Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rolls-Royce pracuje na elektromobilu. Říká se mu tichý stín

Tichý elektrický pohon dává v superluxusních automobilech smysl.  Není tak vlastně divu, že Bentley chce do budoucna nabízet jen elektrovozy a Rolls-Royce takový model rovněž plánuje.
Zpět na článek
29. 5. 2021 16:54
29. 5. 2021 21:04
29. 5. 2021 21:38
29. 5. 2021 23:02
29. 5. 2021 23:38
30. 5. 2021 09:21
30. 5. 2021 12:39
31. 5. 2021 08:42
29. 5. 2021 22:08
29. 5. 2021 22:45
29. 5. 2021 23:33
30. 5. 2021 08:11
9. 6. 2021 06:33
29. 5. 2021 16:54
E Rolls ?
Klidně. Bude tichý, plynulý, s dostatkem výkonu. Hmotnost - asi už roli nehraje jestli 2650 nebo 3200 kg.
"Do Chorvatska" se s ním nejezdí a o to, aby byl dostatečně nabit se má start kašpar v uniformě, co ho řídí. I když Rollsů s šoférem je stále méně. Tak ho bude nabíjet zahradník. (Když už nabíjí i lady... :-) )

Jenom argument o ekologicky smýšlejícím majiteli Rollsu já považuji téměř za oxymoron. Už samotná výroba takové hmoty moc ekologická nebude, ať říkají co chtějí. A těch mrtvejch zvířat a stromů na ušlechtilou kůži a dýhy s nejkrásnější kresbou a těch veverčích nebo jezevčích chlupů na štětce, kterými se malují linky na kastli......ekologie je zde pokrytectví, jako důvod ho mít.

Ten, kdo jezdí v RR by se, podle mě, měl už narodit se stříbrnou lžičkou v ústech. Takovému člověku nepřísluší řešit třeba spotřebu, emise nebo - proboha - snad cenu.
Rozbalit vlákno
13
29. 5. 2021 21:04
Re: E Rolls ?
Duvod mit Rolls je pokrytectvi?
Muzes to rozvest?

Porad mi prijde ekologictejsi elektro Rolls, nez ten s dvanactivalcem. ;-)

A srovnani s Dacii vynech.
Neocekacas doufam, ze slechta bude jezdit Sanderem.

PS Nejsem zadny monarchista, ale i ti nejbohatsi se mohou snazit o to, chovat se ekologicky a svym pusobenim kladne ovlivnovat vetsinu, ktera uz bude mit velky vliv. :yes:
https://www.ahaonline.cz/…gicky-funus.html
Zesnulý princ Philip (†99) byl v Anglii průkopníkem ochrany životního prostředí.
;-)

PPS Klidne muzes psat (SVUJ nazor..) u prince Filipa taky o pokrytectvi. Ja to rozhodne jako pokrytectvi neberu.
29. 5. 2021 21:38
Re: E Rolls ?
Zase jsi buď četl nepozorně, chceš se hádat a děláš to záměrně nebo jsi vůbec nepochopil psaný text.

Proto odpovím jen stručně. Mít RR není pokrytectví. Je pokrytectví mít ho se záminkou ekologie (i když je "e" ekologičtější, než benzínový, ale to je, v tomto případě, jedno). A jeden princ, ještě k tomu mrtvý, to nezvrátí poslední "e" jízdou do hrobu, zvláště když celý život jezdil a na bok obracel ICE.

(Na zbytečné odkazy a na velká písmena tady máme jiného machra, snad. Nebo mi něco uniká?)
29. 5. 2021 23:02
Re: E Rolls ?
Aha, diky za vysvetleni. Takze neni pokrytectvi mit Rolls, ale e-Rolls.
Promin, tvy myslenky se mi asi vazne hur chapou. :-)

Napisu ti to malymi pismeny.
Nesdilim tvuj nazor na ekologicky Rolls.
Obecne nemam rad prispevky o pokrytectvi a posuzovani (odsuzovani) ostatnich za ekologii.

Ano pro tebe bude zrejme kazdy majetny "ekolog", ktery nebude jezdit MHD, nosit saty ze second-handu a jist jen vegenska jidla pokrytcem. ;-)
Pro me ne.

Klidne se rozepis, jak si predstavujes miliardare ekologa.
A jak by ses choval ty sam.
Treba v jakym bys jezdil aute?
Nebylo by to pokrytectvi jezdit v Tesle?
Prilis mnoho baterek?
Tak id.3?
Na co si to hraje?

Jj cloveku kdyz zalezi na zivotnim prostredi, tak musi pocitat s opovrzenim.
A s tim, ze pro ostatni je to jen poza a ze pro to nedela dost.
A hlavne, je pokrytec...

Na zaver jedna zprava (ubohost) pro tebe:
https://www.expres.cz/…dx-celebrity_vlt
„Ekobio“ Klusovi, jak je (ne)znáte: Jezdí nafťákem a s dětmi svačí v Mekáči
29. 5. 2021 23:38
Re: E Rolls ?
Zase špatně, e Rolls mít klidně lze, ale pokrytectví je, ohánět se jeho ekologií. Stejně jde jen o jednu větu v článku. Je-li to reálný postoj nějakého budoucího kupce je otázka. Jeho e pohon je sice ekologičtější než ve verzi s ICE, to všechno ostatní je však silně neekologické. Důvody jeho výroby jsou víc než zřejmé, jde zejména o limity. Nemá palubku z petek vylovených z moře, umělou recyklovanou kůženku na sedačkách a ekologické hubeňoučké pneumatičky nebo koberečky z kukuřičného šustí.

Nevím, proč bych ti působil úmyslně potíže tím, že bych se o čemkoliv rozepisoval, když, jak sám píšeš, se ti ty mé myšlenky vážně hůř chápou. A je to vidět.

Bude lepší, když mě vynecháš, uleví se ti.

Na závěr jedna zpráva (ubohost) pro tebe: Klus nesouvisí ani trochu s e RR a ať si žije jak chce. (A tvůj zbytečný odkaz, zcela mimo téma, včetně doprovodného textu a použitých manýr jako by z oka vypadl Hammunasakře.)
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 08:19
Re: E Rolls ?
Dyt je to všechno jedna parta, zelený ekobolševici, pomatení marxisti - Vito, Hendly, Hammuna a všichni další, tak čemu se divíš. Myšlenky jak přes kopírák

Už ste vymysleli baterky co maj 10 milionů nabíjecích cyklů? Ještě ne? Tak makejte ekobolševická lůzo, makejte :-)
30. 5. 2021 09:21
Re: E Rolls ?
Hmmm, takze jsem nespletl.
Miliardar ma mit auto s interierem z PETek.

Heled tvuj nazor chapu.
Muzes to brat jako pokrytectvi - ostatne presne to vyjadril Barik v 8:15 nize.
Jste v tomto za jedno.
A ja jsem taky pokrytec, protoze nebydlim ve stanu a nepestuju redkvicky.

Jestli nechapes souvislost mezi mym odkazem (Aha - Klus) a tvymi komentari o pokrytectvi, tak to vazne nema smysl. Promin.

Preju hezkou nedeli.

PS Hammuna je mi svymi nazory velmi blizky. Rozchazime se asi jen v pohledu na vodik.

PPS Porad zasnu, jaci jste vy, zastanci fosilnich paliv moralni autority. A jaci jste nadrazeni. Schopni opovrhovat lidmi s ekologickym smyslenim. Vysvetlovat jim, jak moc jsou hloupi a jejich snaha zbytecna. Ze pro ekologii nedelaji dost. A jak velci pokrytci ekologove vlastne jsou.
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 10:58
Re: E Rolls ?
Víš tím že si koupíš elektroplečku (navíc jí ani nemáš, akorát doma na plakátu) a dáš si na střechu panely svět fakt nespasíš, když budeš dál fungovat konzumním stylem jako ostatní co jedou pořád ten samý konzum stylu každý rok novej mobil, cetky z číny, jídlo v krabičkách, u bohatých 6x ročně na dovolenou érem na kerosin atd atd. A když svět nebude řešit zásadní ekologické problémy.
tohle si pust https://www.csfd.cz/…ybolovu/prehled/
A dobrou chut až si dáš tunáka, sledě a lososa.

To sou jen pokrytecký kydy o ekologii a snaha omezovat osobní svobody jiných a danit a ožebračovat lidi s jiným názorem a nutit jim co nechtěj. Přesně to dělal bolševik.

Už si byl na tý čínský a uzbekistánský ambasádě? A vytahovat z oceánů a moří plasty, jaderné rekatory, vraky lodí plných jedů, chemií, zbraní, vyhozené reaktory, radioaktivní látky z testů zbraní, chemie z čínských a ruských továren, kde na ekologii 60 let totálně s*ali atd?
Nebyl?

Tak si obyčejný neobolševický pokrytec :-)
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 11:14
Re: E Rolls ?
Můžeš zítra ráno hned vyrazit a šířit ekologické dobro

Velvyslanectví Čínské lidové republiky
Adresa: Pelléova 1116/18a, 160 00 Praha 6-Bubeneč

Uzbekistán ambasádu v ČR nemá, tak musíš na výlet k zeleným bolševikům do Helmutlandu, tam je Velvyslanectví Republiky Uzbekistán v Berlíně
Adresa: Perleberger Strasse 62, 10559 Berlin

"Větší, uzbecká část jezera ale stále vysychá. Uzbekistán, nejlidnatější stát ve střední Asii, který žije z vývozu bavlny, by musel zastavit svůj žíznivý textilní průmysl, což by dovolilo řece Amudarja znovu přivádět vodu do Aralského jezera.Hladina Aralského jezera poklesla o 16 metrů a bouře roznášejí sůl a prach z nových pouští až k Himálaji."

"Jezeru Balkaš ve východním Kazachstánu neblahý osud zatím jen hrozí. I do něho však přitéká stále méně vody a plocha hladiny se už zmenšila o dva tisíce kilometrů čtverečních.
Vinu v tomto případě nenesou zavlažovací kanály. Podstatnou část vody přivádí do jezera řeka Ili. Do Kazachstánu přitéká z rozvíjející se severozápadní Číny, která odčerpává stále více vody. Situaci komplikuje rostoucí znečišťování jezera průmyslovými odpady a splašky. K tomu se přidává chronicky velmi špatné hospodaření s vodou. Zatímco zemědělská výroba v Kazachstánu od první poloviny 90. let podstatně klesla, zemědělci hřeší na uměle udržované nízké ceny a spotřebovávají stejně vody.
\"Aralské moře jsme ztratili proto, že vodu užívalo několik zemí,\" řekl BBC stálý zástupce rozvojového programu OSN v Kazachstánu Fikret Akcura. \"A pokud se s Čínou nedohodneme na tom, kolik vody bude smět odebírat z Ili, Balkaš postihne tatáž pohroma, jako Aral"


"Ruské lesy se rozkládají se na více 800 milionech, podle analýzy think-tanku Earth.com tak představují více než 20 procent celkové lesní plochy na Zemi. Vedle nekontrolovaného odlesňování je ohrožují také masivní požáry.

"Od roku 2001 do roku 2019 přišlo Rusko o 64 milionů hektarů lesů což podle serveru globalforestwatch představuje ekvivalent emisím oxidu uhličitého o objemu 10,1 gigatuny (Gt). Jen pro srovnání: letošní rozsah brazilského rekordního odlesňování postihl necelý 750 tisíc hektarů pralesů, zatímco v Rusku se v posledních letech těžba týkala milionu hektarů."

Můžeš řešit skutečné ekologické problémy světa. A vezmi sebou soudružku Grétu :-) Konečně může řvát na ty pravé, co jí zničili dětství :)


https://www.idnes.cz/…_zahranicni_baje
https://www.lidovky.cz/…_firmy-trhy_tesa
https://magazin.aktualne.cz/…:article:609087/
30. 5. 2021 12:39
Re: E Rolls ?
Kdy už konečně pochopíte, ze e-mobilita nemá s ekologii pranic společného. Je to pouze nová oblast, kterou lze z důvěřivců, masírovaných propagandou a reklamou, vytáhnout jejich prachy a způsob jak rozhýbat trhy. E-mobilita má smysl pouze ve velkých aglomeracích, kde lokálně nevytváří exhalace a hkuk. Ale o ekologii jako takovou se rozhodně nejedná. Vždy jde pouze a jen o PRACHY. Tam, kde by boj s ekologií měl bránit výdělku, tam se v žádném případě neděje (viz. Barrichello).
Každopádně, až se Vám bolševikům podaří prosadit zákaz spalováků, tak přijdou nové krásné daně, Texas je jasným příkladem (jako znalý určitě víš, o čem mluvím). Ale o tom stále nějak mlčíte...
Avatar - CRASH_TEST_DUMMY
30. 5. 2021 13:18
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 08:15
Re: E Rolls ?
Když ti záleží na životním prostředí, odstěhuj se pod stan, jez kořínky, vypni internet a pěstuj ředvičky......

Jinak sou to všechno jen pokrytecké bláboly, protože vše co používáš ti dovlekl nákladní boeing a airbus na kerosin z číny, nebo to dovezla lod na mazut, vyrobil to čínský soudruh v neekologické továrně poháněné uhelnou elektrárnou a vytěžil to komsomolec v rusku, dětský otrok v africe, nebo nějaký Don Lopez v Jižní americe a 40 x to objelo zeměkouli.

Sou to pokrytecký neoblševický žvásty, jak 10% světové produkce emisí zachrání a spasí svět.

Skutečným cílem je udělat z lidí otroky, zcela závislé na systému a vyhnat jim z kapes poslední peníze a omezit jejich svobodu!
31. 5. 2021 08:42
Re: E Rolls ?
Vzdycky kdyz vidim ekologicke aktivisty, tak si rikam, jak to asi vypada kdyz prijdou domu. Zapnout telku, hodi mobil do nabijecky, ohrejou si veceri v mikrovlnce, neco instatniho samozrejme, zapnou pocitac, nahodi facebook a zacnou psat o ekologii.
Avatar - Barrichello
31. 5. 2021 12:16
Re: E Rolls ?
přesně tak, dostala mě paní na FB, co žádala banky o nulovou podporu fosilním baronům, že by bez nich zdechla hlady, protože hnojiva, žee....nikam se nedostala, bo 95% světové dopravy na ropu a umrzla jí zádel, protože dodnedávna jelo všechno na uhlí kdo neměl JE jí nevadí.

A hlavně že maj jutovou tašku a bambusový brčka, který sem dotáhl Airbus z bangledéše a cestou spotřeboval tolik paliva, kolik já s HEMI za 2 roky :-) :-) :-)
Avatar - _EQS_
29. 5. 2021 17:21
Sbalit vlákno
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
10
29. 5. 2021 17:38
Re: RR The Silent Shadow
Top Luxury? Přední sedačky jako v tramvaji a vzadu by nechtěl sedět asi nikdo, možná ani pes.

Future, budiž Luxury ani omylem.
Avatar - _EQS_
29. 5. 2021 18:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - speedfred
29. 5. 2021 18:47
Re: RR The Silent Shadow
Akurát jej na tie kolesá zabudli obuť aj pneumatiky. :-[]
Avatar - iHoven
29. 5. 2021 18:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - _EQS_
29. 5. 2021 19:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 5. 2021 20:36
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 08:34
Re: The Incredibly Stupid One from Pilsen
https://www.autoforum.cz/…-nezda-ani-o-v6/

Nejlepší dodávka, Gréta bude mít radost :-) :-) :-)
Avatar - _EQS_
30. 5. 2021 21:48
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Barrichello
31. 5. 2021 12:29
Re: The Incredibly Stupid One from Pilsen
Teta Gréta působí celosvětově přeci :-) :-) :-)
31. 5. 2021 09:35
Re: The Incredibly Stupid One from Pilsen
Tu sa nám niekto vyfarbil... Zdá sa, že schizofréniou tu trpí niekto iný, nie WinDiesel.
29. 5. 2021 22:08
Rolls
Rolls royce na necem pracuje?? Snad bmw mozna. Automobilka RR uz davno neexistuje a urcite nic nevyviji. Zbyla jen znacka. To uz jen ta montovna v Goodwoodu posklada to co jim bmw posle z nemecka. Smutny pribeh kdysi slavne znacky
Rozbalit vlákno
4
29. 5. 2021 22:45
Re: Rolls
To je stará věc, že stačí dát na Phantoma ledviny a vrtuli a od bavoráka ho nikdo nerozezná. :-)
Avatar - speedfred
29. 5. 2021 23:33
Re: Rolls
To sú čo za kecy? Vlastná skúsenosť alebo si potrebuješ iba kopnúť?
Avatar - Barrichello
30. 5. 2021 08:11
Re: Rolls
Tak to je obecně známý fakt, poslední opravdový Rolls je ten vyrobený v Crewe. A tak jak to bylo v Crewe už to nikdy nebude. :-)
Avatar - Belo13
9. 6. 2021 06:33
Re: Rolls
podla tejto logiky neexistuje ani Škoda, Seat, Lamborghini či Nissan a ďalších x značiek, ktoré sú súčasťou nejakého väčšieho koncernu.
31. 5. 2021 12:11
Pravda se čím dál častěji dere na povrch... Konečně!
https://www.autoforum.cz/…ch-pridal-i-vic/
Rozbalit vlákno
0