Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Co dále čekat od Lotusu? Čtyřdveřové kupé i SUV! A vyrábět se budou v Číně...

Transformace Lotusu bude pokračovat vstříc elektrické budoucnosti. Slavná značka v příštích pěti letech představí hned čtyři novinky, sporťák ale mezi nimi bude jen jediný.
Zpět na článek
Avatar - Barrichello
1. 9. 2021 11:19
Chapman se musí obracet v hrobě
on příznivce lehkých, mrštných a obratných aut a nálepka Lotus na obludném suv :-) :-) :-)

No asi tam s Johnem Z. DeLoreanem jen valí oči, kam se dostal automobilový svět
Rozbalit vlákno
7
1. 9. 2021 13:28
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
Souhlasím, ale ne s DeLoreanem. Ten Colinovi nesahal ani po kotníky. Byl to víc hochštapler než seriozní konstruktér - manager, když ne rovnou podvodník a lump. Podle mě. Jeho úspěchy a faily docela slušně sepsány zde
https://forbes.cz/…poslal-do-srotu/
Avatar - Barrichello
1. 9. 2021 16:00
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
DeLorean byl schopný manažer a měl dobré vize, ale neuměl sehnat na svůj vlastní peníze tak aby to dotáhl do úspěšného konce.

Ale měl krásné ženy, to měl drahý koníček :-)
1. 9. 2021 16:44
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
Nepopírám, že některé jeho vize byly dobré. Cítím však jistý rozpor mezi "schopný manažer" a "neuměl sehnat.... peníze" v jedné větě.
Rozhodně žil na plný pecky se vším všudy, snad trochu až přes vint, což ho nakonec dohnalo ke krokům na hraně, možná i za ní, s hořkým až - řekněme - neslavným zakončením celého příběhu.

Porovnávat s pojetím života Colina a jeho dosaženými úspěchy, zejména konstruktérskými nebo v F1, není snad ani na místě i když v závěru života se v "aféře DeLorean" svezl a vlastně jen smrtelný infarkt ho zachránil před trestním stíháním.

Likvidátoři zajistili 20 milionů liber z účtů ve Švýcarsku, které byly ovládány DeLoreanem a Chapmanem, čímž smutný příběh končí.
Avatar - Barrichello
2. 9. 2021 11:05
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
Vím, koukal sem i na dokumenty o DeLoreanu kde mluvilo spousty lidí vetně zaměstanců té továrny. Zajímavé věci. Tu drogovou aféru na něj nastražila FBI, nikdy žádné drogy nepřevzal ani za ně nezaplatil
2. 9. 2021 12:33
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
Jj, že ten koks nikdy fyzicky nepřevzal se uvádí opravdu snad ve všech dokumentech. A je otázka, jak moc se kolem toho doopravdy motal. Nepodařilo se jim ho z toho ani usvědčit, ale i přes osvobozující rozsudek už tak citlivý projekt DMC tato aféra úplně rozmetala a samotného DeLoreana psychicky zlomila.
Ta "iniciativa" FBI je přiznaná a prokázaná, prostřednictvím práskače Hoffmana, který to i snad celé zinscenoval.
Avatar - DeLorean_Motor_Company
1. 9. 2021 13:29
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
Málokdy se auta stanou pravými filmovými hvězdami. Příběh DeLoreanu i jeho tvůrce je však stejně bláznivý jako samotný ocelově stříbrný sporťák, který uměl cestovat v čase. Hlavní roli v něm hrají jistý tvrdohlavý playboy, rozhalená košile usedlému korporátu navzdory, divoké noci v Belfastu i kufr plný kokainu.

John DeLorean můj velký hrdina :yes: :yes: :yes: a gil je prostě blb :-!
1. 9. 2021 13:44
Re: Chapman se musí obracet v hrobě
No, co k tomu dodat. Snad jen že každý máme zjevně jiná měřítka hodnot..........a jiné vychování.