Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Vzpomínáme na ty nejvýkonnější atmosférické motory. Byla to krása!

20 komentářů

Šimpanz
Proč autobazar? 812 nebo Aventador s atmosférickými V12, Huracan nebo R8 s atmosférickými V10 se pořád vyrábí a prodávají. A na trh se chystá nástupce F1 GMA T.50 opět s atmosférickou V12. Všechno auta, která se do toho vašeho pásma 600-800 hp vejdou s prstem v nose.
DonVito
Napadlo me totez...
Barrichello
Taky tě napadlo kolik bude stát ujetý km?

My Vaše bolševické plány známe https://www.autojournal.cz/…-vyuzivani-ropy/
IPace
a fakt cekas ze nekoho zajima kolik stoji ujety km s takovym autem? no mozna tak nekoho kdo ma takove auto jako plakat a jen o nem sni

kdys jsem si objednaval me nejdrazsi auto 911 RS2 tak prvni co me napadlo bylo "kolik me asi tak bude stat kilometr jizdy"...................... :-[]
Barrichello
To platí samozřejmě pro všechna auta se spalovacími motor,y který chtěj zelený ekobolševici zdanit :-)

Podle nich maj asi lidi dát ty miliardy aut do šrotu nebo co
Barrichello
Nedělej ze sebe kašpara, otázka zněla kolik bude stát kilometr PO ZDANENI BOLSEVICKOU EU!!!!
Hammunasakra
Viz já 9:31 + fakt si dodnes nepochopil že to po CELÝ tvůj život dělá CELÝ svět? :D :-! :-[]
Emel
Na trh se chystá je možná trošku zavádějící... pokud vím, už je dávno dávno vyprodaný.
Šimpanz
Jo napsal jsem to špatně, měl jsem napsat zákazníci mohou brzy očekávat dodávky.... Na druhou stranu u takovýchto aut výrobci vždy tvrdí, že je vyprodáno a pak se na autoserverech objevují překupnická auta, takže není zas tak úplně nemožné se k nim dostat.
Mig_35
Atmosférické motory se používají i nadále, tří- a čtyřválce v konfekci, osmiválce třeba u Lexusu, u amerických aut apod.
Šimpanz
To sice ano, ale tady se píše o kategorii 600-800 hp, nikoliv o tříválcových mrzácích. A limit 600 hp pokud vím žádné další oficiálně prodávané auto u nás nesplňuje, nejblíž je 911 GT3 s 500 hp.
Mig_35
Hned první věta článku…
Robert Hlavaty
Prosím kvalitu nad kvantitu. Články stylu, vzpomínáme, připomínáme či kreslíme, jak bude nový model vypadat, jsou opravdu zcela nadbytečné (věřím, že důchodců auto.cz čte opravdu jen pomálu). Nebo máte v redakci stanovenou kvótu, kolik musí být denně zveřejněno článků, bez ohledu na obsah...?
Barrichello
Tam se stále V8 atmosféry dělaj, nemaj sice 800 koní, ale ono těch 400-500 bohatě stačí :-):-)

A zatím jdou dovézt jako nové i do Eurosojuzu a přihlásit, zatím...
Tycoon
Challenger 392 V8 SRT by mi určitě stačil. 6,4 litru, 362 kW, manuální převodovka, potřebuje někdo víc?
Mig_35
Obrovská atmosféra umístěná vzadu uprostřed nicemu nevadí. Vepredu ingot znatelně komplikuje ochotu zatacet - stačí v Tescu dat balík stolních vod až dopředu a potom úplně k sobě a člověk pochopí fyziku hned… tady je přeplňovaný motor s menším objemem výhodou…
Barrichello
Neboj, zatáčí to moc dobře :-)
Hammunasakra
Žádný zatím https://www.auto.cz/…omba-roku-111966

https://www.goodwood.com/…v12-at-12100rpm/

Furt ti uníká PODSTATA? MUSÍ vládnou (jen) komunista = i když ho VĚTŠINA NEchce. Vládne koho zvolí VĚTŠINA

Neni to složitý = taky můžeš použít ÚPADEK OBŘÍCH ROZMĚRŮ (viz Zeman v ´89) vs možnost všeho VČETNĚ přejít hranice a odstěhovat se. Už chápeš ty (zásadní) ROZDÍLy? :-)
Tycoon
Stačil by mi atmosferický dvoulitr do Fabie, i po 4 letech si mi na jeho okmažité reakce od nejnižších otáček stýská. Bohužel, dnes už se atmosferický osmiventilový dvoulitr od Audi montuje jen do vysokozdvižných vozíků Linde a do aut už se nepodívá.
U výkonnějších aut ani dnes není problém. Mustang, Camaro i Challeneger stále umí kombinaci velké atmosféry s manuálem. Jako za starých časů.
Hammunasakra
Největší výrobce atmosfér je (zase) největší automobilka světa https://www.idnes.cz/…328_automoto_fdv

Od R3 po V8