Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Harley-Davidson Pan America: Harley do terénu přichází. Konečně!

Americká revoluce pokračuje. Harley-Davidson míří do kategorie cestovních endur. Pan America má svébytné tvary a zcela nový motor.
Zpět na článek
24. 2. 2021 12:15
24. 2. 2021 13:03
24. 2. 2021 16:33
Avatar - kari.laz
24. 2. 2021 12:15
Pan America
Popravdě úplně nevím, co si o tom myslet. Pokud bych to viděl jen tak, neznal bych výrobce, asi bych se podivil nad zvláštním vzezřením, ale na druhou stranu na vzhled to nejezdí. Ale je to Harik.
Na druhou stranu je tohle určitě lepší pokus o záchranu než nepodarek na baterky, který jim jen přinesl pár nových vrásek.
Pravověrní hádéčkáři si před tím asi ani neuplivli, běžní jezdci vlastnící HD si myslím to mohou vzít na milost a dokonce si myslím, že by existovala skupina, co by doma měli pořádný HD a k tomu Pan Americu.
Co do motorky jako takové tak je to klasické velké enduro, nejbližší konkurent bude asi GS, případně Multistrada V4.
Nebude to žádný offroad, svými rozměry a hmotností to bude spíše klasické advanture cestování.
Motor se zdá býti zajímavým. Výkonově určitě dostačující, dokonce silnější, než spoustu konkurentů včetně GS, nebo třeba Triumph Tiger 1200. Jaký bude ít průběh těžko soudit. Na dlouhé cestování to bude pohodlný a univerzální stroj a čistě vzato z pohledu na motorku, nemusí to být v segmentu vůbec špatné. Navíc i přepočtená cena je zajímavá, vzhledem ke konkurenci.
Pro HD je to novinka v tomto segmentu, takže nezbývá než doufat, že se jim to povedlo. Určitě tím mají větší šanci zaujmout víc, než nepodarkem za nesmyslné peníze na baterky. Nejsem hárlejář, takže bych s tím popravdě ani neměl zásadní problém, nicméně nejspíše bych stejně vybral u konkurence. Ale za zkoušku by to stálo a nakonec se může ukázat, jak dobré to bude.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - SKAY
24. 2. 2021 13:03
Re: Pan America
A právě vybral u konkurence evropské.Vzhledově Bmv ci Ktm to byly taky hruzy... Uvidíme v nejakých srovnavacích testech. Apak otázka spolehlivosti ,ale to je dnes u všech všude kabel, odlehčení......
Avatar - kari.laz
24. 2. 2021 13:14
Re: Pan America
Bez porovnání těžko soudit. Z údajů to marně nevypadá, jaká bude skutečnost ukáže až bližší prozkoumání. O spolehlivosti můžeme jen spekulovat, ale velká endura mají běžně nájezdy spíše automobilových hodnot. Není problém mít na něm 200 000.
24. 2. 2021 16:33
super
Ted jsem poridil sportstera, jako ze na pohodu, ale ona ta dvanactka se umi rozhejbat. No a tohle je proste zas krok vpred. Ty co chteji karburatory budou picovat ze to neni HD a ty co chteli modernu si zas najdou ze to je osklivy, proste Češi. Jenze na nas s.e.r.e pes co si tady myslime na tom nasem rybnicku. No, predstav si, je to z USA. Byl si tam nekdy? Ne, nemyslím ze koukas na dokumenty a nebo si byl nakupovat dva dny s mladou v NY. Normalne nekolik tejdnu a koukat se kolem sebe. Tam se to hodí...
Rozbalit vlákno
0