Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Toyota zakazuje zákazníkům přeprodej nového Land Cruiseru, prý jde i o bezpečnost

Zákazníci musí automobilce podepsat, že nový Land Cruiser 300 určitou dobu po pořízení nepošlou o dům (či trh) dál. Důvodů se přitom zdá být hned několik.
Zpět na článek
Avatar - Stejsn
26. 7. 2021 11:33
To je neuvěřitelně hnusná bedna.
Přitom Landcruisery bývaly hezká auta. Bohužel tak do půlky 90. let.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Amaterasu
26. 7. 2021 11:59
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - white label
26. 7. 2021 11:59
Re: To je neuvěřitelně hnusná bedna.
Je to přiznaná velká "krabice", ale hnusná mi nepřipadá...
26. 7. 2021 12:28
Uplne bezne aj v EU
V kupnej zmluve na novu Toyotu RAV4 u lokalneho slovenskeho dealera (2021): "Kupujuci vyhlasuje, ze automobil nekupuje za ucelom jeho dalsieho predaja ako automobilu noveho a nepouziteho."

V kupnej zmluve na novy Seat Tarraco u lokalneho slovenskeho dealera (2021): "Kupujuci bol predavajucim upozorneny na skutocnost, ze pradavajuci nesmie predavat nove neojazdene vozidla neautorizovanym predajcom, ktori dalej distribuuju motorove vozidla na komerne ucely. Kupujuci tymto z tohto dovodu vyslovne vyhlasuje, ze objednane vozidlo nadobudol na ucel uzivania v ramci vlastnej cinnosti a nie jeho dalsieho predaja za ucelom dosiahnutia zisku. V pripade, ak kupujuci vozidlo, ktore je predmetom zmluvy, v rozpore s predchadzajucim ustanovenim dalej preda s komercnym zamerom, zavazuje sa kupujuci zaplatit predavajucemu zmluvnu pokutu vo vyske 10% kupnej ceny. Predavajuci ma narok na nahradu skody v rozsahu prevysujucom zmluvnu pokutu."
Rozbalit vlákno
1
26. 7. 2021 13:32
Re: Uplne bezne aj v EU
V Česku se na Hilux Invicible čeká aspoň půl roku. Ve Švédsku jsou skladovky. Překupník je koupí, přiveze do ČR, přihodí se na ně kilo, přijede si pro ně další překupník z autorizovaného zastoupení a přihodí na ně další kilo - a nabízí je konečnému uživateli...