Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mustang Mach-e slibuje dojezd k moři na jedno nabití z každého hlavního města v Evropě, z Prahy to má nejdál

44 komentářů

St.
To není Evropa?
WinDiesel
Kyjev ano, Moskva ne.
Emel
Moskva rozhodně je v Evropě, tedy geograficky.
Z Kyjeva do Oděsy by se to mohlo zvládnout, Moskva asi bez šance.
topten
rusaci prece jezdej na dovolenou tankama
Othello
😄 :yes:
Arese
😒] 😒] 😒] :yes:
Ozzman
Do Evropy nesmí, jejich nejmodernější tanky neplní ani zdaleka Euro2...
SKAY
Jet ke studenému moři :yes: A zpátky? 😄
PowerHouse
Pokud známe kapacitu baterie, tak si to každý spočítá sám.

Když by baterie byla 80kWh, použitelných je 75kWh. A spotřeba po dálnici bude kolem 23kWh. Potom ujedete kolem 320km.
Navíc, většinou se udává čas nabíjení na 80%, Takže 320x0,8=256
Arese
Tak to je hodně zoufalý dojezd... :no: 😒
WinDiesel
takjo, trochu jsme čísla "přibrousili" 😒] 😒] 😒]
tesnav
Ještě min, protože se nedoporučuje jít pod 10%, takže při delší cestě se člověk pohybuje v intervalu 10-80%.

320x0,7=224 km

K tomu pridejme pár procent ztráty kapacity baterie časem, vliv plusových nebo minusovych teplot, které se i u nás v obou směrech můžou výrazně lišit od těch pro provoz EV optimálních. Topení, klima a jiné.

A najednou jsme na 180-200 km při běžné nudné dálniční 130-ce. Hodina a půl jízdy ...
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ozzman
Do Chorvatska dieslem, jako každý správný čech... jen tedy nemám Oktávku 😞
Amaterasu
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Ozzman
Nemám rád létání, navíc to není ekologické 😉 😁 Gréta říkala...
Amaterasu
MY_NAME_IS_GRETA
Amaterasu
Ozzman
Dnes sem do směsného odpadu vyhodil PET lahev... mám si dát 10 otčenášů ?
Amaterasu
Ozzman
To ta moje taky 😞
Amaterasu
Ozzman
To já většinou taky, ale když jsem doma sám, tak to řeším cestou nejmenšího odporu 😁
Ozzman
Proč?

1. když jsi single a jedete třeba jen dva, je to skvělé, road trip, objeli jsme taky Španělsko, Barcelonu, Andorru, Costa Brava, zpátky přes Cote d Azur, Monako.. , byli jsme v Řecku, cestou Srbsko, Kosovo. Z těch bližších taky Itoška, Chorvatsko, Bosna. Je to super 😊

2. Když nesnášíš létání, nemáš jinou možnost 😁

3. S děckem a krámama co taháš to auto není špatný, vím, že letadlem to jde a je to asi menší utrpení, ale ten náš cestuje rád, dnes jsem ho musel na motorce vzít kolem baráku, ještě že mne nechytli aktivní měšťáci 😁
Amaterasu
Ozzman
1 - v Portugalsku jsem nebyl, věřím, může to být super

2 - Já asi 5h, létal jsem pravidelně pracovně, ale pak jsem to vyměnil za Škodovku, když jsem se dozvěděl, že mužu 😁 Lepší Škodovka, než Boeing.. Airbus je lepší no 😁

3 - Když někdy budeš mít své, pochopíš 😁 Ale ten luxus vzít si na dovču co potřebuješ u auta volných hranic, to je něco, co snad zažijou i ty naše děti v dospělosti, já si pamatuji cesty autobusem v ranných devadesátkách, pak letadlem (to sem nesnášel až na chvíle, kdy nás rodinný přítel bral do kabiny TU-154 a nechal mne "řídit", jiná doba..) 😁
Amaterasu
Ozzman
Dálka se dá, ale do určitého věku to nejde 😁 Školou povinné děcko vydrží delší cestu, než to roční 😁
Amaterasu
Ozzman
Jedno, ale malé 😁 Rok a 4 měsíce, ale už se sere za volant 😁
Amaterasu
Ozzman
Tak já si pamatuji, že odjakživa mne ta auta taky fascinovala, takže to chápu 😁 Čtyřelté už musí být lepší, ale to je na jinou diskzi, až tu bude článek jak dojet k moři s dítětem 😁 Teď se tu řeší EV a protože s děckem musíš hodně stavět, s tím malinkým, tak je ten EV ideál 😁
Emel
Jo, když byly děti menší tak jsme lítali, nebo byli někde blízko (Itálie). V těch 4 už jsme dali Bulharsko celkem bez problémů.
3_diamanty
Moj chlapec mal presne 1 rok teraz v auguste .... dostal na prve narodeniny plastovu tatrovku s vyklapacou vleckou ( samozrejme este k tomu torta a tak ) ... beha s nou teraz po stvornozky po byte .... zatial ho nikde daleko netahame ... ale ked uz zacne sam chodit a bude vacsi tak potom bude uz viac moznosti.... ( takze obe nase deti su pozeram rovnaky rocnik 2020 tvoje aj moje ).... pekna zhoda okolnosti 😄

Popravde si ani neviem predstavit s rocnym dietatom cestovat niekam daleko... do zahranicia uz vobec... ale kazdy rodic si cez to prejde.... aj mne otec vravel ze ked som bol maly tak tie prve roky so mnou nikde dalej z domu ani neboli... ale ked som mal 5 a bracha 3 tak uz s nami boli v tatrach na vtedajsej novej ( teda uz asi rok starej ) skode 105L ( kupovana v 86tom ) ... ale dobre to vychadza aj nam ... lebo kym nas maly kusok uz povyrastie tak dovtedy akurat aj mi polo zostarne a este postaci.. no a potom uz kupim rovno nieco vacsie a rodinnejsie ked bude treba ... vhodnejsie a bezpecnejsie aj na dlhsie trasy s dietatom ( povedzme jazdene ASX s 2litrom ) ....
Ozzman
Tatrovku máme taky, to jsou hračky, co jsem měl já jako malej, má je muj syn a když nám plasty nezakážou, bude je mít i jeho děti 😁

My místo na dětské hřiště jezdíme do autobazaru, užívá si to 😁 Ale teď ho berou víc motorky, snad mu to nezůstane....

Já ve stejném věku byl s rodiči u moře v NDR, žigulem, to byl jinej punk, takže dnes cesta k moři moderním autem s klimatizací a všemi vymoženostmi bude větší pohoda, ale každý to máme jinak
tesnav
Takže první článek jen přesně potvrzuje to, co píšu já.

"Tesla Model 3 spotřebovala na 146 km 46 % baterie ..."

"Za necelých 9 měsíců mám najeto 45 000 km s velmi vysokým využitím DC nabíjecích stanic (67 % nabíjení DC, 33 % AC), což se patrně podepsalo na degradaci baterie, která je nyní na úrovni 6,5 % (dle TeslaFi jsem cca 1,5 % pod průměrem ostatních Tesla Model 3)."
chytrak1
K smíchu jsi ty. Počítat sice umíš, ale to je vše. Ford nemá ani kapacitu baterií 80 kWh ani spotřebu 23. takže ty tvoje počty jsou úplně k ničemu.
Ale hlavně že jsi došel k nesmyslu 256 km. Když budeš ještě chvíli počítat dostaneš se třeba na 0, co ty na to?

Pomůžu ti aspoň s baterkami😒br /> Extended range 98 kWh (minimálně 88 kWh použitelných).
Anonym
Ze sebe udělat ***y. Hej lidi proč máte nezvládnutelné pohnutky neustále elektromobilitu zesměšňovat takovým ubohým marketingem?
Ozzman
O to víc, když si můžeš do Fordu dojít pro plnotučnou V8 a odjet k moři stylově 😉 A nebo výborné TDCI a i levně... tedy, né tak levně jako s TDI, ale pořád levněji, než s V8 😁 😁 😁
Renoo
Electro Dad jel s Teslou 3 do Benátek a zpět, cesta v pohodě. Začínám o tom krámu čím dál víc uvažovat jako o nástupci stávajícího auta 😄 Počkám jakou kvalitu vykážou kusy z Giga Berlin.
Emel
V pohodě jak se to vezme... na 750km strávíš hodinu na nabíječce... a to to zrovna hezky vyšlo. Slušná nafta by to v případě potřeby dala bez tankování. Ale tak jo, když to je jednou za rok, tak se to asi dá.
Ozzman
Jenže ono to není jen o té cestě tam, když si pronajmeš apartmán, né vždy tam bude nabíječka a nějaké výlety.. ok dá se to asi plánovat jen do hotelu, kde nabíječka je, ale co když vás tam bude více přes noc tankovat ? Pořád je to takové né praktické, dá se, ale s ALE.
chytrak1
no já na dovolené v cizině letos vždycky viděl volná "tankovací" místa pro tesly, ale málo míst na parkování. Takže jsme leckdy zbyli na ulici. Takže asi tak.