Elektromobily
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePremiéra levného elektromobilu Dacia je na spadnutí. Už se ukazuje na videu
17 komentářů
DonVito
Jsem zvedavy na parametry.
Jestli 300 300 nebo 400 200...
Kazdopadne tenhle model je predurcen k uspechu. :yes😒br /> Obzvlast kdyz VW vyklidilo pozice.
Uvidime. Treba to Citigo jeste prehodnoti.
Pohadkam o 200tis Kc prodelku snad nemuze soudny clovek verit. 😁
Jestli 300 300 nebo 400 200...
Kazdopadne tenhle model je predurcen k uspechu. :yes😒br /> Obzvlast kdyz VW vyklidilo pozice.
Uvidime. Treba to Citigo jeste prehodnoti.
Pohadkam o 200tis Kc prodelku snad nemuze soudny clovek verit. 😁
Ta posledni veta je doufam ironie, protoze skutecne prodelavali .
Viz Xylo vyse.
Sorry, ale jestli tomuhle veris, tak nevis o EV nic.
Baterka Citigo nestoji ani 200tisic Kc.
Muzes mi to nejak rozumne vysvetlit, jak by se na tom dalo prodelat 200tisic???
Takze vyrobni naklady na Citigo jsou kolik, podle tebe?
Sorry, ale jestli tomuhle veris, tak nevis o EV nic.
Baterka Citigo nestoji ani 200tisic Kc.
Muzes mi to nejak rozumne vysvetlit, jak by se na tom dalo prodelat 200tisic???
Takze vyrobni naklady na Citigo jsou kolik, podle tebe?
pokud prodělávali, tak určitě ne na tom, že by materiál na výrobu byl dražší. Na čem určitě prodělávali, tak na tom, že se jim špatně rozprostírají náklady na vývoj do malého počtu vyrobených kusů. A také na tom, že na servisu získají daleko méně než u spalováků.
Samozrejme, ze jde o cenu. Normalni obycejny zakaznik nevidi duvod, proc za EV auto ma platit 2 - 3 nasobek ceny spalovaku a jeste s mnoha nevyhodama.
Tady je info z Renaultu : https😐/easyelectriclife.groupe.renault.com/…ric-car-battery/ kde píšou : "In 2010, the average price per kilowatt hour was 1,037 euros whereas by 2018 it was less than 160 euros. So by 2024 it could drop below 90 euros. " 160 Eur by mělo být necelých 190 USD.
To "a porad nic" si vysvětluješ = tak to už NIKDY? 😉
inak na tuto daciu som ovela viac zvedavy ako na nejake 3-4 milionove kusky od MB ci audiny ktore nakoniec budu mar rovnaky dojazd