstí vybudovat dostatečně robustně za komoušů. Co se povedlo dobudovat v tomhle ohledu za 30 let od revoluce, kdy si každej zas-ranej ekolog může blokovat stavby národního významu si zkus zapřemýšlet sám. Jen co je keců kolem dostavby Dukovan, takže furt jak pitomci pálíme uhlí.
Je celkem jedno blboune kdo tu infrastrukturu vybudoval. U nás se to zvládlo naštěstí vybudovat dostatečně robustně za komoušů. Co se povedlo dobudovat v tomhle ohledu za 30 let od revoluce, kdy si každej zas-ranej ekolog může blokovat stavby národního významu si zkus zapřemýšlet sám. Jen co je keců kolem dostavby Dukovan, takže furt jak pitomci pálíme uhlí.
Tu první část první věty ti věřím SI takovej ubožák
Na to kolikrát furt dokola já vysvětloval něco tobě = asi platí pravidlo že to co říkáš platí často o tom co to říká = dutohlav
DNESKA si zase pomotal nebo lhal to nevím = Spritmonitor a RAV4 PHEV 306 PS = přes tvý tvrzení o stovkách kusů a spotřebě = to je běžná hybrid RAVka. PHEV 306 koní = tam není ani jediná
Nemusíš opakovat že MÁŠ RÁD komunisty dodnes VOLÍŠ komunisty = takže NESNÁŠÍŠ ekologii = no já ekolog nejsem. Ani extrémní fanda EV = jen proti obojímu NEboju jako ty
A naprosto extrémním absurdním počtem vulgarit = se nic nezmění. Jen k těm omylům a baštění hoaxů = si NAVÍC nejsprostší člověk co znám
Na to kolikrát furt dokola já vysvětloval něco tobě = asi platí pravidlo že to co říkáš platí často o tom co to říká = dutohlav
DNESKA si zase pomotal nebo lhal to nevím = Spritmonitor a RAV4 PHEV 306 PS = přes tvý tvrzení o stovkách kusů a spotřebě = to je běžná hybrid RAVka. PHEV 306 koní = tam není ani jediná
Nemusíš opakovat že MÁŠ RÁD komunisty dodnes VOLÍŠ komunisty = takže NESNÁŠÍŠ ekologii = no já ekolog nejsem. Ani extrémní fanda EV = jen proti obojímu NEboju jako ty
A naprosto extrémním absurdním počtem vulgarit = se nic nezmění. Jen k těm omylům a baštění hoaxů = si NAVÍC nejsprostší člověk co znám
"elektrikář" si říkalo, co tu plkalo a hádalo se pak do krve, že EV nemůžou přtížit síť. Je jich 5 a půl a je to tady. Co kdyby to měl fakt každej? Cílem kampaně je omezit automobilismus a volný pohyb lidí. Nic jinýho mi z toho nevychází.
Druhá možnost je, že jsou všichni tak blbí, že nechápou, že to nejde.
Druhá možnost je, že jsou všichni tak blbí, že nechápou, že to nejde.
Ono auto cz si vybralo samozřejmě ze zprávy to co chete slyšet. Jde o budování smart sítě kde je to co je v článku až poslední možnost. V první řadě jde o to regulovat síť tím, že bude více tarifů během dne (dokonalejší HDO) takže primárně jde o cenu energie za kterou budeš nabíjet podle zatížení sítě.
Občas je mi tě až líto, protože pravděpodobně nemůžeš za to, že tvoje vzdělání skončilo někde u 8. stupně ZŠ.
VB, narozdíl od čechystánu, má tzv. dynamické tarify, kdy je ti účtována reálná cena elekřiny na burze téměř realtime. To si pak člověk dobře spočítá, že je velmi rozumné nabíjet od 1:00 do 6:00 za 2 Kč / kWh, než nabíjet jak i d i o t od 19😁0 do 22:00 za 7 Kč / kWh. Za těch 5h v noci se v rámci 3f 400V sítě (ČR) bavíme o nějakých až 400 km dojezdu.
Tato ochrana tedy nic jiného, než ochrana před d_e_b_i_l_y typu fostek, kteří jako správní bezmozkové připojí auto v době totální špičky, protože neumí počítat a neví co to je elektřina. Na tom, že bude na 30min v totálním špičkovém zatížení sítě znemožněno nabíjet, nevidím vůbec nic špatného. Dokonce bych navrhoval přímo do wallboxu integrovat komunikaci a řídít je přímo pomocí jednoduché registrace s provozovatelem DS.
K tomu já již stejně nabíjím z fotovoltaiky, takže je mi nějaká DS totálně putna.
PS: U nás je to již nyní zcela běžná věc a doporučuji se podívat na podmínky tarifu D27d - elektromobil 😒] Dále minimálně EON vyžaduje nahlášení každého wallboxu a jeho řízení, stejně tak jako řízení zdrojů (FVE atd.). Dobré ráno, Fosteku.
VB, narozdíl od čechystánu, má tzv. dynamické tarify, kdy je ti účtována reálná cena elekřiny na burze téměř realtime. To si pak člověk dobře spočítá, že je velmi rozumné nabíjet od 1:00 do 6:00 za 2 Kč / kWh, než nabíjet jak i d i o t od 19😁0 do 22:00 za 7 Kč / kWh. Za těch 5h v noci se v rámci 3f 400V sítě (ČR) bavíme o nějakých až 400 km dojezdu.
Tato ochrana tedy nic jiného, než ochrana před d_e_b_i_l_y typu fostek, kteří jako správní bezmozkové připojí auto v době totální špičky, protože neumí počítat a neví co to je elektřina. Na tom, že bude na 30min v totálním špičkovém zatížení sítě znemožněno nabíjet, nevidím vůbec nic špatného. Dokonce bych navrhoval přímo do wallboxu integrovat komunikaci a řídít je přímo pomocí jednoduché registrace s provozovatelem DS.
K tomu já již stejně nabíjím z fotovoltaiky, takže je mi nějaká DS totálně putna.
PS: U nás je to již nyní zcela běžná věc a doporučuji se podívat na podmínky tarifu D27d - elektromobil 😒] Dále minimálně EON vyžaduje nahlášení každého wallboxu a jeho řízení, stejně tak jako řízení zdrojů (FVE atd.). Dobré ráno, Fosteku.
Bohužel asi má víc spolužáků co nezvládaj ani 2. stupeň ZŠ = a jako najust všichni maj potřebu diskutovat na ACZ
A furt dokola ve všem možnym tvrdit jak moc je všechno špatně = když svět nedělá věci podle NICH
Zajímavý je že to co naopak FAKT je špatně = to se jim často líbí 😒]
Škoda že ten čas a energii co věnují VYMÝŠLENÍ SI proč něco ne = nedaj do přečtení si proč jo proč to tak je, když už to nechápou
A furt dokola ve všem možnym tvrdit jak moc je všechno špatně = když svět nedělá věci podle NICH
Zajímavý je že to co naopak FAKT je špatně = to se jim často líbí 😒]
Škoda že ten čas a energii co věnují VYMÝŠLENÍ SI proč něco ne = nedaj do přečtení si proč jo proč to tak je, když už to nechápou
No počkej, ale vždyť ty mu svým příspěvkem vlastně dáváš za pravdu. Ve VB evidentně existuje skupina lidí (podle tebe d_e_b_i_l_ů), které nevadí nabíjet za drakonických 7kč/kWh a právě tito se musí nuceně odpojit, aby nepřetížili síť.
To není nic jiného než to, co psal Fostek - síť ve VB by nabíjení EV v těchto případech nezvládla a tak tam zavádí tyto omezení. A to v situaci, kdy je tam EV jen naprosto zanedbatelné množství. jaká další omezení budou zavádět, až tam těch aut bude jezdit desetinásobek a síť se nestihne adekvátně posílit?
Druhá část tvého příspěvku, a sice, že s podobnými omezeními se potýkají i další země a i u nás je to "zcela běžná věc", pak není nic jiného, než argumentační střelení se do nohy.
V tuto chvíli bych vnímal tyto nařízení a omezení jako preventivní, nicméně nikdo soudný by se s nuceným nahlašováním wallboxů a vypínáním nabíjení ve špičkách nezaobíral, pokud by to do budoucna nepředstavovalo zcela reálné riziko pro rozvodnou síť. Tvářit se, že se vlastně nic neděje a je úplně jedno, jak a kdy se síť zatěžuje, je asi na úrovni někde u 8. stupně ZŠ 😉
To není nic jiného než to, co psal Fostek - síť ve VB by nabíjení EV v těchto případech nezvládla a tak tam zavádí tyto omezení. A to v situaci, kdy je tam EV jen naprosto zanedbatelné množství. jaká další omezení budou zavádět, až tam těch aut bude jezdit desetinásobek a síť se nestihne adekvátně posílit?
Druhá část tvého příspěvku, a sice, že s podobnými omezeními se potýkají i další země a i u nás je to "zcela běžná věc", pak není nic jiného, než argumentační střelení se do nohy.
V tuto chvíli bych vnímal tyto nařízení a omezení jako preventivní, nicméně nikdo soudný by se s nuceným nahlašováním wallboxů a vypínáním nabíjení ve špičkách nezaobíral, pokud by to do budoucna nepředstavovalo zcela reálné riziko pro rozvodnou síť. Tvářit se, že se vlastně nic neděje a je úplně jedno, jak a kdy se síť zatěžuje, je asi na úrovni někde u 8. stupně ZŠ 😉
Stále to samé. To zařízení ti umožní nabíjet za výhodné tarify. Stejně jako neohrivas vodu a netopis ve špičce tak nebudeš nabíjet (i když ta možnost bude). Není to o tom, že by se síť hroutila, ale o její modernizaci
Zároveň je to věc která se s elektromobily připravuje už dlouho.
Přijde mi, že tu snad není 21. století. Přece auto ví (stejně jako mi Google řekne že je čas jet na letiště) a nebo mu řeknu kdy chci jet a ono nabije pro mě i pro síť nejvýhodněji.
P:Máš snad doma jistic na to aby jsi zapnul úplně vše co doma nejdeš najednou?
Zároveň je to věc která se s elektromobily připravuje už dlouho.
Přijde mi, že tu snad není 21. století. Přece auto ví (stejně jako mi Google řekne že je čas jet na letiště) a nebo mu řeknu kdy chci jet a ono nabije pro mě i pro síť nejvýhodněji.
P:Máš snad doma jistic na to aby jsi zapnul úplně vše co doma nejdeš najednou?
V tom, co se snažíš říct, máš samozřejmě pravdu. Většina lidí ve špičce z důvodu optimalizace nákladů nabíjet, vařit a topit nebude.
Nicméně dnes tě nikdo nenutí to HDO a nízké tarify používat. Z tohoto článku a změn v něm popsaných to ovšem vypadá, že zanedlouho ti nikdo na výběr nedá a ve špičkách se nabíjet prostě nebude a bude to právě kvůli ochraně sítě a ne tvé peněženky.
Jsou lidé, které optimalizace nákladů nezajímá. Jsou situace, kdy jde optimalizace nákladů stranou.
Nicméně dnes tě nikdo nenutí to HDO a nízké tarify používat. Z tohoto článku a změn v něm popsaných to ovšem vypadá, že zanedlouho ti nikdo na výběr nedá a ve špičkách se nabíjet prostě nebude a bude to právě kvůli ochraně sítě a ne tvé peněženky.
Jsou lidé, které optimalizace nákladů nezajímá. Jsou situace, kdy jde optimalizace nákladů stranou.
Ten článek je ale špatně. Ele topenibezhdonedostanes a taky by jsi to finančně nechtěl.
Nestačilo by ve špičce zdražovat ještě trochu víc? A za to, co se vybere, budovat síť?
Problém VB - mezifazove napětí distribuce 230 V. ČR mezifazove napětí 400 V. Z toho plyne stejným drátem cca půlka výkonu. K tomu nemaji 3f domovni pripojky.
Ukolem distributora je generovat zisk tim, ze do odberatelu naperou tolik elektriny, kolik se do nich vleze. Takze bych urcite nemel strach. Jde pouze o rozumnou snahu pripravit DS na mozne, ale nepravdepodobne, nestabilni stavy.
Ukolem distributora je generovat zisk tim, ze do odberatelu naperou tolik elektriny, kolik se do nich vleze. Takze bych urcite nemel strach. Jde pouze o rozumnou snahu pripravit DS na mozne, ale nepravdepodobne, nestabilni stavy.
Chápeš to dobře. Nechtějí, aby lidé měli auta a práci.
Tohle už je skoro na poradu s odborníkem. Kdo nechce? Proč jsi tak vystraseny?
Jsem realista a myslím, že znám reálný svět. Nechci se časem jen tupě divit a dělat, že jsem nic netušil.
Podle příspěvků máš strašný strach a to není normální stav.
Ano mám strach. Nečeká nás nic pěkného .A slovo normální je na další diskusi .
A s čeho máš takový strach? Kde jsi k němu přišel? To není normální stav se bát. A hlavně, strach zabíjí myšlení.
PS:Zkus třeba opustit na chvilku stránky kam chodíš a najdi si něco o sociální bublině, zkus třeba Kateřinu Alvarovou.
PS:Zkus třeba opustit na chvilku stránky kam chodíš a najdi si něco o sociální bublině, zkus třeba Kateřinu Alvarovou.
Mám strach z toho, že Evropa výrazně zchudne a s ní i já a moje rodina. Každý žijeme v nějaké bublině. I ty. Ještě jednou opakuji. Zajímá mě reálný svět, ne nějaké stránky.
A kde obraz toho "reálného světa" bereš?
Celé moderní dějiny jsou provázená s ekonomickou aktivitou která má své zákonitosti. Je možné, že evropa spadne do recese, ale za prvé z toho nemusí být člověk vystrašený a hlavně, recept jak z toho ven je jedině vývoj a nové technologie. Právě ustrnutí je vždy začátek konce.
Celé moderní dějiny jsou provázená s ekonomickou aktivitou která má své zákonitosti. Je možné, že evropa spadne do recese, ale za prvé z toho nemusí být člověk vystrašený a hlavně, recept jak z toho ven je jedině vývoj a nové technologie. Právě ustrnutí je vždy začátek konce.
tarpcomsi
esacle
proč bateriovou elektromobilitu podporují jenom tupá, nevzdělaná bolševická hovada.
Není to PŘESNĚ NAOPAK? 😐
Nechápou tupá nevzdělaná = v hojné míře fakt bolševická (z postsovětskýho bloku) hovada?
My díky bolševikovi estébákovi v čele státu protože má zájem na prodeji nafty a benzínu = sme předPOSLEDNÍ v dobíjecí infrastruktuře. EV chrlí amerika a asie a západní NEbolševická o dost vzdělanější https😐/www.facebook.com/…152963423674009/ část Evropy
Ta naše dodnes ne moc vzdělaná dodnes myšlenkově dost bolševická snad až tupá část Evropy = no viz i diskuze tady
Nechápou tupá nevzdělaná = v hojné míře fakt bolševická (z postsovětskýho bloku) hovada?
My díky bolševikovi estébákovi v čele státu protože má zájem na prodeji nafty a benzínu = sme předPOSLEDNÍ v dobíjecí infrastruktuře. EV chrlí amerika a asie a západní NEbolševická o dost vzdělanější https😐/www.facebook.com/…152963423674009/ část Evropy
Ta naše dodnes ne moc vzdělaná dodnes myšlenkově dost bolševická snad až tupá část Evropy = no viz i diskuze tady
CICZERO