Motorky
ani clanek,ani fotografie o skutecne renovaci nic nerikaji :no:
a mezi nami, hezci je bike s patinou 😉
a mezi nami, hezci je bike s patinou 😉
Počul som o nových 350-kách... ale myslel som, že rám ostáva pôvodný a zvyšok je nový. A ona je to komplet nová motorka.
Osobne k Jawam nemám nejaký vzťah... Kedysi som mal 350 / 639, ale iba preto, že všetko iné bolo podstatne drahšie. Po Jawe dlho nič a teraz na nový začiatok som zvolil Hondu... Ak motorku vymením, tak asi znov niečo japonské...
Osobne k Jawam nemám nejaký vzťah... Kedysi som mal 350 / 639, ale iba preto, že všetko iné bolo podstatne drahšie. Po Jawe dlho nič a teraz na nový začiatok som zvolil Hondu... Ak motorku vymením, tak asi znov niečo japonské...
Tak jako nechápu Toyotu Highlandera, tak to mám stejně s renovacemi (či vlastněním) takových "skvělých" strojů. V roce 1989 mi bylo 20 let a byl jsem úplně nejšťastnější z toho, že si konečně budu moci koupit pořádnou motorku, tedy v mém případě japonskou silniční sportovní. To se mi poměrně rychle povedlo a stal jsem se šťastným majitelem lehce bourané Kawasaki GPX. :-!
Tá Jawa z obrázkov v článku má už príliš "silnú patinu" :-!
Čo sa všeobecne Jawy týka... poniektorí ľudia si za ne v inzercii pýtajú nekresťanské peniaze. Pritom napr. taká Jawa 350 / 638 / 639 nie sú vôbec vzácne veterány... Za dané ceny je často možné kúpiť motorku a nie Jawu. Prípadne nejakú zaujímavú staršiu motorku.
Možno by som to ešte napísal takto - kto chce jazdiť, kúpi si spoľahlivú motorku, kto chce večne niečo opravovať, kúpi starú Jawu. Riešením je ešte mať motorku + Jawu :-!
Čo sa všeobecne Jawy týka... poniektorí ľudia si za ne v inzercii pýtajú nekresťanské peniaze. Pritom napr. taká Jawa 350 / 638 / 639 nie sú vôbec vzácne veterány... Za dané ceny je často možné kúpiť motorku a nie Jawu. Prípadne nejakú zaujímavú staršiu motorku.
Možno by som to ešte napísal takto - kto chce jazdiť, kúpi si spoľahlivú motorku, kto chce večne niečo opravovať, kúpi starú Jawu. Riešením je ešte mať motorku + Jawu :-!
Asi to tak bude. Dřív byly rám (nebo skelet u auta) i motor brané za podstatnou část vozidla a v rámci oprav se smělo vyměnit jen jedno nebo druhé. Nakonec dobře že to už neplatí
také mám raději nerenovované funkční stroje. Na tom je vidět ta historie, která je také zajímavá.
motory sice výrobní číslo mají, ale bere se to jako náhradní díl, takže lze z TP vyškrtnout. Nesmí se však změnit jeho typ. Pokud tedy výrobce nerozhodne o tom, že jsou některé typy záměnné.
Pak se asi změnily předpisy. Pamatuju že kdysi bylo možné vyměnit rám nebo motor, ale ne oboje. Ani s časovým odstupem
To ale bylo v dobách kdy motory měly svoje čísla, nevím jestli je mají i dnes
To ale bylo v dobách kdy motory měly svoje čísla, nevím jestli je mají i dnes
Dělá se to tak - kompletní "oprava" - přepíšou číslo rámu, motoru a hotovo.
Citace z Jawa.eu : Přestože motocykly JAWA 350 řady 640 s dvoudobým motorem nejsou určeny k prodeji v zemích EU, jsou stále úspěšně prodávány zejména do zemí Střední Ameriky a do Ruska.
Pro tuzemské motoristy jsme připraveni tento motocykl dodat v kompletní sestavě jako sadu dílů. Sadu dílů na motocykl JAWA 350 Style si můžete zakoupit v barvě červené, modré, černé a stříbrné.
Citace z Jawa.eu : Přestože motocykly JAWA 350 řady 640 s dvoudobým motorem nejsou určeny k prodeji v zemích EU, jsou stále úspěšně prodávány zejména do zemí Střední Ameriky a do Ruska.
Pro tuzemské motoristy jsme připraveni tento motocykl dodat v kompletní sestavě jako sadu dílů. Sadu dílů na motocykl JAWA 350 Style si můžete zakoupit v barvě červené, modré, černé a stříbrné.
také vždy skočím na špek. O renovaci ani slovo.