Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video s limitkou Dodge Challenger: Jak jsem objevil Ameriku

Dodge Challenger slaví padesátku ve velkém stylu. Oranžový kousek už můžete znát z redakčního testu, ale proč se dobrovolně ochudit o krátké videodojmy a brutální řev osmiválce Hemi?
Zpět na článek
Avatar - ZdenalGT
19. 12. 2020 10:33
Re: Video
Karle, nemusíš tady pořád dokazovat jak jsi omezený. Amerika je jiný svět s jinými zvyklostmi. Je to jako kritizovat někoho kdo mluví cizím jazykem a ty mu nerozumíš a chceš ať se naučí česky. Je to jiný kontinent. Understand?
Avatar - Barrichello
18. 12. 2020 22:11
Re: Jaksi se nám rozmáhá autoextremnismus
Určitě, taková Fabia 1,0 vypráší běžně 300 konovou V6. Ted tu o červený karkulce.

Já sem vyprášil dneska pána v Hyundai I30 s 35 let starým Rollsem :-)
Avatar - Blue Sun
18. 12. 2020 14:33
Re: Video
NA těch evropských normách je nejlepší to, že ony vlastně nic nepředepisují. Pouze stanovují kvalitativní třídy. A za vše ostatní si mohou spotřebitelé sami, protože křivé banány či okurky nechtějí kupovat, takže pak to v obchodech zůstává (spíš tedy zůstávalo).
18. 12. 2020 13:40
Re: Video
Sorry jako. Typy lidí co jsou tupý a ještě by se snažili na svý vlastní blbosti něco vysoudit úplně bytostně nesnáším. Minimálně bych je místo soudního procesu zmydlil obuchem, aby si příště uvědomili jak se mají správně chovat. Tj. ne žalovat výrobce automatu, ale sám sobě si říct, že jsem idiot a neumím si vyfoukat horký kafe.
Avatar - _Karel_
18. 12. 2020 13:13
Re: Video
Zní mi to pořád stejně hloupě. Třeba černý čaj se zalívá vodou 100st. Nenapadá mě důvod, proč chtít od mekáče uhradit léčbu. Nemá si kafe kupovat na drajvu, ale zvednout *** a dát si ho u stolu, když je nešikovná. Já bych jí nedal ani korunu, když si do auta koupí horkej nápoj a polije se.
Dokud ji nepolije obsluha, je to padlý na hlavu.
Avatar - honzaHK
18. 12. 2020 13:02
Re: Video
Ty jseš velmi empatickej... Počkej, teď jsem si přečet poslední větu a je to jinak, ty jseš jen obyčejnej hlupák.

Řekni mně prosím, jak můžeš napsat něco takovýho, jako fakt bys vzal kvér a těm lidem dal kulí mezi oči? Nebo jseš jen ukecanej srab?
Avatar - honzaHK
18. 12. 2020 12:57
Re: Video
Mimochodem, stačí strávit pár minut na netu a je jasný, že většina těch rozsudků byla většinou jinak nebo se vůbec ani nestala.

Horký kafe od mekáče: 78 léta žena si na parkovišti v autě vylila kafe do klína, udělala si trojkový popáleniny a protože USA, tak léčba dráha. Od mekáče chtěla dohodou uhradit jen léčbu, protože předtím už se spousta lidí opařila vroucí vodou, stěžovali si, ale mekáč nic. Nabídli jim ale jen 800 USD, to jim ale moc nepomohlo, tak to vzali k soudu. Soudce si usmyslel, že se má mekáč poučit, protože předchozí stížnosti nereflektoval, a napařil jim 600k USD. Až potom mekáč snížil teplotu nápojů. Když se teď polejou, tak se neopaří, což je pro zákazníka zcela jistě bonus. To už nezní tak šíleně, co?
18. 12. 2020 12:50
Re: Video
To bohužel není fejk. Najdeš to už i u nás. Si všimni že na kafe automatu, když si koupíš kafe je dost často věta "Ať Vám Váš horký nápoj chutná" nebo "Váš horký nápoj je připraven" Je to přesně kvůli dementům, co si o to spálí hubu a šli by se soudit. Já bych je osobně radši střílel.
Avatar - SKAY
18. 12. 2020 12:08
Re: Video
má to napsáno i LC od Tojky Arabsky....
Avatar - wakantanka
18. 12. 2020 11:53
Re: Video
ja to vidím tak, že na ten spomínanej slobode si postavilo svoj biznis mnoho právnikov a všelijkých spotrebiteľských organizácií, tak preto sa výrobcovia chránia tak ako sa chránia.
A zase ďalší hľadajú medzery v paragrafoch cez ktoré vedia vysúdiť kopu prachov. Ale je zas pravda, že o mnohých američanoch tiež nemám práve najlepšiu mienku. Vezmi to tak, že kým my socializmom odchovaní zvládame mnoho nielen domácich opráv a vylepšení, tak v amerike je úplne normálne volať na výmenu žiarovky špecialistu. Iný kraj iný mrav. :D
Avatar - _Karel_
18. 12. 2020 11:43
Re: Video
Řekl bych, že tohle zrovna není ten případ.
Avatar - kari.laz
18. 12. 2020 11:37
Re: Jaksi se nám rozmáhá autoextremnismus
Trochu paradox je v tom, že "všichni" se cpou do "gázíků" protože to jsou líný paštiky na to, aby si sedli do normálního auta HB,Lift,Combi,Sedan... ale když už mají gázíky, tak jim je úplně jedno že to nemá 4x4
Avatar - iudex
18. 12. 2020 11:31
Re: Video
Ono či sa tie veci trochu nestratili v preklade, resp. sa nehľadá taká interpretácia tých rozsudkov, ktorá vyvolá záujem či senzáciu. Niečo na spôsob "EÚ predpisuje zakrivenie uhoriek", pričom tie potravinové normy sú hlavne na ochranu spotrebiteľa a jeho lepšiu informovanosť. Ja napr. veľmi oceňujem, že maslom sa môže nazývať iba niečo, čo je vyrobené čisto zo smotany alebo že slivovica je len slivkový destilát a nie lieh s pridanou arómou.
Plus v Amerike sa k tomu pridáva fakt, že je tam zmes kultúr a pre nejakého čerstvo prisťahovaného Filipínca sú pre nás samozrejmé veci nové, tak to tam radšej napíšu polopate. Aj keď niekedy ani ten nápis nepomôže, oslov tmavšieho týpka v L.A. a odpovie Ti pravdepodobne "no habla Ingles".
Avatar - _Karel_
18. 12. 2020 11:16
Re: Video
Mě prostě nepřijde normální, že někdo svéprávný, a tedy s řidičákem, může vyhrát žalobu proto, že nechápe zrcátka, nebo neví, že kafe je horký, že do mikrovlnky se nestrká pes, nebo tisíc podobných nesmyslů. Jsem rád, že u nás jsme ve spoustě věcí pořád vcelku normální, byť teda zrovna auta Americe docela závidím.
Avatar - Magister
18. 12. 2020 11:05
Porncar
Tohlej e skutečně o emocích, A v Evropě se o to dobrovolně připravujeme ;-\
Avatar - honzaHK
18. 12. 2020 10:50
Re: Video
U nás by to taky někdy chtělo doprovodný text k jinak zjevně jasnejm věcem, např. trojúhelník "dej přednost v jízdě" by uprostřed ještě snesl něco jako:

"Nevjížděj do silnice, když jede auto, o kterým si myslíš, že je daleko, ale ono je přitom dost blízko a musel by ses tak uhnou ke krajnici, aby tě s troubením předjelo přes plnou."

Amerika je země neomezených možností, tzn. i možností někoho zažalovat, a pokud se sezná, že bylo porušeno tvoje právo a svobody, tak dostaneš odškodný. A protože je právo a svoboda v USA teoreticky na prvním místě, pak je to odškodný mastný. A protože to nechce nikdo platit znova, tak se pojistěj takovým textem, který pak děla z celého národa tupce.

My k tomu spějeme taky, např. u mně ve zdravotnictví je ten posun proti blbuvzdornosti markantní. Lidi se už umí ozvat, což je dobře.
Avatar - iudex
18. 12. 2020 10:19
Re: Jaksi se nám rozmáhá autoextremnismus
K poslednej vete: Možno s bežnou verziou Chargeru/Challengeru (rozumej 3,6 V6) vytrie podlahu hocijaký európsky konkurent s V6 (povedzme E kupé), drobný problémik je, že tá európska konkurencia stojí o polovicu viac a cenoví konkurenti sú tie malorážky. Takže síce Charger V6 nejazdí ako Mercedes E Klasse s V6 (čo je veľkostne a motoricky priamy konkurent), ale stojí ako o triedu menšie auto s R4.
Avatar - _Karel_
18. 12. 2020 09:39
Re: Video
Což jen podporuje to, co jsem napsal. ;-)
Zajímalo by mě, jestli to "slavný" horký kafe od McDonald je pravda, nebo fejk.
Avatar - JirkaVejrazka
18. 12. 2020 09:36
Re: Video
Spis hodne dlouhe rady nepochopitelne prohranych soudnich sporu :)
Avatar - _Karel_
18. 12. 2020 08:59
Video
"objekty v zrcátku jsou blíž, než se může zdát" - Amerika je nejen země nekonečných možností, ale i země nekonečné řady idi otů.
18. 12. 2020 08:46
kup kombika
Ja bych to moc neprozival, zadny autoextremismus neni. Kup si co chceš. Když tady z redakce nekdo zrovna napise, ze objevil ameriku, tak to nic neznamena. To je informace jako kdyby si celej zivot nesolil protoze ti to rekl doktor a pak si prisel na to, ze se vlastne potis jak vrata od chliva a vlastne bys asi mel sul pridat... po dvaceti letech únavy, křečí, nespavosti. Všecko je na Tobě. To ja zas ameriku objevil pred dvaceti lety, a ted objevuju auta na elektřinu, to ale neznamená, že mini cooper 170kw prodam a vezmu Mini na elektro. Jinak palce nahoru v americe od ostatnich mas, ale taky zaroven mladý ***y v tdi a nešťastný uhoněný manažery ve vw nalepený za sebou. Závist někdy smrdí nehodou.
Avatar - KANKUNEN
18. 12. 2020 08:18
Jaksi se nám rozmáhá autoextremnismus
obhájci tříválečků x americké osmiválce,, kombík je pro paštikáře x pick upy, jo a ta posedlost 4x4 taky není normální. Je to jako tahat sebou mačky celý rok. Normální kombík s normálním motorem a výbavou jakoby se stal nezajímavým. Jinak běžnou verzi těch amerických amerik vypráší v první zatáčce snad vše evropské.