Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: S Audi Q5 40 TDI quattro je život krásný. Tedy byl…

Nad dlouhodobější Audi Q5 jsem se už jednou rozplýval. Přidávám podobně rozplývavé video.
Zpět na článek
Avatar - Mokrous
31. 8. 2021 20:42
Re: autohold
Tak to je potom o to smutnější. Radši bych slyšel, že je někdo kopyto, než že auto = loterie...
31. 8. 2021 17:24
Re: autohold
Souhlasim, ale s tou packou v mercedesu nemam problem, uznavam ze sterace jsou zvlastni ale zkusil to jednou a je to jasny.

Nicmene to vyndani kolecka je nestastna vec. Melo to byt presne naopak - touchpad pryc a kolecko ponechat.
Jinak jak rikam ja mam stesti a mam Ecko 19 tj s koleckem, ale zkousel jsem GLC s MBUX a popravde povazuju MBUX za krok zpet, predevsim kvuli tomu hlasovymu ovladani, to je hrozna vec. A nevim, jestli to jde vypnout.

Mimochodem v te me verzi pouzivam hlasove ovladani stale - ale ne to v aute. Jezdim stale s CarPlay a kdyz podrzis tlacitko mluveni na volatnu, mluvis s telefonem, ne s autem. Takze muzu prepinat mezi aplikacema a poustet si hudbu atd hlasem. Jinak na telefon nikdy nemluvim, ale v aute jo :-)
Nicmene ja to pouzivam v anglictine, a i tak je Siri celkem hrozna, myslim, ze cestinu neumi nebo jestli tak ani nechci vedet jak blbe. Tj pro bezneho cecha asi nepouzitelne.
31. 8. 2021 17:17
Re: autohold
No a ja jsem pred rokem jezdil 140kW Kodiaq Sportline 10 tis najeto a na autohold odskocil na pul metru. 110 kW TDi Passat B8 pred faceliftem (pred EVO) byl celkem v pohode.

Co ti na to mam rict?
Asi co kus to original.
Avatar - Dinar
31. 8. 2021 07:52
Re: autohold
Jak píše webpaja, na páčku řazení pod volantem se dá zvyknout rychle, ale že by to bylo ergonomicky nejlepší řešení, s tím nesouhlasím. Na tu levou páčku je toho pak moc, a volby stěračů mačkáním čudlíku, otáčením prstence a posunováním dalšího extra přepínače na páčce samotné (zadní stěrač), je všechno jen ne intuitivní, tohle rozhodně není vrchol ergonomie. Proč to tak MB má, chápu, čistý středový tunel, ale srovnám-li to s bmw, které na něm má volič AT, pak mi nepřijde, že by MB z absence voliče na tunelu vytěžil nějakou výhodu, větší odkl. plocha nebo lepší držáky nápojů. Je to prostě MB řešení, dá se na něj celkem bez problémů zvyknout, ale není to nejlepší ergonomie.

A infotainment, je další kapitola, není náhodou, že ten od MB nejlepší, verze s kolečkem a už slušně funkčním hlas. ovládáním (auta 2017,18,19), byla nejpodobnější právě idrivu. Touchpadová verze je vopruz a ta nová celopatlací už je "moderna" na úrovni mainstreamu.
31. 8. 2021 06:25
Re: autohold
Mám ho v Touaregu a potvrzuji, že jemnosti fungování v Mercedesu nedosahuje. Na páčku řazení MB si samozřejmě zvykneš rychle, když přeskakuji mezi MB a jinými auty, tak začínám puštěním stěračů.
Ale elektronický volič á la BMW, LR nebo AR mám stejně nejradši. ;-)

Infotainment MBUX je přes ten touchpad téměř neovladatelný. Nikdo nic lepšího než idrive nevymyslel. Hlasové pokyny baví chvilku, pak otravují. Kdykoliv v autě řekneš Mercedes, ihned se ztopoří Lady in trunk a mele. :-( :-!
Avatar - Mokrous
30. 8. 2021 23:29
Re: autohold
Hele, tak to je zajímavý. Zrovna mám náhradní vozidlo Kodiaq 2.0 TDI 140 kW, najeto asi 20 tisíc. Hroznej posed, gumový řízení, kejvací podvozek, vysoká spotřeba, slabej zátah, škubavý DSG - všehno na howno. Nechtěl bych to ani zadarmo. A jak se to prodává...
Ale zrovna AutoHold mám pocit, že je snad ještě jemnější než v mým EVO 147kW Passatu. Jinak zbytek je oproti koncernovýmu bratránkovi jinej vesmír.
Ještě jsem neměl potřebu ho vypnout ani jednou. Všechny rozjezdy jsou naprosto jemňoučký, jako by tam ani nebyl. Škube to až při jízdě. Takže buď někdo neumí používat svoje auto, nebo lže a nebo je to kus od kusu jinak naladěný a nakalibrovaný.
30. 8. 2021 22:44
Re: autohold
Ja to znam z VW z mnoha aut, Golf, Passat atd. a v manualu je autohold super.
Jenze v automatu, presne jak zde lide pisou, se blbe parkuje a musis ho tudiz trapne vypinat a zapinat, kdyz parkujes na tesno. A taky zalezi co mas zrovna za auto - treba kamosuv Kodiaq fakt na autohold poskoci divoce o pul metru, nez stihnes vratit nohu na brzdu - nepouzitelny! Pritom v Passatu B8 to bylo jak rikas v pohode.

A ted mam Mercedes a samozrejme ze je to proslapnuti brzdy na autohold nejlepsi reseni. Za tyden si zvyknes a nechces jinak.

Stejne jako je nejlepsi reseni razeni automatu Mercedesackou pakou na volantu a vsechny ostatni funkce na druhe pacce. S nicim neni zadny problem, vsechno je po ruce a intuitivni. Tohle ma Mercedes ergonomicky proste vychytany.
A ted minutu ticha za odchod kolecka infotainmentu mercedesu do vecnych lovist (ja ho jeste mam haha)
Avatar - Mokrous
30. 8. 2021 15:49
Re: Mercedes sila
Jaký model Passatu? Já nemám v B8FL žádný problém. Mám Travel Assist High. Když chci jet jako dobytek, tak jedu bez asistentů, když chci adaptiv na dálnici, tak si nastavím vzdálenost a citlivost a nechám ho jet. Front assist se dá taky nastavit citlivost upozornění a osobně si myslím, že se občas lepím i dost za auta a většinou se ukáže jen ikonka, že bych mohl držet větší odstup. Spíš bych čekal razantnější reakce systému.
Žádné řvaní, panické brždění atd. se neděje.
Avatar - Mokrous
30. 8. 2021 15:44
Re: autohold
Nechápu, proč s tím má furt někdo problém. Já to měl v Golfu 7 v manuálu a mám to teď v Passatu B8FL v automatu a nikdy žádný problém. Ani při parkování. Jednou za čas se mi stane, že když chci fakt na milimetry manévrovat, tak si to vypnu, ale to je už extrém a rozhodně ne nutnost. V 99% času s tím lze krásně parkovat i celkem na těsno. Auto Hold je pro mě super funkce a v jiných autech mi moc chyběla. A když se brzdí citlivě, tak se nesepne. Když se na to šlape jako na rýč, tak vždycky.
30. 8. 2021 13:44
Re: Re: Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
Jasný je. Akorát říkám že je strašně opomíjené. Bezdůvodně.
Avatar - Emel
30. 8. 2021 11:00
Re: Mercedes sila
Jako že rozmlátit kladivem ten čip co to dělá? :-)
Avatar - Amaterasu
30. 8. 2021 10:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
30. 8. 2021 10:38
Re: Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
U Stelvia je škoda, že nenabízí civilní V6.
Avatar - Dinar
30. 8. 2021 10:26
Re: autohold
Ano, mercedesí způsob, silné přišlápnutí brzd pedálu, se mi taky zdá nejlepší. Bmw to má také na tlačítko, když to má člověk pořád zapnuto, pak musí při parkování ťuknout do pedálu. Žádné silné stisknutí plynu netřeba, ale ťuknout se musí, každopádně to mb řešení se mi líbí víc.
30. 8. 2021 10:23
Re: autohold
tam nejde o stiknutie jednou.
tam ide o to, ze ked parkujem, musim to vypnut, lebo auto sa rozbieha az po silnom stisnuti plynu a poskoci.
a potom to znova musim zapnut aby som na semafore nemusel mat nohu na pedale.

na mercedese to mam tak, ze ked nedotlacim brzdu auto hold sa nepusti. ak brzdu dotlacim mam auto hold. takze pri parkovani pekne pribrzdim auto sa pohne bez skoku dopredu a zaroven na cervenu len dotlacim pedal.

za ten vw autohold by som vesal. vzdy ked presadnem do manzelkynho superb tak ma ide rozhodit. teda nie je to jedna debilna vec co ma vw trosku zle riesene.
Avatar - Dinar
30. 8. 2021 10:22
Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
GLC mám rád, jeden z nejlepších akt. mercedesů, ale z posledních kusů, které mám kolem sebe, jdou velké rozpaky. Vrzání u nových aut, bouchání zadního víka na hrbolech, rozkalibrované parkovací senzory, vypínání adapt. tempomatu za deště, cukání v řízení při zatáčení, tohle všechno se vyskytuje napříč kusy z roku 21. Za dané peníze přímo hrůza. Trochu jsem se poptával, glc se aktuálně dělá ve čtyřech fabrikách po Evropě, kvalita velmi různá. Sázkou na jistotu je AMG, tam si kvalitu montáže, a zřejmě i komponent, hlídají, kamarádova glc 63amg ani nevrzne, ani netrpí žádnou z vyjmenovaných chyb.
Avatar - Emel
30. 8. 2021 10:11
Re: Stačilo říct, že stojí celkově
Už jsi to vzdal? :-)
30. 8. 2021 10:11
Re: Mercedes sila
No to mi je jasné, skôr som myslel nejaký chip-tunning :D
Avatar - WinDiesel
30. 8. 2021 09:48
Re: autohold
Já taky. Skoro jsem si rozbil držku jenom 3x. Kdybych měl i před tím automat, vůbec bych neměl problém, ale já měl manuál.
Avatar - WinDiesel
30. 8. 2021 09:47
Re: Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
To je nejspíš chyba Stelvia. Problém nehledej u nás.
30. 8. 2021 08:51
Re: Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
A co třeba takové Stelvio?
Velká škoda že na něho všichni zapomínají. . . . . .
Avatar - Amaterasu
30. 8. 2021 08:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
30. 8. 2021 07:07
Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
GLC má z mého pohledu lepší řízení a příjemnější podvozek. Umí i s AMG vyhladit silnici ;-) BMW má lepší infotainment a převodovku. Motory jsou pak kus od kusu. 4R nafty lepší MB, R6 benzín nastejno. A naftovou R6 MB nemá.
Ale s největší pravděpodobností bych se stylově patlal v F-Pace nebo Velaru :-[]
30. 8. 2021 06:55
Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
Ale mezi glc a x3 by to byla tezka volba, nicmene jakej dojem na me zanechalo glc43.. Opravdu tezka volba
30. 8. 2021 06:05
Re: No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
Moc toho už není, co ti umí udělat radost. U Q5 bych dal vždy přednost šestiválci, chápu že celkem pěkných 200k stačí, ale nic víc. Radost udělá konejšivý podvozek, zase je škoda necitlivého řízení. Modely kolem 2010 měly posilovač nastavený líp.
Chápu Martinovo resumé, sám bych i přes otravné asistenty v této třídě zůstal u GLC, pak X3 nebo FL F-Pace, případně Velar. Následuje z mého pohledu Q5, nicméně rozumím, že pro jiného budou zase čtyřkruhové vlastnosti přednější. ;-)
30. 8. 2021 06:00
Re: autohold
Vždyť to stiskneš jednou a je vyřízeno, pravda je, že jsem si na mercedesí zašlápnutí brzdy zvykl. ;-)
30. 8. 2021 05:59
Re: Mercedes sila
S MB se nic dělat nedá, autorizovaný servis to označil za vlastnost.
29. 8. 2021 23:31
autohold
akoze autohold na gombik?
preco to vw nepochopi a nespravi to ako Mercedes?
29. 8. 2021 22:03
No, jinymi slovy - dneska uz se neda koupit auto
Takze se musime o to pocliveji starat o ta soucasna, uz nam asi zustanou.

Jedno je tak spatne, ze radeji cely clanek mluvi o jinem.
A to ze to jine taky stoji za starou belu.
Avatar - Amaterasu
29. 8. 2021 20:33
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Roman Horký
29. 8. 2021 20:03
Stačilo říct, že stojí celkově
za ouno. Kde jsou ty časy když jsem toužil po vlastní Audince abych si připadal jako velkej chlap...
29. 8. 2021 19:27
Mercedes sila
Snáď sa to bude dať prekodovat. Lebo veď ísť s tým po d1 v špičke, tak ma picne. Úplne stačí passat, ktorý beeka ako šialený, keď sa zaradím do medzery. Zabrzdenie v takej situácii by sa rovnalo nehode.