Bezpečnost
Vy jeste nemate prezuto? Vzdyt uz dva dny v noci nemrzne!! Fofrem, ale nechte to profikum. Muzou i do*** rafek a odpalit ventilek!
měl myslet na průměrné denní teploty, tak se najisto ženu do záhuby. Není problém, aby denní teplota dosáhla 14-15°C, jenže ráno je kolem nuly, oslizlá nebo lehce přimrzlá vozovka, a to je pak na letních žůžo jízda.
Mám přezuto už měsíc a žiju😊
Nikdo netvrdí, že se musíš hned zabít. Ale proč zbytečně riskovat? Už mi je dost let na to, abych dělal zbytečné ***iny.
rozhodně větší než na letních - letos tedy vynechám přezouvání a nechám tam zimní, podotýkám že jezdím fakt málo...
To neděláš dobře Jaromíre...
😄
U zimáků platí pravidlo 4 - a fakt není špatný: na všech 4 kolech, aspoň 4 mm ... a max 4 roky.
Přes plácání místních "e😜ertů" to dělám standardně tak, že po čtvrté zimě kola nechám a dojedu na nich léto.
- mají většinou tak cca ty 4mm, takže už výška vzorku nedělá v létě problémy
- cela guma ztvrde, takže zmiyí i ten problém "žmoulání"
- zrychlení sjíždění mi nevadí - mám ji vyhodit rovnou nebo dojet?
😄
U zimáků platí pravidlo 4 - a fakt není špatný: na všech 4 kolech, aspoň 4 mm ... a max 4 roky.
Přes plácání místních "e😜ertů" to dělám standardně tak, že po čtvrté zimě kola nechám a dojedu na nich léto.
- mají většinou tak cca ty 4mm, takže už výška vzorku nedělá v létě problémy
- cela guma ztvrde, takže zmiyí i ten problém "žmoulání"
- zrychlení sjíždění mi nevadí - mám ji vyhodit rovnou nebo dojet?
Jezdím celoročně na zimních - mám malý nájezd a v pohodě. Jezdím na šestou do práce a ještě dlouho bude teplota pod 7°C.
Nechvátal bych , na Velikonoce previdaji sníh a v noci pod bodem mrazu. Myslím ze tak polovina dubna je ideál.
Myslíte vážně, že někomu od pneumatik jde o bezpečnost řidičů na silnici? Vůbec ne! Jde jim jen a jen o peníze, stejně jako pneuservisům! Kdyby někdo prosadil ještě jarní a podzimní vzokrky do zákona, jistě by auto.cz prosazovalo i tyto vzorky a tyto gumy! Čili, přezouvat 4x do roka podle zákona, by bylo nejvýživnější pro gumaře a pneuservisy. A všichni by se oháněli BEZPEČNOSTÍ NA SILNICI! Protože jde právě o peníze z kapes řidičů. Bourat se bude vždycky, protože přejet v rychlosti lze z nezodpovědnosti JAKÉKOLI GUMY ZA JAKÝCHKOLI PODMINEK NA SILNICI JAKÝMKOLI AUTEM!
Tak zrovna letos nebyl moc důvod spěchat. Sice se udělalo na pár dní pěkně, ale pak taky začalo mrznout. A byla docela sranda vidět všechny ty frajery, co měli přezuto hned prvního března, když se pak v dubnu motali na ledovce. 😁 Teda ne že bych jim to přál... Já měl pneu u www.pneuok.cz taky objednané, naštěstí mě tam ale už znají a počkali jsme s přezouváním... 😊
Já spěchám akorát s přezutím na zimní pneumatiky, ty letní nějak neřeším. Třeba letos jsem přezul až v půlce května a vůbec nic se nestalo. Stejně bylo celé jaro ošklivo a zima, tak se mi do toho nechtělo. Našel jsem si použité pneumatiky v bazaru http😐/www.pneu-novak.cz/…ha-10-bazar.html , tak jsem zvědavý na jejich životnost.
Hloubka klesá a guma tvrdne, takže se zhoršují vlastnosti v zimě, ale mizí nevýhody na jaře.
Neříkám je nechat na srpen, kdy bude 42, ale na jaře fakt není důvod spěchat.
Jo jo, jezdit na zimních pneumatikách v zimě je prostě průšvih.
:-!