Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST SsangYong Rexton 2.2 e-XDI (149 kW) – Objevitel za rozumnou cenu

65 komentářů

Tom Pro
Zajimavy, cena pekna, prostor. A kvalitka uz taky lepsi
Ada je zase tady
jenže nemá manuální převodovku, což z toho dělá vehikl jen pro neřidiče :no:
Plautus
A čo by si v tom robil s manuálnou prevodovkou? Vzal by si to na okruh či do serpentín, aby všetci obdivovali tvoj jazdecký um?
Ada je zase tady
Určitě bych s ní dělal něco jiného, než ty 😒]
Plautus
To mi je jasné, pretože do auta tohto typu by som si manuálnu prevodovku určite v dnešnej dobe nevybral.
Mig_35
Jen ve formě připojitelneho systému, trvale a především na asfaltu nepoužitelného - no nejsem si úplně jistý, ze bych při sněhové kalamite pustil za volant drahou polovicku…
wakantanka
V snehovej kalamite jazdíš trvalo po suchom asfalte? 😄
Mig_35
Asi si nerozumíme.
Mám zkušenost třeba s Rangerem nebo Navarou. Použitelné jen, když to zapneš, omezené rychlostí, nedoporučeno na asfaltu.
Když jedeš za hustého sněžení, pod tebou je mírná vrstva sněhu, projetá tím, co jede před tebou, což nezaručuje nic, protože občas potřebuješ předjet, vyjet z těch kolejí, odbočit atd.
Za takových podmínek tu "tvrdou" čtyřkolku nemůžeš mít zapnutou, zničil bys ji. Takže to pochopím třeba u čistě terénního pick-upu - i když spousta už to má vyřešeno - např. nový Hilux, ale ne u SUV - pokud to není chápáno jako čistý off-road...
adamzprahy
Tak já bych to řešil asi jednoduše. Řekl bych jí ať to nikdy nezapíná jinak to zničí a hotovo 😊 Respektive takhle, já to chápu že to má uzávěrku a o té se bavíme?
Mig_35
no prostě na běžné ježdění je to čistá zadokolka. uzávěrka je ještě něco navíc, ne? klasicky 2WD, 4WD, 4LOCK ne?
adamzprahy
Bylo by fajn kdyby se o té čtyřkolce něco napsalo v článku. Zrovna u tak specifického auta - víc offroadu než SUV...ale v ceně Kodiaqu. Já o SY a Rextonu nic nevím.
wakantanka
Ja som tomu porozumel tak že keď je treba zapneš 4WD, nemôžeš mať akurát 4WD lock lebo to odpáliš.
Mig_35
Nene stejně Ranger, Wrangler apod - ctyrkolka jen do terénu
wakantanka
Tak to potom nie je najlepšie riešenie aj keď vzhľadom k váhe to veľmi zadkom hrabať asi nebude...
adamzprahy
Aha, tak to pak jako mama car vážně neposlouží…
Mig_35
tak ještě doplňující info - automatické připojení předku /něco na způsob x-drive/ mají evropské verze Wrangleru, americké ne
adamzprahy
Díky :yes: Jako vždy hodnotnější diskuse než článek 😐
Ozzman
Na druhou stranu, na tohle přeci nepotřebuješ 4x4, ještě by to pak manželka přehnala s plynem a kloužete se bokem 😁
Mikesus
No to by mohla i když jede bez ní jako zadokolka ne?
Ozzman
To tyhle SUV moc nebývají, ale ano, mohla 😊
webpaja
...ale hledejte si ji šmudlové sami! Pořád aby vás někdo upomínal 😉
WinDiesel
sděl ji tedy prosím nám 😄
adamzprahy
No bohužel to stále není opravené, takže asi se čeká až se to provalí v diskusi 😐 Je tam určitá výkonová nuance, taky mě to praštilo do očí...
webpaja
😄 Asi v tom nemůžeme chudáka Disco nechat!?
adamzprahy
Zřejmě kampaň proti šestiválcům… 😁
Mikesus
Ale na "svůj" výkon ma parádní kroutak. To se musí uznat. 570nm při 138kw 😒]
wakantanka
veľmi vyvážený mix komfortu a úžitku v kontexte s veľmi zaujímavou cenou. Pred FL na o číslo menších kolesách to jazdilo veľmi komfortne jak v meste a rovnako mimo ciest. Daňou sú ovšem trošku väčšie náklony v rýchlejšie prechádzaných zákrutách. Vonkajší design neriešim, vnútri som sa cítil veľmi dobre.
WinDiesel
No rozhodně se swezu !!!!!!!!!
adamzprahy
Vypadá to zajímavě. Pro někoho kdo jezdí spíš klidně a využije SUV/off road - třeba na chatu atd., tak mi to přijde fajn. Ale SY jsem nikdy osobně neviděl zevnitř, takže jen teoretizuju.
WinDiesel
já taky ne a proto jsem se objednal na projížďku 😄 když to nic nestojí
WinDiesel
no ti co kupují lanďáky swým ženštinám, mohou ušetřit 😄
adamzprahy
no právě 😊 To auto vypadá dost jako podobný druh, ale výrazně levnější. Takže pokud bych chtěl mermomocí offroad jako druhé auto na lokální provoz, tak to může stačit.

Co vidím jako problém, LC vezmu na e😜edici (resp. dovolenou někde daleko) a vím že asi kdekoliv na světě budu schopný najít někoho kdo vyřeší servis. U Rextona to bude asi průser.
WinDiesel
Nebude, třeba v Itálii a Španělsku má SYM neskutečný počet dealerů a servisů. I v UK ale tam už se asi nepodívám.
Vůbec se servisní síť SYM zvětšila, všude.
adamzprahy
No já myslel spíš Balkán (Albánie, Bosna atd), Ukrajina, Rusko, Kazachstán nebo Afrika…
WinDiesel
SYMK pokud vím vyráběl auta ve verzích 1-swět (Asie atd) a 2-Evropa, jestli to stále platím nevím, to bylo před 10 lety.
Spočívalo to v 2-násobné filtraci nafty, což dává pro zhoršené podmínky velkou logiku.
Na druhé straně, Toyota vyrábí verzi swět s výrazně zodolněnými čerpadly a vstřikovači. Filtr je také zdvojený.
Ozzman
Na Balkan jedine w124kou !
Mikesus
Tu by ti tam hned "zabavili".
Mig_35
V Maroku jezdí Toyoty, Nissany a Mitsubishi. Stejně tak jinde v Africe...
3_diamanty
rexton je v topforme .... po kazdej stranke neuveritelne auto.... pochvala aj za tuhy ram... ktory terenak to dnes este ma... vsetko uz len sama babovka cest vynimkam ... tento tyrranosaurus rexton nema chybu... o ferovej a vyhodnej cene ani nevravim... mat tie prachy a potrebu tak uz by bol v garazi... tu sa nechyta ziadne sorentino ani ine vymakle bambino... T rexton kraluje :yes:
WinDiesel
zase polibek smrti?
Renoo
Tuhý rám dnes teda moc na pochvalu není. Zákazníků, kteří to vyžadují a využijí je čím dál méně.
hugino
Kto by si kúpil /keď má rozpočet 1 100 000 kč na SUV/ Ssang Yong Rexton ? Myslím že tento Ázijski XXL mikrobus v predajoch nič nezachráni.Za mňa vyzerá hrozne.Už aj ten názov je katastrofálny.Na čom jazdíš ?Na Ssang Yong.Čistý prúser.Chcel by som vidieť človeka ktorý má na stole 1 100 000 kč /43 000 €/ a mal by si vybrať auto či by sa vôbec išiel pozrieť do predajne Ssang Yong.Ja si myslím že nie.
Mig_35
Je to auto s rámovou konstrukcí a jako takové má konkurenci jenom ve Wrangleru nebo Land Cruiseru. takže pro specifického zákazníka má svůj smysl...
wakantanka
Poviem to tak, ja si naopak myslím že za tú cenu je to dobrá ponuka. Za tých 43 tisíc dostaneš auto v absolútnej plnke a keď jazdíš často mimo cesty oceníš aj terénne schopnosti. Komfortný podvozok oceníš aj na menej kvalitných cestách či rozbitých mestách, akurát netreba brať 20. Na 18 to žehlí príkladne. Ale daj čo by si podobne veľké za tú cenu zobral ty.
WinDiesel
Vy se tam na Slovensku musíte naučit jezdit v autech. 😒]
Samozřejmě že to není nic moc jezdit NA SsangYongu, u nás se jezdí na traktoru. 😒] 😒] 😒]
Jinak si myslím že tady blábolíš zbytečně, nemáš ani na Ssangyonga, a tak na něj kydáš špínu.
Ono 1 100 000 je stále opravdu hodně peněz. 😐
Mohu se zeptat jak se jezdí NA BMW? 😒] 😒] 😒]
KretencizeK
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
webpaja
Co to meleš? Od kdy se tu řeší národnost? :no:
traveldrive
On musí, lebo iné argumenty nemá. A nie prvý raz. To bude asi tým horkom...
Mikesus
No píšeš fakt úplně mimo. To ze se u nás rika A, neznamená že v cizině se neříká B.
Nechápu ty narážky na národnost.
Ozzman
No, špatne už je jen to, že na to koukaš optikou znacky, jak by se to libilo okoli a tak… SS je slusne auto za ty penize, co se prodava. Ale u tebe mne to vlastne neprekvapuje 😉
h.onzyk
No interiér vypadá líp, než to leskloplastové království v Korandu, zvenku se mi to nelíbí ani kdyby to mělo znak Toyoty, těch lesklejch nesmyslů je vpředu prostě moc, ale on i novej Lanďák vypadá tak aby se trefil do vkusu, řekněme východním zákazníkům v teplákovkách.
Renoo
Já bych viděl tak trochu jiný a zcela zásadní problém SSY a to😒br />
https😐/www.reuters.com/…cy-idUSL4N2M80KF

Jediná šance je HAAH, což je teda "výhra" a ani to není jisté. Pokud nedopadne HAAH, tak je s nimi ámen.
Beefcake
S ni/ytujucim zvukom traktora.
Cena lakava, len, ci by bykupci (o topperovi ani nevraviac, neviem, ci prezil orgazmus) neboli sklamani z jazdy na ceste. A spravania v zakrutach.
webpaja
A co by jsi chtě u offroadu pod kapotu? Vodík? 😉
Ozzman
No, co… preci CVT!
Beefcake
Kultivovany a nie klepajuci dizel.
Ada je zase tady
že bude i manuální převodovka, ale zůstalo u slibů... :no: :no: :no:
Mig_35
Ado, vím, že je to stejně zbytečné, ale napsat to můžu - do takového auta je odolný automat daleko lepší volbou, pro tahání těžkých břemen, marasení v bahně apod - tam se spojka dlouho "neohřeje"
Renoo
Slibovali, ale když zjistili, že není komu, protože takoví kupci už nejsou, tak se na to vybodli. Řekněme až luxusní velké SUV za víc jak mega s manuálem? To je fakt praštěný nápad.
Meky
Pretoze redakcia este zije v automobilovom praveku, rad by som dal do pozornosti vyborne naladenie asistencnych systemov pri aktualnych modeloch SY :yes:

Nerozumiem, preco to redakcia tak okato ignoruje, obzvlast, ked sa stavaju povinnou vybavou novych modelov a v kvalite naladenia a fungovania panuju medzi vyrobcami viditelne rozdiely!
RD
Já proti tomu autu ani značce nic nemám, jen bych viděl trochu ekonomický problém a to se zůstatkovou cenou při následném prodeji :-!
Mig_35
Tohle je jeden z faktoru, který odsoudí k neúspěchu mnoho slušných aut. Abych to pak prodal… abych moc netratil… vezmu radši Kodiaq.
Mikesus
Ja tohle moc nechápu. Kdyz ty lidi chtějí ušetřit při následném prodeji, měli by vzít to nejlevnější na trhu. Tam je nejnižší celkový propad že všech. Čím dražší tím větší ztráta. Takze pokud tihle nekoupí např.Dacii, tak si jen lžou sami sobě, proc kupují skodovku.
lukas13
Hele, takhle to úplně nefunguje. Máme v rodině zářný příklad, kdy se Forester 2.0, koupený nový a s obrovskou slevou, prodal po cca pěti letech a necelých 150tkm se ztrátou cca 120 tisíc. U dealera, kde byl koupený nový. Nekecám.

I mé současné auto jsem kupoval s přihlédnutím k ceně ojetin, tzn. tuším, že zůstatková hodnota bude docela vysoká a prvotní vyšší investice se (alespoň částečně) vrátí.

Na druhou stranu - většina z nás, co sem píšeme, jsou opravdu fandové aut a myslím že se shodneme, že jde spíše o příjemný bonus navíc, než o nějaký zásadní rozhodovací faktor 😉
Ada je zase tady
pokud by měl manuál a ruční brzdu k nejsilnějšímu dieselu, proč ne Kokodák