Novinky
@ .StenLi
Hezky napsano. :yes😒br />
Ja tohle (Rimac, Tesla Roadster) beru spis jako marketingovej krok pro podporu EV.
A kdyz bude vetsina dopravy elektricka, par 918 urcite nebude problem. I kdyz to zrejme bude draha zalezitost.
U elektromobility jde samozrejme v prvni rade o mainstream.
Edit mam problemy s vkladanim prispevku napoprvy. No a napotreti jsem ho vlozil na nespravne misto.
Hezky napsano. :yes😒br />
Ja tohle (Rimac, Tesla Roadster) beru spis jako marketingovej krok pro podporu EV.
A kdyz bude vetsina dopravy elektricka, par 918 urcite nebude problem. I kdyz to zrejme bude draha zalezitost.
U elektromobility jde samozrejme v prvni rade o mainstream.
Edit mam problemy s vkladanim prispevku napoprvy. No a napotreti jsem ho vlozil na nespravne misto.
Tak z čeho jste to chlapci usoudili , že je konec spalováků? Proto, že jeden jugoslávec postavil auto, které má výkon na elektriku 2000 koní. To fakt stačí? V tom případě už je konec, protože Belaz jezdí na elektriku a má 2300 koní. Takže namísto použitelného auta do města pokyvujete nad plackou. Docela by mě zajímal i původ peněz, kdo to financuje. Ale vám je to jedno, zákazy, příkazy, dotace, pokuty, plán zavírání elektráren, všechno Vám to hraje, jak rozdojení kozla v Sovětském svazu. Brzy už padne cena EV na třetinu a nabiješ doma z fotovoltaiky.
Neboj, spalovaci motory skonci postupne. 😉
Jeste nejaky cas se budou loucit. 😁
Jestli te zajima puvod penez, doporucuji Google.
Jeste nejaky cas se budou loucit. 😁
Jestli te zajima puvod penez, doporucuji Google.
Postupně začíná akorát zkáza páteřního evropského průmyslového odvětví, automotivu. Asi tak, pivo stojí 15 korun a ještě vydělává jak výrobci, tak daňové kasičce. No ale násilím budeš chtít prodávat cider za 30 korun a k tomu s tím, že nevyděláš a navíc to kasička bude dotovat. Jak to asi dopadne. A už vím co mi odpovíš, až bude všude jen cider tak slevní. Asi půjde cena jablek dolů, když se budou pěstovat ve velkém, že.
Dakujem 😉
Ja Rimac, Roadster II a ostatne EV hypersporty beriem ako dlho meskajuce ukazanie plneho potencialu EV. U hybridov to trvalo nezmyselne dlho (16 rokov) kym prisli hypersportove hybridy, u EV je to lepsie. Okrem mainstreamu zameraneho na cistejsiu a tichsiu dopravu sa extra tesim na EV Offroad, ziadne uzavierky, diferencialy, redukcie a spojky ktore sa prehirevaju a smrdia 😊 len jeden direct drive motor pre kazde koleso a uplne nova uroven dymenzovania vykomu pre kazde koleso.
Ja Rimac, Roadster II a ostatne EV hypersporty beriem ako dlho meskajuce ukazanie plneho potencialu EV. U hybridov to trvalo nezmyselne dlho (16 rokov) kym prisli hypersportove hybridy, u EV je to lepsie. Okrem mainstreamu zameraneho na cistejsiu a tichsiu dopravu sa extra tesim na EV Offroad, ziadne uzavierky, diferencialy, redukcie a spojky ktore sa prehirevaju a smrdia 😊 len jeden direct drive motor pre kazde koleso a uplne nova uroven dymenzovania vykomu pre kazde koleso.
Jeste Tesla Roadster II, ktera bude sice mit jen tri motory, ale i tak. :-!
Tesla zase bude mit baterii 200kWh (vs 120kWh) Rimac.
Kazdopadne bude vymalovano.
Diky Rimac. Diky Tesla.
Sbohem spalovaci motory.
PS S cim asi prijde Porsche? 😁
Ja vim, Porsche spolupracuje s Rimacem, takze muze dostat obdobnou techniku.
Vďaka za super správy!
Neni zac. :yes:
1) EV má byť predsa eko ako všade propagujú.
2) od eko fans tu stále čítam o rýchlostných limitoch 50-90-130.
Tak k čomu tak výkonné auto,ešte raz sa pýtam.🙈
Ja beru EV jako normalni auto. 😉
K cemu Alfa, co ma 500k? 😁
A Rimac nebude ani super eko. 😄
Svet neni cernobilej.
Vymysliet si obmedzenie na 24h zavode ze nemozu menit battery pack je nezmyselne. Pri tankovani paliva sa tiez neobmedzuju na bezny sposob tankovania ktory ako nam ukazala Tesla aj NIO trva 2x dlhsie ako vymena battery packu, ale zvolili ten najrychlejsi sposob velkeho priemeru a velkeho tlaku. Ako sme si ukazali vyssie, EV by preslo rovnaku vzdielenost na jednu "nadrz" a obnova dojazdu by trvala priblizne rovnako, avsak EV by boli rychlejsie, ako to jasne dokumentuju najrychlejsie Le Mans auta - hybridy, vdaka elektrifikacii. Tolko k faktom 😉