Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Stellantis má nový inženýrský tým. Značky připraví na sdílení techniky

Automobilka Fiat Chrysler Automobiles se se Skupinou PSA spojovala kvůli širšímu sdílení techniky. Nyní už se realizace takového kroku rýsuje.
Zpět na článek
29. 5. 2021 11:28
Re: stelantis
Přesně tak. Třeba motory FireFly jsou určitě lepší, než motory PSA... Taky platforma Tipa i Jeepů je prvotřídní....
29. 5. 2021 13:46
Re: Re: stelantis
Tak určitě Firefly jsou lepší než puretechy. U platformy B-Wide od Fiatu je "problém" že na neumí čistou elektriku. Jinak je to platforma skvělá. Umí předohrab s viceprvkem vzadu, 4x4, nebo 4xE a navíc je velice robustní ale "bohužel" jak píšu výše neumí čisté EV. U platformy C-Evo platí to samé. Bohužel do budoucna není jiné cesty. Doufám že si Fiat aspoň zachová své motory byla by to škoda.
30. 5. 2021 22:54
Re: Re: stelantis
Pochybuju, že si Fiat ponechá své motory, pokud se teda bavíme o těch menších. Od dvoulitrů nahoru to může být naopak. Podle mě se brzy dočkáme kompletní puretechizace Fiatů a menších AR. Je to i bohužel logické Puretechy jsou dnes v desítkách modelů a jejich zástavba do platformy pro malá auta od PSA je vyřešaná. Vzhledem k tomu, že Fiat má přejít na platformy PSA, je nasnadě, že přijdou Puretechy.
30. 5. 2021 06:07
Len pre info
Zle sa na vec pozeráš. Keď PSA kúpil Opel, tak po kúpe zistili, že ich Američania oklamali a motory v Opel neboli vôbec prichystané na nové emisné limity. Tak sa dodatočne spolu súdili kde PSA žiadalo x miliónov späť, neviem ako to dopadlo. PSA musel narýchlo robiť úpravu modelov tak, aby tam mohol dať svoje motory, ktoré spĺňali emisie. PSA zachránila značku Opel.
Avatar - del42sa
29. 5. 2021 07:40
stelantis
aby z toho nebyla "prémiová" platforma pro Alfu na podvozku Citroenu C1 :D
29. 5. 2021 15:39
Re: Re: stelantis
Auto "s elektrikou" (samozřejmě míněno v pohonném řetězci) mi nesmí do baráku! :-)
29. 5. 2021 10:30
Re: stelantis
Toho se opravdu hodně bojím. Viz. Opel - člověk by čekal, že PSA od nich převezme to, co má Opel lepší. Místo toho jsou to dneska jen přebouchané Peugeoty.
Nikdo mi nevymluví, že to lze i lépe.