Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Pro kutily? Muzeum prodává hned čtyři Velorexy, je na nich ale trochu práce

Velorex patří mezi nejsvéráznější vozítka československé produkce. Hlavně nejznámější tříkolová verze.
Zpět na článek
14. 5. 2021 11:46
14. 5. 2021 12:58
14. 5. 2021 07:28
Zajímavá informace
To je druhá informace o prodeji skvělých veteránů v krátkém sledu (první byla od jakéhosi amerického muzea). Pro mě osobně je to jen (mírné) potvrzení toho, že v případě tzv. veteránů se jedná o bublinu, protože haldu šrotu má po stodolách už docela dost lidí. Moc se mi líbila včerejší informace o obrovském vzestupu ceny pohonných hmot (asi o 30 halířů), která bohužel už nebyla doplněna obrázky front aut čekajících na benzín v USA. Dále rekordní objemy poskytnutých hypoték v kombinaci s predikcemi výrazného růstu úrokových sazeb. Je jasné, že ty vyšší sazby po fixaci zaplatí i ti, kteří si nyní berou za supervýhodné. Bazary aut a dealeři narvaní autama k prasknutí, ale hrůza není z čeho vybírat a vše musí být velmi drahé. Alespoň že je demokraticky rozhodlo, že se v příštích letech sešrotují všechny stávající auta, to jediné chudáky automobilky může zachránit od kritiky akcionářů, že jim nedodávají víc peněz každý rok :-!
Rozbalit vlákno
7
14. 5. 2021 09:49
Re: Zajímavá informace
Myslím, že je to jednodušší. Pokud někdo má peníze a rozhodne se je uložit do nákupu cenného předmětu - známky, obrazu, auta, sochy, hodinek, drahokamu, aj - jako do investice, tak potom, co potřebuje uvolnit peníze, bez nějakého smutku prodává. Stále však většinou se ziskem.

Obě ty uvedené nabídky tím, jak ta vozidla vypadala, nasvědčují, že se jedná právě o takové případy. Pochybuji, že by původní nákupní ceny byly vyšší nebo stejné než nabízené současné prodejní. Tedy stále zisk.

Pominu zřetelný despekt, "!haldy šrotu" a nějaký ten výpadek v dodávkách benzinu u pár benzinek v USA, hypotéky, bazary......a........ . a ni to sem to sem až tak úplně nepatří.

Páté přes deváté. Snažil jsem se to napsat co nejjemněji, aby tě to zase psychicky nerozkoplo. ;-)
14. 5. 2021 09:54
Re: Zajímavá informace
Můžeš to psát klidně na "plnou hubu", pro mě jsi naprosto nezajímavý idiot :-!
14. 5. 2021 10:05
Re: Zajímavá informace
K urážkám se nesnížím.
14. 5. 2021 10:08
Re: Zajímavá informace
Omlouvám se za svoji hrubost (nedělám to rád). Nevím jak jinak vysvětlit, že o žádné komentáře a korekce od Tebe nestojím ;-)
14. 5. 2021 10:12
Re: Zajímavá informace
Poradím ti, dej si mě na hatelist. Já budu v pohodě diskutovat s ostatními a ty budeš mít svůj klid a nemusíš nikoho urážet.
14. 5. 2021 11:11
Re: Zajímavá informace
Nemám nikoho na hatelistu, radši to každému sdělím osobně. Nemyslím si, že je těžké někoho ignorovat i bez hatelistu. Díky :yes:
14. 5. 2021 11:16
Re: Zajímavá informace
Asi to pro tebe těžké je. Dnes jsi neignoroval, naopak jsi urážel.
Avatar - Stejsn
14. 5. 2021 11:46
Muzeum
ono toto "muzeum" je takové... no jak to napsat... svérázné. Jako koho by například napadlo koupit zajímavý unikátní prototyp Furgonet z BAZky a protože je shodou okolností oranžový, přelepit mu kapotu a dveře bílou fólií a napsat na to VB?
Rozbalit vlákno
0
14. 5. 2021 12:58
muzea
Já mám radši trochu modernější auta, ale kousky jsou to vskutku zajímavé. Přijde mi jako zajímavá náhoda, že jsem zrovna včera četl také o muzeu. Sice o jiném, ale pro neznalce je jedno jako druhé. Na https://www.cerstvezpravy.cz/ psali o muzeu, které bleskově zareagovalo na současnou pandemii koronaviru a umožnilo tzv. virtuální prohlídky muzejních expozic. Mohlo by se zdát, že s tím přišlo trochu pozdě, ale on na to možná čas ještě přijde.
Rozbalit vlákno
0