Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářePolicie na Novém Zélandu přesedlá na Škodovky. Čtyřválcové Superby místo osmiválcových Holdenů
24 komentářů
AntiSkoda
1
Nene, ne, ne neeee ??? Proč to dělají ?
Arese
5
Aby nas..li takové fanatiky, jako jsi ty! 😒]
JFK
3
Proč? Aby ses jako nesvéprávný vymaštěný mentál, parazitující na státu, kterému je mu české HDP u zadnice, mohl zeptat proč stylem, který vypovídá tvojí výše uvedené diagnóze :-!
DonVito
Uz jsem to psal, ale downsizing evidetne nebyl tak spatny napad.
Honda Accord vyhrava v USA testy s 1.5 turbo i s 2.0 turbo motory a po linych sestivalcich nestekne pes.
Az budou dostupnejsi EV, tak se taky se zpozdenim rozsiri po celym svete.
Nejvetsi fail EU (krome biopaliv 1. generace) byla nedostatecna kontrola automobilek resp. nedostatecne mereni (kontrola) emisi.
EU zdar
Honda Accord vyhrava v USA testy s 1.5 turbo i s 2.0 turbo motory a po linych sestivalcich nestekne pes.
Az budou dostupnejsi EV, tak se taky se zpozdenim rozsiri po celym svete.
Nejvetsi fail EU (krome biopaliv 1. generace) byla nedostatecna kontrola automobilek resp. nedostatecne mereni (kontrola) emisi.
EU zdar
Po líných šestiválcích? A ještě línejších V8 nebo V12? Kolik jsi těch líných šestiválců měl? 😉
Ano predchozi generace Accordu mela ve srovnani s 2.0 turbo liny V6.
Kolik ty jsi mel V12? 😁
Ten V12 porazi (napr. v Model S, Taycan, EV6) elektromotor(y) asi ve vsem. Predevsim v jeho povestne kultivovanosti. :-!
Takze ano, brzy budu vlastnit mnoha vlastnostmi lepsi pohon nez V12. 😉
Kolik ty jsi mel V12? 😁
Ten V12 porazi (napr. v Model S, Taycan, EV6) elektromotor(y) asi ve vsem. Predevsim v jeho povestne kultivovanosti. :-!
Takze ano, brzy budu vlastnit mnoha vlastnostmi lepsi pohon nez V12. 😉
Já dva V12 jezdil, ale neměl. Vždy bych srovnával jednotky v určitém časovém období. Zcela jistě V6 od Hondy ve své době slušně vydrtila R4, který se do ní dával.
Já ti to přeju, ale V12 bych nikdy s EV nesrovnával. 😉
https😐/www.youtube.com/watch?…
Věřím, že ani ty nemůžeš nepochválit tu strojovnu. 😉
Ale, že může být nějaký EV několika vlastnostmi pro někoho lepší než V12 vůbec nezpochybňuju.
Já ti to přeju, ale V12 bych nikdy s EV nesrovnával. 😉
Věřím, že ani ty nemůžeš nepochválit tu strojovnu. 😉
Ale, že může být nějaký EV několika vlastnostmi pro někoho lepší než V12 vůbec nezpochybňuju.
Dva jezdil a tri mel na plakatu. 😁
Fostek te zdravi...
Nevim, proc sem porad pletes zavody. 😉
Ja jsem fanousek motorsportu a elektrickymu sportu proste zvuk chybi.
Naopak kdyz jezdim jako normalni ridic, tak je zvuk skoro vzdy jen obtezujici.
Tou posledni vetou jsi pobavil - ''EV několika vlastnostmi pro někoho lepší než V12''.
😁 😁 😁
Elektromotor je totiz zcela objektivne vetsinou svych vlastnosti lepsi nez V12...
Resp. nejak me nenapada objektivni vlastnost, v cem je elektromotor(y) horsi.
Pouzitelne otacky, moment, vykon, kultura chodu, rychlost reakce, tichy chod, vykonova hustota/hmotnost?
Je tomu presne naopak než pises 😲 - nekolika vlastnostmi pro nekoho, muze byt lepsi V12.
:-!
PS Muzes byt klidny, kone uz davno neslouzi doprave, ale zavody zustaly.
😉 😉 😉
Fostek te zdravi...
Nevim, proc sem porad pletes zavody. 😉
Ja jsem fanousek motorsportu a elektrickymu sportu proste zvuk chybi.
Naopak kdyz jezdim jako normalni ridic, tak je zvuk skoro vzdy jen obtezujici.
Tou posledni vetou jsi pobavil - ''EV několika vlastnostmi pro někoho lepší než V12''.
😁 😁 😁
Elektromotor je totiz zcela objektivne vetsinou svych vlastnosti lepsi nez V12...
Resp. nejak me nenapada objektivni vlastnost, v cem je elektromotor(y) horsi.
Pouzitelne otacky, moment, vykon, kultura chodu, rychlost reakce, tichy chod, vykonova hustota/hmotnost?
Je tomu presne naopak než pises 😲 - nekolika vlastnostmi pro nekoho, muze byt lepsi V12.
:-!
PS Muzes byt klidny, kone uz davno neslouzi doprave, ale zavody zustaly.
😉 😉 😉
Hmotnost EV je obvykle vyšší než srovnatelné OA s ICE. Pro mě i jistá sterilita a absence mechanického faktoru. Většinou si kupuji auta, která mě musí i něčím bavit.
Pravděpodobně budeme dříve či později muset na EV přesedlat všichni. Někteří z důvodů nařízení, jiní dobrovolně nebo i rádi.
Vyjmenoval jsi několik kladů, zápory zatím pro mě převažují. Tím nejdůležitějším je dojezd, z toho pramenící diskomfort, délka nabíjení atd.
Pravděpodobně budeme dříve či později muset na EV přesedlat všichni. Někteří z důvodů nařízení, jiní dobrovolně nebo i rádi.
Vyjmenoval jsi několik kladů, zápory zatím pro mě převažují. Tím nejdůležitějším je dojezd, z toho pramenící diskomfort, délka nabíjení atd.
Ano, dojezd...
To ale nesouvisi s motorem.
😉
Elektricky motor je objektivne lepsi snad ve vsem.
Ano, doba doplnovani energie je zatim argumentem proti EV.
V dobe kdy ty budes presedlavat uz to tak nejspis nebude.
To ale nesouvisi s motorem.
😉
Elektricky motor je objektivne lepsi snad ve vsem.
Ano, doba doplnovani energie je zatim argumentem proti EV.
V dobe kdy ty budes presedlavat uz to tak nejspis nebude.
Shodnout se nemusíme, od toho jsem nešmajdáme. 😉
Mám podstatně skeptičtější pohled, ale jak říkám...se stávajícím prapodivně fungujícím ansámblem určující pravidla se tomu časem pravděpodobně nevyhneme.
Mám podstatně skeptičtější pohled, ale jak říkám...se stávajícím prapodivně fungujícím ansámblem určující pravidla se tomu časem pravděpodobně nevyhneme.
Tak pre nas plebs je tu i strata hodnoty a moralna zastaralost ev. Ten vyvoj ide rychlo dopredu, konkurencia rastie a par rocne ev moze byt velmi rychlo bezcennou kopou srotu, ako smartphony pred 15mi rokmi na zaciatku cesty. Ale je rozdiel vyhodit von oknom 600€ ako 60000€. Takze za seba poviem, ev si rad kupim, ked to bude plnohodnotna nahrada a nebude mi obmedzovat zivot
Ten 2.0 turbo pomerovali s linym sestivalcem. Dvoulitr byl slabsi i pomalejsi a potom se rozbil. https😐/www.roadandtrack.com/…inst-the-old-v6/
Jinak zvuk te pri bezne jizde obtezuje prave proto, ze jezdis ctyrvalcem.
Jinak zvuk te pri bezne jizde obtezuje prave proto, ze jezdis ctyrvalcem.
Teraz je už kontrola emisií ideálna. 🤓🤗
PHEV 1-3 l/100 km + bezemisná elektrina. 😅
Elektrina úplne bez emisií, rovnako ako výroba batérií. 🤦♂️
EÚ bojuje proti klamstvám o emisiách TDI legalizáciou klamstiev ohľadom emisií EV. Nepáči sa mi klamstvo na presadzovanie čohokoľvek aj keď s dobrým úmyslom a možným budúcim potenciálom.
Trocha rozumiem dôvodom, ale zdá sa mi, že EÚ mení často radikálne smery. Nie je to tak dávno ako bol v zmysle zníženia emisií presadzovaný diesel. Teraz je pre niektorých absolútnym zlom... o pár rokov to môžu byť batérie, ale na to si ešte počkáme.
PS: myslím, že zmenu z Holden V8 na Superb TSI nebudú ľutovať, dobrá voľba podľa mňa.
PHEV 1-3 l/100 km + bezemisná elektrina. 😅
Elektrina úplne bez emisií, rovnako ako výroba batérií. 🤦♂️
EÚ bojuje proti klamstvám o emisiách TDI legalizáciou klamstiev ohľadom emisií EV. Nepáči sa mi klamstvo na presadzovanie čohokoľvek aj keď s dobrým úmyslom a možným budúcim potenciálom.
Trocha rozumiem dôvodom, ale zdá sa mi, že EÚ mení často radikálne smery. Nie je to tak dávno ako bol v zmysle zníženia emisií presadzovaný diesel. Teraz je pre niektorých absolútnym zlom... o pár rokov to môžu byť batérie, ale na to si ešte počkáme.
PS: myslím, že zmenu z Holden V8 na Superb TSI nebudú ľutovať, dobrá voľba podľa mňa.
Vejmik1
Tak to dělají velkou chybu🤔 Evropské plečky, to si nekoupím ani jako Evropan😉😁
V pořádku, pro "evropana" kterému je HDP jeho země u zadnice a radši v době masivního importu podpoří cizáky. Jinými slovy, chyba je, že ses vůbec vyskytl. :yes:
No ty vole to jsou city na tema HDP. Takže misto aut se budou fasovat škodovky...no to musi automobilove srdce přimo zaplesat, ale HDP to je na foru o autech to hlavni. Běž se s tou škodovkou zahrabat hňupe!!!
JirkaV8
Já se nedivím, Holden také nebylo dobré auto. Ještě horší zde byl jeden čtenář s tímto nickem.
Dinar
jak čtu, tak hledali náhradu. Škodovka je pro policejní potřeby zřejmě ideální, NZ není první země, kde je policie používá, ale úspěch pro značku to jistě je, v těchto končinách je mnohem větší tendence sáhnout po něčem japonském, no, asi vědí, proč je pro ně sup lepší auto než třeba accord.
ACE.
parametr jako je cena, předpokládám že ta bude někde v reálných hodnotách a ne takovej nesmysl, jako se snaží nabízet doma.
PJ164
Tak si říkám, kolik zisku z prodeje přijde mladoboleslavským, tedy do naší země a kolik z toho taky u nás zůstane. Těch osmiválových Commodorů si užívám na videích ze závodů V8, docela rád bych nějaký měl. Seville s Notrhstarem byla docela fajn, ale neměla se kam vejít. Jinak co je od 150 kW výše, jezdí obvykle jako z praku, pokud to není ingot z USA. Tyhle Superby jsou docela fajn na to, co se jinak na trhu nabízí a rozhodně nejde o obyčejný koncern, jsou dobře naladěné a výkon v uvedených motorizacích rozhodně nepostrádají. Kiwiové si vybrali dobře, rozhodně dostávají za své peníze více než u konkurence, doufám, že i z hlediska TCO. Díky Česaně by se již mohla Škoda osamostatnit a dělat opravdu to, co dává smysl a občas i nějakou tu fajnovku na obou koncích segmentů a třeba i mimo ně. Uvidíme po letošním podzimu.