Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Muzeum ruské značky Lada slaví 45 let. Mrkněte, jaké speciality vystavuje

25 komentářů

CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
topten
ja zas pamatuju, jak sem jednou v 1988 nebo 1989 vylez pred skolu a tam na parkovisti stal ford scorpio. vedle tech skodovek, zigulu a trabantu to bylo uplny scifi.
kazdej kdo sel kolem videl na vlastni oci, do jakejch sra*cek nas komunisti dotahli.
Mr.Murphy
.... i museum kuriozit si může najít své místo na slunci.... 😉
Ozzman
A vzápětí se tu dozvíš, jak soudruzi měli a mají pokrokovou techniku... Leda tak zbraně..
Ozzman
Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného 😁
jam2015
a skonfiškovaných nemeckých fabrík a technológií, tak doteraz jazdia na Ruskej Trojke.
A pomohli aj taliansky súdruhovia!
Ozzman
:yes: 😒]

To jsou neskutečně rozdílné světy a to ještě berme v potaz, že pro Ford jako automobilku to bylo jen obyčejné auto vyšší střední, kdežto na domácím trhu nabízelo mnohem luxusnější auta, Volha nic jiného neměla...
Arese
No, ono je to naprosto "mimo mísu" i s tou Volhou! 😁
Ozzman
Ne, tebe jsem nemyslel 😁
Xylo
Pamatuju se, že jsem okukoval i Samaru, ale to asi bylo ještě na škole (končil jsem 1992). Pak když jsem se dostal ven a zjistil co všechno se dá koupit, začal jsem opravdu intenzivně makat, abych si své sny splnil. Dneska mám alespoň na co vzpomínat 😁
Anonym
myslím že nejvíc ho rozsekla Trabant, pak taky Aston Martin Lagonda a spousta dalších aut

Mě zas rozsekává jak testuje všechnov jednejch hadrech, stejný oblečení do Trabanta i Rollsu. No Doug je tak trochu suterén a samorost no 😄 😄 😄
Anonym
nějak se ti vytratilo období za Stalina a nákupy licencí od Fordu a GM aneb GAZ A/AA nebo ZIS 101 😄 😄 😄
jiras_
Tam by se dal hrát Cimrman. Tohle je muzeum, stále muzeum a teď už je to autosalon.
Stejsn
Aby se ne***, papundekl.
Mr.Murphy
ano je to dobrý celý, ale OK, TOP je to od 13:00 😉
jam2015
Nabudúce daj minutáž, nech neplytváme časom 😉
Mr.Murphy
NIKDY NIC nerozsekalo Douga de Mura tolik jako test Volhy..... pasáž s lékárničkou je legenda.... 😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒]

https😐/www.youtube.com/watch?…
Anonym
Wankely měli verze pro milice, státní úřady atd Bylo jich vyrobeno několik tisíc 😄

Stejně tak volhy měly V8 z Čajky a pozdeji vlastní 3,4 a ještě V6 od Toyoty

Dohromady taky pár tisíc kousků
Anonym
Nad Scorpiem nic nebylo v Evropě. V USA leda tak Lincolny
Stejsn
"S myšlenkou rotačního agregátu v Sovětském svaz několik let koketovali, kvůli nízké spotřebě a vysoké spotřebě se však většího rozšíření nedočkal" - to bych se na to taky vyprdnul 😒]
Anonym
Ekvivalennt Scorpia byla Volha 3102, akorát to holt mělo hranatý design a slabší motory mimo kgb verzi s 5,5 V8

Od roku 92 pak ekvivalent volha 3105, tam už byla i 4x4, automat, V8 se vstřikováním, nezávislé zavěšení obou náprav, klima, posilovač, el. okna a zrcátka, centrál atd atd Že se ich vyrobilo jen pár bylo dobou do které přišla.

Srovnávat Scorpio se Samarou nebo žiguly 2107 a spol je těžce mimo mísu
JFK
Sice by to chtělo víc fotek Proekt C, ale jinak další zajímavý článek :yes:
Xylo
No já vím, měl jsem vylízanej mozek a nevím jestli jsem teď na tom líp 😒]
https😐/www.youtube.com/watch?…
topten
touhle hudbou jsem odkojenej :yes:
topten
ja bych teda nemenil