Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mustang GT500 má lepší zrychlení na silničních gumách, technici mají vysvětlení

3 komentáře

Anonym
Není to překvapení, že "lepivý" semislicky mají v rovným směru větší valivej odpor než "normální" Michelin Pilot Sport. I když osobně bych tipoval, že ze startu trochu pomůžou. Ale podle času na 48kmh asi ne. Tohle je stejnej jev, jako když dáš širší gumy. V zatáčkách a na brzdách lepší přilnavost, ale ve zrychlení (když už nejde o protočení) je tam ztráta.
Mimochodem další (a velkej) rozdíl je v hlučnosti a komfortu. A i ve spotřebě.
Michelin Pilot Sport je asi nejlepší dostupná sportovní guma pro každodenní ježdění.
Cupovka je fakt na okruh. Jednou jsem zažil hrůzy s Toyama 888. Dunělo to jako bys měl vysypaný všechny ložiska. To je podobná ráce.
Mezi Pilotama Sport a Cupama je ještě Pilot Super Sport. Tam už jsou kompromisy v komfortu a atak, ale dá se to snést i na daily use. V podstatě jen na okruhu vydržej dýl, než ty Sporty. A Cup je moc. Rozhodně na auto jako Mustang, který má rezervy v jízdních vlastnostech. V rámci řeči o okruzích a desetinách.
adamzprahy
V čem vnímáš největší rozdíl mezi Pilot Sport a Super Sport? Jak to myslíš s tím komfortem? Měl jsem Super Sporty a byly opravdu super 😊) Na R19 245/40 jsem kupodivu vnímal minimální rozdíl v komfortu oproti zimním Pirelli SottoZero 3. Jediné mínus, po sotva 25k km běžného ježdění byly na výměnu, ale přiznávám, že jízdní styl nebyl zrovna nejšetrnější, takže to bych neřešil 😁
Anonym
do článku napsal i ty časy a nejen rozdíly...ale to bych chtěl moc.