Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
DukeNukem
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
nobody67
Mám jedničkovou Octávku RS, dal bych si s Rimacem Nevěrou závod v plném provozu Praha - Záhřeb a zpět. Věřím, že bych vyhrál. Nevěra by většinu času strávila u nabíječek nebo jejím hledáním...
proti rimacu jsi opravdu nobody
A přesto by s tou octou vyhrál. A nepotřeboval by ani RS
boxer s vytlucenou makovicej by v pestnim souboji taky nejspis vyhral nad drzitelem nobelovky
Nešikovný příměr, nejde o přetlačovanou elektroauta s buldozerem. Rimac s octou mají přece společnou disciplínu
jo, treba zrychleni, nebo cena za parkovani v centru phy, nebo jestli te tam za par let vubec pustej...
Já reagoval na cestu Praha Záhřeb.
Pokud chceš porovnávat všechny možné aspekty co si vymyslíš, nestihneme to ani do večera. Ale můžeme začít těma cenama když jsi je zmínil. Kolik stojí ten rimac?
Pokud chceš porovnávat všechny možné aspekty co si vymyslíš, nestihneme to ani do večera. Ale můžeme začít těma cenama když jsi je zmínil. Kolik stojí ten rimac?
Neboj se, Mate Rimac si vymslí elektrocentrálu co potáhne na přívěsném vozíku s křídly za Neverou 😒] Pak mu neujede nikdo...
spis sedne do letadla a kdyz po otocce v zahrebu uz pristava nazpatek v pze, tak zpocenej nobody stale jeste trci v kolone za pruhonicema
Míval jsem Mondeo MK4 TDCI s 70litrovou nádrží a dojezdem cca 1300 - 1400 km při pužití rozumu a dodržení rychlostních limitů, myslím, že by si zaplakal nad výdělkem, až by si stál na pumpě, já jel dál..... třeba ti pak dojde, jak moc nesmyslnné srovnání si právě uvedl.
Taky vzpomínám na HDI v 607 s 80l nádrží 😁
Si člověk dal Itálii a zpět a tankoval vždy až v ČR
Si člověk dal Itálii a zpět a tankoval vždy až v ČR
😒] :yes: Jo, tohle byla jejich výhoda, on to učtiě zvládne i lecjaký koncernoVWec, ale Oktávka zrovna ne, ta má menší nádrž 😁
Len kua, ci tankovat v cz je az taka vyhra. Z pohladu kvality phm.
já bych ten starej vrak nechal při každém překročení hranice poslat na emise a technickou, jestli neohrožuje bezpočnost provozu. Pak bude na nabíjení času dost 😒]
mrazik
Paradni vykon, ale k cemu to vlastne je ? Majitel prijede na drag race, vyhraje a zatimco ostatni pojedou domu po vlastni ose, majitel bude cekat na nabijecce.
Mam rad motorsport, ale tyhle zavody v primce me neberou - samozrejme neco jineho je kategorie Top Fuel.
Mam rad motorsport, ale tyhle zavody v primce me neberou - samozrejme neco jineho je kategorie Top Fuel.
tak jestli tam mel celejch 1408kW po celou dobu zrychleni 8.582sec, o cemz pochybuju, tak mu to z baterky vycuclo 1408*8.582/3600 = 3.4 kWh.
a jestli tam je v serii aku 120kWh tak by mu to pri klidny jizde melo dat jeste na nejakejch 600km.
nenapada me zadny spalovaci auto, ktery da 1/4 mili pod 10 sec a pak z drahy na zbytek benzinu v nadrzi ujede jeste 600km jinak nez na podvalniku
a jestli tam je v serii aku 120kWh tak by mu to pri klidny jizde melo dat jeste na nejakejch 600km.
nenapada me zadny spalovaci auto, ktery da 1/4 mili pod 10 sec a pak z drahy na zbytek benzinu v nadrzi ujede jeste 600km jinak nez na podvalniku
No takhle uplne to asi fungovat nebude.
Bohuzel.
Tech 120kWh z toho dostanes jedine nejakym normalnim odberem max treba 1C.
Kdyz budes odebirat vic nez 10C, tak tipuju maximalne polovinu. Videl jsem ty prvni testy na letisti a energie ubyvala pomerne rychle. Nicmene i po deseti pokusech budes mit jeste slusnej dojezd...
Bohuzel.
Tech 120kWh z toho dostanes jedine nejakym normalnim odberem max treba 1C.
Kdyz budes odebirat vic nez 10C, tak tipuju maximalne polovinu. Videl jsem ty prvni testy na letisti a energie ubyvala pomerne rychle. Nicmene i po deseti pokusech budes mit jeste slusnej dojezd...
nejspis tam budou superkondiky co nejbliz motoru pro spickovej odber.
navic kdyz spocitac kinetickou energii (0.5*2000kg*(270km/h/3.6)^2 = 5.6MJ) a k tomu prihodis aerodynamickej odpor dejme tomu pri energeticky prumernejch 250km/h po dobu 8sec kdy na 250km/h potrebujes vykon 150kW (150000*8 = 1.2MJ), tak dostanes dohromady teoretickejch 6.8MJ, tedy 1.9kWh, pricemz ja pocital s 3.4 kWh, coz by znamenalo ucinnost 56% ...
bavime se o jednom sprintu a pak odjeti domu do panelaku normalne s davem. k tomu ti bohate musi stacit 20kWh/100km
navic kdyz spocitac kinetickou energii (0.5*2000kg*(270km/h/3.6)^2 = 5.6MJ) a k tomu prihodis aerodynamickej odpor dejme tomu pri energeticky prumernejch 250km/h po dobu 8sec kdy na 250km/h potrebujes vykon 150kW (150000*8 = 1.2MJ), tak dostanes dohromady teoretickejch 6.8MJ, tedy 1.9kWh, pricemz ja pocital s 3.4 kWh, coz by znamenalo ucinnost 56% ...
bavime se o jednom sprintu a pak odjeti domu do panelaku normalne s davem. k tomu ti bohate musi stacit 20kWh/100km
O zadnych capech nevim.
Myslim, ze tam zadny nejsou, byly by stejne vybity po prvnim sprintu.
Ale jinak souhlas.
Ta baterka je urcite to nejlepsi, co je na trhu.
Jak by taky ne, za 2M€... 😁
Ta baterka toho zvladne hodne, jen jsem poukazoval na to, ze pri maximalnim vykonu nebude mit 120kWh.
Myslim, ze tam zadny nejsou, byly by stejne vybity po prvnim sprintu.
Ale jinak souhlas.
Ta baterka je urcite to nejlepsi, co je na trhu.
Jak by taky ne, za 2M€... 😁
Ta baterka toho zvladne hodne, jen jsem poukazoval na to, ze pri maximalnim vykonu nebude mit 120kWh.
Tak nějak taková auta ze závodu nejezdí po svých ani když tankují benzín, etanol, kerosín či jiné srágory 😁
Spíše mne osobně u sportovního auta nebere ta šílená rychlost, jako víc reakce motoru, gradace výkonu, nebo zvuk a podobně a to EV nikdy nenahradí už z principu.
Spíše mne osobně u sportovního auta nebere ta šílená rychlost, jako víc reakce motoru, gradace výkonu, nebo zvuk a podobně a to EV nikdy nenahradí už z principu.
hele, kdyz to co jsi napsal porovnas s dnesnimi modernimi auty tak to pro benzin nevychazi moc privetive, protoze reakce motoru jsou v porovnani s EV zalostne, at je ten motor jakykoliv, gradaci vykonu u dnesnich turbo motoru najdes mozna tak u Ferrari, nikde jinde a o zvuku se asi nemusime bavit... tohle vse ti dnesni moderni ICE auto bohuzel uz nenabidne
To neni uplne pravda, nektere motory jeste gradaci maji a kdyz ke drzis v otackach, tak je to porad zabavnejsi nez zrychleni jako ve tramvaji. Nemam nic proti hybridu na bez e pouziti, ale na zabavu to porad neni pro mne to prave orechove.
muzes byt konkretni? fakt me to zajima.
taky jsem si myslel, ze EV nechci, jezdil jsem starou Imprezou, dela presne to co od auta ty chces, pak jsem koupil i3 a od te doby ma Impreza najeto desitky kilaku rocne, ver mi, ze ta i3 je i na tech okreskach zabavnejsi
taky jsem si myslel, ze EV nechci, jezdil jsem starou Imprezou, dela presne to co od auta ty chces, pak jsem koupil i3 a od te doby ma Impreza najeto desitky kilaku rocne, ver mi, ze ta i3 je i na tech okreskach zabavnejsi
Neodeslalo se mi to, tak ve zkratce z toho, ja zkousel😒br />
Z obyč aut - Ecoboosty, TCe
Z rychlejších: Ecoboosty v ST modelech, TSI v ostřejších koncernovkách (nej asi Scirocco R, ale to už se nevyrábí), samozřejmě Toyotí R3 1.6T, nebo Suzuki BoosterJet 1.4T.
Z těch starších mainstreamových mne baví Renault F4R, ten je parádní, točivý, to je přesně to, co mne baví, nebo Fordí 2.5V6.
Z obyč aut - Ecoboosty, TCe
Z rychlejších: Ecoboosty v ST modelech, TSI v ostřejších koncernovkách (nej asi Scirocco R, ale to už se nevyrábí), samozřejmě Toyotí R3 1.6T, nebo Suzuki BoosterJet 1.4T.
Z těch starších mainstreamových mne baví Renault F4R, ten je parádní, točivý, to je přesně to, co mne baví, nebo Fordí 2.5V6.
ty jo, tak jsem si nasel krivku vykonu posledniho FoFo ST a to je gradace teda... presne jak jsem psal vyse, nic takoveho neexistuje dnes...
na zacatku kopanec a pak uz to jenom jde dolu, takze ve finale s tim musis jezdit jako s dieselem
https😐/remus.eu/media/wysiwyg/news/PKW_PRODUKTINFO/2021/11/LD_Ford_Focus_ST_Mod20.jpg
na zacatku kopanec a pak uz to jenom jde dolu, takze ve finale s tim musis jezdit jako s dieselem
https😐/remus.eu/media/wysiwyg/news/PKW_PRODUKTINFO/2021/11/LD_Ford_Focus_ST_Mod20.jpg
To myslis vazne v diskuzi pod Rimac???
Jaaasne. Nuda. Ma to jen 1,4... MW.
😁 😁
Asi si pletes tramvaj a horskou drahu.
😉
PS Tenhle Rimac ma vetsi vykon nez vetsina tramvaji. 😲 Ja vim, jenze pro tebe je tohle spotrebic, pracka, mixer, tramvaj atd. Ty zijes ve svym dieselovym nejvic nejlepsim svete, kde dojedes vsude na jednu nadrz... A kdyz ne, tak natankujes a muzes ujet za den klidne 3.000km. A to je prakticke.
Jaaasne. Nuda. Ma to jen 1,4... MW.
😁 😁
Asi si pletes tramvaj a horskou drahu.
😉
PS Tenhle Rimac ma vetsi vykon nez vetsina tramvaji. 😲 Ja vim, jenze pro tebe je tohle spotrebic, pracka, mixer, tramvaj atd. Ty zijes ve svym dieselovym nejvic nejlepsim svete, kde dojedes vsude na jednu nadrz... A kdyz ne, tak natankujes a muzes ujet za den klidne 3.000km. A to je prakticke.
Ano, přesně to pro mne elektromobil je - spotřebič, tramvaj či autobus, věc na přesun z místa A do místa B, protože mu chybí emoce - tím neříkám, že bych tímto přesunovadlem klidně do práce nejezdil
Je těžké pochopit, že mne nejde o rychlost? Já vím, jak umí elektromobil být rychlý, možná jsem jezdil ve více EV či různých hybridech, než ty, ale to ještě neznamená, že mne to bavilo. Naposledy jsem smekl nad PHEV Ravkou s 300k, to auto v přímce jede brutálně, ta reakce na sportovní režim s tak velkým, defakto rodinným autem, když zahantneš v 50tce za vesnicí plnej je hodná sportovního auta z dob nedávno minulých ALE... jede to jako splašená tramvaj a v zatáčkách ty baterky... ty baterky jsou prostě těžké ! Vím, že Rimac bude mnohem rychlejší, silnější, bude lámat rekordy, ale nikdy ti nenabídne to potěšení z vytočeného motoru, kde si sám házíš rychlosti... koneckonců, tvá Honda má taky velmi povedený točivý motor sakra práce, to mne neumíš pochopit? 😁 Každý nepotřebuje být rychlý, nemusím být první, chci se bavit.
P.s. víš že reaguješ pod vlákno, kde jsem napsal, že to pro MNE není zábava, to mi chcete vyvracet, co se mi má líbit? 😁
Je těžké pochopit, že mne nejde o rychlost? Já vím, jak umí elektromobil být rychlý, možná jsem jezdil ve více EV či různých hybridech, než ty, ale to ještě neznamená, že mne to bavilo. Naposledy jsem smekl nad PHEV Ravkou s 300k, to auto v přímce jede brutálně, ta reakce na sportovní režim s tak velkým, defakto rodinným autem, když zahantneš v 50tce za vesnicí plnej je hodná sportovního auta z dob nedávno minulých ALE... jede to jako splašená tramvaj a v zatáčkách ty baterky... ty baterky jsou prostě těžké ! Vím, že Rimac bude mnohem rychlejší, silnější, bude lámat rekordy, ale nikdy ti nenabídne to potěšení z vytočeného motoru, kde si sám házíš rychlosti... koneckonců, tvá Honda má taky velmi povedený točivý motor sakra práce, to mne neumíš pochopit? 😁 Každý nepotřebuje být rychlý, nemusím být první, chci se bavit.
P.s. víš že reaguješ pod vlákno, kde jsem napsal, že to pro MNE není zábava, to mi chcete vyvracet, co se mi má líbit? 😁
Moje auto ma motor priduseny emisni normou. Moc tocivy neni.
Nejak nechapu, jak muzes psat tyhle ody a jezdit dieselem. 😁
Elektro je oproti dieselu ve vlastnostech o kterych pises lepsi asi ve vsem.
Podle me jsi asi jediny na svete, pro ktereho BY (zdravim fosteka) nebyla jizda Rimacem zabava.
Nechapu, proc tu mluvis o SUV.
Jezdis v kombi, to by stalo za srovnani s vykonnym elektro-kombi.
Ktere ale neexistuje.
Tak alespon se sedanem.
Myslim, ze BMW i4 taky nebude zly.
Ale OK. Jak pises, kazdymu se libi neco jinyho.
Jen mi to nejak zni, jako by to napsal Ada.
😒]
https😐/www.automotiveworld.com/…-enough-for-bmw/
Simply accelerating fast in a straight line is not enough for BMW
Nejak nechapu, jak muzes psat tyhle ody a jezdit dieselem. 😁
Elektro je oproti dieselu ve vlastnostech o kterych pises lepsi asi ve vsem.
Podle me jsi asi jediny na svete, pro ktereho BY (zdravim fosteka) nebyla jizda Rimacem zabava.
Nechapu, proc tu mluvis o SUV.
Jezdis v kombi, to by stalo za srovnani s vykonnym elektro-kombi.
Ktere ale neexistuje.
Tak alespon se sedanem.
Myslim, ze BMW i4 taky nebude zly.
Ale OK. Jak pises, kazdymu se libi neco jinyho.
Jen mi to nejak zni, jako by to napsal Ada.
😒]
https😐/www.automotiveworld.com/…-enough-for-bmw/
Simply accelerating fast in a straight line is not enough for BMW
To, že jezdím naftovym kombíkem, který vlastně nezatáčí vůbec špatně 😁, neznamená, že neumím ocenit benzinové motory.. (mimochodem mám ještě i benzinového kombíka 😁). Já mam své auta přesně proto, protože vím, kde a jak je používám, až a jestli budu kupovat třetí auto, bude to malý hatchback s benzinovým motorem a ten teprve bude pro tu zábavu.
S dieslem jezdím dálky, tam je bezkonkurenční (a kdyby ho řídil někdo jiny tak i se slušnou spotřebou), projede za deště, sněhu, vše, na město mám benzinové auto (kombik proto, protože nebyl k dispozici v jiné karoserii v této konfiguraci a netrávím děti co jdou ze školy), nebo motorku, benzinovou, japonskou 😁
Né každý si můžeme dovolit mít vše, co chceme, ty nemáš EV a taky ho obdivuješ a chceš ho, chápu, jako jediné auto... já z těch normálních aut mám nyní dostatečná auta s kterými jsem spokojen a sním o třetím sním o benzinovém autě pro zábavu, ale to bych používal jen k tomu, na co bylo stvořené - na projíždky a tam mi to EV nikdy nenahradí 😊
O SUV jsem mluvil v kontextu toho, co že i s takovým autem umí elektrika zahýbat a dát mu dynamiku sportovního auta, což jsem si zkusil a i přesto bych dal přednost jinym vozum.
p.s. já neříkám, že bych se nesvezl a nebavil, ale domu do provozu našich reáliích by mne víc bavilo jiné auto, pomalejší, s manuálem a spalovákem... to mé třetí o kterém zatím sním 😊
S dieslem jezdím dálky, tam je bezkonkurenční (a kdyby ho řídil někdo jiny tak i se slušnou spotřebou), projede za deště, sněhu, vše, na město mám benzinové auto (kombik proto, protože nebyl k dispozici v jiné karoserii v této konfiguraci a netrávím děti co jdou ze školy), nebo motorku, benzinovou, japonskou 😁
Né každý si můžeme dovolit mít vše, co chceme, ty nemáš EV a taky ho obdivuješ a chceš ho, chápu, jako jediné auto... já z těch normálních aut mám nyní dostatečná auta s kterými jsem spokojen a sním o třetím sním o benzinovém autě pro zábavu, ale to bych používal jen k tomu, na co bylo stvořené - na projíždky a tam mi to EV nikdy nenahradí 😊
O SUV jsem mluvil v kontextu toho, co že i s takovým autem umí elektrika zahýbat a dát mu dynamiku sportovního auta, což jsem si zkusil a i přesto bych dal přednost jinym vozum.
p.s. já neříkám, že bych se nesvezl a nebavil, ale domu do provozu našich reáliích by mne víc bavilo jiné auto, pomalejší, s manuálem a spalovákem... to mé třetí o kterém zatím sním 😊
To tvy kombi zataci urcite dobre.
A i4 nebude zatacet o nic hur.
😉
Ja se tesim az prijde Porsche s elektrickym kupe.
Ale i ta i4 bude ridicsky zazitek.
Treba casem zmenis nazor.
😁
Ono totiz nikde neni napsany, ze kdyz se ti libi zvuk vytocenyho motoru, manual (a... paka rucni bzdy, NE ta ne 😁 ), ze se ti nemuze libit jizda v EV.
Mne se libi oboji. Jen tim spalovakem uz tolik jezdit nechci...
A i4 nebude zatacet o nic hur.
😉
Ja se tesim az prijde Porsche s elektrickym kupe.
Ale i ta i4 bude ridicsky zazitek.
Treba casem zmenis nazor.
😁
Ono totiz nikde neni napsany, ze kdyz se ti libi zvuk vytocenyho motoru, manual (a... paka rucni bzdy, NE ta ne 😁 ), ze se ti nemuze libit jizda v EV.
Mne se libi oboji. Jen tim spalovakem uz tolik jezdit nechci...
To si ale nečetl muj puvodní příspěvek, žejo? Že mluvím o tom, co mi příjde zábava VS to, čím jezdím denně - tam bych klidně EV či hybrid bral (ekonomicky to smysl dává, kdyby to bylo za stejne ceny jako spalovak... což není) do práce a okolí.... jo,přiznávám, že mne nějakým zpusobem baví to naše benzinové auto s HDM a vím, že parametrově má koule jen na dálnici, ale jezdí se s tím příjemě, mám vztah k té starší podcenované technice.
Heled ja ti tu zabavu neberu.
A ja tvoji zabavu chapu.
Proto taky chodim sem.
Ale ty nejak porad nechces pochopit, ze elektricky auto je taky auto, se kterym muze byt i zabava.
😁
https😐/youtu.be/MEtEg1i4aX8
PS
EV ma hned nekolik vyhod na driftovani😒br /> Nepotrebujes rucku, staci "ubrat plyn"
Nepotrebujes mit spravne zarazeno
Mas okamzitou reakci na "plyn"
Drift muzes pekne protahnout, protoze nemusis radit
😄
Proste kazdej z nas vidi zabavu v necem jinym...
A ja tvoji zabavu chapu.
Proto taky chodim sem.
Ale ty nejak porad nechces pochopit, ze elektricky auto je taky auto, se kterym muze byt i zabava.
😁
https😐/youtu.be/MEtEg1i4aX8
PS
EV ma hned nekolik vyhod na driftovani😒br /> Nepotrebujes rucku, staci "ubrat plyn"
Nepotrebujes mit spravne zarazeno
Mas okamzitou reakci na "plyn"
Drift muzes pekne protahnout, protoze nemusis radit
😄
Proste kazdej z nas vidi zabavu v necem jinym...
Ano, vidime zabavu jinak, taky jsem tim zacal toto vlakno, mym pohledem na auta a zabavu v nich a na tom seberychlejsi EV nic nezmeni a ty si mne sem prisel presvedcovat o svem nazoru 😁 Jen aby bylo jasno…. Pro mne je EV dopravni prostredek a tramvaj, rychla, ale porad tramvaj 😊 Nic proti, bavte se tim, jen mi to nenutte. Ja ani naftovy kombik neberu jako nic vic, nez dopravni prostredek (ale porad diky spalovaku a jeho nectnostem mne bavi o trochu vic, nez Ev), aby bylo jasno.
Mas asi pravdu, ze tenhle nezajem o EV, resp. velmi ortodoxni pohled na auta ve smyslu "klasiky", uplne nechapu.
Chtel bych videt, jak ti nekdo pujci na letisti Rimac. Ty to rozjedes na 300, zatacku projedes rychlosti o ktere se ti nezdalo a ty vystoupis a reknes: TRAMVAJ. Co mi to pripomina? 😁
https😐/youtu.be/mMqK1l9oc48
PS Ja nemam rad diesely, ale kdyz jsem se svezl na letisti s 330d tak jsem byl vysmatej. 😉
Chtel bych videt, jak ti nekdo pujci na letisti Rimac. Ty to rozjedes na 300, zatacku projedes rychlosti o ktere se ti nezdalo a ty vystoupis a reknes: TRAMVAJ. Co mi to pripomina? 😁
https😐/youtu.be/mMqK1l9oc48
PS Ja nemam rad diesely, ale kdyz jsem se svezl na letisti s 330d tak jsem byl vysmatej. 😉
Ale i tak by si domu to 330d nechtel, že jo? To já bych ten motor ve svém kombi za R4 diesel vyměnil hned.
Jo, bude to tramvaj, sportovní, sakra rychlá tramvaj, chybí mu totiž ten spalovací motor...
Řeknu ti proč mne EV neberou - jsou drahá, těžká a zatím díky pomalému nabíjení nepoužitelná jako plnohodnotná auta. Nemám nic proti malým EV do měst, to je skvělá volba na snížení lokálních emisí - LOKÁLNÍCH, rozhodně to není moc ekologické, protože výroba, drahé kovy, získávání elektřiny, to jsme tady popsali už hodněkrát ze všech úhlů.
Nejekologičtější v komplexu je pro mne hybrid, dle peněženky HEV-PHEV. Ekologický je opět lokálně (baterky a tankování elektřiny jsou v mnohem menší míře a není na to odkázán) více či méně podle toho, jak jede na elektřinu a ve všem ostatním je to plnohodnotné auto jako spalovák, které nabiješ na benzínce 😊 Kdž už, tak zatím je pro mne toto ta cesta. Navíc umí kombinovat výhody EV se spalovákem, z každého to nejlepší.
Pokud chceš EV, kup si ho, provozuj ho a buď z něj nadšený, já ho zatím nechci, objektivně má výhodu jen v parkování zdarma (kteoru má naštěstí i dost PHEV - proto je to pro mne nejlepší možná varianta), ale je to vykoupeno brutální cenou. Takže pro fajnšmekra ok, když se mu to líbí, ale u mne v garáži by si to ekonomicky neobhájil ani kdybych vyhrál EuroJackpot.
Jo, bude to tramvaj, sportovní, sakra rychlá tramvaj, chybí mu totiž ten spalovací motor...
Řeknu ti proč mne EV neberou - jsou drahá, těžká a zatím díky pomalému nabíjení nepoužitelná jako plnohodnotná auta. Nemám nic proti malým EV do měst, to je skvělá volba na snížení lokálních emisí - LOKÁLNÍCH, rozhodně to není moc ekologické, protože výroba, drahé kovy, získávání elektřiny, to jsme tady popsali už hodněkrát ze všech úhlů.
Nejekologičtější v komplexu je pro mne hybrid, dle peněženky HEV-PHEV. Ekologický je opět lokálně (baterky a tankování elektřiny jsou v mnohem menší míře a není na to odkázán) více či méně podle toho, jak jede na elektřinu a ve všem ostatním je to plnohodnotné auto jako spalovák, které nabiješ na benzínce 😊 Kdž už, tak zatím je pro mne toto ta cesta. Navíc umí kombinovat výhody EV se spalovákem, z každého to nejlepší.
Pokud chceš EV, kup si ho, provozuj ho a buď z něj nadšený, já ho zatím nechci, objektivně má výhodu jen v parkování zdarma (kteoru má naštěstí i dost PHEV - proto je to pro mne nejlepší možná varianta), ale je to vykoupeno brutální cenou. Takže pro fajnšmekra ok, když se mu to líbí, ale u mne v garáži by si to ekonomicky neobhájil ani kdybych vyhrál EuroJackpot.
Myslel jsem, ze je rec o zabave.
A to 330d poskytuje zabavu diky silnymu pohonu ty spravny napravy a spickovymu podvozku. 😄
Ale koukam, ze uz jsme zase u ideologie. Dojezdu, ceny, ekologie a hmotnosti. 😲
Chybi uz jen zminit detska prace v Kongu.
Kdyz je rec o EV je najednou kazdej ropak ekolog a lidumil.
Jinymi slovy stacilo napsat tramvaj...
PS Ne objektivne skutecne neni jedinou vyhodou EV parkovani zdarma!
Zapomnel jsi na dalnicni znamku zdarma.
😁
PPS Rozdil mezi PHEV a EV je ten, ze EV bude za urcitou dobu (je to proste dany principem a je to jen otazka casu) levnejsi nez spalovak. PHEV se toto tak nejak podarit nemuze. 😉
A to 330d poskytuje zabavu diky silnymu pohonu ty spravny napravy a spickovymu podvozku. 😄
Ale koukam, ze uz jsme zase u ideologie. Dojezdu, ceny, ekologie a hmotnosti. 😲
Chybi uz jen zminit detska prace v Kongu.
Kdyz je rec o EV je najednou kazdej ropak ekolog a lidumil.
Jinymi slovy stacilo napsat tramvaj...
PS Ne objektivne skutecne neni jedinou vyhodou EV parkovani zdarma!
Zapomnel jsi na dalnicni znamku zdarma.
😁
PPS Rozdil mezi PHEV a EV je ten, ze EV bude za urcitou dobu (je to proste dany principem a je to jen otazka casu) levnejsi nez spalovak. PHEV se toto tak nejak podarit nemuze. 😉
Znamku ma i Nejakej hybrid ne ?😁 Ale jo, zapomel jsem.
No 330d je rychla, ale mne tenhle typ aut nevykouzli takovej usmev na tvari, budu se opakovat, ale o rychlost nejde 😊
Ja ekolog nejsem, ale jsem kriticky k tem, kteri se za ne vydavaji, ja si na nic nehraju, jim maso, jezdim dieslem a pouzivam asijske vyrobky s obrovskou ekologickou stopou, treba ted pisi na telefonu, co montuji cinske deticky 😁 Ale nejsem ten typ, co jde palit na zahrade stare gumy ci vypusti olej na louce, mam rad prirodu
No 330d je rychla, ale mne tenhle typ aut nevykouzli takovej usmev na tvari, budu se opakovat, ale o rychlost nejde 😊
Ja ekolog nejsem, ale jsem kriticky k tem, kteri se za ne vydavaji, ja si na nic nehraju, jim maso, jezdim dieslem a pouzivam asijske vyrobky s obrovskou ekologickou stopou, treba ted pisi na telefonu, co montuji cinske deticky 😁 Ale nejsem ten typ, co jde palit na zahrade stare gumy ci vypusti olej na louce, mam rad prirodu
"Ja ekolog nejsem, ale jsem kriticky k tem, kteri se za ne vydavaji"
No to je presne ten problem. 😉
Kdyz ja se snazim chovat ekologicky, ale zacnou me tady moralizovat ropaci jako ty nebo Barik, ze nedelam dost a ze bych mel jezdit... tramvaji. 😁
Ale to uz jinde jsme.
No to je presne ten problem. 😉
Kdyz ja se snazim chovat ekologicky, ale zacnou me tady moralizovat ropaci jako ty nebo Barik, ze nedelam dost a ze bych mel jezdit... tramvaji. 😁
Ale to uz jinde jsme.
Ale to je pravda,to je jako říkat, že jsem sportovec, nadávat na líné lidi a jdu 1x týdně běhat a fotím se u toho na instragram a zbytek týdne se válím na gauči... nebo si jít koupit EV.... ahá! 😁
Ne, mne nevadí, že si to někdo koupí, líbí se mu to, dává mu to smysl, ale ať pak nemoralizuje ostatní, jak je on tím lepším, co se stará o životní prostředí a jak ostatní jsme burani, co to tady jen ničíme svými spalováky a přitom dělá vše ostatní stejně a nechává za sebou obrovskou ekologickou stopu jeho činností.... Je to pozérské. Buď smýšlím ekologicky a podle toho se tak chovám ve většině případů = vezmu si "od huby" a nebo ne, líbí se mi EV, koupím si ho, ale ostatním to necpu 😉 Easy...
Já ti taky nenutím ropáka 😉
Pořád ti po třetí připomínám, že si reagoval na můj názor na to, co baví a líbí se mne.. neodsuzoval jsem vás EV nadšence 😊 Tak mne prosím nenuťte váš náhled na svět 😉
Ne, mne nevadí, že si to někdo koupí, líbí se mu to, dává mu to smysl, ale ať pak nemoralizuje ostatní, jak je on tím lepším, co se stará o životní prostředí a jak ostatní jsme burani, co to tady jen ničíme svými spalováky a přitom dělá vše ostatní stejně a nechává za sebou obrovskou ekologickou stopu jeho činností.... Je to pozérské. Buď smýšlím ekologicky a podle toho se tak chovám ve většině případů = vezmu si "od huby" a nebo ne, líbí se mi EV, koupím si ho, ale ostatním to necpu 😉 Easy...
Já ti taky nenutím ropáka 😉
Pořád ti po třetí připomínám, že si reagoval na můj názor na to, co baví a líbí se mne.. neodsuzoval jsem vás EV nadšence 😊 Tak mne prosím nenuťte váš náhled na svět 😉
Tvl takovou peknou reakci jsem zplodil a neodeslala se.
V kostce😒br /> Kdyz te ekologie nezajima a neumis ji kvantifikovat, tak se k ni radeji nevyjadruj. 😉
Ten tvuj prostredni odstavec je typicky nihilisticky. :no: :no: :no:
PS
Nejsem ani pozer ani poradnej ekolog.
V kostce😒br /> Kdyz te ekologie nezajima a neumis ji kvantifikovat, tak se k ni radeji nevyjadruj. 😉
Ten tvuj prostredni odstavec je typicky nihilisticky. :no: :no: :no:
PS
Nejsem ani pozer ani poradnej ekolog.
Kvantifikovat ji právě umím, v určitých oblastech je to jedna z věcí, kterou se profesně zabývám a proto si umím představit všechny pořádné dopady, nejen negativní, ale i pozitivní.
Tím bych to uzavřel 😊
Tím bych to uzavřel 😊
😁 😁 😁
Ty a Macek umite vyborne kvantifikovat.
Jednou jsi zminoval, ze se necim takovym zabyvas. Proto jsem ti to napsal. Zkus k tomuto tematu pristupovat trochu profesionalne. Myslim, ze v praci bys s temito (velmi amaterskymi, promin) argumenty typu stejne jednou umreme taky neuspel a verim, ze svou praci delas dobre. 😉
Je rozdil, jestli ma elektrickej Hyundai prepoctenou spotrebu 2,2 nebo dieselovej 6....
Bohuzel argument tvuj a arese je, ze to neni nula. :no:
Ty a Macek umite vyborne kvantifikovat.
Jednou jsi zminoval, ze se necim takovym zabyvas. Proto jsem ti to napsal. Zkus k tomuto tematu pristupovat trochu profesionalne. Myslim, ze v praci bys s temito (velmi amaterskymi, promin) argumenty typu stejne jednou umreme taky neuspel a verim, ze svou praci delas dobre. 😉
Je rozdil, jestli ma elektrickej Hyundai prepoctenou spotrebu 2,2 nebo dieselovej 6....
Bohuzel argument tvuj a arese je, ze to neni nula. :no:
Co je na tom amatérského ? Že když někdo křičí, že je ekolog tím, že si koupí EV, ale neumí si uvědomit jak obrovskou ekologickou stopu za sebou zanechá vším ostatním, takže by klidně mohl dojezdit život s normálními spalováky, tak si myslím, že je pozér? Navíc ty máš jednu obrovskou hnusou vlastnost - nutíš všem EV, tady i mne a mohu tisíckrát napsat, že jsem psal svůj názor na problematiku a svůj názor na zábavu. Taky ti nenutím jakou máš poslouchat muziku a jaké jídlo máš jíst ( i když ekologicky by si neměl jíst maso a jiné živočišné produkty, hlavně hovězí) 😉 Zamysli se nad tím. nemůžeš kázat vodu a pít víno, to lidi nemají rádi.
Profesně se zabývám dopady ekologických norem do jednoho oboru národního hospodářství, takže musíme počítat VŠECHNY dopady a kvantifikovat je, pochybuji ve vší úctě k tvým znalostem, že si toto někdy dělal a jsi v tom o tolik lepší, že můžeš psát mne, že mám amatérské argumenty 😊 Ale tady už bychom museli mluvit o trochu jiném tématu, co to přinese a co tím ztratíme, což tebe jako jedince, který je sám svojí ekonomickou jednotkou, zajímat nemusí, ty tím v krátkodobém horizontu jedině zaplatíš víc za zboží.
Nebo mi chceš snad tvrdit, že když se ty věci vyrobí jinde a znečistí se prostředí jinde na planetě a ty si to jen koupíš, je to ekologické. To budem mít asi rozdílný přístup k celé filozofii toho, co ekologie vůbec je. Já uznávám snížení lokálních emisí ve městech, kde je špatná smogová situace vs nutit EV všem, jak je to eko a lidi tim chrání planetu
Profesně se zabývám dopady ekologických norem do jednoho oboru národního hospodářství, takže musíme počítat VŠECHNY dopady a kvantifikovat je, pochybuji ve vší úctě k tvým znalostem, že si toto někdy dělal a jsi v tom o tolik lepší, že můžeš psát mne, že mám amatérské argumenty 😊 Ale tady už bychom museli mluvit o trochu jiném tématu, co to přinese a co tím ztratíme, což tebe jako jedince, který je sám svojí ekonomickou jednotkou, zajímat nemusí, ty tím v krátkodobém horizontu jedině zaplatíš víc za zboží.
Nebo mi chceš snad tvrdit, že když se ty věci vyrobí jinde a znečistí se prostředí jinde na planetě a ty si to jen koupíš, je to ekologické. To budem mít asi rozdílný přístup k celé filozofii toho, co ekologie vůbec je. Já uznávám snížení lokálních emisí ve městech, kde je špatná smogová situace vs nutit EV všem, jak je to eko a lidi tim chrání planetu
Jeste jsi zapomnel na tu detskou praci v Kongu.
Vis kolik co2 vznikne vyrobou 1kWh baterie?
Kdyz umis tak dobre kvantifikovat?
Kolik znecisteni pri vyrobe baterie se vyrovna spaleni 100 litru nafty?
https😐/elektrickevozy.cz/…do-elektromobilu
Muzes uvest nejaky zdroj, ktery kvantifikuje "spinavost" vyroby baterii?
Psali to na autoforech?
https😐/www.ivl.se/english/ivl/topmenu/press/news-and-press-releases/press-releases/2019-12-04-new-report-on-climate-impact-of-electric-car-batteries.html
Za jak dlouho projedes 100kg CO2 ve svym dieselu?
To jsou pomerne jednoduchy vypocty, ze kterych vychazi EV pomerne dobre.
Vis kolik co2 vznikne vyrobou 1kWh baterie?
Kdyz umis tak dobre kvantifikovat?
Kolik znecisteni pri vyrobe baterie se vyrovna spaleni 100 litru nafty?
https😐/elektrickevozy.cz/…do-elektromobilu
Muzes uvest nejaky zdroj, ktery kvantifikuje "spinavost" vyroby baterii?
Psali to na autoforech?
https😐/www.ivl.se/english/ivl/topmenu/press/news-and-press-releases/press-releases/2019-12-04-new-report-on-climate-impact-of-electric-car-batteries.html
Za jak dlouho projedes 100kg CO2 ve svym dieselu?
To jsou pomerne jednoduchy vypocty, ze kterych vychazi EV pomerne dobre.
Ne, toto není můj obor, ale vím, že řešíme z globálního hlediska kapku v moři a berem si od huby v místech, kde jsme si už jako vyspělá Evropy vzali krajíc a teď řešíme další a další drobky, co nám zbývají a ztrácíme tak konkurenceschopnost.
Za mne, je to můj názor 😒br />
EV - ANO pro snížení lokálních emisí
HEV/PHEV - ANO pro snížení lokálních emisí a jako volba víceúčelových aut
Benzin/Nafta - ANO pro vše ostatní, ale dodržovat EURONORMY, tvrdě jít po autech, které prochází nelegálně, ale nezakazovat ty, co jsou v správném technickém stavu.
Je krásné mít na výběr a nenutit EV lidem, kteří je nechtějí.
Za mne, je to můj názor 😒br />
EV - ANO pro snížení lokálních emisí
HEV/PHEV - ANO pro snížení lokálních emisí a jako volba víceúčelových aut
Benzin/Nafta - ANO pro vše ostatní, ale dodržovat EURONORMY, tvrdě jít po autech, které prochází nelegálně, ale nezakazovat ty, co jsou v správném technickém stavu.
Je krásné mít na výběr a nenutit EV lidem, kteří je nechtějí.
Je krasne umet kvantifikovat a nepouzivat pojmy jako "kapka v mori".
Nejsi schopny odpovedt na jedinou otazku. 😄
Tohle je muj obor. 😉
A momentalne ti nic nenutim.
Jen tvrdim, ze EV je mnohem ekologictejsi nez diesel. A jsem schopnej to obhajit. Staci kdyz si prectes ty dva odkazy z minulyho prispevku.
Bohuzel tobe a panu Mackovi se ten druhy odkaz nehodi. Tak pouziva IVL studii z roku 2017 namisto novejsi z roku 2019...
Nejsi schopny odpovedt na jedinou otazku. 😄
Tohle je muj obor. 😉
A momentalne ti nic nenutim.
Jen tvrdim, ze EV je mnohem ekologictejsi nez diesel. A jsem schopnej to obhajit. Staci kdyz si prectes ty dva odkazy z minulyho prispevku.
Bohuzel tobe a panu Mackovi se ten druhy odkaz nehodi. Tak pouziva IVL studii z roku 2017 namisto novejsi z roku 2019...
Neodpovím ti z jednoduchého důvodu.
Vmanipulováváš mne do toho, abych odpověděl na něco o čem nemám tak dobrý přehled, nikde jsem nepsal, že EV jsou méně ekologické, než diesly (napiš kdyžtak kde). Já celou dobu mluvím o ekologickém chování v globálu a tím, že si někdo koupí EV prostě svět nezachrání, když zbytek věcí dělá tak, že zanechá ekologickou stopu. Ty si mne začal vtahovat na tvůj píseček o náročnosti výroby elektriky a nafty, toto téma já nikdy nestudoval a je mi to nějak fuk, každopádně ani ta elektřina nevzniká na nabíječce, to se snad shodneme, ale tím netvrdím, že je to horší, než nafta.
Takže zkrátka ty tu řešíš nějakého pana Macka, který vynechává něco, co se mu nehodí a ty sám si překroutil debatu tam, kde se ti to hodí... je to jiné? Nemyslím si 😊 Už nehodlám dál ztrácet svůj čas v téhle debatě s tebou. Celé to začalo tím, že jsem napsal SVŮJ názor na zábavu v autě a ty jsi mi začal nutit TVŮJ pohled na zábavu v autě a upřímě, po každé debatě s tebou mám chuť jít pro starého Tranzita či Avii 😉
Já si dále budu jezdit v naftových a benzinových autech, ty si dál kaž o EV, ale jiným lidem, děkuji 😊
Vmanipulováváš mne do toho, abych odpověděl na něco o čem nemám tak dobrý přehled, nikde jsem nepsal, že EV jsou méně ekologické, než diesly (napiš kdyžtak kde). Já celou dobu mluvím o ekologickém chování v globálu a tím, že si někdo koupí EV prostě svět nezachrání, když zbytek věcí dělá tak, že zanechá ekologickou stopu. Ty si mne začal vtahovat na tvůj píseček o náročnosti výroby elektriky a nafty, toto téma já nikdy nestudoval a je mi to nějak fuk, každopádně ani ta elektřina nevzniká na nabíječce, to se snad shodneme, ale tím netvrdím, že je to horší, než nafta.
Takže zkrátka ty tu řešíš nějakého pana Macka, který vynechává něco, co se mu nehodí a ty sám si překroutil debatu tam, kde se ti to hodí... je to jiné? Nemyslím si 😊 Už nehodlám dál ztrácet svůj čas v téhle debatě s tebou. Celé to začalo tím, že jsem napsal SVŮJ názor na zábavu v autě a ty jsi mi začal nutit TVŮJ pohled na zábavu v autě a upřímě, po každé debatě s tebou mám chuť jít pro starého Tranzita či Avii 😉
Já si dále budu jezdit v naftových a benzinových autech, ty si dál kaž o EV, ale jiným lidem, děkuji 😊
Protoze to neumis kvantifikovat.
😁
Nihilismu zdar :no😒br />
PS Do vlakna o zabave jsi zatahnul dojezd a spol. ty.
😁
Nihilismu zdar :no😒br />
PS Do vlakna o zabave jsi zatahnul dojezd a spol. ty.
Umět a chtít řešit téma, co mne nezajíma jsou dvě věci 😉 Ale můžeš se stavit mi ukázat, že svou práci dělám špatně..
Jak jsem psal, verim, ze svou praci delas dobre. 😉 A to nebyla ironie.
Problematicky je jen tvuj styl diskuze o EV zalozeny na pojmech kapka v mori a ze elektrina nevznika v nabijecce.
Ale uz jsi se od nas znalych diskuteru naucil, jak rychly je hybrid.
Casem pochopis i ekologicnost EV.
To byla nadsazka (trochu). 😄
Pekny den :yes:
Problematicky je jen tvuj styl diskuze o EV zalozeny na pojmech kapka v mori a ze elektrina nevznika v nabijecce.
Ale uz jsi se od nas znalych diskuteru naucil, jak rychly je hybrid.
Casem pochopis i ekologicnost EV.
To byla nadsazka (trochu). 😄
Pekny den :yes:
ano to je ono. dostat ze silnic nevyhovujivi vraky a do mest pro zlepseni vzduchu jen posledni 2-3 euronormy
tak to já klidně nutit budu. Chceš jet se mnou v autě, budeš poslouchat co já. Chceš přijít na návštěvu, budeš žrát co ti dám. Budeš chtít jezdit autem, budeš jezdit EV 😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
nechci se úplně opakovat, EV má na 250tis km polovinu CO2 co nafta. K tomu samozřejmě ještě adekvátní vypouštěné jedy, nebudu tvrdit že žádné, ale polovina to bude určitě taky.
telefony už montují snad jenom čínské dětičky 😒]
Ekolog ani být nemůžeš, když pálíš naftu.
Ekolog ani být nemůžeš, když pálíš naftu.
Petr Turecek
Kdyz se nad tim zamyslim, tak gradace vykonu je o tom, ze v nizkych otackach je vykonu mene. Opravdu vam zrovna tahle vlastnost spalovaku chybi? "Sportovni" elektromobil vas zatlaci do sedacky jako zadny jiny sportak. Mel jsem moznost svezt se jako spolujezdec v Tesle a to zrychleni (i do zatacek) mi prislo hodne zabavne.
ta gradace vykonu uz dnes s nastupem pouze turbo motoru de facto neexistuje, staci se podivat na krivky vykonu a ten kroutak tam vypada jako stolova hora... kdyz mas starou plecku, s 120 konmi tak musis "gradovat vykon" aby ti to vubec jelo... :-!
kozakm
Doporučuju videa od Carwow, to zrychlení Nevery je grandiózní: https😐/youtu.be/A4orCB71BgY
Jinak rekord byl sice na sériových gumách, ale zase na penetrované dráze... na obyčejném asfaltu by to bylo slabší
Jinak rekord byl sice na sériových gumách, ale zase na penetrované dráze... na obyčejném asfaltu by to bylo slabší
No jo, počátek EV supersportů.. Jsem zvědav, kdy padne 2000 kW.
Děkuji za "odborný" výklad 😁
Taková auta jako Toyobaru, MX5 a pod. tímto zařadíme do kategorie rodinných dostavníků 😁
Napsat, ze ctyrmotorovy hypersportovni EV nezataci je uplne mimo...
😁 😁 😁
A ID.R? Neprijde mi, ze by na Pikes peak vedla prima dalnice...
S Rimacem to bude podobny.
Kdyby to 98% kupců nebylo jedno jak auto zatáčí tak se neprodá 98% aut s motorem napříč a MacPharsnem..