Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Odvěcí rivalové spojují síly, BMW a Mercedes vystavují konkurenční modely

Automobilky BMW a Mercedes-Benz jsou sice odvěkým rivaly, přesto je pojí silné pouto a přes Vánoce se to rozhodly připomenout.
Zpět na článek
14. 12. 2020 10:48
14. 12. 2020 09:25
Odvěcí rivalové?
Mercedesy byly legendou, lítaly po Avusu přes 300 a značka měla za sebou fantastickou historii! ...když BMW vyrábělo vozítko Dixi.
Mercedes vyhrával co se dalo, byl jednou z nejúspěšnějších sportovních značek ...až po katastrofě v LeMans skončil na desítky let. A pak se vrátil a vyhrává znovu. Vyhrával s blbejma tahačema, DTM, F1...
BMW je vedle mercedesu značka bez historie a úspěchů. Sportovní značka (teď už ne),která nikdy v motorsportu nic moc nedokázala. Jo, měla super auta, ale teď vyrábí krabice pro naboby, nedávno tříválcovej supersport a teď ohavnost iX.
MERCEDES ÜBER ALLES!
Rozbalit vlákno
6
Avatar - Londonbridge
14. 12. 2020 11:49
Re: Odvěcí rivalové?
MB este stale vyhrava F1 , myslim uz nejakych 7 rokov za sebou ma titul vo F1 , Ferrari sa len smutne prizera a AMG je kral motorov :-!
Avatar - WinDiesel
14. 12. 2020 14:03
Re: Odvěcí rivalové?
A BMW F1 s hanbou opustilo. :no:
14. 12. 2020 21:09
Re: Odvěcí rivalové?
Nedavno si rikam, jestli BYCH si koupil spis AMG 63S nebo Mko.
BMW dobry pekny ale myslim, ze bych odjel v Mercedesu, protoze u BMW nemuzu najit duvod, prece musi existovat nejaky padny argument proc BMW ... a nenachazim ... a to je podle me docela trapas pro BMW. Sportovni vozy maji byt jejich domena a podle me ted na Mercedes nemaji.
14. 12. 2020 17:14
Re: Odvěcí rivalové?
Já nevím, minimálně 80 let rivality mi přijde jako celkem dost. Nutno dodat, že značka BMW vznikla až v roce 1916, v nelehké době války a následné krize, start měla o poznání těžší, než pionýrský Daimler-Benz, který byl na přelomu 19. a 20. století prakticky bez konkurence. A i přes nepřízeň osudu BMW už ve 30. vyrábělo jedny z nejlepších motocyklů v Evropě a na konci 30. let už tahle značka byla v lecčem pro Mercedes konkurencí, což po válce jen potvrdila. Navíc směřování a ambice BMW nikdy nebylo na okruhové závody, na rozdíl od Mercedesu a také se vždy jednalo o výrazně menší firmu. Přesto vše dnes vyrábí jízdně nejpokrokovější auta a je jedničkou na trhu mezi jízdními a palubními systémy, stejně tak se jedná o historicky jednoho z nejlepších výrobců motorů v historii automobilismu, jak benzinů, tak dieselů (první diesel až v roce 1983!). Není to obdivuhodné na rodinnou značku, která je vedle Mercedesu "bez historie a úspěchů"? Zatímco se Mercedes čím dál tím více propadá do asijských rukou, spolupracuje s Renaultem a brzy dostane zbrusu nový čínský dvoulitr. :-) Mám rád obojí, vlastně je Mercedes taková moje srdcovka, ale je potřeba si nalít čistého vína a připustit si fakt, že tyhle dvě značky se právě díky tomu jaké jsou, neuvěřitelně inspirují a ženou dopředu. Dokonce si myslím, že má dnes BMW ve spoustě věcích navrch, vlastně ještě tak před 15 lety bylo BMW napřed o parník, dnes je naštěstí Mercedes zpět, kde by měl být, ale budoucnost, jak se zdá, moc růžově nevypadá.
14. 12. 2020 18:52
Re: Odvěcí rivalové?
Máš pravdu, o to smutnější ovšem je, že největším akcionářem nejstarší automobilky světa jsou dnes čínští komančové a německé trubky na to jen tupě zírají a učí se čínsky.
Avatar - Alf1k
15. 12. 2020 09:36
Re: Odvěcí rivalové?
To je hrozný. Absolutně nechápu, že tohle někdo připustil.
14. 12. 2020 10:48
Fanda
:-) Jsi tedy jasný fanda trojcípé svastiky :-) Ale v jádru souhlasím se vším co píšeš o pozadí a současnosti BMW vs Mercedes.
Rozbalit vlákno
0