Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se Toyota rozrostla z lokálního výrobce do největší automobilové společnosti na světě

Toyota válcuje konkurenci. Od malého lokálního výrobce automobilů firma narostla do stabilní pozice největšího producenta aut na Zemi. Prvenství předznamenala řada milníků.
Zpět na článek
1. 7. 2021 08:42
1. 7. 2021 08:42
Pane Mazale
Myslím si, že v článku prezentujete svůj osobní (z mého hlediska určitě ne nestranný) postoj k vedoucí automobilce světa. Výrobní efektivita a tvrdá práce je podle mého spojená s neustálou inovací pracovních postupů (kaizen) a vylepšování kvality výsledného výrobku tak, aby se dosáhlo jeho provozní spolehlivosti a minimálním počtem mimoservisních zásahů. Většina evropských automobilek (zřejmě) produkuje "hezčí", rychlejší, líbivější, vybavenější modely, ale (pro mě) zásadní komparativní výhoda je dlouhodobě trvalá kvalita japonských výrobků (nejen z továren Toyoty). Samovolné zrychlování automobilů - musím říct, že jsem sledoval vystoupení pana Toyody před senátem a bylo mi ho líto, protože nepřiměřenost tohoto "slyšení" byla zjevná. "Automobilový průmysl se mění kvůli lobby samoobslužných automobilů a elektromobilů." Tady by mě zajímalo, kdo je podle vašeho názoru ta lobby - tedy jaké firemní odvětví, firmy, osoby nebo i tajné organizace tímto lobbingem prosazují své zájmy a jaké jsou to zájmy.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - Roman Horký
1. 7. 2021 09:02
Re: Pane Mazale
To není názor pana Mazala. Pan Mazal totiž vůbec neexistuje a tento článek nenapsal. Jde o překlad článku z internetu googlem a Mazal je pseudonym, bo se autor za takovou prácí stydí.
A co se týká faktických blábolů v tom článku, máš naprostou pravdu. Jsou to ukrutné bláboly. Nejvíc mě vždy pobaví donekonečna omílané samovolné zrychlování.
Avatar - JirkaVejrazka
1. 7. 2021 09:23
Spatny clanek
Tohle je suverenne nejhorsi clanek, jaky jsem na auto.cz kdy cetl. Cekal jsem nejakou analyzu, treba zminku o Just in Time apod., ale tahle snuska obecnych vet smichana s par fakty z Wikipedie je dost ostuda.
Rozbalit vlákno
7
1. 7. 2021 09:54
Re: Spatny clanek
Příjmení autora varuje předem... :-O Ten článek je fakt neuvěřitelný odpadový recyklát, založený na strojovém překladu. To ani není normální čeština! :-O :no: :no: :no:
Avatar - Mikesus
1. 7. 2021 09:59
Re: Spatny clanek
Co se ti nelíbí na samoobslužném autě? :-[] :-[]
Avatar - Ozzman
1. 7. 2021 10:21
Re: Spatny clanek
Mne se naopak libi, ze kopirovaly Fordy :D Bez Fordu by nebyla Toyota :D
1. 7. 2021 10:35
Re: Spatny clanek
To je samozřejmě jasné, že si nakoupili a rozebrali výrobky, které (v té době) byly etalony v odvětví.
1. 7. 2021 10:54
Re: Spatny clanek
Bez Fordu by nebyla Toyota, stejně jako bez Tatry by nebylo VW :-)
Avatar - Mikesus
1. 7. 2021 11:22
Re: Spatny clanek
Tak záleží, jestli jim to něco přineslo :-[]
Často se při reverzním inženýrství zjistí, že to je jen to, co zname.
Ale buďme objektivní. Ford ve 30.letech byl průkopníkem lidových vozů.
Avatar - pradeda777
1. 7. 2021 11:51
Re: Spatny clanek
Při reverzním inženýrství se často zjistilo, že to co děláme, děláme zbytečně draze...a to byl jeden z klíčových prvků TPS....nevím jak je tomu dnes, protože jsem už delší dobu na odpočinku... :-! A ano, článek je opravdu podprůměrný.... :-(