Testy
Alfonz666
9
ekologickej vehikl s interierem z mrtvych zviratek vazici 2,6 t, zrychlením pres 12s, s dobou nabíjení z normal sítě za 24 h a to nejlepší nakonec... jen necelé 3M 😄
Přejít do diskuze
národ na světě, nakonec vše přemění ve zkázu. Toto eMBéčko je něco jako dělo Gustav. Na dovču se s takovým autem nejrychleji dostaneš na odtahovce.
.....chápu že to auto je drahé jak prase, to EV auta prostě jsou. Chápu že to v zimě žere, protože vytápět tu velikou boudu elektrikou je peklo (nedejbože že by tam lidi seděli ve třech řadách a mělo se to vytopit rovnoměrně). Chápu že to kvůli spotřebě nemá pořádný dojezd a že jakmile zapnu topení, tak se to ještě zhorší. Chápu že se to nehodí na dálnici, to EV a jejich spotřebě taky nesvědčí. Zvlášť u auta s takovou velkou čelní plochou.
Nechápu vlastně jen dvě věci😒br /> - že to dostalo 4* ( i když pravda, vypadá to že 4* se tady dávají každému autu a jen jednou za měsíc se vylosuje jedno, které dostane 3,5* a jedno které dostane 4,5😉
- že si tohle auto někdo může koupit
Jinak kdybych mohl poradit, jak takové auto udělat ekologické, tak bych doporučil pod podlahu dát pořádné nádrže na CNG.... lokální emise by byly nizoučké, CO2 by možná vyšlo už stejně jak u EV vzhledem k té spotřebě 35kWh... ale to jen tak na okraj.... 😉
Nechápu vlastně jen dvě věci😒br /> - že to dostalo 4* ( i když pravda, vypadá to že 4* se tady dávají každému autu a jen jednou za měsíc se vylosuje jedno, které dostane 3,5* a jedno které dostane 4,5😉
- že si tohle auto někdo může koupit
Jinak kdybych mohl poradit, jak takové auto udělat ekologické, tak bych doporučil pod podlahu dát pořádné nádrže na CNG.... lokální emise by byly nizoučké, CO2 by možná vyšlo už stejně jak u EV vzhledem k té spotřebě 35kWh... ale to jen tak na okraj.... 😉
Nechápu proč musí dělat EV i z Véčka když jeto takový nesmysl. To auto je hlavně na dlouhé streky na dálnici. Kam se bohužel nehodí protože EV 🤔
Takže tu máme 90 kWh v baterce + výrobcem udanou spotřebu 27 kWh/100 km. Z toho vyplývá dojezd 333 km.
Jak teda přišli na 405 km ? Nefunguje jim v mercedesu ani jedna kalkulačka, nebo tam v PR berou prémie za co největší pitomost ?
Jak teda přišli na 405 km ? Nefunguje jim v mercedesu ani jedna kalkulačka, nebo tam v PR berou prémie za co největší pitomost ?
... na těch 405 se dostaneš když začneš někde nahoře na Brenneru a pojedeš k moři do Itálie.... 😉
Možná ano,ale zatímco to druhé nikde v civilizaci neexistuje, nemožnost rychlonabíjet je docela běžná
Toto uvažování je typické pro EVéčkaře, nedostatek logiky. Při hledání výhod vymýšlí nesmysly. Výhoda auta, které nejezdí je, že ho můžeš doma nabíjet každý den. Snad naopak, baterka se sama v té kose zahřívá a tu elektriku spotřebuje. A doma ti ta elektrika padá ze stromů?
Já jsem pitomec? A "Ledernachbildung" je německej výraz pro kůži z živýho zvířete. Nekape z ní ještě krev? Vole!
Je to umělá kůže, blbe.
Akorát jsem přesně neprocházel výbavu, ale myslím, že odpovídající diesel bude za 2.4-2.6. Není to o tolik. To víš, není to holt plesnivej americkej pickup.
Akorát jsem přesně neprocházel výbavu, ale myslím, že odpovídající diesel bude za 2.4-2.6. Není to o tolik. To víš, není to holt plesnivej americkej pickup.
Řek si to hezky. Tady jde proste uz jen o pocit. Pocit ze ses soucasti neceho velkeho, proste pomahas planete, jezdis pomalu, nabijis pomalu, jsi klidný a vis co chces. No a ma 3 mega? Nemá. No, nedavno sem cetl ze lidi se presunou do virtuality. Mlady uz v ni zijou, kdyz uz je potkas venku, cumi do telefonu. Ta doba uz je tady. Než nas budou vozit auta sama, je tu tohle Véčko pro managerung v kvádrung v Bruselunk. Uplne to vidim jak to auto prijizdi s borcema v saku ve třech řadách s pocitem že netahaji každej auto, který stejně maji a dovezlo je na hotel,...a kozeny tasky v rukách, vystupují a jdou na jednání. Krásný záběr i s autem s modrým nápisem, že pomáháme přírodě. Akorat ze misto elektrokcháry mohli udelat online meeting i s ksichtama a mohli namisto tyhle kcháry nakrmit nafoukli bricha deti v africe. My v Evrope marod deti prece nemáme. Konec pribehu. Plesk
...ta ono to bývá "MERCEDES ÜBER ALLES!"
a "FOSTEK RULEZZZZ"
ale máš plnou pravdu, tohle je šílený.
a "FOSTEK RULEZZZZ"
ale máš plnou pravdu, tohle je šílený.
Njn, ono je to sice dražší (a o ranec), ale zase to neujede možná ani polovinu toho, co obyčejné Véčko.
Logiku v tom nehledej, ta v dnešní greténistické době absentuje :no: :no: :no:
Účelem hry je přece správně načerpat dotace...
Logiku v tom nehledej, ta v dnešní greténistické době absentuje :no: :no: :no:
Účelem hry je přece správně načerpat dotace...
Ale redaktor si ten EV nepořizoval. Měl ho jen půjčený tak aspoň mohl ověřit jak to (ne)funguje bez wallboxu
předehřívání u EV auta je fajn, nemáš pak takovou spotřebu.... jenže jaksi ta elektrika se spotřebuje stejně, jen ne přes elektroměr v autě, ale přes ten, který máš v baráku....
ano to je úplně normální že EV bere o 50% víc když je zima.... já jezdím se Supem iV v EV módu v létě pod 20kwh, v zimě v pohodě přes 30.... je potřeba počítat celoroční průměr.... tam je fakt brutální rozdíl....
Nedělám si iluze, že by ti co si v parném létě ještě přitápějí pochopili, co jsem měl na mysli 😄
V tý výbavě nekoupíš ani 1 a půl dieselu. Bude hodně přes 2.
Jestli teda umíš sehnat Včko v Avadgardě s Burmestrem, Panodachem atd za 1.4 beru jich 100 a do smrti už pak nedělám.
Jestli teda umíš sehnat Včko v Avadgardě s Burmestrem, Panodachem atd za 1.4 beru jich 100 a do smrti už pak nedělám.
To je čisté výpalné. :no:
Tvrdé zelené jadro tu vykrikuje ale najviac a je najhlasnejšie a politici tancujú podľa nich.
Tvrdé zelené jadro tu vykrikuje ale najviac a je najhlasnejšie a politici tancujú podľa nich.
Ale to přece nikoho nemůže překvapit, to je prostě neo-komunistický západ.
Tito neomarxističtí panáčci nemají plebs rád. To by tak bylo aby si plebs mohl dovolit jezdit levnými novými vozidly !!!!
A proto je třeba narvat na zdeformovaný trh co nejvíce elektromobilů, plán je že si plebs přece může koupit EV ojetiny ..... (tedy pokud si budou moci dovolit koupit předražené baterky)
😒
Tito neomarxističtí panáčci nemají plebs rád. To by tak bylo aby si plebs mohl dovolit jezdit levnými novými vozidly !!!!
A proto je třeba narvat na zdeformovaný trh co nejvíce elektromobilů, plán je že si plebs přece může koupit EV ojetiny ..... (tedy pokud si budou moci dovolit koupit předražené baterky)
😒
Řešení je jednoduché - volby správných politických stran, které tyto nebezpečné levičácké fanatiky pošlou od válu. Bohužel, než se tak stane, zcela zlikvidují ekonomiku a životní úroveň v EU a poté bude trvat dalších 20 let, než se to podaří napravit! 😲 😒 😒 :no😒br />https😐/www.autoforum.cz/…es-nezajem-o-ne/
A tak to dopadá když testuje někdo elektromobil někdo kdo nemá možnost navíjet a auto si předehřát...
To je jako testovat spalovák někde kde je nejbližší benzinka 1000 mil daleko
To je jako testovat spalovák někde kde je nejbližší benzinka 1000 mil daleko
Ok asi máš pravdu já se v tom nestoural. Ale stačilo to napsat normálně bez urážek, takže ano jsi pitomec.
uz pres mesic se snazim doplnit nadrz svyho benzinacku, protoze s dvojkolkou kvuli snehu jeste vic jak mesic nevyjedu a tak jezdim manzelcinou ctyrkolkou, chudacek tam stoji pod pristreskem s otevrenou nadrzi a je tam stale pulka jako pred tim mesicem, ani kapka neprikapla.
mit tam stat elektro, tak z nuly do full to mam nabity kazdej den
mit tam stat elektro, tak z nuly do full to mam nabity kazdej den
Všechny vychytávky, takže i 4x4 ?
Jinak informace o navýšení spotřeby ze 24 na 37 kWh jen zapnutím topení je taky zajímavá, dělá to přes 50% navíc !!
Dá se z toho odhadnout, kolik dodatečné energie z paliva naprosto běžně získává auto se spalovacím motorem prostým využíváním odpadního tepla. Celková účinnost využití energie z paliva v autech s ICE je pak daleko vyšší než co se uvádí jen pro samotný motor.
Jinak informace o navýšení spotřeby ze 24 na 37 kWh jen zapnutím topení je taky zajímavá, dělá to přes 50% navíc !!
Dá se z toho odhadnout, kolik dodatečné energie z paliva naprosto běžně získává auto se spalovacím motorem prostým využíváním odpadního tepla. Celková účinnost využití energie z paliva v autech s ICE je pak daleko vyšší než co se uvádí jen pro samotný motor.
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
u těch hotelů je otázka jestli časem prostě nebudou tyhle auta MUSET kupovat a taky kolik na to dostanou dotaci....
Lenže ony tie Včka často krát fungujú ako hotelové či letiskové taxíky, ktoré z mesta päty nevytiahnu a jazdia v intervale kedy stíhajú v pohode nabíjať. Kto chce lietať po diaľniciach, vezme si diesla.
Normálny človek keby chcel mať plnú nádrž (auta ktoré aj tak nepoužívam) tak doleje benzín/naftu z bandasky.
Není za čo.
Není za čo.
Protože v českém Mercedesu z nějakého důvodu dávají novinářům předběžný odhad dojezdu podle NEDC. Třeba na rakouských stránkách je korektně WLTP dojezd ~350 km.
Hotel v centre v bezemisnej zóne, shuttle z letiska do takého hotela, s tým súhlasím.
Neviem len aký veľký je to trh, hlavne s aktuálnymi obmedzeniami a ich ekonomickými dopadmi.
Neviem len aký veľký je to trh, hlavne s aktuálnymi obmedzeniami a ich ekonomickými dopadmi.
Přesně tak. Ty miliardy Eur vyhozené z okna nám budou sakra chybět, stejně tak i automobilkám... 😲
Hmmm je fakt že v telefonu je u dálkového ovládání vytápění uvedeno "použít akululátor" a můžeš si vybrat "an👋ne", takže se nabízí že když to zamítneš bude to topit benzínem.... někdy to vyzkouším 😄
Pavel Kantorek to už před drhnými lety okomentoval obrázkem😒br />https😐/cz.pinterest.com/…351075924537972/
Děti, pojďte se podívat - blbost kvete
Blbé je, ža na fanatismus eko-pošuků doplatíme všichni 😒
Děti, pojďte se podívat - blbost kvete
Blbé je, ža na fanatismus eko-pošuků doplatíme všichni 😒
S tou zvířecí kůží nemáš pravdu. Bohužel ji stále dávají prakticky všechny mainstreamové automobilky od VW, Peugeot, KIA/Hyundai, Mazda, Renault apod.
muzes mit i benzinovej. Ja mel iv dva a oba ho mely. Uplna rarita na svete phev. Kdyz to bylo pripojeny do zasuvky tak to topilo po zapnuti v interieru elektrikou, ale v aplikaci sis mohl vybrat benzin nebo elektrinu. Bohuzel to ale nefungovalo za jizdy(kdyz si jel na elektrinu. Zase se to diky tomu dost rychle ohrejvalo (fungovalo to jako prihrev spalovaku). Celkove tohle nebylo spatny, x5 kdyzbje vybita tak jsi bez bufiku, taky to fungovalo diky tomu webastu.
hele ja mel nadrze, kdy jsem snad polovinu protopil webastem...
hele ja mel nadrze, kdy jsem snad polovinu protopil webastem...
Když je elektromobilům ouvej tak si rychle vzpomenou na ropu.
Ostatně i Elon když vystřeloval Teslu Roadster do vesmíru tak radši vsadil na starý dobrý spalovací motor. 😄
Ostatně i Elon když vystřeloval Teslu Roadster do vesmíru tak radši vsadil na starý dobrý spalovací motor. 😄
Sup iV má benzínovej bufík? já myslel že to topí výhradně akumulátorem? to si umí zatopit i benzínem?
nejhorsi je dest s teploty trosku nad nulou..
A to me vede k tomu co rikam uz davno, snaha o efektivitu je pekna, ale dokud do beznyho kombi menacpou aspon 120 a do velkyho suv 150kwh tak jsou to hracky na primestskej provoz
A to me vede k tomu co rikam uz davno, snaha o efektivitu je pekna, ale dokud do beznyho kombi menacpou aspon 120 a do velkyho suv 150kwh tak jsou to hracky na primestskej provoz
Ale no tak chlapi, co to tady řešíte, když to hravě vyřeší NAFTOVÝ bufík. A ohřev i programovatelný předehřev je zajištěn. 😁 😁 😁 😁 😁
A ono to nejde.
Smutné. Dle Friťáka si každý v pohodě zvýší již tak vysokou cenu o wallbox. Jako vtip dobré.
Smutné. Dle Friťáka si každý v pohodě zvýší již tak vysokou cenu o wallbox. Jako vtip dobré.
Na druhou stranu snad baterky mají při jízdě taky odpadní teplo, tak proč neefektivně předehřívat. Stejně jako u spalováků mizivé procento aut využívá bufík. A pokud auto odpadní teplo využít neumí - jeho problém.
No ale ak by jediným argumentom bola váha, tak všetky kamióny by museli byť aj vpredu na vzduchu a oni nie sú. 🙂
To asi jo, ale v Superbu jsem vždycky měl tyhle😒br />https😐/www.caricos.com/…b/images/49.html
Prostě normální větraná kůže. Boky, ruční opěrka a hlavová je podle mého koženka, ale středy jsou kožené, aspoň to tak vonělo teda. Jako tím bych nerad dával zrovna interiér Superbu za nějaký vzor, ale ty sedadla mi nijak nevadily a nemyslím sí, že je to koženka...
Prostě normální větraná kůže. Boky, ruční opěrka a hlavová je podle mého koženka, ale středy jsou kožené, aspoň to tak vonělo teda. Jako tím bych nerad dával zrovna interiér Superbu za nějaký vzor, ale ty sedadla mi nijak nevadily a nemyslím sí, že je to koženka...
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
No, já dělám "remote" uz nekolik let a jen párkrát do mesice jedu zkontrolovat daný hardware. Je to jen o zvyku, ty videokonference jsou v pohodě. Je to jen nezvyk na začátku
Kdo říká, že to budou kupovat v te vybave? Ale jo, jestli mas na mysli konkrétně tuhle výbavu, tak tam opravdu ten cenový rozdíl tak velký neni
bmw pokud vim ma kuzi tam kde se to jako kuze tvari kdyz je to rozsireny merino. Ale i LK superby a kodiaqy maj stredy sedaku a operadel kozeny. Kozenkovy jsou snad jen boky a operky ne?
Ok v pohodě. Ale už jsem ti to právě psal jednou, že sis mě s někým spletl. 666 v nicku tu má minimálně ještě jeden člověk.
Dobře, stačilo. Od té doby, jak jsi mě počastoval (srandovním) výkonem svého vozu a povýšeným posměchem (právě po nějaké takové debatě, kde já věděl a ty ne), mám tě za vola a neovládl jsem se. Ale už je to dlouho. Takže beru. Sorry
Skutečnou kůži dneska dává do aut jen málokdo. Poslední z normálních automobilek byla Lancia a BMW a právě Mercedes. Ale nevím, jak v Americe (bez ironie - tuším, že by to tam mohlo být běžnější, ale fakt nevím.
Skutečnou kůži dneska dává do aut jen málokdo. Poslední z normálních automobilek byla Lancia a BMW a právě Mercedes. Ale nevím, jak v Americe (bez ironie - tuším, že by to tam mohlo být běžnější, ale fakt nevím.
ano, jako "shuttle" auto je to jediné jakžtakž myslitelné využití.... furt je tady ale problém ta cena a za druhé, pokud to máš na letiště z hotelu 25km tak tu baterku můžeš v nějakém vytíženějším dni vylítat poměrně rychle....
Je si pán redaktor istý, že to má mechy aj vpredu? Ja mám za to, že dieslové verzie ich majú len vzadu. Ale rád sa nechám vyviesť z omylu.
Když si pořídím Ev se 100kwh baterií tak si pořídím wallbox
Vůbec neuvažuju o tom jestli ano nebo ne. Prostě ano.
Vůbec neuvažuju o tom jestli ano nebo ne. Prostě ano.
Děláme video už rok a zvyknout si nemůžu. Jsou věci, které tak prostě řešit nejdou a třeba akviziční projekty se bez osobního setkávání vůbec neobejdou.
A nebylo by lepší, aby si děti v Africe krmili Afričani konečně zase sami?
Jinak online meeting je kupa sra*ek a ne něco užitečného. Jde tím dělat prezentace, jde to použít na přednášku nebo školu, ale pracovní porada stojí za starou belu a nějaký ideový brainstorming se online vůbec nedá dělat. Lidský mozek prostě není simplexní vysílačka, funguje v reálném čase a tak potřebuje i vnímat a předávat podněty.
Jinak online meeting je kupa sra*ek a ne něco užitečného. Jde tím dělat prezentace, jde to použít na přednášku nebo školu, ale pracovní porada stojí za starou belu a nějaký ideový brainstorming se online vůbec nedá dělat. Lidský mozek prostě není simplexní vysílačka, funguje v reálném čase a tak potřebuje i vnímat a předávat podněty.
Hotely v centrech se tomu nejspíš brzy nevyhnou. A kdo ví, jak dlouho bude trvat rozšíření neemisních zón na celá města.
Po pěti letech se sto tisíci na hrbu? Prodá, zcela v pohodě. To auto bude mít dalších dvěstě tisíc před sebou bez zásadní investice.
rád retro, ale tenhle interiér je tedy grande pobliózní. Kulaté výdechy už fakt nee, prosím.