Ojetiny
Přihlásit pro přidání komentáře
Anonym
Za peníze,co se prodává Rko se dá sehnat Cadillac z konce padesátek s V8mičkou přes 300PS. Nechápu, na co bych si kupoval tu (při vší úctě - ale vedle toho Caddyho) trosku.
A to je jen jeden příklad.
https😐/www.streetsideclassics.com/…62-coupe-deville
A to je jen jeden příklad.
https😐/www.streetsideclassics.com/…62-coupe-deville
pohled
Pravda, tuzemské veterány jsou hodně nafouknuté cenou. Zvláště, když uvážíme, že krom Tatrovek jsou tyto za našimi hranicemi bezcenné. Ale ten konkrétní caddi v odkaze je předrenovační stav a věř mi. Důkladná renovace takového kousku SVÉPOMOCÍ vyjde minimálně na 1-1,5 milionu korun. Holt pečení holubi nelítaj do huby ani v USA 😉
Aha, dekuju za jalovy rady.
Z jednoho DeVille 58 co jsem zrovna poslal odkazaz mam treba doma nabytek. Tak mi jeste neco porad, ty nadivanej pecenej holube. No a tyka se fo i jinejch znacek. Za prachy za erko mas krasnou alfu. Nemas dokonce dakeko k Ferrari Mondialu treba nebo domrtva udelany Camaro ss.
A i kdyby jsi mel pravdu, tak stejne i kdyz by vysel na 2 az 2,5 mega, furt je to pecka nabidka nez uslintany erko za skoro mega.
Sorry preklepy pisu na founu za jizdy.
Z jednoho DeVille 58 co jsem zrovna poslal odkazaz mam treba doma nabytek. Tak mi jeste neco porad, ty nadivanej pecenej holube. No a tyka se fo i jinejch znacek. Za prachy za erko mas krasnou alfu. Nemas dokonce dakeko k Ferrari Mondialu treba nebo domrtva udelany Camaro ss.
A i kdyby jsi mel pravdu, tak stejne i kdyz by vysel na 2 az 2,5 mega, furt je to pecka nabidka nez uslintany erko za skoro mega.
Sorry preklepy pisu na founu za jizdy.
caliban
Tak to si koupím a když tomu v zimě neodhnijou kola, tak s tím příští léto možná dojedu na sraz veteránů východního bloku. Nebo si koupím bouchačka a prostřelím si hlavu. To bude minimálně stejná zábava.
Já
"Originální Erko z roku 1971...nepůvodní jsou pouze koberce".
Každý, kdo zná Erko, vidí na uvedených snímcích, že:
- Budíky i volant jsou z (čtyřokého) modelu 73 a výš;
- Sedačky s opěrkami hlavy jakbysmet;
- Větrací mřížky v C-sloupcích z modelu 73 a výše svědčí nejspíš o výměně střechy, ne-li celé karoserie...
Ano, vypadá hezky a evidentně prošlo komplexní renovací. Ale tvrzení, že kromě koberců je auto v originálním stavu, je prostě lživé. Stejně jako u většiny rekonstruovaných Erek nabízených za 500K+
Každý, kdo zná Erko, vidí na uvedených snímcích, že:
- Budíky i volant jsou z (čtyřokého) modelu 73 a výš;
- Sedačky s opěrkami hlavy jakbysmet;
- Větrací mřížky v C-sloupcích z modelu 73 a výše svědčí nejspíš o výměně střechy, ne-li celé karoserie...
Ano, vypadá hezky a evidentně prošlo komplexní renovací. Ale tvrzení, že kromě koberců je auto v originálním stavu, je prostě lživé. Stejně jako u většiny rekonstruovaných Erek nabízených za 500K+
Jednoduché vysvětlení - text se týká toho oranžového erka z muzea, vy komentujete to žluté Říhovo erko. 😉
Prostě na investiční zhodnocení můžou myslet jen majitelé těch opravdu TOP kusů s jednoznačnou historií.... všichni ostatní jsou jen součástí naprosto nesmyslně přefouknuté bubliny....
A obecně je celý trh s veterány podle mě hodně přefouknutý - koho z mladých 20-30 let dnes zajímají auta? nedejbože ta stará? prostě KDO bude tvořit ten trh veteránů za 20 let až z něj lidi, kteří tam dnes investují (řekněme lidi kterým je dnes 35+) odejdou mimo tento trh? NIKDO.....
Jestli vás ta auta baví tak si to kupte, jezděte, užívejte.... ale proboha neberme to jako investici, to je naprostý nesmysl....
Dejme tomu, že chci evropské entry level veteránské sportovní auto do půl milionu ze 70.-80. let. Co mám na výběr? Porsche 914? Díly drahé jak čert. Spitfire? Maličký, nevejdu se do něj. MB W107? Koráb pro 60 leté. VW Karmann? O nic výkonnější než 110R, dražší díly. Opel GT? Možná ten.
Jinak to opadnutí zájmu čeká každé auto. Mercedesy, BMW a jednou i ty Porscháky.
Takže moje rada zní - lidi, kupte si co je vašemu srdci blízké, na prachy nehleďte, stejně si ty prachy do hrobu nevezmete.
ale každého věc, co od toho čeká.... důležité je fakt pochopit že to je koníček a zábava, ne investice 😉