Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie na Novém Zélandu přesedlá na Škodovky. Čtyřválcové Superby místo osmiválcových Holdenů

David Bureš
Diskuze (24)

Škoda loni zvítězila v tendru na dodávku nových vozidel pro policii na Novém Zélandu. Nyní tamějším policistům předává první vozy.

Značka Škoda je na českém trhu klíčovým dodavatelem automobilů pro policii, přičemž policistům v poslední době dodává své vozy i na jiných trzích. Nejnověji k nim přibyl i exotický Nový Zéland, kde policie dosud využívala osmiválcové vozy australské značky Holden. Letos však přezbrojí na Škody Superb.

Mladoboleslavská značka v tendru na nové policejní vozy pro novozélandskou policii zvítězila již loni, nyní však do nejodlehlejší země světa dorazila první várka aut. Jen do konce června do policejní služby na Novém Zélandu nastoupí 101 exemplářů Superbu, dalších 386 automobilů pak bude následovat do konce roku.

Tiskový mluvčí automobilky Škoda Auto Tomáš Kotera přitom již loni upozornil, že celkem firma během pěti až sedmi lety dodá na Nový Zéland až 2.800 aut. Dosavadní policejní automobily budou nahrazovat spolu s koncem jejich životnosti.

Video se připravuje ...

Novozélandská policie přitom přezbrojuje na vlajkovou loď značky v podobě Škody Superb Combi. K dispozici přitom budou dva deriváty, lišící se podle určení. Jeden bude mít kapotou 2.0 TSI s výkonem 162 kW a pohon předních kol, druhý pak 2.0 TSI s 206 kW a pohonem všech kol.

Škoda Superb Combi přitom nahradí dosud používané Holdeny Commodore, které pod kapotou mívaly plnotučný osmiválec. Důvodem změny přitom je i ekologie. Novozélandská policie zdůrazňuje, že slabší Superb ušetří až 180,7 gramů CO2 na kilometr proti současné flotile. U silnější verze má tato úspora oxidu uhličitého činit zhruba 176 g/km.

„Škoda Superb poskytuje bezpečnější a pohodlnější prostředí, přičemž je cenově výhodná a snižuje emise uhlíku napříč flotilou,“ komentuje novinku ve flotile komisař Andrew Coster.

Vozy Škoda už dnes využívají záchranné služby i v řadě evropských zemí včetně Rakouska, Francie, Nizozemska či Británie. Důvodem příchodu nových aut do flotily novozélandské policie je i fakt, že značka Holden končí svoji činnost.

David Bureš
Diskuze (24)

Doporučujeme

16. 4. 2021 22:57
Cui bono?
Tak si říkám, kolik zisku z prodeje přijde mladoboleslavským, tedy do naší země a kolik z toho taky u nás zůstane. Těch osmiválových Commodorů si užívám na videích ze závodů V8, docela rád bych nějaký měl. Seville s Notrhstarem byla docela fajn, ale neměla se kam vejít. Jinak co je od 150 kW výše, jezdí obvykle jako z praku, pokud to není ingot z USA. Tyhle Superby jsou docela fajn na to, co se jinak na trhu nabízí a rozhodně nejde o obyčejný koncern, jsou dobře naladěné a výkon v uvedených motorizacích rozhodně nepostrádají. Kiwiové si vybrali dobře, rozhodně dostávají za své peníze více než u konkurence, doufám, že i z hlediska TCO. Díky Česaně by se již mohla Škoda osamostatnit a dělat opravdu to, co dává smysl a občas i nějakou tu fajnovku na obou koncích segmentů a třeba i mimo ně. Uvidíme po letošním podzimu.
2. 4. 2021 01:10
Re: Re: Zla EU
Tak pre nas plebs je tu i strata hodnoty a moralna zastaralost ev. Ten vyvoj ide rychlo dopredu, konkurencia rastie a par rocne ev moze byt velmi rychlo bezcennou kopou srotu, ako smartphony pred 15mi rokmi na zaciatku cesty. Ale je rozdiel vyhodit von oknom 600€ ako 60000€. Takze za seba poviem, ev si rad kupim, ked to bude plnohodnotna nahrada a nebude mi obmedzovat zivot
Avatar - miromen
1. 4. 2021 23:39
Re: Zlepšení to je
Škodovka dodnes auta nevyraběla...hmmm
Avatar - miromen
1. 4. 2021 23:38
Re: To je velká chyba🙁
No ty vole to jsou city na tema HDP. Takže misto aut se budou fasovat škodovky...no to musi automobilove srdce přimo zaplesat, ale HDP to je na foru o autech to hlavni. Běž se s tou škodovkou zahrabat hňupe!!!
1. 4. 2021 14:21
Re: Zla EU
Shodnout se nemusíme, od toho jsem nešmajdáme. ;-)

Mám podstatně skeptičtější pohled, ale jak říkám...se stávajícím prapodivně fungujícím ansámblem určující pravidla se tomu časem pravděpodobně nevyhneme.