Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Podle nové studie si řidiči myslí, že je v pořádku psaní sms a volání během řízení

21 komentářů

KANKUNEN
v nadpise důležité slovo někteří. A i tak to je blbě, protože i ti co píšou ví, že dělají blbost, ale doufají, že se nic nestane.
lamal
grupka rozhodla vyuzivat ohmatavanie displaya na vsetky operacie s vozidlom, vratane tych najpouzivanejsich aj nanutenich ako deaktivacie roznych systemov
jam2015
Presne! Furt zízajú do tých displejov a hrabú sa v registroch!
Othello
Nejen podle řidičů, i podle zákonodárců je volání během řízení v pořádku. Jinak by to už dávno zakázali.

(psst. - doufám že to tady nečtou) 😄
Midlosek
Prakticky každý den na silnici, mě mě ale někdo dokáže, že někteří řidiči nemyslí.
adamzprahy
Tak jako není to v pořádku, ale stírá se rozdíl mezi používáním telefonu a infotainmentu, takže těžko říct co je problém...
lyon667
Obojí.
adamzprahy
Jo právě. Myslel jsem to tak, že jasně že lidi nepovažují za nebezpečné ťukat do telefonu když pro ovládání auta musí ťukat do zabudovaného displeje.
Blue Sun
Ovládání auta a psaní sms je dost velký rozdíl.
lukas13
... si projeď nový Golf & Co. 😉

Člověk má dojem, že se totálně zbláznili.
Blue Sun
Nemám s tím problém. Ovládání funkcí auta je v pohodě. Horší je, když si z auta někdo začne dělat herní stanici nebo filmové centrum, ale to není chyba dotykového ovládání.
jam2015
jeden blb išiel v noci v obytnej zóne - a vo vnútri vysvietené a čumel do smartfónu! :no: :no:
ptr078
... Mestam sa snazim vyhybat, ale niekedy to nejde a prejdem krizovatku dve a stale je to to iste. Ked prechadzam kolo stojacich aut na cervenu, z 10 aut, v 9tich sa vodic venuje kadecomu, len nie dopravnej premavke. A to plati pre celu europu
henry.prta
A kde vidite problem?
V Zákoně o provozu na pozemních komunikacích 361/2000 Sb. pod § 7, odstavec 1, písmeno c), kde se píše, že „Řidič nesmí při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení.“
Blue Sun
No, a proč bych ve stojícím autě nemohl mrknout třeba na sms? Zvlášť pokud jsem třeba desáté auto v řadě.
lukas13
Třeba proto, že když se této bohulibé činnosti věnuje 5 řidičů z 10ti v řadě, pomaleji reagují, pomaleji se rozjíždí a velmi výrazně klesá kapacita křižovatky?

Ale chápu, někdo kolony rád.
xxc
Oni sa budu pomaly pohynat aj tak, pokial ich nepohne elektromotor reagujuci okamzite 😄 Inak neviem, kto este v tejto dobe pouziva tolko sms, aby prave pisanie sms bol najvacsi problem.
Blue Sun
Občas se stane, že nějaký neřidič dlouho blokuje provoz, protože se neumí rozjet. Ale že by to bylo pravidlo "5 z 10", to fakt tedy ne. Opravdu nemá cenu přehánět.
moan78
Keby na semaforoch cumeli vsetci na ten semafor a pohli sa vsetci naraz ked naskoci zelena, preslo by na zelenu o 50% aut viac. Lenze vacsina soferou (vratane teba) pozera max na auto pred sebou a potom to tak vyzera. A este ked si pri tom klepka sms, tak potom plynulost premavky aj tak vyzera.
lazar33
No, mně se teď určitě nemůže stát, že bych při řízení psal SMS nebo volal, protože jsem v současné době bohužel bez telefonu. Rád bych si koupil nový, ale vlastně mi takový detox docela vyhovuje. Navíc místo telefonu bych teď spíš potřeboval nový notebook. To je pro mě v současné době priorita, hlavně kvůli práci. Vidím to ale spíš na nějaký repasovaný, třeba z https😐/www.tera.cz/…oky_c258383.html Koukal jsem, že tam mají docela slušný výběr.
Ferenze
Myslím, že jste se přesně trefili do černého tímto článkem, jelikož dnešní mladí řidiči stíhají během jízdy automobilem kromě řízení psát emaily, koukat na filmy a další ptákoviny 😁 Souhlasím s tím, že řidič se má věnovat pouze řízení. Samozřejmě mám také držák na mobil, který jsem sehnal za pár korun díky slevě z https😐/slevovykupon.net/ , ale ten používám jako držák pro navigaci.