Elektromobilita
UTOPIE !!TO JSOU AUTA PRO BOHATÉ !!!!!POVINNĚ BY SE JE MĚLI KOUPIT VŠECHNA MINISTERSTVA A VŠICHNI ZAMĚSTNANCI PLACENI EU I S JEJIMI RODINAMI CO HLASUJI PRO ECO ŠILENSTVÍ !!! VŠEM BYCH ZBOURAL KOMÍN NA JEJICH DOMĚ A ODPOJIL ELEKTŘINU !!!AŽ SI JI KUR?,VYRABĚJI DOMA POMOCI EBONITOVÉ TYČE A LIŠČIHO OHONU !!!!
Max jedině malá změna ve složení
Pokud by malá změna ve složení přinesla násobně větší kapacitu jak se tvrdí v článku, tak by to revoluce určitě byla. Elektromobily by konečně byly schopné někam dojet a to je dost zásadní rozdíl proti dnešku
Třeba trojnásobná kapacita při stejné hmotnosti, ceně i objemu by byla sakra poznat
Ovšem planých slibů na tohle téma už padla taky spousta
Třeba trojnásobná kapacita při stejné hmotnosti, ceně i objemu by byla sakra poznat
Ovšem planých slibů na tohle téma už padla taky spousta
Plastová či plechová nádrž, kostka o hraně 40 cm. Prázdná váží do 5, plná do 65 kilogramů.
Je prajednoduchá, snadno se vyrobí a téměř se na ní nemá co pokazit. S minimálním úsilím, bez nutnosti chlazení, dá se do 5 minut naplnit benzínem či naftou, aby zajistila efektivní dojezd na dalších 800 či 1.000 kilometrů.
Až se k těmto uživatelským vlastnostem jakákoli elektrobaterie přiblíží alespoň na dostřel dalekonosné houfnice, pak se můžeme o něčem bavit 😉 😉 😉 😉 😉
Je prajednoduchá, snadno se vyrobí a téměř se na ní nemá co pokazit. S minimálním úsilím, bez nutnosti chlazení, dá se do 5 minut naplnit benzínem či naftou, aby zajistila efektivní dojezd na dalších 800 či 1.000 kilometrů.
Až se k těmto uživatelským vlastnostem jakákoli elektrobaterie přiblíží alespoň na dostřel dalekonosné houfnice, pak se můžeme o něčem bavit 😉 😉 😉 😉 😉
A k té kostce komplikovaný motor (turbo, EGR, vstřiky, dvojhmota, přímý vstřik, ...), spojka, převodovka, hromada dalších věcí okolo.
Kolik že to stojí?
Kolik že to váží?
A jak je náročný servis a časem opravy?
Všechno má své plusy i mínusy a za sebe jsem strašně rád, že si dnes může každý vybrat. Doma máme necelý rok starý Civic 1.5 + 11 let starou Zafiru CNG 1.6T, benzínu fandím (a naftu naopak nemusím), nicméně vůbec nevylučuji, že následník Zafiry bude elektro.
Kolik že to stojí?
Kolik že to váží?
A jak je náročný servis a časem opravy?
Všechno má své plusy i mínusy a za sebe jsem strašně rád, že si dnes může každý vybrat. Doma máme necelý rok starý Civic 1.5 + 11 let starou Zafiru CNG 1.6T, benzínu fandím (a naftu naopak nemusím), nicméně vůbec nevylučuji, že následník Zafiry bude elektro.
Oba víme, že veškerá ta hromada věcí v autě se spalovacím motorem stojí i váží o poznání méně, nežli v elektromobilu
Zato u elektra PRÝ budou nižší provozní náklady, tedy pokud nebude třeba vyměnit baterii, což se PRÝ nestane
Pokud seženeš elektrického nástupce Zafiry, který ti při podobné velikosti a kupní ceně auta nabídne srovnatelný či lepší užitek, budiž Ti přáno - a hodně šťastných kilometrů
Zato u elektra PRÝ budou nižší provozní náklady, tedy pokud nebude třeba vyměnit baterii, což se PRÝ nestane
Pokud seženeš elektrického nástupce Zafiry, který ti při podobné velikosti a kupní ceně auta nabídne srovnatelný či lepší užitek, budiž Ti přáno - a hodně šťastných kilometrů
Jerry: To samozřejmě nikdo nerozporuje. Nicméně to je dnešní stav, není vyloučeno, že za pár let baterka zhubne klidně 50% a z hlediska hmotnosti to začne být srovnatelné.
Ohledně výměny baterie jsem zatím neregistroval, že by s tím někdo měl problém (OK, Tesla měnila kdysi čas od času baterii v záruce). Druhá věc, že cena postupně klesá a technologie a kapacita se postupně zlepšuje.
K Zafiře - výměna není zatím na pořadu dne, spíš se dívám pár let dopředu. Nikde jsem nepsal, že předpokládám, že v pořizovačce budu na stejných číslech 😉
Ohledně výměny baterie jsem zatím neregistroval, že by s tím někdo měl problém (OK, Tesla měnila kdysi čas od času baterii v záruce). Druhá věc, že cena postupně klesá a technologie a kapacita se postupně zlepšuje.
K Zafiře - výměna není zatím na pořadu dne, spíš se dívám pár let dopředu. Nikde jsem nepsal, že předpokládám, že v pořizovačce budu na stejných číslech 😉
No jistě, elektroplečky jsou tak jednoduché, že jejich pohon je naprosto spolehlivý...
https😐/www.autoforum.cz/…servisu-vsechny/
https😐/www.autoforum.cz/…servisu-vsechny/
Ale ted tohle😒br />https😐/www.e15.cz/…iho-roku-1373354
Tak uvidime.