Novinky
JGucci
7
432 900,- za model Scala, který je pro automobilku zklamáním?? Hyundai i30 za 339 990,-....sorry jako...
Přejít do diskuze
Tak slabý trojválček 1.0 MPI ve Fabii jn za 329 tis. Kč., takový unikát by měly ocenit alespoň na 499 tis. Kč. A Kodiaq 1.5 TSI jen za 820 tis., takový aljašský medvídek, aby nebyl za 820 tis moc ošizen, měly by ho ocenit od 999 tis. Kč, škodovka je levná, firmám namaže slevu 35 % a prodeje budou opět rekordní, a těch pár občanů co to ještě koupí asi skřoupne i ceny co jsem nastřelil výši.... 😒] :yes: :yes:
35% mi přijde opravdu hodně. To nemá ani leasingovka na operaky.
Neberte mne za slovo, ale slevy jsou většinou do 20%, což je taky dost.
Koncový zákazník na RC (bez slev) dost trpí.
Neberte mne za slovo, ale slevy jsou většinou do 20%, což je taky dost.
Koncový zákazník na RC (bez slev) dost trpí.
Scala už nedáva zmysel... a teraz, po boku zase väčšej a vyspelejsej fabie uz vôbec... a ešte keď príde fabia v kombiku... ajajaj... inak v cene scaly určite radšej i30 alebo dat už pár šupov a ist rovno do corolly ci Leona
Ať si klidně zdraží třeba o polovinu, pokud jim to lidi budou kupovat a spočítají si, že se jim to vyplatí..
Áno, v stavebníctve to je úplný des ak si robil nejaké CN ešte minulý rok a nemáš nakúpený matroš za staré ceny.
Fakt sama neviem čo sa to deje a čo nás čaká. 8-s
Fakt sama neviem čo sa to deje a čo nás čaká. 8-s
Odpočet DPH není sleva od prodejce - výrobce. Sleva jsou procenta ze základní ceníkové ceny.
První vlna byla po novém roce, druhá duben/květen a teď to jede hlava nehlava, plech neplech. Pozink šel z ca 17-20 Kč/kg na i víc jak 60 Kč a firmy jsou rády, když něco seženou. Termíny dodávek šly z měsíce na tři až šest, není výjimkou 3/4 roku. Šílený. Mele se furt jen o čipech, ale ten průšvih je úplně ve všem.
iHoven
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Nevím, kde má vážená redakce poslední dobou hlavu, ale měla by se podívat na ceny materiálu a polotovarů v průmyslu. Navýšení cen vstupních materialu o 10, 30, ale i 300%. Celých komponent pak 3 až 25%. Doprava z Asie je na desetinásobku. Tohle je hodně kosmetická úprava.
Tady je starý a nový ceník Karoqa, rozdíl klidně 45 tisíc!
https😐/forum.skodahome.cz/…3%AD-lh%C5%AFta/?…
https😐/forum.skodahome.cz/…3%AD-lh%C5%AFta/?…
Třeba je zdroj přímo ŠKODY AUTO, zdražení kvůli oceli a ostatním komponentům může teprve následovat.
Říkal mi zámečník, že před rokem dělal branku za 12.000 a dneska by vysla na 18.000 (pozink).
Nechci ani vědět, na kolik mě vyjdou nová vrata.
Ceny vstupu se utrhly ze řetězu.
Nechci ani vědět, na kolik mě vyjdou nová vrata.
Ceny vstupu se utrhly ze řetězu.
Teď bych taky čekal mnohem delší dobu na dodání, než nějaké tři měsíce a zaplatil i o dost víc.
HorstSchimanski
Scala je super, vlastně bych jí vzal radši než Octavii, velká tak akorát, celkem praktická a vzhledově pěkná
HorstSchimanski
Od března už druhá úprava, v březnu to bylo víc a šlo nahoru výrazně i příslušenství...
Edit: Tak jen doplním pro palečkáře, že jsem v únoru Superba objednával, v březnu zdražil o 20k a teď v červenci dalších 14k nahoru. Rezerva ze 3k na 4,9k. Jen konstatuji fakta, ale zjevně to někdo nechápe a zdráhá se zeptat.
Edit: Tak jen doplním pro palečkáře, že jsem v únoru Superba objednával, v březnu zdražil o 20k a teď v červenci dalších 14k nahoru. Rezerva ze 3k na 4,9k. Jen konstatuji fakta, ale zjevně to někdo nechápe a zdráhá se zeptat.
Tak naivní může být někdo, plánováním produkce v automotive nepolíbený! Vážený pane Kratochvíle, věřte, že to zdražování surovin, o kterém píšete seč v žádném případě netýká výroby v letošním roce a ani v následujícím! Kontrakty na tyto roky jsou už dávno podepsány, nyní se řeší roky od 2024 nahoru! Takže pokud je něčí hlava někde zastrčená, o redakci se nejdená!
GayBoyChizek
Všade, nie iba v stavebníctve. Svet sa zbláznil. Okrem cien, ktoré stúpli niekde o 100%, niekde aj o 300, tak sa významne predĺžila dodacia doba, napr. na niektoré elektrické komponenty, elektroniku a vôbec veci na automatizáciu a robotiku. Zo 4-10 týždňov na 8-12 mesiacov aj na dlhšie.